Gelin - Kayınvalide arasında ki ilişki nasıl olmalı?

Yeni evlenicek biri olarak soruyorum bu soruyu sizin tecrübelerinizi merak ettim
Yani ben her gittiğimde çok fevkalade karsilaniyorum ve onun bu tavrına karşılık o buraya geldiğinde de arkadaşı gibi çok iyi çok can ciğer davranıyorum .

Bence ilişkileri karşılıklı tavırlar belirler.
O size nasıl davranıyorsa siz ona öyle gitmelisiniz demek istediğim.

Ne soğuk ne cok sicak olmali.Kv ile her sey paylasilmamali eşle olan sorun sıkıntı mesela.Ya da kişinin ailesiyle ilgili herhangi bir sey.Zamani gelince bir kullanılıyor o dertlesme şok olursun.Bastan kvye sınırlarını koyar(ziyaret,arama vs)saygıni bozmaz,herkes yerini bilmeli modunda takilirsan sonrasinda rahat edersin.
Birde kvleri tek hakli bulduğum nokta gelin nisanliyken cok arar annem canim der sonra düğünden sonra isi bitmiş gibi çekilirse olmaz.Dedigim gibi baştan mesafe,iliski ayarlanmali

Yeni evlenicek biri olarak soruyorum bu soruyu sizin tecrübelerinizi merak ettim
Mesafe mesafe mesafe yakın görünün ama her şeyinizi anlatmayın isterseniz can ciğer olun ama bir çizginiz hep olsun o çizgi geçildiği anda tavrınızın ne olacağını bilsinler hiçbir zaman unutma sen kimsenin kızı gibi olamazsın kimse de annen gibi olamaz samimiyetine güvenme kimsenin

Mesafe can gerisi heyecandır. Ama bunu en başta nasıl davranırsan öyle yapmalısın. Düğüne kadar arayan soran kikirdayan gelin olup, düğünden sonra ben mesafe severim olmaz

en baştan bir mesafeniz olsun saygı çerçevesinde. ama mesafe dediğim illa az görüşün düşman göründeki mesafe değil.
öncelikle yapmacık olmayın, bir şeyden hoşlanmıyorsanız onu günlük konuşmalarınızda birbirinizi tanırken belirtin ki sonradan karşınıza çıkmasın. benim kayınvalidemle aram iyidir, fakat bende bildiği şeyler vardır o da ona göre hareket eder bende ona göre. örneğin ben yarının işini kafamda planlarım, o da gün içinde arayıp çağırmaz da bir gün önceden haber verir gibi. ne o beni darlar ne ben onu. gel diye çağırmadan gelmez, kolay kolay da emrivaki yapmaz. olduğunuz gibi olun. evlendikten sonra eşinizin hayatında oldukları sürece sizin de hayatınızda olacaklar. yani ne çok samimi olun, ne de uzak durun

Guvenip her seyini anlatma. Aile sırrını verme. Ailenle ilgili açığını sakın anlatma. Ailenden kimseyi eleştirme yanlarında. Döner sana kullanır. Annem gibi olacak deme. Olmaz. İnsanın annesi bir tanedir. Resmiyeti bozma. Sınırını çiz. Beğendiğine beğenmediğine saygı göstermek zorundalar. Ben öyle uygun gördüm de. Kararlarını eleştiriye açık etme.

O kişilere bağlı canım benim kayınvalidemde çok tatlıdır gittim de iş yaptırmaz kahvemi çayımı içeçeğimi ne istiyorsam alır yapar elinden geldiğince benle oturur dedikodu yapar yani dedikodu dediğim yanlıs anlaşılmasın misal olarak dedim iyidir bende onlara karşı öyleyim bana geldilermi bende onlara hizmet ederim anlasırız yani sizede nasip etsin böyle anne kız ilişkisi

Şöyle davranmalıyım, böyle davranmalıyım gibi plan kurmak bana hoş gelmiyor.
Ama ben yapı olarak hafif mesafeliyimdir zaten, çok da memnunum halimden.
Özel hayatınıza karışma durumları varsa mesafeyi biraz arttırmalısınız, saygılı insanlarsa daha yakın bir ilişki güzel olur.

Herşey anlatılmamalı hele ev içinde iyiniz de kötünüzde anlatılmamalı. Haftada 1 den fazla aranmamalı. Güler yüzlü olman yeterli zamanla tanıdıkça anlarsın ama bunlara dikkat et. Birde kendi doğruların dan taviz verme

Saygı sevgi ve mesafe bunları yanından ayırma kaynananın elinde ucu b.klu Bi mızrağı olduğunu ve ne zaman nerede batıracağı belli olmadığını aklından çıkarma yani ben daha geçen akşam yedim o mızrağı da acısı içimde ondan diyorum asla onu tanıdığını güvenilecek Bi kadın olduğunu düşünüp herşeyini özellikle eşin ile sorunlarını paylaşma ve evliliğin ilk zamanları da kaynananın yaptığı Bi hatası olursa onu da eşine anlatma çünkü erkekler ilk başta evlendiğinin farkına varamıyor zaman alıyor seni sahiplenmesi ailesi olduğunu anlaması jetonları geç düşüyor o yüzden anasına bişey dersen kedi gibi biri de olsa biranda kaplana dönüşebilir ayy çok olacak ama şuda büyüklerimizin altın öğütüdür herşeyi bil ama hiç bir şey bilmiyor gibi yap yoksa herşeyi sana yaptırırlar ve ipin ucu kaçar tutamazsın

İnşaallah saadet dolu Bi hayatın olur

Herkesin söylediği gibi, mesafe mesafe mesafe.
Ailen hakkında cok birşey anlatma, sırrını asla verme, esinle olan tartışmaları anlatma, cok mutlu olaylarıda anlatma kıskanır. (Bazı kayinvalideler böyle malesef)
Zaten karşındaki kişiye göre şekillenir ilişkiniz

Annem ya da arkadaşım değil eşimin annesi benim için. Saygıda kusur etmem ama sınırlarımı da ihlal ettirmem. Soğuk değilim ama mıçmıç da değilim. Koca bir yetişkin olduktan sonra hayatıma giren birine annecim annecim diyemem. Hayatımda olmasının tek sebebi eşimin annesi olması neticede. Aynı şekilde ben de onun için öyleyim. Allahtan benim şansıma o da öyle biri. Ne evimize ne özelimize karışmaz. Seviyeli bir şekilde ve sıfır beklentiyle ilişkimize devam ediyoruz. Sorun yaşamadık.

Mesela ben de annem gibi olacağı yanılgısına düştüm. Eşimle ilk yaz tatilimizde bir hafta ailesinin evinde kaldık. Kadın iş yapayım diye bekledi hep. İlk kez gelmişim tatile evine ama illa kaynanalık yapacak. Eli ayagı tutuyor normalde her seyi kendi yapiyor ama sen neticede gelinsin ya işte.
İş yaptım ama elimin ucuyla yani. İsteyerek değil. Artik gittigimde yapmam.
Oysa annem bir şey isteyeyim diye gozumun icine bakar her seyi yapar. Boyle olunca ben de seve seve yardım ederim.
Diğer gelini haftada 3 kez ariyomuş ben az ariyormuşum diye beni kocama şikayet etti. Ben de bir daha ayda bir aradim.

Kendi kayinvalidem icin konuşuyorum. Her zaman mayinli bir tarlada yürür gibi dikkatli olmak ve ağzımdan çikan her kelimenin birgün bana karşi kullanilabilecegini bilerek konuşmak. Gül gibi geçinip gidiyoruz işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…