Gelin, kaynana sorunu. Ben napıcam?

Benim kayınvalidemde ilk evlendigim sene her gün arıyordu. Her aradığında da en az bir saat konuşur, arada laf sokar, imalı imalı konuşur beni sinir ederdi. Şimdi hiç konuşmuyorum. Keşke yaşlarına uygun davransalarda saygı ve hürmet görseler ama olmuyor malesef.

Açmayın her gün arıyorsa.
Israrla ararsa yine açmayın.
:KK45:

Arttırıyorum,açarsanız da “ben seni arayacağım” deyip kapatın,sonra aramayın.
Bir daha ararsa “şu anda müsait değilim,ben seni sonra ararım” deyip yine kapatın ve yine aramayın.
Sonra yine aynısı,yine aynısı :KK48::KK45:

Teşekkür ederim ama hep arıyor birde bu var ya da bir yerlere çağırıyor temizlik yapacağım gel kışlık kıyafet ayıracağım gel yardım et diyip duruyor.
Valla şimdi kıyamaz yaparsan ileride kıyılan gelin olursun coknda yanarsın niye yaptım diye yapma asla yapma!! Benimkide çok bekledi onunlabtemzilik yapayım hizmete göreyim diye yapmadım alıştı kocaman kızı var kendisi genç yapsın banane

Valla şimdi kıyamaz yaparsan ileride kıyılan gelin olursun coknda yanarsın niye yaptım diye yapma asla yapma!! Benimkide çok bekledi onunlabtemzilik yapayım hizmete göreyim diye yapmadım alıştı kocaman kızı var kendisi genç yapsın banane
Haklısın valla

Benim kayınvalidemde ilk evlendigim sene her gün arıyordu. Her aradığında da en az bir saat konuşur, arada laf sokar, imalı imalı konuşur beni sinir ederdi. Şimdi hiç konuşmuyorum. Keşke yaşlarına uygun davransalarda saygı ve hürmet görseler ama olmuyor malesef.
Allah yardımcımız olsun sürekli Allah ım bana yol göster diyorum yani

Aramaları açmayın çalışıyorsanız işinizi bahane edin evde olduğunuz günlerde yokmuşsunuz gibi yapın 😂 yani bu kaynana laf anlatılacak birine benzemiyor buna karşı gölge gibi olmak lazım. Her tamam deyip boyun eyişinizde daha fazlasını isteyecek. Kaynananıza alışmayın siz onu alıştırın. Gerekirse aylarca aynı yöntemi sürdürün. Mesela haftanın 1 günü seçin ona gitmek için, bir de telefonlarına baktığınız bir gün seçin. O günler dışında yapmayın kesinlikle. Zamanla bir şey istiyorsa o sizin sisteminize gün dağılımınıza uymak zorunda kalacak.

Evim kaynanamlara yürüyerek 20 dakika araba ile 5 dk. Eşimin konuşmasına müsade etmiyorum zaten. Başka şehirde yatılı gelseler bile en fazla en fazla 1 ay gelirler. O da ayda yılda bir en azından sürekli beni arayıp oraya buraya çağırmazlar. Evim uzak olduğu için başka şehir olduğu için de gitmem. Manisa da yaşıyorum başka bir ilçesine ya da İzmire falan tanışırım. Evim onlara 1 saat uzaklıkta olsa bile yeter. Arabaları yok zaten. Olmadığı için gelip gidemezler kolay kolay.
İzmir olabilir bak. Bende izmirdeyim. Araçla en az 45 dakika.Araba olmaması avantaj.

Aramaları açmayın çalışıyorsanız işinizi bahane edin evde olduğunuz günlerde yokmuşsunuz gibi yapın 😂 yani bu kaynana laf anlatılacak birine benzemiyor buna karşı gölge gibi olmak lazım. Her tamam deyip boyun eyişinizde daha fazlasını isteyecek. Kaynananıza alışmayın siz onu alıştırın. Gerekirse aylarca aynı yöntemi sürdürün. Mesela haftanın 1 günü seçin ona gitmek için, bir de telefonlarına baktığınız bir gün seçin. O günler dışında yapmayın kesinlikle. Zamanla bir şey istiyorsa o sizin sisteminize gün dağılımınıza uymak zorunda kalacak.
Teşekkür ederim deneyeceğim bunu 😊

Daha yeni evliyim 2 buçuk haftalık falan.
Eltim almanyada yaşıyor o da yeni evli. Hatta nikahları kıyıldı düğünleri olmadı. Eltim almanyaya gideli 3 gün oldu. Kaynanamlar ile birlikte oturuyordu o varken kaynanam beni hiç aranıyordu soruyordu bana karşı uzaklardı şimdi o gittikten sonra her gün yemin ederim her gün beni arıyor. Birde gitmeden önce eltim ile bir cafeye oturup çay içtik sohbet ettik kızı Beni bunalttıkları gibi o kadar bunaltmışlar ki.. Ve arkamdan konuşmuşlar kaynanamlar. Kız kendisine yapılanı da anlattı benim arkamdan dönen dolapları da anlattı yani artık hiç içim ılımıyor onlara karşı. Ve kaynanam her konuda emirvaki yapıyor, ısrar ediyor. Arıyor beni şuraya gel buraya gel diyor istemiyorum diyorum zorluyor. Yani gerçekten başlamadan biten bir evlilik olacak evliliğime de. yansıyor kocam arkamda duruyor her zaman anneci değil ama ben samimi olmak istemiyorum onlarla. Emirvakilerden nefret ediyorum nişanlıyken de söyledim. Sürekli evime gelip duruyor ya da kendi evine çağırıyor gelmek ister misin musait misin falan demiyor. Beni eltim varken hiç arayıp sormuyorlardı ve o kadar uzak davranıyorlardı ki.. Düğün olduktan sonra ailemi bile bir kez olsun aramamışlar. Ben napıcam arkadaşlar? Psikolojim bozuldu artık. Her sabah bu günde arar mı, beni bir yere çağırır mı, eve çat kapı gelir mi diye düşünmekten. Sürekli tetikteyim. Akıl verin bana Allah aşkına yol gösterin.
Ayy kendimi gordum sanki benim kv de boyleydi ama nisanlilik zamaninda bana yapmadiklari kalmadigi icin ben sevmiyordum esimde cok sukur arkamda ve habersiz cat kapi gelinmesinden esimde hoslanmaz kendisi annesini uyarmisti bir pazar gunu biz uyurken biz gelmeye kalkmisti insan bi haber verir demisti esim esine soyliyceksin o da annesini uyaricak işi gucu var evde zırt pırt neye cagiriyosun diye gelmek istemediginizi kesin bir dille belirtin boyleleri yüz bulup astarını ister

Çok haklısın eşim "ben konuşayım mı açık açık onlarla" diyor ama eğer eşim konuşursa onların araları bozulacak ve bana patlayacak olay bu yüzden müsade etmiyorum başka bir şehire taşınmak istiyorum açıkçası.
Bence eşiniz konuşsun. Şehir dışı da süper fikir

Daha yeni evliyim 2 buçuk haftalık falan.
Eltim almanyada yaşıyor o da yeni evli. Hatta nikahları kıyıldı düğünleri olmadı. Eltim almanyaya gideli 3 gün oldu. Kaynanamlar ile birlikte oturuyordu o varken kaynanam beni hiç aranıyordu soruyordu bana karşı uzaklardı şimdi o gittikten sonra her gün yemin ederim her gün beni arıyor. Birde gitmeden önce eltim ile bir cafeye oturup çay içtik sohbet ettik kızı Beni bunalttıkları gibi o kadar bunaltmışlar ki.. Ve arkamdan konuşmuşlar kaynanamlar. Kız kendisine yapılanı da anlattı benim arkamdan dönen dolapları da anlattı yani artık hiç içim ılımıyor onlara karşı. Ve kaynanam her konuda emirvaki yapıyor, ısrar ediyor. Arıyor beni şuraya gel buraya gel diyor istemiyorum diyorum zorluyor. Yani gerçekten başlamadan biten bir evlilik olacak evliliğime de. yansıyor kocam arkamda duruyor her zaman anneci değil ama ben samimi olmak istemiyorum onlarla. Emirvakilerden nefret ediyorum nişanlıyken de söyledim. Sürekli evime gelip duruyor ya da kendi evine çağırıyor gelmek ister misin musait misin falan demiyor. Beni eltim varken hiç arayıp sormuyorlardı ve o kadar uzak davranıyorlardı ki.. Düğün olduktan sonra ailemi bile bir kez olsun aramamışlar. Ben napıcam arkadaşlar? Psikolojim bozuldu artık. Her sabah bu günde arar mı, beni bir yere çağırır mı, eve çat kapı gelir mi diye düşünmekten. Sürekli tetikteyim. Akıl verin bana Allah aşkına yol gösterin.
Düğünden sonra ailenizi neden arasınlarki. Siz de bi garipsiniz. Valla yeri gelirse azarlayacaksiniz anne gelmek istemiyirum ısrardan da hiç hoslanmam deyin .

Her aradığında açmayın. Çat kapı mı geldi kapıyı yine açmayın. Mesafenizi koyun. Her çağırdığı yere gitmeyin bi bahane bulun

Eşiniz kesinlikle açık açık konuşmasın, haklıyken haksız konuma düşersiniz maalesef. Evlilik kartları açık oynamamayı gerektiriyor, işin içinden sıyrılmak için politik davranmak en güzeli, hem siz istediğiniz şekilde davranmış oluyorsunuz hem de karşıdaki kırılmamış oluyor. Bu nasıl olacak peki? Zamanla. Daha yeni evlisiniz, kayınvalideler ilk nasıl muamele görürse o şekilde devam etmesini ister, sonradan sıkılsanız tavrınızı değiştirseniz verdiğiniz tüm emek fedakarlık çöp olup gidecek, o yüzden baştan hiç kendiniz yormadan nasıl isterseniz o şekilde bir tutum takının ki sonradan başınız ağrımasın. Arkadaşların da söylediği gibi her aradığında açmayın, kapınıza geldiğinde de açmayın, sorarsa da evde değildim işim vardı dönemedim diyeceksiniz. Kışlıklarını ayırmak için size ihtiyacı yok, sizden önce nasıl hallediyorsa yine öyle halledecek evi nasıl çekip çeviriyorsa öyle devam edecek. Hiç o yüzü verip iş yükünüzü arttırmayın. Stres yapıp canınızı da sıkmayın, en güzel zamanlarınızda bunlara kafa yormayın. Her şey bir şekilde yoluna giriyor, sadece hangi yoldan devam edeceğine biz karar veriyoruz. Tavır tutum bizim elimizde, bizden kıymetli değerli hiçbir şey inanın.

Back
X