Gelin, kaynana sorunu. Ben napıcam?

Yazdığınızı kendiniz okuyun öantık hatasını kendiniz gör müyor musunuz? Hem eltiniz gidene kadar sizi hiç aramadıklarını, sormadıklarını ,ilgilenmediklerini yazmışsınız ..hem o gittikten sonra (yani 3 gündür) sizi sürekli aradıklarını ,her yere çağırdıklarını, bunalttıklarını yazmışsınız.Tüm bunlar 3 gündür oluyorsa şehir değiştirmeye karar vermek için biraz erken değil mi? biraz çabuk bunalmışsınız sanki?

Biz iki eltiyiz. Ben cirkef olan eltim de nahif olan. Ben 10 yilda evine bi kez supurge tutmadim. Cagirdi benim evimin isini kim yapacak dedim. Geldi haber verseydin keske dedm surat astim. Eltim nisanliyken basladi evini temizlemeye. Gel kek yap dedi gitti. Misafir gelecek gel agirla dedi gitti. Habersiz geldi parcalandi iyi agirlayim diye. Smdi kv ile capraz binada eltimle ayni binada oturuyorum. Yaprak sarar eltimi cagirir evi temizlenecek olur eltimi cagirir habersiz gider gelir. Onun evinin anahtari kv de durur. Ben ne giderim ne de gelir habersiz. ise guce de cagirmaz. Bilir cunku gitmem. Ha buna karsilik eltim gezerken onun cocuklarina bakar🤪 ben bakar misin demem cunku bilirim o adimi bi kere atarsam onunu alamam. Yani ya smdi set cekersin. Ya da seni essssek gibi kullanirlar

Esin bukadar yanindaysa baska sehre tasinmayi istemek abartili bir tepki cagirdiginda kesin bir dille isim var gelemem de kisa kes telefonu kapat habersiz gelirse kapiyi acmama sansin varsa acma acmak zorunda kalirsan bende simdi hazirlanip cikiyorum bidahkinehaber verirsin de seninle gelmesinede musade etme evde durayim derse kusura bakma anne bu sekilde evde tek kimsenin ben yokken kalmasini iatemiyorum falan de pasif olmazsan cozersin o seni yildirmaya calisiyor sen diren onu yildir

Çok haklısın eşim "ben konuşayım mı açık açık onlarla" diyor ama eğer eşim konuşursa onların araları bozulacak ve bana patlayacak olay bu yüzden müsade etmiyorum başka bir şehire taşınmak istiyorum açıkçası.
E tamam işte, acik acik soylesin, müneccim mi bu kadin? siz istemediginizi soylemeden, nereden bilsin sizin istemediginizi

Esin bukadar yanindaysa baska sehre tasinmayi istemek abartili bir tepki cagirdiginda kesin bir dille isim var gelemem de kisa kes telefonu kapat habersiz gelirse kapiyi acmama sansin varsa acma acmak zorunda kalirsan bende simdi hazirlanip cikiyorum bidahkinehaber verirsin de seninle gelmesinede musade etme evde durayim derse kusura bakma anne bu sekilde evde tek kimsenin ben yokken kalmasini iatemiyorum falan de pasif olmazsan cozersin o seni yildirmaya calisiyor sen diren onu yildir
Çok güzel yazmışsın gaza geldim yemin ederim iyi ki varsın

Biz iki eltiyiz. Ben cirkef olan eltim de nahif olan. Ben 10 yilda evine bi kez supurge tutmadim. Cagirdi benim evimin isini kim yapacak dedim. Geldi haber verseydin keske dedm surat astim. Eltim nisanliyken basladi evini temizlemeye. Gel kek yap dedi gitti. Misafir gelecek gel agirla dedi gitti. Habersiz geldi parcalandi iyi agirlayim diye. Smdi kv ile capraz binada eltimle ayni binada oturuyorum. Yaprak sarar eltimi cagirir evi temizlenecek olur eltimi cagirir habersiz gider gelir. Onun evinin anahtari kv de durur. Ben ne giderim ne de gelir habersiz. ise guce de cagirmaz. Bilir cunku gitmem. Ha buna karsilik eltim gezerken onun cocuklarina bakar🤪 ben bakar misin demem cunku bilirim o adimi bi kere atarsam onunu alamam. Yani ya smdi set cekersin. Ya da seni essssek gibi kullanirlar
Yapıcam, elimden geleni yapıcam sayenizde akıllandım

Evim kaynanamlara yürüyerek 20 dakika araba ile 5 dk. Eşimin konuşmasına müsade etmiyorum zaten. Başka şehirde yatılı gelseler bile en fazla en fazla 1 ay gelirler. O da ayda yılda bir en azından sürekli beni arayıp oraya buraya çağırmazlar. Evim uzak olduğu için başka şehir olduğu için de gitmem. Manisa da yaşıyorum başka bir ilçesine ya da İzmire falan tanışırım. Evim onlara 1 saat uzaklıkta olsa bile yeter. Arabaları yok zaten. Olmadığı için gelip gidemezler kolay kolay.
Canim slm benimde bir oğlum var.Oğlumun evi benim evimdir.Benim evim gelinimin evidir.Ama arada sınır olmalidir derim ben.Gelinim bana gelme anne dese hayatta gitmem müsait dilim dese aramam sormam kayınvaliden biraz degikenmis cnm konusarak hallet sevgiler

öyle bir anlatmışsınız ki sanki 3 gün değil de 3 yıl olmuş :halay: 3 gündeki tavır için şehir değiştirme isteği biraz abartı geldi fakat tabi ki taviz de vermeyin. 2 buçuk haftada zaten gelinleri oradayken çok soğuklarmış aramıyor sormuyorlarmış ne ara sürekli evine gelip gitti onu da anlamadım. eğer her gün arıyorsa şu işim var bu işim var, müsait olunca ben sana söylerim diyin.. o mesafeyi koruyun. ayrıca evlendikten sonra neden sizin ailenizi arasınlar ki o da başka bir konu.

Canim slm benimde bir oğlum var.Oğlumun evi benim evimdir.Benim evim gelinimin evidir.Ama arada sınır olmalidir derim ben.Gelinim bana gelme anne dese hayatta gitmem müsait dilim dese aramam sormam kayınvaliden biraz degikenmis cnm konusarak hallet sevgiler
O nasıl oluyor? Oğlunuzun evi nasıl sizin eviniz oluyor mesela ? Siz mi alıp hediye ettiniz?

Daha yeni evliyim 2 buçuk haftalık falan.
Eltim almanyada yaşıyor o da yeni evli. Hatta nikahları kıyıldı düğünleri olmadı. Eltim almanyaya gideli 3 gün oldu. Kaynanamlar ile birlikte oturuyordu o varken kaynanam beni hiç aranıyordu soruyordu bana karşı uzaklardı şimdi o gittikten sonra her gün yemin ederim her gün beni arıyor. Birde gitmeden önce eltim ile bir cafeye oturup çay içtik sohbet ettik kızı Beni bunalttıkları gibi o kadar bunaltmışlar ki.. Ve arkamdan konuşmuşlar kaynanamlar. Kız kendisine yapılanı da anlattı benim arkamdan dönen dolapları da anlattı yani artık hiç içim ılımıyor onlara karşı. Ve kaynanam her konuda emirvaki yapıyor, ısrar ediyor. Arıyor beni şuraya gel buraya gel diyor istemiyorum diyorum zorluyor. Yani gerçekten başlamadan biten bir evlilik olacak evliliğime de. yansıyor kocam arkamda duruyor her zaman anneci değil ama ben samimi olmak istemiyorum onlarla. Emirvakilerden nefret ediyorum nişanlıyken de söyledim. Sürekli evime gelip duruyor ya da kendi evine çağırıyor gelmek ister misin musait misin falan demiyor. Beni eltim varken hiç arayıp sormuyorlardı ve o kadar uzak davranıyorlardı ki.. Düğün olduktan sonra ailemi bile bir kez olsun aramamışlar. Ben napıcam arkadaşlar? Psikolojim bozuldu artık. Her sabah bu günde arar mı, beni bir yere çağırır mı, eve çat kapı gelir mi diye düşünmekten. Sürekli tetikteyim. Akıl verin bana Allah aşkına yol gösterin.
Sanki kv senle evlenmiş mantığa bak,oğluyla senin olman gereken iletişimi kendisiyle zorlayarak istiyor çok ilginç .Oğlunu boşayıp seninle yaşayalım istersen de bence👍Ne kadar yüzsüz qnlayışsız,bencil insanlar var şaşıp kalıyorum gerçekten.Evlilik böyle bişey değilki🤔🙄😕

Eltim almanyada yaşıyor o da yeni evli. Hatta nikahları kıyıldı düğünleri olmadı. Eltim almanyaya gideli 3 gün oldu. Kaynanamlar ile birlikte oturuyordu o varken kaynanam beni hiç aranıyordu soruyordu bana karşı uzaklardı şimdi o gittikten sonra her gün yemin ederim her gün beni arıyor. Birde gitmeden önce eltim ile bir cafeye oturup çay içtik sohbet ettik kızı Beni bunalttıkları gibi o kadar bunaltmışlar ki.. Ve arkamdan konuşmuşlar kaynanamlar. Kız kendisine yapılanı da anlattı benim arkamdan dönen dolapları da anlattı yani artık hiç içim ılımıyor onlara karşı. Ve kaynanam her konuda emirvaki yapıyor, ısrar ediyor. Arıyor beni şuraya gel buraya gel diyor istemiyorum diyorum zorluyor. Yani gerçekten başlamadan biten bir evlilik olacak evliliğime de. yansıyor kocam arkamda duruyor her zaman anneci değil ama ben samimi olmak istemiyorum onlarla. Emirvakilerden nefret ediyorum nişanlıyken de söyledim. Sürekli evime gelip duruyor ya da kendi evine çağırıyor gelmek ister misin musait misin falan demiyor. Beni eltim varken hiç arayıp sormuyorlardı ve o kadar uzak davranıyorlardı ki.. Düğün olduktan sonra ailemi bile bir kez olsun aramamışlar. Ben napıcam arkadaşlar? Psikolojim bozuldu artık. Her sabah bu günde arar mı, beni bir yere çağırır mı, eve çat kapı gelir mi diye düşünmekten. Sürekli tetikteyim. Akıl verin bana Allah aşkına yol gösterin.
Benimkide aynıydı. Cevap verdiğimde 4 saat dedikoduyla geçen 4 saati çöpe atıyordum. Sonra baktım olmuyor hiç cevap vermiyorum. Bana ulaşamiyor eşimi arıyor. Eşim artık ne diyor bilemem ama gerek yok çok içli dışlı olmaya. Oyleydik ve herseyin tadı kaçtı. Cevap vermeyin. Evde durmayın, çıkın gezin. Evliliginizi bitirme düşüncesinden ziyade kayinvalidenizle aranıza sınır çizme çalışmalarına başlayın. Evlilikler 3. Şahıslar tarafından yikilmamali. Saygınızı gösterin başkada ekstradan gönlünü edeyim olayına gönlünüz el vermiyorsa girmeyin. Benim eltimde aynı ne oluyorsa gelip yetiştiriyor önceden onun ağzına da bakıyordum şimdi bana ne ne yaparlarsa yapsınlar. Ben öyle lafı bir yerden alıp bir yere taşıyan insanlara da gelemiyorum hepsiyle çok güzel sinirlarim var kendi yolundayım. Yaşamış biri olarak sizde evliliginize bakıp mutlu olun.

Mesafeli davran kesinlikle durması gereken yeri bilsin kv
Şimdiden yerini haddini bildirmezsen çok başın ağrır
Vee asla ve asla eltine güvenme aslaa
Onların lafını sana getiren seninkini onlara götürür içinede ekleme yaparak

Kv ile dip dibe oturuyoruz nerdeyse
Sınırları çizmem kavgayla gürültüyle oldu ama sonunda oldu
Şimdi ayda yılda gidersem hoşgeldin ve iyi akşamlardan başka konuşmam pek
O da evime gelmez
Eşim çağırır yine de gelmez
Bazen diyorum nasıl caydırdıysam kadın evime gelmeye korkuyor
Ki zamanında evime gelip çaycını tost makinanı tezgaha koyma dağınık duruyor, perdeni şu boy kestir, tabloyu niye buraya astınız olmamış diyen biriydi 🥴

Elti de gitmeden bombayı bırakmış gitmiş. Keşke insanlar böyle ikiyüzlü olmasalar. Sizin açınızdan hiç sağlıklı olmamış.

Eltiyle dedikodu yapmayın.
Kayınvalideye fazla bilenmeyin.
Terbiyenizi bozmadan sınırları çizin. Ama iyi geçinin.
Kendinize evde oturmak dışında bir uğraş bulun. Kurs, iş, spor, arkadaşlarla gezme vs
Daha yaşınız çok küçük. Bu yaşta kv işe ev gezmeleri, elti ile dedikodu yapıp gençliğinizi harcamayın.

Bence açmayın telefonu ve kendinize program yaptığınızı meşgul olduğunuzu söyleyin daha sonra. Bir iki yaparsanız anlar sonrasında. Mümkün mertebe mesafeli olun ve alanınıza girmelerine izin vermeyin ben verdim çok pişmanım.

Canim slm benimde bir oğlum var.Oğlumun evi benim evimdir.Benim evim gelinimin evidir.Ama arada sınır olmalidir derim ben.Gelinim bana gelme anne dese hayatta gitmem müsait dilim dese aramam sormam kayınvaliden biraz degikenmis cnm konusarak hallet sevgiler.
Hanımefendi oğlunuzun evi sizin eviniz değildir.
Gelininizle oğlunuzun evi sadece onların evidir.
Sevgiler.

2. haftalık evlilikte hem de elti gideli daha 3 gün olmuşken hangi arada bu kıvama geldi ilişkiniz kayınvalideniz ile.

Siz istiyorsunuz ki evime hiç gelmesinler gelirlerse de yılda 1 kez o da bir iki saati geçmesin. Bazen hayretler içinde okuyorum açılan konuları ve konulara yapılan yorumları. Haklı olduğunuz konularınız var ama zaten 2.5 haftalık evlilikten bu evlilikte elti ile geçirilen vakitten dolayı sizinle iletişime geçmeyen kayınvalideden ve eltinin 3 gün önce gitmesinden bahsetmişsiniz ne ara kv her gün aradı sizi , çat kapı geldi , ne ara sizi devamlı oraya buraya çağırdı?
Anneniz sizi her gün arası , evinize gelip gitse bu şekilde tavır alır mısınız annenize de ?
(Ben biliyorum gelecek cevabı ; annem böyle yapmaz ki :) )
Ayrıca ailemi aramadılar diye dert edineceğinize ailenize sordunuz mu siz neden aramıyorsunuz diye?
Eltinin anlattıkları ayrıca ne kadar doğru ? Onun için hava hoş o gidecek yılda gelirse maksimum 1 ay gelecek ama siz o aile ile görüşmeye devam edeceksiniz. Bahaneler ile evladı , annesi ve eşi arasında bırakmayın lütfen.
Sınırınız olsun ama sizinki tavırlarınızdan ve yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sınır çizmek gibi değil eş ailesini hiç istememek gibi.

Çok haklısın eşim "ben konuşayım mı açık açık onlarla" diyor ama eğer eşim konuşursa onların araları bozulacak ve bana patlayacak olay bu yüzden müsade etmiyorum başka bir şehire taşınmak istiyorum açıkçası.
Ay bırakın konussun.
Niye düşünüyorsunuz ki bu kadar. Araları bozulsa bile barısırlar merak etmeyin.

2. haftalık evlilikte hem de elti gideli daha 3 gün olmuşken hangi arada bu kıvama geldi ilişkiniz kayınvalideniz ile.

Siz istiyorsunuz ki evime hiç gelmesinler gelirlerse de yılda 1 kez o da bir iki saati geçmesin. Bazen hayretler içinde okuyorum açılan konuları ve konulara yapılan yorumları. Haklı olduğunuz konularınız var ama zaten 2.5 haftalık evlilikten bu evlilikte elti ile geçirilen vakitten dolayı sizinle iletişime geçmeyen kayınvalideden ve eltinin 3 gün önce gitmesinden bahsetmişsiniz ne ara kv her gün aradı sizi , çat kapı geldi , ne ara sizi devamlı oraya buraya çağırdı?
Anneniz sizi her gün arası , evinize gelip gitse bu şekilde tavır alır mısınız annenize de ?
Ayrıca ailemi aramadılar diye dert edineceğinize ailenize sordunuz mu siz neden aramıyorsunuz diye?
Eltinin anlattıkları ayrıca ne kadar doğru ? Onun için hava hoş o gidecek yılda gelirse maksimum 1 ay gelecek ama siz o aile ile görüşmeye devam edeceksiniz. Bahaneler ile evladı , annesi ve eşi arasında bırakmayın lütfen.
Sınırınız olsun ama sizinki tavırlarınızdan ve yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile sınır çizmek gibi değil eş ailesini hiç istememek gibi.
Hanım efendi hangi ara bu kıvama geldi ilişkiniz demişsiniz de bizim zaten kıvama gelen birşeyimiz yok. Her gün aranmaz. İstisnasız her gün arıyor açmazsam eşimi arıyor hesap soruyor. Size bu normal geliyorsa birşey diyemem. Eltimin anlattıkları doğru kesinlikle demedim. Konuştuğumuzu yazdım. Nişanlıyken aileme ve bana çok saygısızlık yapıldı. Ama eşimi sevdiğim için onunla problemim olmadığı için evlendim. Yani herşey malesef buraya yazıldığı gibi değil. Siz eleştirmek ya da fikir vermek dışında azarlar gibi yazı yazmışsınız onu da anlayamadım. Ben hiç görüşmeyelim birbirimize gelip gitmeyelim diye bir cümle yazmadım oraya. Gidelim, gelsinler ama her zaman değil beni asmadılar kesmediler sonuçta. mesafeli bir şekilde olsun istiyorum sadece fakat onlar bunu istiyor bakın bu yazıyı yazdığım günden kaç günler geçti hala aramakta beni hemde her gün. Kırılmasın diye birşey diyemiyorum. Her neyse yorumunuz için teşekkürler, iyi günler.

Back
X