Gelin kızımız

Gelenekler guzeldir.gorumce oluyosunuz ayri bi bohcada yapabilirsiniz bizde cok var bohca muhabbeti sizde ne konur bilmiyorum ama bizde ic camasiri konmaz.mesela esimin teyzesi bana nevresim takimi mevsime gore kiyafet esarp havlu fln koymus.tabi bu herkes icin degisir kullanip kullanmamak geline kalmis bu bi jesttir.

Atlet kilot hoş bir hediye değil bence...
Siz hediyenizi ayrı verseniz olmuyor mu illa bohça mı olmak zorunda...
Ya ben de hiç anlamam ama illa böyle yeni evlenenlere yardım olacaksa ev hediyesi tarzı ne bileyim....
Fincan takımları falan hoş (bütçenizi sarsmayacak şekilde)
Ya da normal işte şal olabilir...

Ama tek şeyden eminim atlet kilot hediyesi cidden hoş değil...
Kendi annem bana aldıgında bile bazen hoş karşılamayabiliyorum

erken midir değil midir bilemiyorum, ben eşimle sinemada tanışıp 3 ay sonra evlenme teklifi alıp 4. ayda sözlendim ailesi yokken muhteşem bir çiftiz neyse geçeyim bunları.

karşınızda ki insana bütün iyi niyetinizle gidin erkenmiş geçmiş buralar çokta önemli değil kader sonuçta 5 yıl sevgili olup evlenince mutsuz olan arkadaşlarım var.
şahsen ben internette gezerken abime kız bulduğumuz da bohçasına neler koyacağımızı düşünürüm, havlusu, çok hoş terlikler var onlardan, çok güzel fincan takımları var bohçaya olmaz ama herkesin hoşuna gider diye düşünüyorum, çok güzel şallar var kapalıysa, çok güzel pijama takımları var gibi çoğalır gider örnekler.
bu tür şeyler aranızda ki samimiyeti arttırır, karşımda ki insan beni önemsiyor der. en azından ben öyle düşünüyorum.

Tanışma da bohça olmaz..Güzel bir çikolata ve çiçek daha anlamlı ve tatlı götürülür.

Siz hediyenizi daha sonra ayarlarsınız.Şuan ki beklenti kardeşiniz ve anne babaniźdan maalesef..

Sosyal medyadan tanışıp evlenen çok. Hem akrabaymis, hayırli uğurlu olsun. Bedenine göre kıyafet, kapalıysa şal olabilir. Zaten kardeşiniz de istiyor yaşları kaç kaç acaba

Bence bu daha mantıklı.

Bence iç çamaşırı hoş bir hediye olmaz. Makyaj malzemeleri seti,kaliteli parfüm, pijama takımı ve panduf gelin hanımı daha mutlu eder.

Bohçayı sözde mi götüreceksiniz? Nişan yapacaksanız nişana götürebilirsiniz. Bu sefer ince günlük kullanılacak bir kolye vs alıp hediye olarak konuşursunuz bohça işlerini. Veya madem akraba sizde misafir olarak davet edip, şehrinizde alışverişe çıkıp beraber alabilirsiniz bohçaları. Altın hediye alırsanız eğer senin ayrıca almana gerek yok ki. Biraz samimi olunca alırsan daha iyi olmaz mı?

Ayrıca gereksiz gelen almasın. Bazıları gerçekten çok önem veriyor. Onları incitmeye de gerek yok. Sen bohça seviyorsun çok eziksin tavrına gerek yok. Ben anlayamadım yani kimse don atlet sevmiyorsa bu kadar çeyizlik çamaşır kime satılıyor ben de gereksiz buluyorum ama biz gelinlerimize aldık çünkü bohça istediler. Almayın dediğim halde bana da alınmış düğünümde. Çok kaliteli ve şık şeyler. Hemen hemen herkesin beğeneceği sade ve klasik parçalardı. Kimseye de açıp sergilemedik. Direkt yeni evime geldi ve yerleştirdim.

herkes tepki göstermiş ama bana da eşimin tarafından bohçalarda bol bol iç çamaşır geldi bende kullandım rahatsız olmadım yani bu durumdan bilemedim

yo bu adet türkiyenin genelinde var.
ama tercih etmedik. ben karşılıklı bohça yapmayalım dedim mesela.
manasız bir eylem olduğunu düşünüyorum.

konu sahibesi siz de aklınızda ki gibi hediye alın dona sütyene girmeyin bence.

Aynen o sergilemeler çok eskidendi ben artık öyle şeyler görmüyorum. Herkesin eşyası direk evine gidiyor.

siz annenizin bohcasindan haric kendinizde kucuk bir sey hazirlayip goturebilirsiniz
ben gelinimize orta boy sandiga parfum şal makyaj esyasi tarzi bir seyler alip koymuştum sandigida tülle süslemistim hoş durmuştu

Ev hediyesini de daha sonra düşünüyorum evlenirken evlerini döşerken yani

Sosyal medyadan tanışıp evlenen çok. Hem akrabaymis, hayırli uğurlu olsun. Bedenine göre kıyafet, kapalıysa şal olabilir. Zaten kardeşiniz de istiyor yaşları kaç kaç acaba
Kardeşim 29 kız 24

Söz , nişan insanların birbirini tanıması için yapılır normalde ama bizim çevre ne derciler yüzünden bu amaç biraz sapmış tabiki :)
İnşallah hayırlı olur kardeşiniz için.
Her insanda farklılık gösterir bu. Bana çöp dahi alsan mutlu olanlardanım. Ama siz yinede çok iç tarafa girmeyin o kişiye özel bir durum sonuçta. Kazak,hırka gibi günlük hayatta kullanabileceği şeyler alırsanız daha uygun düşecektir.

Tanimadigin insana etek, bluz alinmaz. İc camasiri hediyesi de olmaz bana gore tabi.
Belki bedeni, belki rengi, modeli sevmeyecek. Gereksiz.

Aslında alınabilir bende komple üst baş çamaşır aldım gelinime ama sevilmedim o ayrı konu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…