Gelin kızımız

Ay bana don atlet alsalar bozulurum. Bohça dediğiniz hediye. Siz birine normalde don hediye edebiliyor musunuz? E o zaman yengenize gelininize de etmeyin.
Bunun yerine bir fincan takımı, nevresim takımı, kıyafet, çanta gibi milyon seçenek varken neden don atlet?

Aynen bİri bana dön alsa ne alaka diye sorgularım bende.
Bohca yapmamıstım cunku asırı gereksiz.
Alın kıza sık bir canta gecın.

Bana da nişanımdan sonra nişanlımın yengesi hediye olarak bir bohça getirmişti içindekilerden hatırladıklarımı söyleyeyim size. Kol çantası, ev terliği, şal, seccade, tesbih, nevresim takımı, havlu (havluyu kendi işlemiş bizim için özel olarak), yastık kılıfı, pike ve başörtü.
Kişiye özel alınan hediyeler daha mutlu edici oluyor, nevresim, havlu gibi klasik hediyelerin yanında ona özel çanta vb. almanız onu daha çok mutlu edecektir. Ben bohçada gelen çantayı severek kullanıyorum, terliği de kendi evimde kullanıcam inşallah :)

Siz içinizden geçip bir hediye götürmek istemişsiniz, bohçayla ne alaka? O ayrı (bohca aşırı saçma ama neyse) bence parfüm, çanta, tesettürlüyse şal, çok şık cüzdan. Ne biliyim bunlar daha sevimli olur.

Valla hayatimda hic gormedigim gorumce adayim bana don getirse o donu alir kafasina atarim
Eskiden yapiliyormus boyle seyler ama o zamanlarda durumlar hayatlar cok farkliymis
Hediye olarak don alinmaz madem bu kadar ince dusunuyorsunuz duzgun birsey alin gelin adayiniza

Bizim de bohça adetimiz vardır. Bana da yapılmıştı. En hoşuma gidenleri size yazayım fikir olur belki. Saç kurutma makinası saç maşası. Kozmatikler(far paleti rimel ruj temizleme sütü pamuk el kremi gibi gibi sonu yok zaten kozmetiğin) patik çoraplar normal çoraplar. Hala bohçamdaki çoraplardan kaldı mesela epilasyon aleti gece elbiseleri kızın bedenini sorup siyah mesela standart her zevke göre alabilirsiniz. Üstüne şal ya da suni kürk. Sabahlıklı penye pijama takımı. Saten gecelik takımı. El örgüsü yelek koyarlar. İyi bir çanta parfüm.
Bunlar bence gelininizin de hoşuna gidebilir.

kıza hediye olarak neden iç çamaşırı alacaksınız ki ? ben olsam hoşlanmazdım. kardeşinizden zevkleri ile ilgili spoiler alabilirsiniz ama illa bohçaya konmalık birşeyse bluz, triko veya parfüm iyi fikir.

ayy aynen demin onu yazdım

Ben yanlış görmedim dimi kilot atlet mi alacaksiniz hediye olarak???
Çok hayra geçti yoktu biliyomusun derdim ben valla
Bence şık bir şal ,parfüm gibi yaşına uygun hediyeler daha uygun olur.

Kiz istemede bohça olmaz ki. Cikolata olur, çiçek, tatli, kiza bir bileklik,.

Bohça nisanda olur. Ki o bile igrençtir benim nezdimde. Seni tanimayan insanlar sana külöt atlet, "iç gidiklatici" kiyafet aliyor. Insan utanir ya.

Ve evet, disarda 2-3 defa bulusarak evlenmek gerçekten yürek yemektir.

Valla benim bohçamdan faztazi kıyafeti çıkmadıkça don atlete sevinmem
Şaka bir yana
Bende böyle adetleri biliyorum ama çok gereksiz masraf geliyor güzel ama gereksiz ve masraf yani. Bu devirde pek kalmadı. Dedikleri gibi bir parfüm bir krem ve şık bir çanta şahane hediye olabilir.

Bir insan neden külot,sütyen hediye alır ki birine ? Sakın almayın.Bu adetler bitsin artık.Şık bir parfüm alın,bir çanta olabilir,şal güzel düşünülmüş,belki bir etek.Fotoğraflarına falan biraz bakın,ne giyiyor nasıl yerlerde bulunuyor,uygun bir şeyler alırsınız.

Camasirini koyun kapalı ise güzel bir eşarp alın şık terlik alın durumuzunuz müsaitse kıyafette alabilirsiniz

Anneannalerimizde köle olarak kullaniliyordu kayin aile tarafindan. Bazelari kanli çarsafi göstermek zorunda kaliyordu. Bazelarini sadiçlari gece dinliyorlardi "hersey yolundami" diye.

Ve çogunlugu dedigim gibi köleydi. Kv'de evinde kalip hizmet ediyorlardi. Seslerini çikartamazlardi. Sanslilar, esleri ile iyi kötü geçiniyordu, sanssizlarda es tarafindan dövülüp, saygi görmezlerdi. Zira kendileri eslerini seçemiyorlardi. Ha ne zamanda anne babalarini göreceklerinide bilmiyorlardi. Gidip yillar olabilirdi kendi aileleri görmelerini.

Bu adetlerde sence geri gelsinmi? Yani anneannelerimizde yasamislar, demek ki güzel adetler dimi ama?

Pardon memleket nere acaba çok meeak ettim de. Benim çevremde şükür yok bu dedikleriniz

Bazi adetler zamanin sartlarina uygun olarak cikar ve uygulanir , zaman degistikce de o adetlerin bir manasi kalmaz
Cok eskiden kiyafet , don , ic camasiri bulmak ve almsk cok zormus o yuzden yeni evlenen insanlara bohca yapilir icine konurmus , yani o bohca zaten belki de bir tanr iki tane donu olan geline gidermis
Artik zaman farkli , bu bahsedilenlerin hepsi cok kolay bulunan seyler , hediyelesmek guzeldir , ama artik icine don koymak ayip , yrni evleneceklerin daha cok isine yarayacak ya da sevecegi manevi degeri olan seyler hediye etmek gerekir

Yardimlasmak , hediyelesmek gibi guzel adetleri devam ettirmek guzeldir ama herrsey de adet gelenek diyr devam ettirilmez

Geleneksel nişan bohçası alışverişi gelinle birlikte yapılmaz mı zaten? Gelinin beğendiği şeyler alınır ve bohça olarak getirilir
Hediye almak istiyorsanız gözlemlerinize göre kızın hoşuna giden herhangi bi şey alır verirsiniz.
(Ic çamaşırı değil :) )

iyi de arkadaş hediye alacağım diyor, annesi de bohçaya koyarız diyip don-atlette karar kılıyorlar. tamam bohça yapılırken içine iç çamaşırı konmasında sıkıntı yok da bunu hediye olarak ben aldım demek bence hoş değil. niyet hediye ise bunların dışında yaşına uygun, hoşuna gidecek birşey alınması daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…