Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende 3 tane var 1000 beterler ama benimlr başedemiyorlar. Benim görümcenin biride dügünden 2 gün sonra takilari istedi arabayi yenilicez . biz ayda 500 500 öderiz dedi. bir sefer carladım bir daha lafı olmadi. Bende görümceyim . kardesimin nişaninda sonradan takı geldi. kardesimin eline verdik git götür kıza ver diye. Ne gerek var üc kuruş icin kendimizi rezil etmeye.
Valla bu gelinin altınını isteme olayını kk’da gördüm zaten

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?

kiz dibine kadar, yerden goye kadar hakli. siz sonuna kadar haksizsiniz. bir de ailece hadsizsiniz. hem kizin mali hakkinda karar veriyorsunuz hem de kiza psikolojik siddet uyguluyorsunuz. hayir bir de kendinizi hakli gormeniz var ki, icler acisi!

Babasının altınlarını size vermek zorunda değil. Kadıncağız Dan ne istiyorsunuz? Haddinizi bilin biraz

Cok enteresan gercekten. Yenı evlı ve kendı altını da var, ama gelının altınına laf edıyor.

Allahım bazı huylarımdan dolayı sana tesekkur edıyorum :KK70:
Ben de yeni görümceyim☺️☺️ Ama ailecek gelinimize herşeyin en iyisi en fazlası olsun diye çabaladık. Ben de bunları okudukça neler var ya diyip hem hayret edip hem şükrediyorum.

Kendimi dedi bunu size kim dedi ?siz goturin koyun kızcağız kendi altınının dilencisi mi olsun gururlu duruyor belliki . Götürün koyun evine . Siz bi arada samimi olarak az önce kıskanıyorum demiştiniz ıyide neden kıskanıyorsunuz. Sizde evlisiniz önceki yorumlarınızdan hatırladığım kadarıyla gayet özgüvenli bir kadınsınız gelini kıskanmanın manası ne ?
Çünkü gelin öğretmen çalışıyor.konu sahibi atanamamiş

Gelin bakmıs ki bunlardan kurtulamayacak
" bari babamınkılerı alayım" demıs.
Kocası zorla altınları saklasın dıye aılesıne vermıstır.
Gelınle eşi sureklı kavga halındedır.

Anaaa kabus gibi bir evlilik:KK62:

genelde verılen asla gerı gelmez. Helekı bu altınsa .. o degıl de allahtan korkun bence. Cunku ektıgını biçersin bu dunyada. Siz de evlısınız.
Ben korkarım valla allahtan, basıma verır dıye... bende de var , ona laf soylemeye hakkım olmaz kı altın konusunda diye düşünüp haddımı bılırım!

Iyı kı dememıs gelın " senınde var sen versene " dıye. Yazık işte bulmuslar safı

10bilezik deyip geçme 30,35gram arası yaptirsan yüzbin TL yi bulur,Allah yeni evleneceklere kolaylık versin

Martin ilk haftasi kardesim evlendi bilezik takamadim 2 yarim aldik 2200tl tuttu. Annemler dügünde 7 bilezik ,taki seti ,dügün salonu ,esya yapti bir emekli maasini 5 yıl bankaya bagladilar yinede bir çeyregini bile almadilar. Takı töreninden sonra kız tarafindan 1 kisi ve görümce olarak beni gelin odasina cagirdilar saymak icin gitmedim. BANANE YANİ.

Bu sebepler bi kızın hakkına girmeye altınlarına el koymaya sebep olmamalı. Kaldı ki hak ile duasını ettiğimiz şeye zor ulaşırız bence .konu sahibi hanimdan olgun bir duruş bekliyoruz kk olarak .
Bunlar tabi ki sebep değil ama ben konu sahibinden bir olgunluk bekleyemiyorum, önceki konularından da bildiğim kadarıyla olan geline olmuş :/

bence aileniz o altinlari hic etti kizin agzini yokladiniz gibi geldi yoksa okadar kopurmeye abinizi iyice gazlamak icin getirir verirdiniz hani size guvenmedigini dusunup kizmissiniz yaa ahada altinlar duruyo senin karin neler dusunuyor demek icin benimde oglum var ama erkek ailelerinden daha dogrusu adaletsiz olmalarindan nefret ediyorum benimde dugunde takilanlari iki sene icinde bozdurmak zorunda kaldim cunku bozdurmasam gidecekti iki sene boyunca hep iki bileziklik uc bileziklik borclari oluyordu onlara vermedim ama bugun bozdurmus olsaydim dunya para ediyodu allah sorsun sizin gibilerden

Yani ailesinin taktığı altının anısı olabilir bence gelininiz haklı. Size güvenmemekle alakası yok dünyanın halinin ne olacağı belli değil o kadar altını gözden çıkarmak istemezdim ben de olsam. Şu anki ederini taksitle ödeyelim diyorsunuz sonuçta ama belki 5 yılda siz ödeyene kadar o altının fiyatı daha da artacak onlar zarar edecek.

Benim eşimin ailesi bana hiçbişey takmadı zaten gıcığım bide altınlarımı almaya kalkacaklar dünyayı dar ederdim onlara😂
Hele canım babamın bana taktığı bileziklerin onlarda ne işi var o da ayrı bi konu🙄
Yanlış yaptınız bacım lütfen o emanetleri sahibine geri verin, onlar onun hakkı
Hiç kimse razı olmaz bu duruma

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
yaptığınız tamamen saçmalık. hiç razı gelmeyebilirdi de. size insanlık yapmış sadece kendi ailesinin taktığını istemiş. ben olsam hiç vermezdim. annenizin bağırıp babanızın tavır alması da ne mâna??? gönlünü almaya bakın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X