• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve Annesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olayda normal davranan bir kişi bile yok. Kardeşinin gamsizligi ayrı garip, sizin davranislarininiz ayri garip, Kızın annesinin ve babasının bu kadar olayı büyütmeleri ayrı garip, insan kızı için birsey varsa bile örter bunlar ortalığı kizistirmis. Çoğu devlet hastanesinin kantininde birçok şey var.

Siz ameliyat olsanız eşiniz yatsa evde bişey olmaz der miydiniz?Bir de böyle düşünelim . Erkek refakatçi izin verilmiyorsa erken gelmeli bir gün iki saatlik uykudan dolayı ölmez kimse.İki kadin kadın ihtiyaç olur mutlaka.Su vs yemek illa ki oluyor hastayı bırakıp alışveriş mi yapsın kadın.Ayip yani.

Kardeşinizin çiçeği kapıp eşinin yanına gitmesi gerek.Boyle davranan da kendisi olunca alınıyor nedense .

maxresdefault.webp

İçeriği bu dayı yazmış olabilir mi ? Çünkü ben hiç bir şey anlamadım 😅

Valla olayda sizin dünürler terbiyesiz anladık da kardeşiniz de çok normal değil.
Ben ameliyatlıyken eşim evde yatsa sinirlendirdim. Ama annemler beni sakinleştiriyor olurdu. Ay yatsın dinlensin çocuk ne olacak falan derlerdi heralde. Ortalık kızışmasın diye tabi ki.

ben bir görümce değilim, ben bir baldızım

8 senedir evli kardeşim var, eniştemin annesi beni hayatımda 1 kere olsun aramamıştır, öyle bir ilişkimiz yok
ancak tabii ki doğumlar hastalıklar hastane kalışları oldu o kadar zamandır. zaten doğumlarda da ben kaldım. öyle içe değiliz ama herkes herkese hastanede gider gelir yapar götürür. bu işin raconu böyle biraz .

şimdi, anladığım kadarıyla kadın "kaybolurum" dediğine göre? hastane içinde filan gezip dolaşacak birisi değil? siz bu kadına hiç mi çay, çorba bişey götürmediniz? siz bi görümcesiniz ya. açıkçası ben dürüm filan yemem yani ben hasta olurum bu sefer--ha ben gider ne yiyeceksem alırım sorun o değil de- biri hasta biri anne, insan bişeyler yapıp götürmez mi? bu biraz bi değer vermektir yani, arkadaşımız yatsa gidip gelip götürüyoruz bişeyler. herkes hastane yemeği yiyemiyor vs. en kötü ihtimalle çay kahve komposto yapıyoruz ya hani?

safra ameliyatı büyük bişey değil, eş eve de gelebilir ararlar gider bişey olursa, ama siz kardeşler olarak resmen gelini ve annesini takmamışsınız

karşı aile de "görgüleri bu kadarmış demek ki neyse, kızımız iyi olsun da" dememiş onlar da sizin kadar görgüsüz benim çıkarımım bu.

mahkemeye gitsenize ya ne olur
avukatların paraya ihtiyacı var.

Benim çalıştığım hastanelerde de erkek refakatçi kalabiliyordu hep. Hatta şu an düşündüm de yanında başkası varsa bile eşin buralardaysa gelebilir mi diyince genelde herkesinki dışarıdan koşup geliyor ya öyle olmalı çünkü.

Kız sen var ya :D görümcelerin adı çıktıysa aha da senden ötürü. Nasıl ayaklandırdın milleti ‘bi şey olmaz’ denir miii? Gardaşın niçin yemekle hastaneye gideceksen size gelip uyudu, dürtseydin keşke kalk git artık diye.

Şehirden şehire fark ediyor sanırım. Bizde 2 kişilik odadaydık bi kadınla. Onunda eşi refakatçiydi

Yani bilmiyorum normalde verilmez. Eşim Ankaralı ailem İzmirli ben İstanbul’da yaşıyorum. Buralarda büyük şehirlerde refakatçı eş olacaksa genelde tek oda ayarlamaya çalışılır.
Gerçi arada perde falan da oluyor ama yine de mahremiyet için izin verilmiyor

Gecen ay 1 tomografi, 1 mr, 1 biyopsi ve ustune 1 gece kalmali ameliyat oldum.

Eski esim, tekrar yazayim eski esim bunlarin hepsinde refakatcimdi, yanımda kalir misin teklifinde bulunmadigim halde...

Ve sizin "evli" kardesiniz, karisi ameliyat olurken gecip anasının evinde yatiyor.

Ustune yetmiyor siz, ameliyatli gelininize tehditkar ve kinayeli mesajlar atiyorsunuz.

Bu gamsizlik, duyarsizlik hangi yorenin huyuysa bilelimde ordan uzak duralim, saka misiniz ya siz?

Valla olayda sizin dünürler terbiyesiz anladık da kardeşiniz de çok normal değil.
Ben ameliyatlıyken eşim evde yatsa sinirlendirdim. Ama annemler beni sakinleştiriyor olurdu. Ay yatsın dinlensin çocuk ne olacak falan derlerdi heralde. Ortalık kızışmasın diye tabi ki.
Aynen bizde de aynı durum olurdu. Annem babam eşimin haksız, gamsız olduğunu düşünseler bile bana belli etmez "aman kızım gelmesin birsey deme sakın"derlerdi.

Hanımlar, sakin. Ben olayı üstten anlattım; gelinimiz hastaneye ilk kez yatmadı. Daha önce kardeşim başka bir hastanede refakatçi olarak kaldı. Bu hastanede ise hastane değişikliği yapıldı ve erkek refakatçi alınmadı. Ameliyat giriş–çıkış ve sonrasındaki saatlerde hep oradaydı. Bu arada dürüm bana alınmadı; kayınvalidesine alındı. Kayınvalide her dürümü beğenmediği için istediği özel dürümü arattı. Tam eve gelmişken, araba arkasında unutulanlar için tekrar geri döndü. Buraya kadar böyle.

Evet, diğer gün işi vardiya uykusunu alamamıştı, ondan yorgunluk vardı. Kalkamadı. Benim “bir şey olmaz” dediğim yerlerin açıklaması ise şudur: “Eşinle aranı iyi tut; eşle yapılan kavgadan zarar yok. Sen kayınvalidene bakma.” Aynısını kardeşime de söyledim.

İkinci, yani demediğim laf üstüne; kayınvalide babamı arayıp “tehdit etti” diyor. Ağlamaklı bir ses tonu ile… Ses kayıtlarında ise benim kadınlığıma kadar laf edildi. Gelinimize, eşim ile dertleştiğim ne varsa annesine anlatılmış. Annesi de “Kocan sana iyi yapıyor.” diyor. Yani konu kardeşimden çıktı; bana, bize döndü.

Anneme mesajlar atıp “geniş kadın” deniliyor. Gelinin abisi, benim diğer erkek kardeşimi arayıp “borcunuz var” diyor. (Evet, borç meselesi vardı, kapandı.) Ama “kapanmadı” deyip para miktarını söylüyorlar. Kayınvalidesi, oğlunun elinden telefonu alıp anneme hâlâ hakaret yağdırıyor. Gelin hanım da boş durmuyor; aynı şekilde o da eşine yazıp “annen böyle, şöyle” diye mesajlar atıyor.

Evet, herkesin annesi kendine özel ama gelin, annesinin dolduruşuna fazlasıyla geldi. Ben kardeşimi de uyardım: “Eşin şu an duygusal boşlukta; unutulur her şey.” dedim ama anne izin vermedi. Herkes yüz göz oldu.

Gecen ay 1 tomografi, 1 mr, 1 biyopsi ve ustune 1 gece kalmali ameliyat oldum.

Eski esim, tekrar yazayim eski esim bunlarin hepsinde refakatcimdi, yanımda kalir misin teklifinde bulunmadigim halde...

Ve sizin "evli" kardesiniz, karisi ameliyat olurken gecip anasının evinde yatiyor.

Ustune yetmiyor siz, ameliyatli gelininize tehditkar ve kinayeli mesajlar atiyorsunuz.

Bu gamsizlik, duyarsizlik hangi yorenin huyuysa bilelimde ordan uzak duralim, saka misiniz ya siz?
Sizin eş niye eski zaten hiç anlamış değilim. 😚

Dirayetsiz mıymışık erkek evlerden uzak. Kardesim rahat biri düşünüyorum şunu yapmış olsa cok afedersiniz itin kıçına sokmuştum onu insanlar haklı.

Hanımlar, sakin. Ben olayı üstten anlattım; gelinimiz hastaneye ilk kez yatmadı. Daha önce kardeşim başka bir hastanede refakatçi olarak kaldı. Bu hastanede ise hastane değişikliği yapıldı ve erkek refakatçi alınmadı. Ameliyat giriş–çıkış ve sonrasındaki saatlerde hep oradaydı. Bu arada dürüm bana alınmadı; kayınvalidesine alındı. Kayınvalide her dürümü beğenmediği için istediği özel dürümü arattı. Tam eve gelmişken, araba arkasında unutulanlar için tekrar geri döndü. Buraya kadar böyle.

Evet, diğer gün işi vardiya uykusunu alamamıştı, ondan yorgunluk vardı. Kalkamadı. Benim “bir şey olmaz” dediğim yerlerin açıklaması ise şudur: “Eşinle aranı iyi tut; eşle yapılan kavgadan zarar yok. Sen kayınvalidene bakma.” Aynısını kardeşime de söyledim.

İkinci, yani demediğim laf üstüne; kayınvalide babamı arayıp “tehdit etti” diyor. Ağlamaklı bir ses tonu ile… Ses kayıtlarında ise benim kadınlığıma kadar laf edildi. Gelinimize, eşim ile dertleştiğim ne varsa annesine anlatılmış. Annesi de “Kocan sana iyi yapıyor.” diyor. Yani konu kardeşimden çıktı; bana, bize döndü.

Anneme mesajlar atıp “geniş kadın” deniliyor. Gelinin abisi, benim diğer erkek kardeşimi arayıp “borcunuz var” diyor. (Evet, borç meselesi vardı, kapandı.) Ama “kapanmadı” deyip para miktarını söylüyorlar. Kayınvalidesi, oğlunun elinden telefonu alıp anneme hâlâ hakaret yağdırıyor. Gelin hanım da boş durmuyor; aynı şekilde o da eşine yazıp “annen böyle, şöyle” diye mesajlar atıyor.

Evet, herkesin annesi kendine özel ama gelin, annesinin dolduruşuna fazlasıyla geldi. Ben kardeşimi de uyardım: “Eşin şu an duygusal boşlukta; unutulur her şey.” dedim ama anne izin vermedi. Herkes yüz göz oldu.
Bu evlilik bitmiş geçmiş olsun.

Refakatçi olarak yanında kalmasına izin verilmese bile çıkıp eve mi gelir erkek adam?
Kapıda bekler, arabada yatar, arada boşluklar oluyor girer çıkar eşini görür.
Onu da yapamadıysa gider kendi evinde kalır, anne evinde kalmak ne ya, o mu ameliyat oldu?
Siz de görümcelik yapmışsınız. Kadın ameliyat olmuş, titizlenmeniz gerekirken açtığınız konuya bak ya hiç vicdan da yapmamışsınız sonradan.

Bende şunu merak ettim dürümün yanına ayranda almismi malum kuru kuru gitmez 🙃

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X