Gelini hiç sevmeyen bir GÖRÜMCEYİMM. Sebeplerini yazıyorum sizce haklı mıyım ve neler yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yettiner

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
192
-108
296
Merhaba kadınlar kulubünün güzel kadınları
Ben bir görümceyim, evli değilim bazı şeyleri anlayamıyor olabilirim o yüzden buraya yazayım dedim. Sizlerin yorumlarına güvenim tam

Abim 32 yaşında benden 2 yaş büyük. Birkaç senelik evli. Abim ve annemler Antalyada oturuyor. Ben İstanbulda oturuyorum. Gelin de Antepten geldi. Gelin üni falan okumamış ,ailesinden de hiç uzak kalmamış. Zaten bu yüzden 3 ayda bir ailesinin yanına gidiyor. Ailesi de sürekli Antalyaya geliyor. Ve alışma süreci falan değil 3 senedir böyle. Gidince de 3 hafta falan kalıyor. Ailesi de aynı şekilde. Gelin Normalde çalışıyormuş evlenince işi bıraktı. 3 senedir de evden çıkmıyor sosyal aktivitesi yok ve arkadaş edinmedi. Evde takılıyor alışma sürecinde sanırım
Annemle babamın evine yürüyerek 10 dk mesafede oturuyor. 3 senedir annemi bir kere gel kahve içelim evde ya da dışarda yemek ısmarliyim demişliği yok. Annem de hani annem diye demiyorum zaten 55 yaşında, genç, arkadaş canlısı, kaynanalık olmasın diye çopu şeyi bile söylemeyen, çevresi geniş eğlenceli bir insan. Annem başta onu çağırıp arayıp sorsa da onun bu hareketlerinden dolayı birebir çağırmıyor ya da bi yerde buluşmuyor. Zaten gelin olarak artık onun adım atması gerekmez mi? Bana aşırı garip geliyor.
Ben istanbulda yaşıyorum . Birkaç ayda bir antalyaya geliyorum. Ben gelince abim arayıp bizim yemeğe alıyor. Onun haricinde gelinle yaşıt sayılırız ama hiç birebir görüşmüyor. İlk evlendiklerinde ben antalyadaki kız arkadaşlarımla buluşurken onu da çağırıyodum tanışsın yabancılık çekmesin vs diye ama baktım ki onun arkadaşları antalyaya geldiğinde denize falan gittiklerinde beni asla çağırmadıkları için ben de artık hiç çağırmıuorum.
Bazen arada arıyodum ama o aramadığı için aramıyorum da. Ve kıza aşırı gıcık oluyorum. Zaten konuşmuyo. Ama gıcık edici olarak yani biz konuşuyoruz o televizyona bakıyo telefonuyla ilgileniyo. Ona bi sey sormazsan yorum yapmıyo. Sanki dilini yutmuş. Enerji emici bi şey.
Annemin özenerek yaptığı yemeği diyetteyim kilo alırım diye yemiyo. Ama kendi evinde kilo aldırıcı ikramlar yapıyo ve biz yiyoruz ayıp olmasın diye ve kendi de yiyo garip olarak. Görgü desen yok tatlı dil deaen yok moronluk desen üst düzey. Abime niye konuşmuyo moralimi bızuk dediğimde de abim yoo sen konuşursan konuşur falan gibi salak cevaplar veriyo ve abim biz konuşurken o katılmadığı için sürekli muhabbet esnasında ona bakıp onu muhabbete katmak için çaba harcıyo.
Bu kıza hediye aldık altın kolye tayt kazak vs. Annem de ben de yani nişanlandıklarından beri alıyoruz. Ki aldıklarımız da ipekyol oysho falan markalar. Hiçbirini 1 kere üstünde görmedik. Asla da kullanmıyo. Nezaketen bile yok. Tamam kendisi lüks seviyo 45 bin liralık ayakkabısı 70 binlik çantası falan var ama yani bize de ayıp değil mi hediyeyi bi görsek üstğnde nolurdu? Artık çöp bile almıuorum zaten ona.
Ben anneme diyorum ki ben antalyaya gelince bunlaru 1 kere çağır bi daha çağırma. Zaten sayılı gün burdayım suratını çekemem. Annem de diyo ki e abin onu seçmiş ve napabiliriz ? Cidden katlanmak zorunda mıyım? Ve hani abim hiçbir şeyi kabul etmiyo ona da üzülüyorum umarım bir gün dank eder . Ama ben napabiliriö görüşmek istemşyorum. Görüştüğümizde de ona laf atmıuorum hiç. Zaten ev hanımı ve sıfır hobi. Konuşçak bi şey yok açıkçası ve asosyal. Napıcam allah rızası için

bir şey yapmicaksın sen nasıl birkaç ayda bir annenlere gidiyorsan gelininiz de gidebilir bu neden size battı anlayamadım açıkçası. suratsızlık ve enerji emiciliği konusunda haklısın ama annenin de dediği gibi abin onu secmis sevmis sizi ilgilendiren bir durum yok zaten istanbulda yaşıyormuşsun uzaksınız memleketine gittiginde de onu görmek zorunda değilsin 30 yaşında insansınız ikiniz de ve biriyle sırf akrabasınız diye görüşmek zorunda asla değilsin ama aynı şekilde gelininiz de sizlerle görüşmek zorunda değil. abin mutlu , size de bi saygısız söylemi yoksa suratsızlığına laf etmeye gerek yok. aldığınız hediyeleri kullanmıyorsa bu onun kendi ayıbı dedigin gibi beğenmese bile gönül yapmak adına 1 kere gostermelik kullanabilir. bu tarz gelin-görümce gelin-kaynana olayları artık çok alaturka. abinin mutluluğu huzuru yerindeyse ona bakın size gülmüş gülmemiş konuşmuş konuşmamış cok da takılmayın bence. sen cool kişiliği oyna ve aynı ortsmda o sana laf atmadıkca sen de gormezden gel olsun bitsin.

Gelin üni falan okumamış ,ailesinden de hiç uzak kalmamış.
Olabılır eksiklik mi ?
Ona bi sey sormazsan yorum yapmıy
E ne güzel ağzı var dili yok mis gibi
Hiçbirini 1 kere üstünde görmedik. Asla da kullanmıyo
Begenmemıstir onuda götürüp alaydınız fikrini soraydınız
3 ayda bir ailesinin yanına gidiyor.
Olabılır sanane
evlenince işi bıraktı. 3 senedir de evden çıkmıyor sosyal aktivitesi yok ve arkadaş edinmedi. Evde takılıyor
Sana ne
gelin olarak artık onun adım atması gerekmez mi
Gerekmez
Annem de diyo ki e abin onu seçmiş ve napabiliriz ?
Helal olsun anne elleri öpülesi kadınmış nasıl da saygılı

Gereksiz kıza takıntı yapmışsınız
Gelin gelin gelin o ne öyle . sizin yengenız yengem die hitap etmelisiniz

Arkadaşlarınızla yanınıza gelmek yada sizi arkadaşlarıylayken çağırmak zorunda değil
Sohbet etmek zorunda hıc değil abınız de dediği gibi ilgisini çekecek konuşmalar yapmıyorsunuz demek ki kız katılmıyor
Belki oda hissetti size gıcık oluyor
Kayınvalideyi kahveye çağırmıyor diyorsunuz evine gidince ikramlar da bulunuyormuş yeter
Sen annene gelıyormussun oda annesine gidebilir 3 ay kısa değil hakkıdır
Ailesi de abiniz ve yengenız müsaitse kızının evıne gelebilir buda sizi ilgilendirmez
Suratsızmış konuşmazmış kan emiciymiş görüşmek zorunda değilsiniz ha eş…ğin hatrı yoksa sahıbınınde mi yok derler tatilinizi onlarla gecırmıyorsunuzdur bir akşam bakmayın suratına abınızle ilgilenin zaten o sizle ilgilenmiyormuş nie rahatsız oluyorsunuz ki size dokunmayan birinden ?

Evlilikte abi mutlu belliki gerisi sizi ilgilendirmez ayrıca kocasının parası size ne çantasının fiyatı falan çok ayıp ince hesaplar size düşmez haddinizi bilmelisiniz saygısızlık bu .

Gelin seni sevmediğini anlaman için tellal mı çağırsın?

Yaşattığını yaşayacaksın unutma küçükte değilsin ki!

Sal gelini.

Kıskanıyorsun net.
Bu açıdan bakmamıştım da neyi kıskanıyorum mesela açıkçası ben genelde benden başarılı insanlara imrenirim evet ama 3 senedir evde oturan birine de imrenemem diye düşünüyorum

Öncelikle gelinin ailesine ne kadar gidip kaldığı veya ailesinin geline gelip ne kadar kaldığı sizi ilgilendirmez. Bu gelinle ailesi arasındadır, eşiyle kendileri anlaşıyorlar demek ki bu konuda sizin sinir olmaya hakkınız yok. Annenizi çağırmaması da yine aynı şekilde kayınvalide gelin arasında olan bir durumdur. Hoş bir durum olmayabilir fakat bu konunun muhatabı anneniz. Geline sorsa bir cevabı vardır belki de hiç sordunuz mu? Suratsız olma konusunda da siz ona gidip neden bizimle sohbete katılmıyorsun dediniz mi? Arkadaşlarınızla buluşurken onu dahil etmeye çalışmanız güzel bir şey fakat o kendi arkadaşlarıyla baş başa vakit geçirmek istiyor diye saygı duymak yerine neden sinirleniyorsunuz? Hevesleniyordur, evine çağırıyor denize götürüyor arkadaşlarıyla vakit geçiriyor sizi çağırmak zorunda değil ki. Son cümlenizdeki "ev hanımı zaten" lafına da anlam veremedim. Olabilir yani neyini yargıladınız bu durumun? Bence çok boş şeylere takılıyorsunuz. Bir rahatsızlığınız varsa bunu abinizle değil gelinin kendisiyle konuşun.

Cidden katlanmak zorunda mıyım?
Kadın sana bir kötülük yapmıyorki sadece mesafeli davranıyo neyine katlanmak zorunda kalıyorsun? Sevmek zorunda değilsin onunda sana yakın olmak gibi bir zorunluluğu yok. Sessiz olmasını bile eleştirmişsin bence sana mesafeli davranmakta haklı gibi. Asosyal olması, sessiz olması, sorulmadığı zaman birşeye karışmaması, üni okumaması, ev hanımı olması kadının herşeyine takmışsınız. Kadın ne güzel kendini üzmüyor eşiyle çok mutlu olsunlar.

Üniversite okumamasını eksiklik olarak söylemedim. Ailesinden ayrı kalmadığını söyledim.
Onu götürüp aldıklarımızı da kullandığını görmedim bugüne kadar.
Ağzı var dili yok diyosun ama abimin çevresindeki arkadaşlarının eşleriyle asla görüşmüyo çünkü sebep onla göz teması kurmuyolarmuş. Onu kaile almıyolarmış. Ve abimi güzelim insanlar hakkında dolduruyo sırf kendi asosyalliğinden. Pardon da ortamda asla konuşmayan biriyle millet niye göz teması kursun ? Yami ağzı var dili yok ama evde pasif bi tip te değil

Bu açıdan bakmamıştım da neyi kıskanıyorum mesela açıkçası ben genelde benden başarılı insanlara imrenirim evet ama 3 senedir evde oturan birine de imrenemem diye düşünüyorum
evde oturması etmesi değil zaten asla seni aşağılamak için söylemiyorum ama onun o sizi kaile almayan tavırlarındaki havayı bile kıskanıyor olabilirsin yanlış anlama sakın ama kendine de itiraf edemiyorsun belki farkında bile değilsin bilemiyorum ya da sizi beğenmediğini düşünüyorsan ki anlattıklarına göre böyle bir şey var bizi nasıl beğenmez o kim ki diye hazmedemiyor da olabilirsin bu yüzden gelininizin size göre “eksik” yanlarıyla kendini tatmin ediyor olabilirsin bence bir düşün

70 bin lik çanta, 45 bin ayakkabı kullandığına göre abinizin geliri oldukça iyi..çalışmadığı bölümü bence sizi ilgilendirmemeli..Bu abinizle kendisini ilgilendirir..geldiğinizde sizi yemeğe alıyormuş daha ne yapmalı ki?gelin,görümce ve k.vnin samimi olması gerektiğine inanmıyorum..mesafeli ilişkiler hep daha iyi..gelin sizin gelininiz değil ,anne ve babanızın gelini,sizin için sadece abinizin eşi olmalı..siz de artık birşey almayıverin ,size karşı sözlü bir hakareti,kırıcılığı yoksa ,sınırlı şekilde görüşürsünüz olur biter.."zaten ev hanımı,sıfır hobi,üniversite okumamış" gibi sözlerle küçümsediğinize göre kırıcı taraf sizsiniz gibi..

Üniversite okumamasını eksiklik olarak söylemedim. Ailesinden ayrı kalmadığını söyledim.
Onu götürüp aldıklarımızı da kullandığını görmedim bugüne kadar.
Ağzı var dili yok diyosun ama abimin çevresindeki arkadaşlarının eşleriyle asla görüşmüyo çünkü sebep onla göz teması kurmuyolarmuş. Onu kaile almıyolarmış. Ve abimi güzelim insanlar hakkında dolduruyo sırf kendi asosyalliğinden. Pardon da ortamda asla konuşmayan biriyle millet niye göz teması kursun ? Yami ağzı var dili yok ama evde pasif bi tip te değil
kocasının parası olsa keşke tüm detayları anlatmadığım için evet yorumuza hak verdim

Okumadim bende sevmiyorm oda beni brbifimizi sevmek zorunda miyiz degiliz bence.
O is sinerji birbirlerjni yrrden yere vurup 10 dk sonra sarmas dolas olanda var
Her iliskinin matemarigi farkli
Kendim adima sevmddim sdbep gormedjm sirf kardesimle evli o kadar fazlasi yok beklentim.sifif kafa rahat

Tamam para sizin aile destekli olsun hadi öyle diyelim ama geriye kalanlardan size ne hanfendi…

Yani tüm bunları konuşmak size mi düşer ? Abınız boşamıyorsa sevıyor vazgecmıyor net napacaksınız boşansın mı bi tane artısı yok mu bu kızcagızın

Bu arada bizi beğendiğini sürekli dile getiriyor. Annemin ne kadar mükemmel oldığınu, benim ne kadar güzel ve başarılı olduğumu vs ama işte eksik bi şeyler var ahh olay kıskançlık olsa keşke. Kız çok sıkıcı ve banal. Maalesef bu kadar işsiz olması bile bana saçma geliyo. 32 yaşında bir insanın bir şeye ilgisi olmalı. Teknoloji çağındayız. İnternetten müzik resim spor öğrenmek bir şeylere yönelmek o kadar kolay ki. Kızın belki de konuşçak şeyi olmadığı için konuşmuyor. Çünkü bütün güm sosyal medyada

verdiğin çoğu detayı sen kişisel algılamışsın seni ilgilendirmeyen şeyler ama bazıları insanın aklına gelebilir eyvallah. bu kadınla sohbet içinde konuşup size karşı niye böyle olduğunu hiç anlamaya çalıştın mı?

Allah ım siz cidden bunları yazarken ciddi misiniz size ne bunlardan şaka diyin lütfen

Rica ediyorum Allah rızası ıcın kızı kendı haline bırakın sizde kendi hayatınızla ilgilenin

hiç kimse bak hiç kimse senin ondan beklentilerini yerine getirmek zorunda değil. abine yakıştırmıyor olabilirsin ama abin onu tercih etmiş ve etmeye devam ediyor. bu kadarı fazla, karışma, kız sizin hakkınızda güzel düşünceler ifade etmiş ne kadar güzel ama sen onun hakkında seni ilgilendirmeyen neler diyorsun. o zaman kendi hobilerine, ilgilendiğin konulara dahil etmeyi dene yargılayıcı olma kapsayıcı ol

Artısını düşündüm. Yani evde otırıyo bütün gün. Abim tamamen sessiz ve masum olarak görüyo bence. Mesela hiç aramıyo diyim der ki e sen ara o çekimgen. Ne desen o çekingen .
zaten ev hanımı ve sıfır hobi dedim. Çalışan biri olsa zaten az çok meşgalesi vs olurdu. Ev hanımı olarak daha çok kendini geliştirecek zamanı çevresine ayıracak zamanı var ama bu yaştaki bir insanın eve kapanıp faydasızlaşması garibime gidiyor evet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…