gelinimiz düğünden önce hamile

Lo
. Canım hıc sorun yapma arkadasımın abısıyle aynı ay evlendık sımdı kızın bir ay sonra dogumu var. Dusun 6 ay oldu evleneli 1 ay sonra dogum yapacak

Ya şimdi siz olayı biliyorsunuz
Gidip soracak mısınız ki hayrola ne iş diye

O yüzden bu"7 aylık doğdu dersiniz, erken doğdu dersiniz" de senaryodan öte geçemiyor.

Çünkü kimse kimseye sormuyor. Cevap da verilmiyor doğal olarak...

7 aylık doğdu dersiniz zaten yurt disinda yaşıolarmıs karnını burnunu kmse düsünmez düğündede karnı çıkmaz.. yaptkları yanlıs ama napalım...

İyi de hem dini hem resmi nikah varmış zaten.
Önemli olan da düğün değil nikah.
Kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsiniz bu durumda.
Ha o kadar takıyorsanız da 3 aylık hamileliğin düğünde belli olacağını sanmıyorum.

Zaten evliler düğüne gerek yok bencede allah mesut etsin düğüne masraf yerine bebeğe hazırlık yaparlar.illa düğünse erken doğum dersiniz bitti gitti:)

Düğünde karnı olmaz sonrasıda kimseyi bağlamaz yani bir iki kişi ay erken dğeilmi filan der konu kapanır gider bence çokta mesele edilicek bi durum değil sonuçta bitek düğünü beklememişler herşeyleri var yani o yüzden kimse ayıplayıp arkalarından dedikodu laf çıkarmaz. Bide böyle şeyler azerbaycanda ayıp karşılanır orada da örf adet kültürü yüksektir.

Elalem ne der diye endişe edeceğinize 19 yaşında bir kız mutlu bir anne olabilecek mi mutlu bir çocuk yetiştirebilecek mi diye endişelenin bence. Bu kız daha hayatı, evliliği öğrenmeden anne olmayı öğrenmek durumunda kalacak. Bırakın da aldırıp aldırmayacağına kendisi karar versin, ne siz ne de kardeşiniz aldır-aldırma diye baskı yapmayın. Sakin sakin kendisi anne olacak olgunlukta mı, anneliğe kadar hayata dair diğer heveslerini alabilmiş mi?

Ek olarak zaten düğün geç oluyor yani düğünü geç yapıyorsunuz ama bu insanlar evli.Geç kalmış olan düğün. O sebepten sorun değil yani. Bunu bi mesele olarak bile görmem ben nikahlı oldukları için.

Dini-resmi nikahlı eşi, düğünde de karnı çıkmaz.
Millete de erken doğum dersiniz.
Çok büyütülecek iş değil bence.

Evet kari koca olduklari icin dinen bi sorun yok ama korunmasini da bilselerdi hic sorun olmazdi. Milletin agzi torba degil

nikah yapilmis.onlar artik nisanli degil evli..bu durumda kizin hamile olmasi gayet normal bisey.dugun dernek olunca mi tam olarak kari koca oluyolar ..kimseye de bu aciklama yapmak zorunda degiller zaten..

Benim de öyle başıma geldi 19 yaşındayim şimdi ve öylece çaresiz kalmışım . Hani öyleyim dedim de benim ki biraz farklı erkek arkadaşımla ilişkiye girdik korunma yöntemi ile ama bu sefer çocuğun ailesi istemedi için öylece kaldık . Ikimiz de kavga ettik ve ayrıldık . Ondan sonra ne yapacağı mi şaşırdım üstelik doğuda kalıyorum ne evlenebiliyorum nede birşey öylece kaldık yani allah bu durumda olanlara sabır versin başka ne yapabiliriz ki

Bunlar hep elalem ne der acaba diye düşünmekten.
Yahu resmi,dini bütün işlemler yapılmış.
Birlikte olmak için illa düğünde insanların göbek atması, halay tepmesi mi lazım?
Bunlar olmadan olmuyor mu?
Kimseye birşey demek zorunda değilsiniz, değiller.
Geçen ay başı bir akraba gelin aldı, bu ay başı da kız doğurdu.
Kimse de birşey demedi.
Hem dese ne olacak.
Hangi birinin ağzını torba sanıp büzeceksiniz?
İnsanlar çabuk kinlenir, çok çabuk dedikodu yapar ve çok çabuk unutur.
Daha ilgi çekici bir olay yaşandığında sizinki akla bile gelmez.
Kaldı ki ortada kötü birşey de yok.

Orada nasıl karşılanır bilmiyorum benimde düğünüm geç oldu bende düğünde 4 aylık hamileydim hiç belli olmuyo kimseye söylemesinler sonuçta iki ay sonra düğün olucak erken doğduğunu söylerler bebeğinde zamanı geldiğinde sıkıntı yapmasınlar kimse bilmezse laf sözde olmaz

Resmi nikah var ama düğün olmadığı için evlenmemiş gözüyle bakıyorlar

Bizim insanımız garip
Düğünde göbek atarlar ama nikah var mi yok mu kimse sormaz
Göbek atıldı ya artık evlendi sayılır

Resmi ve dini nikah var ama kimse henüz göbek atmadigi için evlenmemiş olurlar :)

Gelininiz bebeğini sağlıkla kucağına alsın insallah

"Herkes işine baksın, size halt etmek düşer." diyeceksiniz.
Sağlıkla alın yeğeninizi kucağınıza.

Zaten evlilermis, dert edilecek birsey degildir herhalde.
ikinci bebegime hamileyim 5 aylik.Karnim sadece body falan giydigimde belli oluyor.Birde kizin ilk gebeligi iki aylikta hicbisey belli olmaz ki.
Ayrica hic duyurmaniza gerek yok,.millet ayini mi hesaplayacak

Nikahı varmış işte. Haram değil yasak değil. Kime ne.. Bu kadar strese ne gerek var. Düğünü erkene alın başka çare yok. Yada Tavas yavaş düğüne katılacak insanlara durumu citlatin. Siz ve kızın ailesinin isteği ile çocuk olduğunu arkalarında olduğunu soyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…