Gelinimiz hasta anneme çocuğunu baktırmak istiyor

Ah anneciğime biri böyle bir şey yapsa ne yaparım bilmiyorum, dayanamam boğazına yapışırım herhalde. Kardeşimle de yakarım köprüleri...

Çocuk bakmak kolay mı yahu? Yorgunluğu, stresi ayrı, aman çocuğa bir şey olmasın diye her an takip, her an peşinde koşması. Bir de bu çocuk kreşten üzerinde zilyon çeşit mikropla, bakteriyle çıkacak her gün. Bağışıklık sistemi zayıf insana hastalığa davet çıkarmak resmen...

Abiniz konuşsun , anneniz de tabi ben nasıl bakarım daha yeni yeni iyileşiyorum demek kabalık değil. Ama ben olsam annem bakamaz derim açıkçası alır karşıma güzel bir şekilde konuşurum sonuçta annem kendimde o hakkı görürüm yani. Ama önce abinizle anneniz konuşsun.

Allah sizer vermemiş sanırım umarım da vermez kanserin nasıl bir şey olduğunu biliyor musunuz?
Ben en yakınımı bu hastalıktan kaybettim, insanı gün gün eritiyor, sapasağlam insanı ipe çeviren bir hastalık.
Eğer kanser atlatılırsa bile bunun bir sürü riski var en önemlisi de hastalığın tekrarlama ihtimali, en ufak bir streste, yorulmada hastalık tekrar edebilir.
Bağışıklık sistemi çökmüş olduğu için en ufak mikrop ölümcül sonuclara yol açabilir.
Kanseri yendi demek tedavinin bittiği anlamına gelmez, eminim ki konu sahibinin annesnin kullanmak zorunda olduug ilaclar, takip etmesi gereken bir dizi prosedür vardır.
Torununa bir kaç saat tahammül etse demeden önce 2 kere düşünülmesi gerekir.
Benim annem çok şükür sağlıklı olmasına ragmen ablamın bebeğine bakarken cok yoruldu, bir bebeğin sorumluluğunu almak cesaret ister.
İnsanlar çocuk yaparken ileride kimin bakacağına edeceğine iyi düşünüp karar verip, öyle kalkışmalı bu işe.
Kimseye emrivaki ile çocuk baktırılmaz.
Ayrıca işaretlediğim kısımdaki cümlenize hiç mi hiç katılmıyorum. Yeter ki insanlar birbirine saygılı olsun kayınvalidenin de yardımına koşulur anneninde, kimsenin mecburiyetten bir şey yapmasına gerek kalmaz. Eğer sizin hayatınızda böyleyse orasını bilemeyeceğim bunu genelleyemezsiniz. Annem anneanneme de gerektiğinde yardım eder babaanneme de , ikisine koşar. İkisini de birbirinden ayırt etmez. Ki olması gereken de budur zaten, böyle genellemeniz cok yanlış.
+
genelleme yapmıyorum ama
kk da açılan konulara bir göz atarsanız bu böledir kvsine aşık bir gelin yoktur bu dünyada
naparsa yapsın sevilmez kvdeler
konu sahibinin sert tutumuna kızıyorum sadece görümce olabilir ama bıraksın
gelin,oglan ve anne üçlüsü halletsin içlerinde oldukalrı sorunsalı dışardan müdahale daha çok yıpratır.
kanseri bilmiyorum evet allahımda yaşatmasın.
allahım yaşayana ve ailesine de sabırlar versin elbette çok zordur.evresini bilmediğimden yorumum açık oldu

size katılmıyorum. evladınız var mı bilmiyorum, varsa Allah bağışlasın, bilirsiniz öyle kreş çıkışı 2 saat bakmak bile yorar insanı. o arkadaşınızın annesi ondan mutlu oluyor olabilir, kendinde o gücü buluyor olabilir ama bu anneciğimiz hazır hissetmiyor yorgun belli ki ve kaldı ki zorunda da değil. yani hasta olmasa da sapasağlam olsa da zorunda değil.
evet bir evledım var 6 aylıktan beri bi babanede bi ananede gezip duruyo dört yaşında şimdi
zorluklarını dibine kadar yaşadım şimdi kreşe başlayacak eylülde yükleri hafifleyecek.elbette kimse kimseye güvenerek çocuk yapmıyor baksın diye beklentiyede girmiyor ama konu sahibi ne şu konuda katılmadım.aramadı sormadı geledi gitmedi benim yaptığım yemeği yedi demesi çok sert geldi.biraz daha ılımlı yaklaşmak her zman iyidir.zamanın ne getirecegi belli olmaz gün gelir kendiside çocuk baktırmak durumunda kadığında aklına hep gelir

Anneniz birsey diyemiyorsa sizin mudahale etme zamaniniz gelmis.
Dusundum de abim ve esi aynisini yapsa.Kuserlermis umrumda olmazdi.
Allah gostermesin tekrar hastalansa cekeceginiz vicdan azabini dusunemiyorum.
Annenize cok gecmis olsun.Insallah saglikli gunlerine cabucak doner.

+
genelleme yapmıyorum ama
kk da açılan konulara bir göz atarsanız bu böledir kvsine aşık bir gelin yoktur bu dünyada
gelin,oglan ve anne üçlüsü halletsin içlerinde oldukalrı sorunsalı dışardan müdahale daha çok yıpratır.
allahım yaşayana ve ailesine de sabırlar versin elbette çok zordur.evresini bilmediğimden yorumum açık oldu
o annenin birde kızı var. o kızın canı olan annesi var.
ne demek bırakın onlar halletsin. konu sahibi de içinde o sorunsalın. çünkü olaydaki kişi annesi.nasıl dışanda dursunki. sanki komşu aileden bahsediyorsunuz

o annenin birde kızı var. o kızın canı olan annesi var.
ne demek bırakın onlar halletsin. konu sahibi de içinde o sorunsalın. çünkü olaydaki kişi annesi.nasıl dışanda dursunki. sanki komşu aileden bahsediyorsunuz
olaylar daha çok sarpa sarar çok fazla insan müdahale ederse
en güzeli üçünün halletmesi,sonra gelin görümce çatışması okumayalım burada

olaylar daha çok sarpa sarar çok fazla insan müdahale ederse
en güzeli üçünün halletmesi,sonra gelin görümce çatışması okumayalım burada
neyin sarpı. anne susuyor kırmamak adına ağabey okuldan aalsın diyor.
olay keyfi değil,ciddi. sağlığı yerinde olmayan bir anne var. valla benim annemin canı,sağlığı o gelinle aramda sorun yaşasacağım düşüncesinden daha önemli olurdu.çok fazla insan müdahale etmeyecek. kızı edecek.

Dediginiz gibi sizde cok baskinsiniz.....sizi de biraz fevri goruyorumm..konusarak halledebilirsiniz...kizmaniza gerek yokk.hani diyorsunuz ya kimse.kimseye guvenip cocuk yapmasin.burda size kesinlikle.katiliyorum.
Ama anneniz hastayken de hic ilgilenmedi.diyorsunuz ya el kizi sonucta mecbur da degill..onun annesine de ayni sey olsa sizin erkek kardesinizde aynisini yapar..yanidemek istedigim her kez kendicanina yanar.bak sen nasil annneni koruyon...cunku annnen.mecbursunda yapmaya.

Geline soylemeye gelince,cok zor bir durum degil.ben olsam ararimm cnm derim annemle boyle boyle konusmussun.annem sana yardimci olmak ister.ama saglik durumunu biliosun.ama annem seni kirmaktanda korkuyor strese giriyor....anla sende..annemin yorulmamasi gereklii.stresten uzak olmasi gerekli...yoksa tabiki torunu o.da ister ama.saglik herseyinbasi.de...ve bitsin.

neyin sarpı. anne susuyor kırmamak adına ağabey okuldan aalsın diyor.
olay keyfi değil,ciddi. sağlığı yerinde olmayan bir anne var. valla benim annemin canı,sağlığı o gelinle aramda sorun yaşasacağım düşüncesinden daha önemli olurdu.çok fazla insan müdahale etmeyecek. kızı edecek.
işte hep evlilikler bu üçüncü dördüncü şahıslar yüzünden bitiyo maalesef.
kimse hasta kadın baksın illa demiyor anlatamıyorum sanırım
üslubu yanlış sadece konu sahibinin ,halledecek olan kendileri...

Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.

Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.

Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
Bu gelin gelin diye bahsettiğin yengen veya kardeşinin eşi sanırım.Çocukta senin öz be öz yeğenin.Ona söyleyemiyorsanız kardeşinize veya abinize söyleyeceksiniz.

işte hep evlilikler bu üçüncü dördüncü şahıslar yüzünden bitiyo maalesef.
kimse hasta kadın baksın illa demiyor anlatamıyorum sanırım
üslubu yanlış sadece konu sahibinin ,halledecek olan kendileri...
geldik yine başa..siz demedinizmi baksın diye..
neyse ya

Bu gelin gelin diye bahsettiğin yengen veya kardeşinin eşi sanırım.Çocukta senin öz be öz yeğenin.Ona söyleyemiyorsanız kardeşinize veya abinize söyleyeceksiniz.
gelinin çocugu işte elll gibi bahsediyor konu sahbi acaba kız kardeşinin çocugu hakkında uslubu böle mi olurdu

Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.

Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.

Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
allah gercekten dağına göre kar verıyor bu bır gercek:KK14: sana konuyu açmıyorsa sen açacaksın
sonucta senın annen o ve gelının umurumda bıle degıl.. '' annem çocuk bakamaz canım kusura bakmayın, kadına bır sürü şey yasak, çocuk ile uğraşacak halde değil, çocuga bakması ıcın baskasını bulun'dıyeceksın..ne dersen de alınacaktır.. dünyanın en tatlı dilini kullan sonuc degısmeyecektır
çünkü insanlar ''hayır'' cevabını nedense hakaret olarak algılıyorlar..

geldik yine başa..siz demedinizmi baksın diye..
neyse ya
1-2 saat tahammul etsin dedim.hastalığının evresini bilmediğimden tamamen iyileştiğini düşündüğümden öle yazdım.ark annesini örnek gösterdim.hayat enerjisi katıyor çocuk onunla aştı dedim kanseri

ama torun el çocugu çünkü gelin hnm çalışıyo bakmak zorunda değil.

ben o gelinin yerinde olsam haksız olsam bile görümcenin böyle olaylara müdahale etmesini istemem
konu sahibinin yerinde olsam abim ile görüşüp hallederdim

+
genelleme yapmıyorum ama

+
genelleme yapmıyorum ama

Bir derdim var'a açılan konular dertlerle ilgili olur zaten, bir gelin kayınvalidesiyle sorun yaşıyorsa elbette ki bu derdini bdv'ye anlatır
Sizce de bir gelinin ' ay kalınvelidemi çok seviyorum, kendi annemden ayırmam' diye bir konu açması saçma olmaz mıydı? Burası dert bölümü, tabi ki insanlar memnuniyetsizliklerini yazacaklar, bdv'ye bakarak dünyada kvsine aşık bir gelin yoktur diye genellemeniz çok saçma. Ayrıca Dünya da kadınlar kulübünden ibaret değil ki. Çevremde bir çok insan var kayınvalidesi iile iyi geçinen, hastalığında bakan eden, eminim ki tanımadıgım bir cok gelin de vardır kayınvalidesini seven.
Dar bir bakış açısıyla bakıyorsunuz yani dünya kaynanalarını sevmeyen gelinlerden ibaret değil..
Eğer anne pasif konumdaysa kimseye hayır diyemeyen bir yapısı varsa ben olsam ben de karışırım. Sonucta konu sahibinin annesi canının canı, ister mi yorulmasını, sırf hatır için katlanmasını? Biraz empati kurun, aynı durumda olsanız ne yapardınız ? Anneniz hatır için ses çıkaramasa ama içten içe bakmak istemese ? Ne yapardınız ?
Dediğiniz gibi kanseri bilmiyormuşsunuz, Allah'ım göstermesin, o yüzden yorumlarda biraz sağduyulu olmakta fayda var. Ki konu sahibinin annesi 3,5-4. evre'den dönmüş, başka bir deyişle ölümün kıyısından dönmüş, 4. evre son evredir ve genelde ölümü beklemekten başka yapacak bir şey yoktur(çoğu kanser türünde), konu sahibinin annesi ölümün kıyısından dönmüş ve artık prensesler gibi bakılması gerek, değil çocuk bakmak en ufak yorulmaması gerek.
Her neyse, görüşler farklı olabilir, saygım sonsuzdur, sadece fikrimi belirtmek istedim.

evet bir evledım var 6 aylıktan beri bi babanede bi ananede gezip duruyo dört yaşında şimdi
zorluklarını dibine kadar yaşadım şimdi kreşe başlayacak eylülde yükleri hafifleyecek.elbette kimse kimseye güvenerek çocuk yapmıyor baksın diye beklentiyede girmiyor ama konu sahibi ne şu konuda katılmadım.aramadı sormadı geledi gitmedi benim yaptığım yemeği yedi demesi çok sert geldi.biraz daha ılımlı yaklaşmak her zman iyidir.zamanın ne getirecegi belli olmaz gün gelir kendiside çocuk baktırmak durumunda kadığında aklına hep gelir

Gelinimiz neden bizim en zor zamanımızda annem can çekişirken ılımlı olmadı acaba? Şimdi ben mi ona anlayış göstereyim? Maşallah sapasağlam, gezmeye gelince önce o koşuyor. Senin de hastan olsa, en yakının aramasa sormasa görürüm tepkini. Bir telefon diyorum, gelsin altını bezlesin demiyorum! Onu ben yaptım zaten!
Ki ilgilenmiş olsa bile annem bebek filan bakamaz!

Biz ameliyatlı hastanede yatarken günlerce aramadı, ben aradım bir şey için, geziyordu! Bunu yapan insan ılımlı tavrı filan haketmez!

Benim yerimde başkası olsa kavga etmişti onla, diğer yorumlara bakın anlarsınız. Ben yine insaflı davrandım yüz göz olmadım.

Ayrıca ben sağlıklı birileri varsa ve gönüllüyse ondan isterim belki çocuğuma bakmasını. Hastadan beklemek terbiyesizlikten başka bir şey değil. Kendi işim görülsün deyip başkasına sorun yaratan biri değilim çok şükür.
Sadece bir an hayal edin kendinizi benim yerime koyun. Anne eriyip bitiyor günden güne ne olacağı belli değil, kemo alıyor bütün gün kusuyor altına yapıyor yerinden kalkamıyor bayılıyor! Yemiyor içmiyor! Daha anlatayımmı??? Baba da hasta, kimseden fayda yok. Bi de vicdansız gelin desteği bırak köstek oluyor! Hayali bile kötü değil mi??

Anlayamadım insanlık ve vicdan ölmüş galiba. İnşallah sizin ve bizim gelin gibi düşünen insanlar çoğalmaz.

Bir derdim var'a açılan konular dertlerle ilgili olur zaten, bir gelin kayınvalidesiyle sorun yaşıyorsa elbette ki bu derdini bdv'ye anlatır
Sizce de bir gelinin ' ay kalınvelidemi çok seviyorum, kendi annemden ayırmam' diye bir konu açması saçma olmaz mıydı? Burası dert bölümü, tabi ki insanlar memnuniyetsizliklerini yazacaklar, bdv'ye bakarak dünyada kvsine aşık bir gelin yoktur diye genellemeniz çok saçma. Ayrıca Dünya da kadınlar kulübünden ibaret değil ki. Çevremde bir çok insan var kayınvalidesi iile iyi geçinen, hastalığında bakan eden, eminim ki tanımadıgım bir cok gelin de vardır kayınvalidesini seven.
Dar bir bakış açısıyla bakıyorsunuz yani dünya kaynanalarını sevmeyen gelinlerden ibaret değil..
Eğer anne pasif konumdaysa kimseye hayır diyemeyen bir yapısı varsa ben olsam ben de karışırım. Sonucta konu sahibinin annesi canının canı, ister mi yorulmasını, sırf hatır için katlanmasını? Biraz empati kurun, aynı durumda olsanız ne yapardınız ? Anneniz hatır için ses çıkaramasa ama içten içe bakmak istemese ? Ne yapardınız ?
Dediğiniz gibi kanseri bilmiyormuşsunuz, Allah'ım göstermesin, o yüzden yorumlarda biraz sağduyulu olmakta fayda var. Ki konu sahibinin annesi 3,5-4. evre'den dönmüş, başka bir deyişle ölümün kıyısından dönmüş, 4. evre son evredir ve genelde ölümü beklemekten başka yapacak bir şey yoktur(çoğu kanser türünde), konu sahibinin annesi ölümün kıyısından dönmüş ve artık prensesler gibi bakılması gerek, değil çocuk bakmak en ufak yorulmaması gerek.
Her neyse, görüşler farklı olabilir, saygım sonsuzdur, sadece fikrimi belirtmek istedim.
Gelinimiz neden bizim en zor zamanımızda annem can çekişirken ılımlı olmadı acaba? Şimdi ben mi ona anlayış göstereyim? Maşallah sapasağlam, gezmeye gelince önce o koşuyor. Senin de hastan olsa, en yakının aramasa sormasa görürüm tepkini. Bir telefon diyorum, gelsin altını bezlesin demiyorum! Onu ben yaptım zaten!
Ki ilgilenmiş olsa bile annem bebek filan bakamaz!

Biz ameliyatlı hastanede yatarken günlerce aramadı, ben aradım bir şey için, geziyordu! Bunu yapan insan ılımlı tavrı filan haketmez!

Benim yerimde başkası olsa kavga etmişti onla, diğer yorumlara bakın anlarsınız. Ben yine insaflı davrandım yüz göz olmadım.

Ayrıca ben sağlıklı birileri varsa ve gönüllüyse ondan isterim belki çocuğuma bakmasını. Hastadan beklemek terbiyesizlikten başka bir şey değil. Kendi işim görülsün deyip başkasına sorun yaratan biri değilim çok şükür.
Sadece bir an hayal edin kendinizi benim yerime koyun. Anne eriyip bitiyor günden güne ne olacağı belli değil, kemo alıyor bütün gün kusuyor altına yapıyor yerinden kalkamıyor bayılıyor! Yemiyor içmiyor! Daha anlatayımmı??? Baba da hasta, kimseden fayda yok. Bi de vicdansız gelin desteği bırak köstek oluyor! Hayali bile kötü değil mi??

Anlayamadım insanlık ve vicdan ölmüş galiba. İnşallah sizin ve bizim gelin gibi düşünen insanlar çoğalmaz.
çok geçmiş olsun allah bidaha yaşatmasın
ben bugün anlaşılamıyorum maalesef

Back
X