çok merak ediyorum 2.5 yaşında daha bebeklik sıfatından yeni çıkmış bi çocugu sıkıştırınca ne yapıcaksınız? Bu nasıl bi yaklasimdır anlamadım, siz şimdi konu sahibine yardımcımı oldunuz yoksa gelinin aklına fitmi soktunuz. Keşke gelinde kkya yazsa bu süper fikir hiç aklına gelmemıstir belkide. 2.5 yaşındaki bi çocugun dövmesını gözünüzde kafa göz patlatmak agız burun dagıtmak olarakmı canlandırıyosunuz pes diyorum başka bişey diyemiyorum
Benim kızım 20 aylık ve ilk doğduğu günden beri abimin 4 yaşındaki kızı nerde görse , her yanından geçtiğinde kızımı dövüyor vuruyor
Bir keresinde dudağını patlattı bir keresinde bilerek kafasını tüm gücüyle duvara vurdu bir keresinde karnına oturmuş zıplıyordu daha unuttuğum bir sürü örnek
Ve ben kızına sahip çıkmayan bir kez bile dur demeyen bir kez olsun niye yaptın diye sorgulamayan yengem yüzünden abimin kızına karşı artık yavaş yavaş tahammülümün azaldığını farkettim en son geçen bayram yanaklarını tırnaklamıştı bayram bitti yinede 1 hafta yüzünde tırnak izleriyle dolaştı kızım ve ben artık yiğenime 20 aydır ilk kez ne yaptığını sanıyosun sen diye kızdığımda kızına hiç bir şekilde terbiye vermeyen yengem birden bakışlarıyla dövdü beni.
Yengeme dönüp dedim ki bunu senin yapman gerekir di 20 aydır bir kez bile kızına dur demedin yapma demedin aksine bir ortamda konusu açıldığında hep yiğenimi savundun o yapmaz o etmez çok zeki kızın var maşallah daha şimdiden tüm harfleri renkleri sayıları herşeyi biliyor da vurulmayacağınımı bilmiyor ben senin kızına terbiye veremem lütfen bir daha olmaması için özen göster sahip çık yiğenim yüzünden ben kızımı kucağımdan indirmiyorum kızım en ufak bir karşılık vermedi ona bugüne kadar çünkü zaten savunmayı bilmiyor ki daha ayrıca bunları hiç bir sebep yokken yapıyor oyuncak kavgası falan değil yanından geçerken vuruyor itiyor ve eşimde kızımda şimdi yiğenimden nefret ediyorlar. Artık tahammül edemiyorlar bence sizin gelininizde artık tahammül edemiyordur belki oda farkında olmadan kızıp bağırıyordur tamam siz çocuğunuza kızıyormuşsunuz ama ne kadar olsa da onunda evladının canı yanıyor hiç konuşup neden bağırıyorsun falan demeyin çocuklar büyür unutur siz ve gelininiz unutmazsınız ben bir kere söyledim ama bizim gelin kılını kıpırdatmadığı için artık ben uyarmak zorunda kaldım...
Yeğenimde benim oğlum 1 yaş civarındayken kafasına çok vururdu,kıskanırdı.Ayşe hiçbirşey demezdi.Bende asla yeğenimi azarlamadım,bağırmadım.Sadece oğlumu uzaklaştırırdım.Ne yapayım şimdi oğluma vuruyor diye elini kolunumu sıkayım ufacık çocuğun.Bu tutum yanlış işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum.Bağırmakta çözüm değil çünkü iyice hırçınlaşıyorlar.
Ya tabiki her anne önce kendi evladını düşünür.Kızmakta haklı olabilir ama bas bas bağırıp korkutmak,elini kolunu kesicem vs.demek çözüm oluyormu peki?
benimde biri 2.5 biri 4 yaşında 2 tane oglum var böyle şeyleri o kadar çok yaşıyorumki oyuncak kavgasi, vs derken kapışıyolar ama hep takipteyım tabıkı annede böyle büyük kazaların olmaması ıcın takıpte olucak bu dogru ama ben konu sahibine boşver gelin haksız sen haklısın,ilgilenme kapışsın çocuklar diye bi yorum yapmadımm ben sadece sızın sıkıstırma taktiginızı dogru bulmadım ayrıca sıkıstırmaktan kastım dövmek degil demışsınız sızde yazdıgınız yazıyı tekrar okursanız kastınızın dısardan nasıl göründügünü anlarsanız ayrıca çocuk psıkolojısını ıyı bılırım demıssınız yazınızın sonundada öyle gecın cocuk psıkolojisını falan demıssınız ben bı anlam veremedım dogrusu bu söyledıgınızehanımefendi,bir öğretmen olarak çocuk psikolojisini iyi bilirim hiç dövmeden de terbiye edilir sıkıştırmaktan kastım dövmek değil.Şuana kadar da dövmedim hiç ama günün birinde okulda bir öğrencinin gözüne kalem sokarlarsa işte o zaman benim gibi fikre sahip olursunuz.Öyle çocuk psikolojisi filan geçin bunları .2.5 yaşında çocuk çok şey yapabilir siz farkında olmasanız da zararsız gibi görünen hareketler günün birinde bir bakmışsınız birinin hayatını karartmış..
agzına sagık canımmmböyle insanlar var ne yazık ki yani çevremiz de
bir laf var hani çocuk için birbirleriyle küsmüsler insanlar bir bakmışlar çocuklar iki dakka sonra oyuna başlamışlar yani çocuk bu ikisinide ikaz etmelisiniz sizde çocuğunuzun üzerine gelin kızıyor diye kızarark gelmeyin yani kendi evladınızın psikolojisi bozulur
bana göre doğru olan ikinizde çocuklarınızı uyarıp gülüp geçmeniz yani çocuk bunlar ya canları istedi mi kavga eden birbirlerini döven yaratıklar yani
ya da olmadı fazla bir araya gelmemeye çalışın bence
pes diyorum nekadarda koruyucu bir anneymişiniz okadar kızınıza eziyet edilmiş bir defa olsun ses çıkarmayın.siz kızınızın aynasısınız öz güveni olacakmı kızınızın acaba sanmıyorum
Bu akşam misafirliğe gittik teyzemin gelininin çocuğu oğlumun göbeğini ısırdı ve ben sadece çok ayıp neden böyle yapıyorsun dedım.
ne annesı ne babası hıc bırsey söylemedı çocuklarına. sadece bana söyledıklerı şu oldu oğlunu kolla bırdaha ısırır ne demek bu şımdı.
eve geldık oğlumun göbeği mosmor olmuş etini kopartacakmış nerseyse. sonuç bırdaha asla bır araya gelemeyız çocuklar buyuyup kocaman olana kadar...
şimdi birbirlerini seviyorlar oynasınlar dıye bıraksam ne olacak... 2 yıldır evden dısarı cıkmıyordum bu yaramaz çocuklar yuzunden tam rahatladım oğlum buyudu derken hiç birşey degısmemıs meğer...
evet 2 senedır oğlum evde çok nadır bır kaç çocukla görüşüyor ve ben onun ıyılığı için bu yaptığımı fedakarlık olarak görüyorum.
ben bır anneyım onun kılına zarar gelse içim parçalanıyor.abarttığımı düşünmüyorum belki her anne benım gıbı yapmaz çookk rahat anneler var ama ben yapamam böyle vurdumduymaz olamam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?