- 15 Kasım 2014
- 1.167
- 1.609
- 158
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Bende kesinlikle katiliyorum hu yoruma en basta soyledigimde buydu gelin tarafinda cok guclu kanilar olusturulmus bellkiBen konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Siz düğünde takılan takıları alıp saklamışsınız. Onları harcayıp harcamayacağınızı gelin hanım bilemez. Belki sizin altınlara el koyacağınızı düşündü, bu nedenle de ailesine sizde kalsın daha güvenli olur dedi. Kaldı ki düğündeki altınları alarak da geline ve ailesine iyiki kınadaki altınları almışız diye düşündürmüşsünüzdür.
Kanunende boyle derken ne demek istediginizi anlayamadim erkek tarafi gidip bilezigi damadami takacak dugunde takilan Altin ve para gelin ve damadin ortak malidir kiz tarafinida erkek tarafinida ilgilendirmedigi gibi gelin ve damatda tek baslarina karar vermemeleri gerekirSanirim siz anlama problemi yasiyorsunuz kanunen de bu boyledir kadina takilan kadinin erkege takilan erkegin sahislar kendi mallariyla ilgili diledikleri gibi tasarrufta bulunabilirler.ortak borclara da verebilir ama vermemis ben kiz tarafi gibi yada erkek tarafi gibi degil daha bireysel bakiyorum.kiz istedigini yapar erkekte. Sanki erkek yapamaz kiz yapar diyorum yanli davraniyorum, halbuki hayir erkekte istedigi gibi tasarrufta bulunur.
Bence de. Kız tarafı altınları alıyor diye konu açılmış. Ama bu konuyu kız açsa da altınları alacaklar diye korktum, bana takılanları aileme verdim düğündekilere el koydular. Görümcem de her şeye karışıyor yazardı. Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de kendimize batırmalıyız. Ayrıca burada herkes yazıyor. Kayınvalideler çocuklarının evlendiğini fark etsin karışmasınlar diye. Ama iş kişinin kendine dönünce o benim canım kardeşim, ona yapılan bana yapılmıştır.Bende kesinlikle katiliyorum hu yoruma en basta soyledigimde buydu gelin tarafinda cok guclu kanilar olusturulmus bellki
Gözünle görmeden bu yorumu yapman da ilginç biz Allahtan korkarız bil diye söylüyorum gelinimizi seviyoruz ailesini de severdik ben ona abla gibiydim daha söz kesilmeden kız ben beraber de oturrum dedi nişan oldu ben ayrı ev isterim dedi ev tutuldu nikah oldu düğüne 2 gün kala babası biz altınları alırız dedi ve ailem sırf kardeşim için ses çıkarmadı resmen adilik yaptılar iyi göründüler anlatabiliyomuyum ama hepsi son güne kadarmış malesefAcik konusmak gerwkirse bence konuda puruzler var kimse demez ben eski borclarimi oduycem o yuzden altinlari alicam diye diyelimki dedi buraya konu acacak kadar onemseyen bir erkek tarafi bunu kabul etmez sonuc olarak ya altinlar verilmez ya da ayrlinirdi.ben bazi noltalari konu sahibinin kendj cikarimlari oldugunu ama reelde gerceklesmis gibi anlattigini dusunuyorum.ben bu konuya 2 kez yazdim ayni seyi ama diger yazdiklarima cevap verilmisken ona verilmedi .ben boyle bir altin konusu acildiysa kiz tarafinin erkek tarafindan konuyla ilgili guclu cekinceleri oldugunu dusunuyorum bu nedenle almak istemis olabilirler.turkiyede yasiyoruz hic bi kiz aileai kolay kolay istemez diyelimki ostediler ve siz bunu hic etik bulmuyosunuz ayipliyosunuz o zaman nisan bozulabilirdi nisan bu yuzden var zaten.ama demekki damat oyle dusunmuyor
ahahah cunku gelin benim:)Gözünle görmeden bu yorumu yapman da ilginç biz Allahtan korkarız bil diye söylüyorum gelinimizi seviyoruz ailesini de severdik ben ona abla gibiydim daha söz kesilmeden kız ben beraber de oturrum dedi nişan oldu ben ayrı ev isterim dedi ev tutuldu nikah oldu düğüne 2 gün kala babası biz altınları alırız dedi ve ailem sırf kardeşim için ses çıkarmadı resmen adilik yaptılar iyi göründüler anlatabiliyomuyum ama hepsi son güne kadarmış malesef
Babam annem cebindeki son kuruşa kadar onlara harcadı beklentiye girmeden
Senin bana bilmediğimiz şeyler var konu sahibi saklıyo derken malesef insanların ne kadar kötü olabilceğine inanamadığından ama iyilikten maraz doğar bunu anladık bundan sonra muamelemiz de değişecek, ben ona ablaydım artık görümceyim
Bu arada konumun müdavimi oldun sebebini anlamış değilim.
Seni bu cahilliğinle kimse gelin diye almaz rahat ol.Cu
ahahah cunku gelin benim:)
Ama aliyorlar iste:) sizden farkli dusundum diye cahil mi oluyorum.farklibseslere neden bu kadar tahammulsuzsunuzSeni bu cahilliğinle kimse gelin diye almaz rahat ol.
Kesinlikle katiliyorum hatta burdaki kadinlarin % 95 i kayinvalidelerinin gorumcelerinin bu davranislarindan rahatsizlardir.Bence de. Kız tarafı altınları alıyor diye konu açılmış. Ama bu konuyu kız açsa da altınları alacaklar diye korktum, bana takılanları aileme verdim düğündekilere el koydular. Görümcem de her şeye karışıyor yazardı. Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de kendimize batırmalıyız. Ayrıca burada herkes yazıyor. Kayınvalideler çocuklarının evlendiğini fark etsin karışmasınlar diye. Ama iş kişinin kendine dönünce o benim canım kardeşim, ona yapılan bana yapılmıştır.
Balayından dönünce kendi hesabına koyacak kardeşimAbine taksin sizin sülale kıza hiçbir şey takmayin. Abin altınları size versin siz saklayın diye.
Kız ne yaparsa yapsin bosver. Takmayin doğru durust bir sey, rezil oluruz diye dusunmeyin onlar dusunsun bunu. Kardeşinin yerinde olsam ev pesinati yapmam altınları.Balayından dönünce kendi hesabına koyacak kardeşim
İşte bu yüzden nefret ediyorum zaten çocuğun aldığı belli inşallah yedirmezSu saatten sonra o kıza yapacağınız her şey ailesinin borcuna, boğazına gidecek. Beslemeyin elin açlarını.
Balayından dönünce kendi hesabına koyacak kardeşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?