Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Bende kesinlikle katiliyorum hu yoruma en basta soyledigimde buydu gelin tarafinda cok guclu kanilar olusturulmus bellki

Kanunende boyle derken ne demek istediginizi anlayamadim erkek tarafi gidip bilezigi damadami takacak dugunde takilan Altin ve para gelin ve damadin ortak malidir kiz tarafinida erkek tarafinida ilgilendirmedigi gibi gelin ve damatda tek baslarina karar vermemeleri gerekir

Bende kesinlikle katiliyorum hu yoruma en basta soyledigimde buydu gelin tarafinda cok guclu kanilar olusturulmus bellki
Bence de. Kız tarafı altınları alıyor diye konu açılmış. Ama bu konuyu kız açsa da altınları alacaklar diye korktum, bana takılanları aileme verdim düğündekilere el koydular. Görümcem de her şeye karışıyor yazardı. Çuvaldızı başkasına batırırken iğneyi de kendimize batırmalıyız. Ayrıca burada herkes yazıyor. Kayınvalideler çocuklarının evlendiğini fark etsin karışmasınlar diye. Ama iş kişinin kendine dönünce o benim canım kardeşim, ona yapılan bana yapılmıştır.

Gözünle görmeden bu yorumu yapman da ilginç biz Allahtan korkarız bil diye söylüyorum gelinimizi seviyoruz ailesini de severdik ben ona abla gibiydim daha söz kesilmeden kız ben beraber de oturrum dedi nişan oldu ben ayrı ev isterim dedi ev tutuldu nikah oldu düğüne 2 gün kala babası biz altınları alırız dedi ve ailem sırf kardeşim için ses çıkarmadı resmen adilik yaptılar iyi göründüler anlatabiliyomuyum ama hepsi son güne kadarmış malesef
Babam annem cebindeki son kuruşa kadar onlara harcadı beklentiye girmeden
Senin bana bilmediğimiz şeyler var konu sahibi saklıyo derken malesef insanların ne kadar kötü olabilceğine inanamadığından ama iyilikten maraz doğar bunu anladık bundan sonra muamelemiz de değişecek, ben ona ablaydım artık görümceyim
Bu arada konumun müdavimi oldun sebebini anlamış değilim.

Cu
ahahah cunku gelin benim:)

Ayrica dah oncede dedim hic birini gozumuzle gormuyoruz tek tarafli dinliyoruz forumun formati bu ama geri kalan kisimlar icin cikarimdada bulunabiliriz.

Abine taksin sizin sülale kıza hiçbir şey takmayin. Abin altınları size versin siz saklayın diye.

Kesinlikle katiliyorum hatta burdaki kadinlarin % 95 i kayinvalidelerinin gorumcelerinin bu davranislarindan rahatsizlardir.

Bu takı olaylarını hiç sevmiyorum. Kime takılıyor onlar gelin ve damada anneye babaya ne oluyormuş gelin damat ne isterse onu yaparlar. Amca hala para verme adetide degisikmis ne ilginç şeyler var. Allah yardimciniz olsun

Onlar rezil oldu koca 500 kişilik salonda bizim saklayacak bişeyimiz yoktu kim ne taktı hepsi ortadaydı
Kendileri bilir ama ev almaları gerek bilemiyorum inanın güvenemiyorum artık bu kıza da

sıze katılıyorum kızlar sonucta gelen altınları o kızın aılesı odeyecek geri.ve ayrıca koskoca 2 bılezık ve kucuk altınları vermiş daha napsın adam??acgozluluk degıl bencede...

Balayından dönünce kendi hesabına koyacak kardeşim

Allahım üç gündür giriyorum. Konudan çok yok bizde öyle yok bizde şöyle. ...tartışmalardan konu sahibinin kardeşi ne yapmış ne yapacak ogrenemedim.

Adı üstünde arkadaşlar örf adet yani her yörede farklı. Yahu köyden köye bile değişiyor bazen.paylasilmayan ne ki????siz tartışırken millet düğünde göbekleri atıp balayına çıktı ay :)

Neyse sevgili kedicik kardeşin iyi yapmış tatlım. Siz de bundan sonrasına karışmayin artık. Evlendiler aile oldular. Kiz tarafı karışsa bile siz karismayin. Siz karısınca görümce olur adınız. Allah mutluluklarını daim etsin.bir yastıkta kocatsin. ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…