Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Ben israrla sizin tarafinizdan olumsuz bisey sezdigini dusunuyorum gelinin.hem siz gorumce degilmisiniz sua yani dis kapinin dis mandali kiza takilan takilar kizin isterse alir denize atar erkekge takilanlarda erkegin o da isterse aynisini yapar ya da ailesini verir ya da ne istiyosa bu konular kari koca disinda kimseyi ilgilendirmez.

saçma salak adetler anlamıyorum bu varoşluğun kaçıncı leveli!!! bende kardeşiniz kaçsın direkt o aileden

Pardonda sirketmi kuruluyorda kiz tarafinin taktigi kizin erkek tarafinib taktigi erkegin oluyor?yuva kuruluryorsa ortaktir her sey hangi zihniyet onlarin rizkina el uzatan aileyi normal gorur benmde bunu aklim almiyor.

Konu sahibi en azindan sizin tarafin takilaribi alamamislar.avuclarini ovusturarak taki torenine damga vuramamislar.
Kinada aldiklarida onlarin kisikliksizligi abinizde dikkat etsin yiyimci tiplere benziyorlar siz anlatirken ben utandim o ailenin yaptiklarina

bu konuya bir kaç gündür ara ara bakıyorum.. yazmadan geçemeyeceğim yine ben sana katılıyorum @goha ... Artık kimse kimseye takıyı ay bu gençlere yardım olsun diye götürmüyor. Herkes takısının üstüne adnı yazıyor. Ve kızının oğlunun düğününde bana da gelir düşüncesiyle takıyor. Bizim ailelerimzde düğün yaparken bize her türlü yardımı yaptı.. Ev eşyasından salon masrafına kadar .. Annemler çeyizimi yaptı oturma odamı aldı sadece salon perdemi bile 2000.00 TL ye aldılar. Kına da düğün salonu tuttular hiç yapmadılarsa min. 30.000,00 TL masraf yaptılar bana bunun bir kısmı nakt oldu bir kısmına babam kredi çekti yaptı. Aynı şekilde kayınvalidemler yatak odası salon takımı düğünde takılan setler vs 60.000 TL de onlar masraf yapmıştır. düğünden sonra bana takılan çeyrek altın yarım altın para dolar vs annemler aldı.. Eşime takılanları da onun ailesi aldı.. Ama bana kendi tarafımdan takılan bilezik vb şeyler ve eşimn ailesinin yaptığı set bilezik vs bizde kaldı.. Ben şimdi bu insanlara kalkıp nasıl diyebilirim çeyrekleri de verin takılan parayı da verin.. onlar da zaten altınlar kimden geldiyse belli düğünde dernekte götürüyor.. Ben memleketimden uzakta oturuyorum ruhum bile duymuyor.. Muhabbet arasında annnem diyor ki bilmem kim evlendi o sana alın takmıştı bende onun düğününe gittim hediyesini verdim falan filan .. Ben altınları alsaydım annem belki borcla onu yapıp iade etmeye calısacaktı ne gerek var.. Ben rahat edeceğim diye annemler sıkıntı mı ceksin .. Bu işler boyle yuruyor .. oyle dugunde takılan genclere yardım falan diye bir şey yok.. Bu sebepten altını alan aile de paragöz olmuyor kimse kusura bakmasın

Pardonda sirketmi kuruluyorda kiz tarafinin taktigi kizin erkek tarafinib taktigi erkegin oluyor?yuva kuruluryorsa ortaktir her sey hangi zihniyet onlarin rizkina el uzatan aileyi normal gorur benmde bunu aklim almiyor.
Bende sirket kurulmadigini anlatmaya calisiyorum aslinda anlayamadiniz sanirim. Kiza takilan altinda var erkege takilan altinda herkes kendi altiniyla ne istiyorsa onu yapar

benimde böyle anne babalar tuhafıma gidiyor. almamki kuruş dahi almam evladımdan. tutup dugunde takılanşarı alcam.
Canim valla hic gozum kalmadi hamdolsun esimde ben de calisiyoruz adet boyle dedigim gibi helal hos olsun.Bana sorardan ben de cocuklarima veririm ama durumum iyi oldugu icin annemlerinde kv durumu orta oldugu icin ikisinede verdik pisman degilim

Evet bundan yaklaşık 33 yıl önce annemin döneminde amca yolu dayı yolu varmış ama artık yok Altına gelince tek dertleri paranın üstüne yatmak boşver ya çalarsa çalsınlar kızlarıyla yasarlar

Dış kapının dış mandalina dediğiniz babasının kızı bence biraz objektif bakmak gerek ne demek almak ya aynı şeyi duan erkek tarafı yapıyor olsaydı çoktan kıza bırak git denilmişti ortada bir kere adaletsizlik var ben olsam 1 şartla kabul ederim düğünleri takımlarına sizin babanız alsın. Çünkü onlar anlaşma yapıp bütün tanıdıklarını kına günü takıları taktiracaktir

Sen öz kardeşine karşı kendini dış kapının dış mandalı olarak görüyosan o sizin sorununuz
Benim kardeşime yapılan ayıp bana da yapılmıştır
Ha benim kardeşim aileme ben razıyım deseydi gıkımızı çıkarmazdık ama çocuk da razı değil biz de arkasında olacağız elbette yok öyle ister denize atar ister başka bişey yapar ha bunu yapan ailesini savunduysa bizim için de bittiler hepsi bu

Ben yanlisi yanlisla savunmuyorum bakin erkek tarafi kadinin bizzat kendi altinanina bilezigine kupesine corekleniyor ha banane onlar gelinin vermesin.benim demeye calistigim su erkegede altin takiliyor kizada ister ortak kullanir ev araba alirlar , kadin kendi altinlari isterse guvence olarak saklar, isterse yoldan cevirir birine hayir yapar ayni sey erkek icinde gecerli denizede atsalar kimseyi ilgilendirmez.ha konusahibinin kendinde soz hakki buldugu konu sanirim babam aldi altinlari biz aldik felan diye soz hakki buluyor buna diyecegim tek sey madem bu kadar pesine dusup altinlari benimseyecektiniz takmasaydiniz

Pardo
siz kiza takmadiniz mi altinlari o zaman kendi oglunuza taksaydiniz.birine gediye verdiginizde de sunu surda kullanacaksin bunu saklayacaksin su bh diye pesine dusuyomusunuz

Aa dugun oldu mu ne cabuk? Peki buzlar eridi mi? Kardesin ne yapti? Yani detay?
Yok ya mecburen gülücükler saçıldı oynandı tabi biz seve seve oynadık ama onlara karşı yapmacıktık tatsızlık çıkmasın diye kardeşimin de eşi neticede onlar da hallettiler ama unutulmayacak kötü bi anı olarak kalacak.

Allah mutlu mesut etsin. Hayirlisi insallah..

Ayrica kardesinizle ilgili degil bu konu gelinle ilgili ona hediye edilen takilarla bu nedenle kimseyi ilgilendirmez

Pardo
siz kiza takmadiniz mi altinlari o zaman kendi oglunuza taksaydiniz.birine gediye verdiginizde de sunu surda kullanacaksin bunu saklayacaksin su bh diye pesine dusuyomusunuz
Ya sen anlama problemi mi yaşıyon? Bu altınlar çocuklara takılıyo gelinin babasına anasına diye takılmıyo ev kurdular kredi çekti kardeşim niye bunların hakkı olanı gelinin anası alsın ya ne hakla? Geline bile fikrini sormadılar muhtemelen kız da mecbur kaldı yoksa istemez mi evine fazladan bişey alır o paraya
Hee bileziği kardeşime takacaktık da müsait yerini bulamadık. Onyüzden geline taktık
Bizde ayrım olmaz herşey ikisinin. Biz bazıları gibi ve onlar gibi geri kafalı köy zihniyetinde değiliz hamdolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…