Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Sanirim siz anlama problemi yasiyorsunuz kanunen de bu boyledir kadina takilan kadinin erkege takilan erkegin sahislar kendi mallariyla ilgili diledikleri gibi tasarrufta bulunabilirler.ortak borclara da verebilir ama vermemis ben kiz tarafi gibi yada erkek tarafi gibi degil daha bireysel bakiyorum.kiz istedigini yapar erkekte. Sanki erkek yapamaz kiz yapar diyorum yanli davraniyorum, halbuki hayir erkekte istedigi gibi tasarrufta bulunur.

Bende sirket kurulmadigini anlatmaya calisiyorum aslinda anlayamadiniz sanirim. Kiza takilan altinda var erkege takilan altinda herkes kendi altiniyla ne istiyorsa onu yapar
Evlilikte kendi altini diye mantigi kabul etmiyorum ben olmaz biz olur.ticari bir ortaklik degil bu su senin bu benm olsun
Evlilik yol ortaklogindan bahsediyoruz

Insanlığa aykırı bi hareket kanuna uygunsa bi gariplik vardır bu işte
Eş olmak eşine danışmayı gerektirir anneyle babayla anlaşarak eşini üzmez bu yönden düşünmek lazım sen de mi anasına babasına para yedirenlerdensin yoksa ?

Evlilikte kendi altini diye mantigi kabul etmiyorum ben olmaz biz olur.ticari bir ortaklik degil bu su senin bu benm olsun
Evlilik yol ortaklogindan bahsediyoruz
Size gore oyledir baskalarina fore oyle olmayabilir bir baskasida daha bambaska dusunur

Size gore oyledir baskalarina fore oyle olmayabilir bir baskasida daha bambaska dusunur
Sanirim gelin ganim gibi sizinde aileniz aldigi icin kabuledilebilir goruyorsunuz.
Bizim dugunlerde ailelerimiz asla tenezul etmesigi icin ben kabul etmiyorum bu mantigi.bu konu gunlerdir tartisliyor yorumlara bakarsaniz onlaarca kisinin sizinle farkli goruste oldugunu gorursunuz aklin yolu bir demekki

Valla kanuna uygun.geriside lafi guzaf o nedenle.

Ben bekarim:) ailem mudehale etmez daha dogrusu benim olan seye kimse mudehale edemez iatersem hepsini kayinbabamada verebilirim kendi babamada yoldan gecen birinede

Herkesin genel olarak aynj gpruste olmasi bir seyi dogru yapmaz heleki bizim ulkemizde .bunun farkindasinizdir heralde orneklendirmeyecegim

Herkesin genel olarak aynj gpruste olmasi bir seyi dogru yapmaz heleki bizim ulkemizde .bunun farkindasinizdir heralde orneklendirmeyecegim
Cogunluk bir seyi yapiyorsa adet gelenek budur.
Cikarin gore adet uyduranlarda gelin hanimin ailesi gibi kndini rezil eder kizini bir esya gibi iki altina degisir.
Sukur boyle bir aileye sahip degilim evlenicem kisnin aileside boyle bir ac gozluluk yaparsa ben o aileye cuzdanimi bile guvenmem heran temkinli olurum.

Yani tabiki herkesin aile yapisi farkli nihayetinde kimsede katolik nikahi kiymiyor ki dugunden once olmus bir mesela uyusmazliklar olur illaki ama buyuk biseyse bu kisilere gore ayriladabilinir .kabuletmeyip auriladabilirlerdi sonucta kimse kimsenin kafasina silah dayamiyor

Kendimle ilgilide soyle bir ayrinti geceyom cook uzun suredir erkek arkadasim var ve evlilige adim atmak icinde benim sinavimin gecmesini bekliyoruz. Tektastan hoslanmiyorum alyans disindada hic bisey istemedigimi soyledim yani bunlar benim gundemimde degil. Zaten gunluk kullanabilecegim altin takilarkm var gerisinide istemiyorum. Dirsegime kadar bilezikler takilsada ben altinlari yok etssem ne onlarin ne de bizimkilerin naptin nerde altinlar demeyecegine de adimdan daha fazla eminim

İyide sorun burda zaten kız tarafı hiç bişey yapmamış doğru dürüst çeyiz olarak daha önceki borçları için istemişler parayı.. kız istesede erkek istesede altınları kimseye veremez Allah korusun bi boşanma durumunda altınlar gelinin ama evliyken nasıl erkeğin herşeyi ortaksa altınlarda ortak beraber oturup konuşulup kararlaştırılmalı eşler arasında.. yani bizde öyle

Acik konusmak gerwkirse bence konuda puruzler var kimse demez ben eski borclarimi oduycem o yuzden altinlari alicam diye diyelimki dedi buraya konu acacak kadar onemseyen bir erkek tarafi bunu kabul etmez sonuc olarak ya altinlar verilmez ya da ayrlinirdi.ben bazi noltalari konu sahibinin kendj cikarimlari oldugunu ama reelde gerceklesmis gibi anlattigini dusunuyorum.ben bu konuya 2 kez yazdim ayni seyi ama diger yazdiklarima cevap verilmisken ona verilmedi .ben boyle bir altin konusu acildiysa kiz tarafinin erkek tarafindan konuyla ilgili guclu cekinceleri oldugunu dusunuyorum bu nedenle almak istemis olabilirler.turkiyede yasiyoruz hic bi kiz aileai kolay kolay istemez diyelimki ostediler ve siz bunu hic etik bulmuyosunuz ayipliyosunuz o zaman nisan bozulabilirdi nisan bu yuzden var zaten.ama demekki damat oyle dusunmuyor

Bende sirket kurulmadigini anlatmaya calisiyorum aslinda anlayamadiniz sanirim. Kiza takilan altinda var erkege takilan altinda herkes kendi altiniyla ne istiyorsa onu yapar

En başta bizim hiçbir adetimiz yok deyip, sonra "altınlar kız ailesinde kalır adetimiz var" denmesi, ve ayrıca, bunun düğüne sadece iki gün kala yapılması, ve üstelik bunu sadece birkaç tencere alan ve yatak odası takımını bile erkek tarafına aldıran bir ailenin yapması çok sevimsiz görünüyor.

Kanunen gelin ona takılanları ne istiyorsa yapar. Ama bu, onun ailesinin, birşey harcamadan düğün sayesinde zenginleşmeye çalışıyormuş gibi görünmesini engellemiyor. Tamam kanuna aykırı bir iş yapmamışlar. Ama zaten damatın ailesi de onları mahkemeye vermiyor. Sadede durum kötü göründüğü için eleştiriyor.

Türk adetlerine göre o takılan takılar ailelerin başka düğünlerde taktığı veya takacağı takılara karşılık ise ve toplumda bu takıların ailelere verilmesi gerektiği ile ilgili genel bir kanı oluştuysa, o zaman düğünlerde gelin ve damat yerine anneler ve babalara takı töreni yapılsın. 6 kişi peş peşe dursunlar. Davetliler gelin ve damatı tebrik edip takıları anne ve babalara taksın.

Son düzenleme:
Ya madem öyle neden resmi nikahım ertesi günü böyle bir şeyi aileleri çağırıp konuşuyorlar. Bende başta söylenmesi gerekiyordu. Düğüne iki gün kala kimse kolay kolay nişanı bozmaz. Her şey hazır üstelik. Ama o aile kızını düşünseydi kızının başına bir ömür boyu kalkılacak bu olayı açlıktan ölseler mevzu etmezler

Ben kendi adetlerimizi soyleyeyeim gelen ceyerwklerin yada paralarin bir kismini aileler alur dugun masraflarini karsilamak icin ama takilara filan dokunulmaz kalan ceyrekler filanda gelin damada verilir.ben aksini savunmuyorum zaten.tabiki toplumun teamulleri var.ama bence acikcasi konuda sikinti var konu cok gorumce kafasiyla yazilmis tabiki burasi mahkeme degil tek tarafin gorusunu okuyp yorum yaziyoruz ama dedigim gibi nisanda atilabilirdi

Ben konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Siz düğünde takılan takıları alıp saklamışsınız. Onları harcayıp harcamayacağınızı gelin hanım bilemez. Belki sizin altınlara el koyacağınızı düşündü, bu nedenle de ailesine sizde kalsın daha güvenli olur dedi. Kaldı ki düğündeki altınları alarak da geline ve ailesine iyiki kınadaki altınları almışız diye düşündürmüşsünüzdür.

B
tabiki boyle bir platformda ne anlatilirsa onu dogru kabuk ediyoruz ama ben mevzunun tam boyle gelismedigini dusunuyorum cunku bu kadar ucuz bir dolandiricik olmaz .damadinda aptal olmadigini varsayiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…