Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Hayir yok oyle bir sey, gelinle damada birakiyorlar takilari. Istediginiz kochisarliya sorabilirsiniz, facede gruplari var girin oraya sorun cevaplari da screenshot yapip gosterin.
Eger ille biz alacağız diye cirkinlesiyorlarsa ve kardesiniz evlenmekte kararliysa sizin taraf dugunde hiçbir sey takmasin

çok ayıp etmişler gerçekten.
kız tarafı da erkek tarafı da almamalı.
altınlara el koymak için bizde adet lafını ortaya atıveriyolar.
açgözlülük başka bişey değil.
her iki taraf ta almamalı bence.
kardeşin ne diyor.
nasıl çözeceksiniz peki.
kızın ailesinin maddi durumu çok mu kötü.
düğün içni ne masraf yaptılar.
genelde erkek tarafı salon parası diye el koymaya kalkar benim bildiğim.
bunlar bi garipmiş:))

Altınların hepsi kardeşim ve eşinin babam dedi ben 1 kere oğlumu evlendiriyorum ne takılsa onun hakkı dedi asla gözü yok ben 1 altınını bile almam dedi adamcağız
O zaman kız tarafından gelecen bırakın kızın olsun sonucta oda aılenın saygısına karsın gelen bısey
sızdende herkes mesela 2 altın takacaklar bı kıza bı damada takar ya ıkısınıde abınıze taksınlar

bence gelin ailesiyle ağız birliği yapmış.
yani muhtemelen aile 'biz almazsak elinden alırlar takıları, alıp yine sana veririz' diye kızı doldurmuş.
kız da safa yatıyo.
ya da kız hakikaten saf, ki ömür boyu lafı edilecek bi konuda karşı tarafa malzeme veriyo.

Şöyle yapin bence. Yapilan gercekten terbiyesizce..
Biz dokunmayacagi. Cocuklarin geleceğini kurmasi icin yardimci olacak. Hepimizin borcu var ama bizim brcumuz. Cocuklarin hediyesine goz dikmeyelim deyin. Böyle cirkef insanlarla kavgadan daha etkili güzel konusmak

düğünde takılan takılan takılar ailenin önceki borçlarını kapatmak için değildir..tabikide çok yanlış yapmış ailesi..

Canım yatak odasını bile almadılar herşeyi ailem aldı sadece mutfak için bikaç tencere aldılar okadar ucuza kaçtılar bi anne baba çocuğuna nası yapar bunu nası bi yüzsüzlükse düğünde babam yüzlerine dahi bakmak yok dedi onlar terbiyesiz bunu hakkettiler diye kına yakmaya dahi gitmiyoruz bugün

aslen niğdeli ama ank yaşayan bir arkadaşımın düğüne gittim kız tarafı kıza taktı altını oğlan tarafı oğlana taktı altını

banada garip gelmişti ozamanlar sonra geline damada verdilermi bilmiyorum.

Valla gerçekten böyle adetler olduğuna ben inanmıyorum. Sanki kızlarını satıyorlar gibi geldi. Karşılığında altınları alacaklar.

Benim düğünümde kız tarafı olarak annemler altınlara hiç dokunmadı ama benim nursuz kaynanam kendi tarafından yapılan hiç bir altını- parayı vermedi borçlarım var diyerek.
Halbuki kaynanam düğünde bize masraf yapmadı, eşimle bankadan kredi çektik yaptık düğünümüzü, biraz da birikimimiz vardı. Kaynanamın bana taktığı bilezikleri bile eşimle ben yaptım. Ama borcum var dedi tutturdu cadaloz aldı zorla hepsini.

Gelinin ailesi bana aynı kaynanam tarafı gibi geldi. son dakikaya kadar beklemişler.

Kaynanamın bu sürpriziyle düğün salonunda karşılaşmıştık biz. Annemle babamın çok fazla misafiri vardı düğünde kavga tartışma olmasın diye sustular. Kaynana altınları paraları aldı, gerine gerine toplasan 3 akrabasıyla birlikte oturdu. Hakkımı helal etmem hiç bir zaman.

Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı
Böyle yapmasın vermesin ya alla alla. Birde nikah oldu diye ayrılamam düşüncesi olmasın. Bilemedim yani. Kzıın ailesi baya gözü açık

vay anasını millet ne gözü açık. Amcaya halaya bile para ha. Ne utanmazlarmış

Konuşmuşlar ama anlamamışlar

Genelde erkeğin annesi, babası yapardı bunu. Hiç de haber vermeden.

Bunda yine açık açık söylemiş kızın ailesi. Valla bu işin içinde başka birşey var bence. Yoksa düğüne 2 gün kala olacak şey mi?

Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı

Eger kiz ailesini destekliyorsa boyle kizla omur gecer mi? Yarin obur gun ailemi sevmiyosun sen diye cocugunu da alip gitmeyecegi ne malum. Boyle insanlardan her sey beklenir. Bence erteleyin dugunu. Kiz kaybeder kusura bakmasinda. Boyle aileyi zor bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…