- 24 Haziran 2011
- 23.553
- 49.192
- 798
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
Altınların hepsi kardeşim ve eşinin babam dedi ben 1 kere oğlumu evlendiriyorum ne takılsa onun hakkı dedi asla gözü yok ben 1 altınını bile almam dedi adamcağızBabanız napacak pekı altınları?
Canım o Zaman kız tarafı gözü açık. Sakın ha öyle bişey yaptırmayın. O gelin ve danadınKesinlikle babam düğün salonunu bile kendi ödeyecek kardeşime kalsın parası diye
İşi ticarete dökmüş önce deseler vazgeçerdik çünkü bundan korktularUyaniklara bak sen. Bunun icin nikahi beklemeleri ilgin degil mi? Adet diye diye dugunden kar etme pesinde millet.
çok ayıp etmişler gerçekten.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
O zaman kız tarafından gelecen bırakın kızın olsun sonucta oda aılenın saygısına karsın gelen bıseyAltınların hepsi kardeşim ve eşinin babam dedi ben 1 kere oğlumu evlendiriyorum ne takılsa onun hakkı dedi asla gözü yok ben 1 altınını bile almam dedi adamcağız
Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptıIs burda kardesinize dusuyor. Onun dusuncesi ne?
Canım yatak odasını bile almadılar herşeyi ailem aldı sadece mutfak için bikaç tencere aldılar okadar ucuza kaçtılar bi anne baba çocuğuna nası yapar bunu nası bi yüzsüzlükse düğünde babam yüzlerine dahi bakmak yok dedi onlar terbiyesiz bunu hakkettiler diye kına yakmaya dahi gitmiyoruz bugünçok ayıp etmişler gerçekten.
kız tarafı da erkek tarafı da almamalı.
altınlara el koymak için bizde adet lafını ortaya atıveriyolar.
açgözlülük başka bişey değil.
her iki taraf ta almamalı bence.
kardeşin ne diyor.
nasıl çözeceksiniz peki.
kızın ailesinin maddi durumu çok mu kötü.
düğün içni ne masraf yaptılar.
genelde erkek tarafı salon parası diye el koymaya kalkar benim bildiğim.
bunlar bi garipmiş:))
Canım borçları düğünle alakasız ,düğünde takılan takılan takılar ailenin önceki borçlarını kapatmak için değildir..tabikide çok yanlış yapmış ailesi..
Böyle yapmasın vermesin ya alla alla. Birde nikah oldu diye ayrılamam düşüncesi olmasın. Bilemedim yani. Kzıın ailesi baya gözü açıkBiz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı
Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Konuşmuşlar ama anlamamışlarŞöyle yapin bence. Yapilan gercekten terbiyesizce..
Biz dokunmayacagi. Cocuklarin geleceğini kurmasi icin yardimci olacak. Hepimizin borcu var ama bizim brcumuz. Cocuklarin hediyesine goz dikmeyelim deyin. Böyle cirkef insanlarla kavgadan daha etkili güzel konusmak
Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?