Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

ooo çok kötü ya.
tatsızlıklarla kurulan bir yuva.
kınaya gidilse daha iyi değilmiydi.
sonradan üzülmezmisiniz.
kardeşin üzülmüyor mu kınaya gidilmemesine.
böyle bu halde düğünü nasıl yapacaksınız.
keşke daha önceden isteselerdi de siz de ona göre düşünürdünüz.
böyle herşey hazırlanmış düğün günü gelmiş icat çıakrmışlar.
ailenin durumu çok mu kötü.
yoksa cimrilik ve açgözlülükten mi.

ben olsam caydım derdim kardeşının yerinde olsam.
yada söyle herkese kime takı takmsın sizden. bu nasıl bir terbiyesilik. gelınınız zaten bunu bılıyordu bu güne kadar bunu nasıl söylememiş? bütün akrabalarınıza soyleyın kimse birsey takmasın kız tarafı ne takarsada verın madem kardesın caymıyor elıne. baban sen takı takmayın

Ay
yuh yaaa Cidde'n yuhhhhhh.... Benim nişanımda altın takıldı erkek tarafı taktı sadece. Bizim taraf nişanda takmaz o yüzden takmadılar. Ben altınları kayın valideme götürdüm sizin taraf taktı sizin hakkınız dedim. Almadı ve bana çok kızdı. Neden böyle düşünüyorsun diye. Ya böyle insanlar olabildiğine inanamıyorum ya gerçekten

aynen bende böyle düşünüyorum. bu tıp gizli par alip aılesıne bile verir

Defolup gitsin ozaman annem neler yaptı kendi annesi gibi koşturdu herşeyine bi dk oturmadı kadın ben ona ablaydım artık görümceyim

Kiz kendi vermek istiyorsa yapcak bisey yok. Ayy keşke kimse kimseye altın falan takmasa yaa. Nefret ettim şu adetlerden. Derdi faydasindan büyük

Aynı fikirdeyim sizinle, her düğünde, her nişanda kısacası her güzel günde altın mevzusu...Onlar şunu bunlar bunu taktı, kv bilezik yapmadı, altınlarımı aldı, altınlarım altınlarım altınlarım......Bu konu da iyice ilginç, nikahtan önce adet yok, nikah kıyılınca adetimiz var bizim altınları cebe indireceğiz..İnsanlar ne uyanık olmuş

Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı

İşte sorunlu başlayan bir evlilik, evliliğin en güzel günlerinde daha ilk günden başlayan tatsızlıklar. Şimdi kardeşiniz eşinin ailesiyle görüşmek istemeyecek, gelmesinler,gitmesinler diyecek, belli bir zaman sonra sizin gelin de size surat yapmaya başlayacak "benim ailemin gelemediği eve onlar geliyor" diyecek.....Keşke bir orta yol bulunsa ve tatlıya bağlansa ama ,sanırım orta yol yok gibi.

böyle bir adetin olduğunu düşünmüyorum resmen uyanıklık yapılmış enayi yerine koyabilirimiyiz kafasındalar kız tarafı.

ayrıca sizde deseydiniz bizdede adet aynı (kızın babası demiş ya sizde neyse bizdede o diye)o vakit paylaşırız altınları.oğlanla kızda halt yesin yuva kuruyolar nasılsa yıllar sonra olur herşeyi kafasında zihniyetsiz insanlar.resmen kızı başlık parası adı altında satıyolar.

şaka gibi. be kocan bu durumda sustumu? ben olsam o kvdeyle asla bırdaha konuşmam

Durumları iyi ama evlatlarına değer vermiyolar belli ki biz kendi kınamızı yakıcaz onun kınasını yakmaya bizden sadece ben ve kuzenlerim gideriz annemler gitmeyecek babam görmek dahi istemiyo

bence vermeyin abin de gurur yapmasın zaten bir sürü borcu varmış.
borcu kızının düğününe güvenerek mi yapmışlar.
Borç yüzünden huzursuz olup en tatlı senelerini stresli kızgın ve öfkeli geçiriyorlar.
hiç bir aileye verilmez.
Düğündeki takılar yeni evlenenlere yardımcı olmak içindir.
Gelin ve damatta kalmalı.

düğünede gitmeyin bence..
hatta damatta gitmesin kendi kendilerine eğlensinler kalkıp evlerine dönsünler totolarına bakıp..

kardeşin berbat bir hayat adım atıyor haberi olsun.. kız resmen anlaşmış annesi babsıyla.. hem birşey yapmamışlar kardeşiniz borca girmiş.. zerre kadar kardeşinizi düşünmüyor ve bu durum ilerde çok canını yakar ..

Maalesef var canım, evlenenlere ya da gerçekten masraf yapan dünürlere üzülüyorum o yüzden. Bazı aileler bunu ticarete dökmüşler. Kızlarını resmen satıyorlar.
Balıkesirli bi komşumuz var. Kızı evlenirken fena takılar yaptırdılar, Nerdeyse bi ev parası eder o derece, bende zannediyorum gerçekten kız için istiyorlar. Düğünden sonra hiç birini vermedi kız tarafı. Erkek tarafı olay çıkardı, düğünde kızın abisiyle erkek tarafı tekme tokat birbirine girdi. Kızın ailesi hala o altınlar bilezikler bizim hakkımız kız sattık size gül gibi diye bağırışıyorlardı. Tiksiniyorum böyle insanlardan.

Düğünde takı sadece kardeşime takılacak uyardık akrabalarımızı zaten ben takıcam altınlarını sonra da paradan düğün parasını ödüyo gibi gösterip aynı hissi yaşatcaz sonra babam verecek kardeşime

Durumları iyi ama evlatlarına değer vermiyolar belli ki biz kendi kınamızı yakıcaz onun kınasını yakmaya bizden sadece ben ve kuzenlerim gideriz annemler gitmeyecek babam görmek dahi istemiyo
ben senın yerınde olsam gitmem. düğünde takıda takmam. niye takayım babasın borcunu ödemek icin mı işim yoktu. cıddıyım ben tüm ailene gelenlerınıze takı tkmayın dıyın ki istedıklerı olmasın

Herkes işine geldiğine adetimizde böyle var diyor,işine gelmeyene bilmiyor.İlk defa böyle bir adet duydum,böyle bir adet olduğundan da şüpheliyim başka.Kardeşinizin konuşması gereken nişanlısı,kendi rahatları için,ev alabilmeleri için bu paranın gerekli olduğunu söylesin.Eşim milletten duyunca bu tür takı konularını,ben çocuklarımda takı işini kaldıracağım diyor,bazen mantıksız görsem de söylediğini bazen de mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…