- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
ooo çok kötü ya.Canım yatak odasını bile almadılar herşeyi ailem aldı sadece mutfak için bikaç tencere aldılar okadar ucuza kaçtılar bi anne baba çocuğuna nası yapar bunu nası bi yüzsüzlükse düğünde babam yüzlerine dahi bakmak yok dedi onlar terbiyesiz bunu hakkettiler diye kına yakmaya dahi gitmiyoruz bugün
yuh yaaa Cidde'n yuhhhhhh.... Benim nişanımda altın takıldı erkek tarafı taktı sadece. Bizim taraf nişanda takmaz o yüzden takmadılar. Ben altınları kayın valideme götürdüm sizin taraf taktı sizin hakkınız dedim. Almadı ve bana çok kızdı. Neden böyle düşünüyorsun diye. Ya böyle insanlar olabildiğine inanamıyorum ya gerçektenValla gerçekten böyle adetler olduğuna ben inanmıyorum. Sanki kızlarını satıyorlar gibi geldi. Karşılığında altınları alacaklar.
Benim düğünümde kız tarafı olarak annemler altınlara hiç dokunmadı ama benim nursuz kaynanam kendi tarafından yapılan hiç bir altını- parayı vermedi borçlarım var diyerek.
Halbuki kaynanam düğünde bize masraf yapmadı, eşimle bankadan kredi çektik yaptık düğünümüzü, biraz da birikimimiz vardı. Kaynanamın bana taktığı bilezikleri bile eşimle ben yaptım. Ama borcum var dedi tutturdu cadaloz aldı zorla hepsini.
Gelinin ailesi bana aynı kaynanam tarafı gibi geldi. son dakikaya kadar beklemişler.
Kaynanamın bu sürpriziyle düğün salonunda karşılaşmıştık biz. Annemle babamın çok fazla misafiri vardı düğünde kavga tartışma olmasın diye sustular. Kaynana altınları paraları aldı, gerine gerine toplasan 3 akrabasıyla birlikte oturdu. Hakkımı helal etmem hiç bir zaman.
aynen bende böyle düşünüyorum. bu tıp gizli par alip aılesıne bile verirEger kiz ailesini destekliyorsa boyle kizla omur gecer mi? Yarin obur gun ailemi sevmiyosun sen diye cocugunu da alip gitmeyecegi ne malum. Boyle insanlardan her sey beklenir. Bence erteleyin dugunu. Kiz kaybeder kusura bakmasinda. Boyle aileyi zor bulur.
Defolup gitsin ozaman annem neler yaptı kendi annesi gibi koşturdu herşeyine bi dk oturmadı kadın ben ona ablaydım artık görümceyimEger kiz ailesini destekliyorsa boyle kizla omur gecer mi? Yarin obur gun ailemi sevmiyosun sen diye cocugunu da alip gitmeyecegi ne malum. Boyle insanlardan her sey beklenir. Bence erteleyin dugunu. Kiz kaybeder kusura bakmasinda. Boyle aileyi zor bulur.
Kiz kendi vermek istiyorsa yapcak bisey yok. Ayy keşke kimse kimseye altın falan takmasa yaa. Nefret ettim şu adetlerden. Derdi faydasindan büyük
Biz şu saatten sonra hayır almayın demeyiz gurur yaptı kardeşim alsın dedi ama bittiler benim için dedi çocuk zaten bunalımda borçlardan bi de bunlar böyle yaptı
Kesinlikle ama haram olsun çünkü art niyetliler adam memur durumu da iyi bi de kanseri atlatalı 1 ay oldu insan paraya tamah eder mi?aynen bende böyle düşünüyorum. bu tıp gizli par alip aılesıne bile verir
Ay
yuh yaaa Cidde'n yuhhhhhh.... Benim nişanımda altın takıldı erkek tarafı taktı sadece. Bizim taraf nişanda takmaz o yüzden takmadılar. Ben altınları kayın valideme götürdüm sizin taraf taktı sizin hakkınız dedim. Almadı ve bana çok kızdı. Neden böyle düşünüyorsun diye. Ya böyle insanlar olabildiğine inanamıyorum ya gerçekten
şaka gibi. be kocan bu durumda sustumu? ben olsam o kvdeyle asla bırdaha konuşmamValla gerçekten böyle adetler olduğuna ben inanmıyorum. Sanki kızlarını satıyorlar gibi geldi. Karşılığında altınları alacaklar.
Benim düğünümde kız tarafı olarak annemler altınlara hiç dokunmadı ama benim nursuz kaynanam kendi tarafından yapılan hiç bir altını- parayı vermedi borçlarım var diyerek.
Halbuki kaynanam düğünde bize masraf yapmadı, eşimle bankadan kredi çektik yaptık düğünümüzü, biraz da birikimimiz vardı. Kaynanamın bana taktığı bilezikleri bile eşimle ben yaptım. Ama borcum var dedi tutturdu cadaloz aldı zorla hepsini.
Gelinin ailesi bana aynı kaynanam tarafı gibi geldi. son dakikaya kadar beklemişler.
Kaynanamın bu sürpriziyle düğün salonunda karşılaşmıştık biz. Annemle babamın çok fazla misafiri vardı düğünde kavga tartışma olmasın diye sustular. Kaynana altınları paraları aldı, gerine gerine toplasan 3 akrabasıyla birlikte oturdu. Hakkımı helal etmem hiç bir zaman.
Durumları iyi ama evlatlarına değer vermiyolar belli ki biz kendi kınamızı yakıcaz onun kınasını yakmaya bizden sadece ben ve kuzenlerim gideriz annemler gitmeyecek babam görmek dahi istemiyoooo çok kötü ya.
tatsızlıklarla kurulan bir yuva.
kınaya gidilse daha iyi değilmiydi.
sonradan üzülmezmisiniz.
kardeşin üzülmüyor mu kınaya gidilmemesine.
böyle bu halde düğünü nasıl yapacaksınız.
keşke daha önceden isteselerdi de siz de ona göre düşünürdünüz.
böyle herşey hazırlanmış düğün günü gelmiş icat çıakrmışlar.
ailenin durumu çok mu kötü.
yoksa cimrilik ve açgözlülükten mi.
Ay
yuh yaaa Cidde'n yuhhhhhh.... Benim nişanımda altın takıldı erkek tarafı taktı sadece. Bizim taraf nişanda takmaz o yüzden takmadılar. Ben altınları kayın valideme götürdüm sizin taraf taktı sizin hakkınız dedim. Almadı ve bana çok kızdı. Neden böyle düşünüyorsun diye. Ya böyle insanlar olabildiğine inanamıyorum ya gerçekten
Düğünde takı sadece kardeşime takılacak uyardık akrabalarımızı zaten ben takıcam altınlarını sonra da paradan düğün parasını ödüyo gibi gösterip aynı hissi yaşatcaz sonra babam verecek kardeşimeKendi akrabalarınızı uyarın takı töreninde değil sizinle gorusurken elinize versinler takılarını. Siz kardeşinize verirsiniz kız tarafı da kendi takılarını alsın otursun artık. Ne terbiyesizlik ya.
Kardeşim söz konusu ve 2 gün kala bu haltı yediler düşünecek zaman bırakmadılar hayırlısı diyorum hevesimiz de kaçtıBu durumda niye hala kına-düğün yapıosunuzki.
İptal edin. Bırakın karşı düşünsün gerisinide.
Nikahlı boşansınlarda hatta.
ben senın yerınde olsam gitmem. düğünde takıda takmam. niye takayım babasın borcunu ödemek icin mı işim yoktu. cıddıyım ben tüm ailene gelenlerınıze takı tkmayın dıyın ki istedıklerı olmasınDurumları iyi ama evlatlarına değer vermiyolar belli ki biz kendi kınamızı yakıcaz onun kınasını yakmaya bizden sadece ben ve kuzenlerim gideriz annemler gitmeyecek babam görmek dahi istemiyo
versin sonrada gelin kapsın:)Düğünde takı sadece kardeşime takılacak uyardık akrabalarımızı zaten ben takıcam altınlarını sonra da paradan düğün parasını ödüyo gibi gösterip aynı hissi yaşatcaz sonra babam verecek kardeşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?