- 10 Ekim 2015
- 7.195
- 9.105
- 118
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
E çeyrek takan olmaz mı? Kız tarafı onları da almak isteyecek?Düğünde takı sadece kardeşime takılacak uyardık akrabalarımızı zaten ben takıcam altınlarını sonra da paradan düğün parasını ödüyo gibi gösterip aynı hissi yaşatcaz sonra babam verecek kardeşime
Böyle bir şey bizim açımızdan ortalığı karıştırırdı. Ne demek altınları almak??Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
şaka gibi. be kocan bu durumda sustumu? ben olsam o kvdeyle asla bırdaha konuşmam
Ben zaten mesafeliyim, hiç bir paylaşımım yok o tarafla.. Eşimde annesi hasta diye sustu. Babam yok ne yapayım bu kadını atayım mı felan dedi. Ama eşimde artık çok mesafeli. Annesinin gerçek yüzünü görüyor ama tabi bana açıkça annem böyle böyle diye söyleyemez hala. Benden kaçırdığı altınlar bilezikler kadar derdi olsun. Allaha havale ettim onu gerçekten çok yaktılar canımı çünkü.
beraber otırmuyorsunuz inşallahBen zaten mesafeliyim, hiç bir paylaşımım yok o tarafla.. Eşimde annesi hasta diye sustu. Babam yok ne yapayım bu kadını atayım mı felan dedi. Ama eşimde artık çok mesafeli. Annesinin gerçek yüzünü görüyor ama tabi bana açıkça annem böyle böyle diye söyleyemez hala. Benden kaçırdığı altınlar bilezikler kadar derdi olsun. Allaha havale ettim onu gerçekten çok yaktılar canımı çünkü.
Sizin gelin cadaloz çıkmış Allah yardımcınız olsun, insan düğünden sonra eşiyle konuşur der ki hayatım ufak bir kısmını aileme versek borçları çok, biz yine genciz elimizden geldiğince öder geçiniriz falan.Defolup gitsin ozaman annem neler yaptı kendi annesi gibi koşturdu herşeyine bi dk oturmadı kadın ben ona ablaydım artık görümceyim
beraber otırmuyorsunuz inşallah
ne olurs olsun cok garip... nişan takım olsun dugun para altın hepsı bize verildi . ne demek ya ıcınden altın para almak ve bu durumda ben olsam susmam. selamımı dahi keserim öyle bir kvdeyleBilezikler haric tum para ve altinlari benim kayinvalide aldi...
Onca zaman geçti lafini etmedim ne o gun ne simdi. Ama asla helal etmeyecegim. Etmedim, etmem.
Esimin o zaman sessiz kalisi, bu durumu hic onemsemeyesi(annesine soz gecmezdi biliyordu meger) yüzünden utanmis hic bir şey soylememistim. Gitti hepsi...
Bu da benim derdimdi:)
Tabloya bakinca aileler ne cok halta burnunu sokar olmus, hic olumlu gelisim yok 16 yilda diyorum...
Kiz tarafi yanlis yapiyor, eger nisan bu yuzden atilacaksa atılsin.. Aç gozlu insanlarin arasina dusmussunuz uzuldum.. Altinlar ev kuran dugun yapan ciftindir. Bu her yerde boyledir.
Adetler falan hikaye, ac gozluler..
ne olursa olsun böyle insana selam dahi vermem benYok canım aman Allahım korusun, çok şükür ayrı evim ilk günden beri.
Annem annesini arayıp düğünde takı taktırmayızntakan oluraa çocukların olur kınada yapın napıyosanız dedi takan olursa alıp kardeşime takıcam zaten olay çıkarsa çıksınE çeyrek takan olmaz mı? Kız tarafı onları da almak isteyecek?
Eşin ve sana ait olan şey neden ailene kalsın ki zihniyet yanlış.Bizde de kız tarafının Kinada getirdikleri kızın ailesine kalır. Kalsın da bir zahmet çünkü benim eşimin ailesi de hiçbir yere altın takmadigi için zamanında hiç çeyrek filan gelmedi nerdeyse. Çok yavan oldu herşeyim takı anlamında. Hiç mevzusunu ne ettim ne ettirdim.
Annem annesini arayıp düğünde takı taktırmayızntakan oluraa çocukların olur kınada yapın napıyosanız dedi takan olursa alıp kardeşime takıcam zaten olay çıkarsa çıksın
ne olurs olsun cok garip... nişan takım olsun dugun para altın hepsı bize verildi . ne demek ya ıcınden altın para almak ve bu durumda ben olsam susmam. selamımı dahi keserim öyle bir kvdeyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?