Gelinler aynı şeyi yaşayan var mı

Benim esimin ailesi de surekli igneleyici konusmalar yapar, bazen icten doldururlar ogullarini bazen bizzat kendileri acik acik kotu sozler soylerler.
Degismeniz, mesafeyi yitirip sizin de karsilik vermeniz kendi karakterinizi kaybedip onlara benzediginizi gosterir. Bu cok uzucu. Cunku bizler, evlilik icinde kendi sahsiyetimizden odun vermemeli aksine diger insanlara, guzel ahlakimizla ornek olmaliyiz. Toplumdaki ruh sagligi yerinde dogru bireyleri ancak duzgun anneler yetistirebilir.
Esimin ailesinin haksizliklarina karsi hep sustum, hala da susuyorum ama bosanma asamasindayim.

Biraz yapmacik biraz kayınvalide yalakası, mesela ben onu hiç aramıyormuşum diye beni kayinvalideye şikayet etmiş 🤦‍♀️ ama bana birşey söyleyen yok yüzüme canım cicim 😂 böyle ayın oyuncu tiplerle hiç anlaşamam da neyse ki az görüşüyoruz resmi sayılırız 😁😂😂
Malesef en zoru da böyle yalaka ile uğraşmak kenşd her şeyi yapıp aileye sizi kötü gösterir ağzının payını verseydiniz senin haddine mi benim ne kadar arayıp aramadığım diye bir daha 2 kere düşünürdü laf söylerken

Benim esimin ailesi de surekli igneleyici konusmalar yapar, bazen icten doldururlar ogullarini bazen bizzat kendileri acik acik kotu sozler soylerler.
Degismeniz, mesafeyi yitirip sizin de karsilik vermeniz kendi karakterinizi kaybedip onlara benzediginizi gosterir. Bu cok uzucu. Cunku bizler, evlilik icinde kendi sahsiyetimizden odun vermemeli aksine diger insanlara, guzel ahlakimizla ornek olmaliyiz. Toplumdaki ruh sagligi yerinde dogru bireyleri ancak duzgun anneler yetistirebilir.
Esimin ailesinin haksizliklarina karsi hep sustum, hala da susuyorum ama bosanma asamasindayim.
Malesef öyle oluyor ben de boşanma aşamasına geldim hem haksızlığa uğrayan bendim hem de suçlu ben oldum. Eşim ise kafa gelince ben her zaman arkandayım deyip iş icraate gelince arkamdan konuşmalarına bir dur diyemedi ama bana ben sınır çizdim merak etme dedi yalnız her onların yanından geldiğinde evde kavga olurdu. Eğer doldurmuyor olsalar böyle sinirli gelmezdi ama bana hep benim aklım var kimse beni doldurmuyor der.

Sorun
Laf söylersin dilli derler, söylemezsin birşey bilmiyor derler.Ne yapsan yaranamazsın.
Yine de söylenmesi taraftarıyım.
Güzelce,kırmadan, hak almadan.
Sorun da bu zaten ben laf söyleyince nasıl öyle derim oluyor ama onlar önümde canım cicim gülerek laf sokma arkamdan ise demediklerini bırakmıyorlar. Bari her şeyi yüzüme deseler ona göre bak onlar da böyle yaptı dersin ama işlerini iyi biliyorlar ben de öyle sinsi olamıyorum yüze söylerim hem de bazen ağır konuşurum konuşursam

Merhaba kk üyeleri sizle sohbet etmek istedim. İlk evlendiğim zamanlar eşim ve eşimin ailesi ile sorunlar yaşardık alttan alta sürekli laf sokarlardı ben de evliliğimde sorunlar olmasın deyip her şeyi alttan alırdım. Ama zamanla gördüm ki alttan alta laf söyleyene ben de söyler oldum ama ilk zamanlarda lafı atarlar ne cevap vereceğimi bilemezdim. Sizde de böyle oldu mu evliliğinizin ilk zamanları ve sonrası ne tür değişimler yaşadınız?
Neden laf sokuyorlar ergen mi eşinin ailesi 😂
Canım bazen 🙈🙉🙊 u oynamalısın . Eğer eşin ile mutluysan gerisi boş. Kendini üzerek onların ekmeğine yağ sürersin

Eşiniz
Olmaz mı, 1 senelik bir sabır taşı misali patladım ve tam patladım artık görüşmüyorum hiç biriyle özellikle eş annesi denen şahıs ile, yeniden doğmuş gibiyim şükür :KK54:
Bu coğrafya da çokta bir şey beklememek lazım zaten
Eşiniz görüşmüyorsunuz diye sorun çıkarttığı oluyor mu ya da size soğuk davranmaz mı nasıl tamamen görüşmüyorsunuz

1 senelik evliyim, 1 sene sustum kimseye gostermedigim saygıyı gösterdim onlara, geçen gün dayanamadım ve cevap verdim üstelik cevabım saygısızca bile değildi . Üstüne duymadığım küfür ve hakaretleri duydum kendisinden. Günlerce oğlunu arayıp doldurdu ayrılmamiz için. Şuan eşimle eskisi gibi değiliz ve nefret doluyum. Susmak ta işe yaramıyor cevap vermekte. Bazı insanlar çok çiğ ve seviyesiz. Allah'a havale ettim.
Çok doğru demişsiniz siz cevap verince soğuk savaş başlıyor size karşı değil eşinizi kendi taraflarına çekip doldurup üstünüze gönderiyorlar.

Merhaba kk üyeleri sizle sohbet etmek istedim. İlk evlendiğim zamanlar eşim ve eşimin ailesi ile sorunlar yaşardık alttan alta sürekli laf sokarlardı ben de evliliğimde sorunlar olmasın deyip her şeyi alttan alırdım. Ama zamanla gördüm ki alttan alta laf söyleyene ben de söyler oldum ama ilk zamanlarda lafı atarlar ne cevap vereceğimi bilemezdim. Sizde de böyle oldu mu evliliğinizin ilk zamanları ve sonrası ne tür değişimler yaşadınız?
sadece 1 ay sessiz kaldım. sonra yıkarım ulan buraları dedim. herkes yerini bildi. arada isyana kalkıştılar ama başaramadılar :)

Çok doğru demişsiniz siz cevap verince soğuk savaş başlıyor size karşı değil eşinizi kendi taraflarına çekip doldurup üstünüze gönderiyorlar.
Eşimi doldurduklarında boşarım seni dedim. O gün bugündür dolmuyor.

Malesef öyle oluyor ben de boşanma aşamasına geldim hem haksızlığa uğrayan bendim hem de suçlu ben oldum. Eşim ise kafa gelince ben her zaman arkandayım deyip iş icraate gelince arkamdan konuşmalarına bir dur diyemedi ama bana ben sınır çizdim merak etme dedi yalnız her onların yanından geldiğinde evde kavga olurdu. Eğer doldurmuyor olsalar böyle sinirli gelmezdi ama bana hep benim aklım var kimse beni doldurmuyor der.
Tipkisinin aynisi diyebilirim. Lafta onun ailesi benim ama eyleme gelince her zaman kendi anne babasinin yaninda durur, onlar iyi ben kotu olurum. Her gidisinde veya telefon ile konusmasindan sonra mutlaka huzursuzluk cikarir, tartisiriz. Surekli beni suclayan asla memnun olmayan 1 ailesi var. Ben cocuk muyum benim kendi fikrim yok mu der ayni sekilde ama bildiginiz uzere evet bazi erkekler, ailesinden ozellikle annesinin emziginden kopamiyor. :S

Bir yil 2 ay oldu evleneli. Ilk gunden beridir bana bir derse on cevap veririm. Cok ugrasti ama ne ben ezildim ne esim ezdirdi. Tabi ara ara kaynanalik yapmaya calisir ama izin vermem hic. Hayat felsefem Icimde kanser olacagina disimda konser olsun 😂😂 bunun sebebini de kucuk yasta evlenmedigim icin cok ustume gelemiyor olmasidir. Cocuk yasta evlenince ezmeye calisiyirlar cunku.
İlk baştan alttan almayınca galiba daha az sorun oluyor çünkü insanlar sizi biliyor ve uğraşması zor deyip kenara çekiliyorlar. Ben hayatımda hiç böyle laf sokan insanı yanımda tutmadım onlarla ilişki sürdürmedipşm için nasıl davranacağını bilemedim. Alttan aldım cevap vermedim dokundurmalara sonra daha da ezilir oldum düzelecek sanarken. Şimdi ise umrumda değiller lafı da esirgemiyorum sona sınırı çizip hiç görüşmüyorum eşim de Arkamda olmayacaksan boşan diyorum ama eşim ne boşanıyor ne tamamen Arkamda duruyor.

Kv. Ile arama mesafe koydum ama laflarina ilk zamanlar esim uzulmesin diye sustuydum sonra bakti bende üzülüyorum altta kalma hakliysan dedi ve korududa simdi 1 e 5 soluyorum bende🙈 3 gorumcem var 2sini tanimiyorum gormedim gelmediler bile dugune ama benle ilgili masalĺah tum dedikoduları yaparlar. 2 eltim var onlarla da aram iyi değil esimde anne babasi haricinde digerleri ile cok yakin degil yoksa ya esimi boşardım yada hergun karakolluk olurdum

Benim iki elti ve kayinlar kaynana kaynata hepsi koyde yasiyor tarla işleriyle uğrasiyor
Kisin gelinler 2ay vs merkzede ayri evlerinde kalıyorlar ama genel olarak koydeler ikikatli ev koyevi .
İlk gittiğimde zten yabanciyim o kültüre
Kaynanam daha eve girmeden birton is buyurdu ben sokoldum
Beklemiyordum sonra tuhaf tuhaf lafsokmalar vs oldu
Birde aileden buyuklere karsi lafsoylenmez kültürüyle büyüdük
İlk gittigimde beni kibirli olmakla alttan alttan sucladilar
Kendileri asiri samimi birarada yaşadıkları icin
Sohbetleri ve tuhaf aşırı civiklar
Neyse o an hep sustum nasıl başardım bende bilmiyorum
Ama busefer gittiğimde altta kalmayacagim
Laflari tek tek söyleyeceğim
6aydir icimde kaldi içimde duradura buyudu
Umarim lafsokmazlar
Yoksa busefer kendileri kaybeder
Esimde anakuzusu ama umruma degil

Yok bende olmadi. Bu saydıklarını aksine ben yapiyorum. Hakediyorlar çünkü . Yani yapıyordum suan selam bile vermiyorum.
Çünkü benim haricim herkes iyi herkes güzeldi. Yan komşu Kızı,kuzen gelini,aşağı komsunun yiğeni derken aaa ben gelemem bu kadarına
Bir de evlilikte huzurum bozulmasın diye susuyorum diye Bir sey yok ki. Is koca da bitiyor yazarlar bu sitede hep,denk gelmissindir.
Mesela benim kocam hic bana sensin demedi.
Bana deseydi "Hayatım farkındayım haklısın sikma canını iste boş konuşmuş idare et alttan al" dese ben esimin hatrı derdim.
2 buçuk senedir hala demedi. Bende diyorum ki simdi barismicam sen bana sensin kral.sensin demedigin sürece barismicam😁

Üzüntüden 1 haftada 4 kilo verdim ben. 2 haftadır gözüme uyku girmiyor. Mesela dünden bu yana 1 saat bile uyuyamadım gece. Hala uykusuz ayaktayım. Keza ailem de üzüntüden hasta oldu. Eşimle iki düşman gibiyiz evde. Bunların vebali çok ağır. Şuan zafer kazandığını düşünebilir kendisi ama öbür tarafta Allah'a anlatsın bakalım derdini...

Bu zamana kadar kimseden lafımı esirgemedim gerek kendi ailem gerekte eş ailesi herkes ile aramda sınır vardır.

Şimdi görüyorum da iyiki de böyle biriyim diyorum. Belirli mesafeler güzeldir.

Üzüntüden 1 haftada 4 kilo verdim ben. 2 haftadır gözüme uyku girmiyor. Mesela dünden bu yana 1 saat bile uyuyamadım gece. Hala uykusuz ayaktayım. Keza ailem de üzüntüden hasta oldu. Eşimle iki düşman gibiyiz evde. Bunların vebali çok ağır. Şuan zafer kazandığını düşünebilir kendisi ama öbür tarafta Allah'a anlatsın bakalım derdini...
Amaçları ne
Sizden ne istiyorlar

Ilk başlarda, kayinvalidem benimle ilgili rahatsiz olduğu şeylerde, sanki başka birisi yapmış gibi anlatırdı. Tabiki salak değilim anlıyordum fakat cevap vermiyordum. Ve birseyi söyler yapar ardından benim haberim yok derdi.

Eşime 1 yıl sonra fln bunların hepsini anlattım, ama tabi bardağı taşıran birşey yaşamıştık. Eşim ablasını arayıp ağzına geleni söyledi, annesine hic birşey söylemedi ama onuda gözlemledi. Aradan 5 6 yıl geçti, artik annesi ne söylese inanmıyor Ve eşim benim haklı olduğumu görüyor. Artik zaten bende cevabımı sakınmıyorum, benden çekindikleri icin pek birşey söyleyemiyor gerci eşim farkedip mudahele ediyor hemen.

Zaten esin, surekli dolup uzerimize gelmesi nedeniyle artik bizdeki sevgi de tukeniyor. Sonuc: Her yerden darbe alip yikilmis ya da yikilmak uzere olan 1 yuva..Keske aileler hic karismasa..

Amaçları ne
Sizden ne istiyorlar
Annesi evimizin tüm hakimiyeti kendisinde olsun istiyor. Herkese emretmeye, köpek yerine koymaya alışmış. Evlenecektik koltuk takımını kendisi seçmek istedi, evi kendi yerleştirmek istedi. Nikah günü biz balayına gittik onlar bizde kaldi. O sırada evin tüm düzenini değiştirmiş yeni baştan temizlik yapmis.Cunku saygı yok. Evliliğimizin ikinci ayında telefon açıp beni bir çocuk gibi azarladi. 31 yaşındayım hayatımda ilk kez azarlandim. Konu da neymiş neden onlara gitmiyormusuz. Kendileri oturduğumuz şehre 10 saat uzak mesafede ve daha 1 ay önce düğünümüz olduğunda ordaydik. Eşim annesine yeni evli olduğumuzu hatirlattiginda siz çok vakit geçirdiniz bu kadar yeter cevabını verdi. Üstelik ben eşimle tanıştıktan 3 ay gibi çok çok kısa bir sürede evlendim.(en büyük hatamdir bu) Eşimle nasıl çok vakit geçirmiş olabilirim..Daha neler neler dedi yazsam sigdiramam. Sonra Saç rengim ve kilomu diline öyle bir doladı ki illallah ettim . Sarışın ve zayıf biriyim. Evlendikten sonra eşimin ailesinin seviyesini görünce ters cevap verdigimde kıyamet koparacaklarini anladığım için hep ılımlı cevaplar verdim çünkü evlenir evlenmez evliligimde kriz olsun istemedim. Onlara her gittiğimizde diken uzerindeydim çünkü sürekli laf sokma sikistirilma gibi çirkin şeylerle karsilasiyordum. Eşimin buarada maddi durumu fena degil ve ailesine ev almış araba almış evlendikten sonra bile 1 sene faturalarını odedi. Her türlü maddi desteği yapmış yapmaya da devam etti. Üstelik ihtiyaçları da yoktu evlerine iki maaş giriyordu. Ve biz evlenince bir sürü borca girdik. Zor dondurmeye başladık evi. Ona rağmen faturalarını odetmeye devam ettiği gibi erkek tarafının taktiği takılara da el koydu. Ev alacaktık lüks ev almayın dedi. Ona bile karışmaya kalkti .Eşim cok pasif biridir yani öyleymiş evlenince gördüm .. Ben hakkını catacat arayan biriyimdir ama konuşursam kıyametin kopacağı ve evliliğimin biteceğinin farkındaydım. Konuşsan bir türlü konuşmasan olmuyor çok zor günler geçirdim ben.. En son eve kedi aldık hayvanları çok severim. Eşim de kabul etti. Ama kaynana diline kedileri doladı ki en hassas noktam olduğunu iyi biliyor. En sonunda telefonda bu kedi konusu kapansın istiyorum çünkü eşimle sizin yuzunuzden kavga ediyoruz dedim. Duymadığım küfür hakaret kalmadı. O kediler atılacak , s..r git oğlumun hayatından, gerizekalı (10 kere dedi belki) aptal sarışın biz seni çocuk yap diye aldık eve kedileri doldur diye almadık,oğlumun parasını yiyor vs vs bagirmaktan ortadan ikiye ayrilmak uzereydi. O kadar çiğ bir aileymis ki olanlara inanamadim. Kavgadan sonra da her gün ama abartisiz her gün eşimi arayarak doldurdu ve sonuç boşanma eşiğine gelmiş bir karı koca.. Kocama olan sevgimi sorguluyorum onun bana olan goremedigim sevgisini(?) sorguluyorum su aralar. kusura bakmayın çok uzun yazdım ama yaşadıklarımı tek cümleyle ozetleyemezdim. Okuduktan sonra cvp yazarsanız sevinirim çünkü yazımı sileceğim eşimin veya ailesinin görmesini istemiyorum.
Amaçları ne
Sizden ne istiyorlar

Back
X