- 19 Mayıs 2020
- 47.886
- 215.296
- 598
Çünkü errrrrrrrkek onlar. Başka açıklaması yok.Sahi erkekler neden böyle, nedense eşlerinin annelerine karşı bi umursamaz kendi annelerini sürekli övüp yüceltmeye çalışanlar için söylüyorum
Kadın, ağzının içine bakan kocasını niye boşasın? Çoluk çocuk da var. Şu saatten sonra olacak iş değil, hele geçmişte kalan bir olay için. Konu sahibi de ettiği yanlışla kaldı bi başına.Abi Kenyalıdan kurtulsun diye bu gelinden saklamışlar...
Bu gelin Kenyalıyı aratınca; abisini bıraksın gitsin diye saklanan gerçekler ortyaa dökülmüş...
Her şeyin başı babaymış demek. Hımmmmmmmm. Ama babaya gık diyememiş tabi. En kolayı abiye ve yengeye yüklenmek.konu sahibi daha once yazdi. abisi zaten hep sogukmus. aile iliskileri hic duzgun olmamis. babasi hep kizlari yok sayip oglum oglum demis. ogul hep boyle vefasiz ve duyarsizmis ailesine karsi. konu sahibi gunah kecisi aradigi icin gelinlere yukleniyor. adamdan guc aldigi icin abinizi bir daha zor gorursunuz demis gelin muhtemelen evlendikten sonra ailemle pek gorusmeyi dusunmuyorum, ailemi saymak sevmek zorunda degilsin, kiz kardeslerimi takma diyen de damadin kendisi.. konu sahibi arada bir bu konulari döküyor böyle..
İnşallah gelinin ağzı laf yapıyordur da, '' Madem çok iyiydi ilk karısı, ne diye ayırdınız da ben abinle evleneyim diye bunları benden saklayıp 120000 TL masraf ettiniz? O zaman niye çıkmadı sesin? '' demiştir veya der.İste belli oldu gelinin neden agresif davranıp abinin neden sustuğu... abi zaten kusurlu muhtemelen bu saatten sonra uzmucem diye söz verdi kendine ve geline.. simdi o yüzden ne aile konusunda ne baska bi konuda geline yüklenmiyo.
Gorumce de yatip kalkip abim haltlar yedigi halde gelinle aralari iyi sukur bi yuvasi oldu demiyo da bunu da yikmaya calisiyo. Pes..
Tam tencere kapak ailesiniz. Yok ilk karisinin yemekleri guzelmis bilmem ne gelin iyi gorusmemis ben olsam tepkim cok daha agir olurdu hanımefendi cizgimden cikardim sahsen
Hakkaten yani varya olaylara bakİnşallah gelinin ağzı laf yapıyordur da, '' Madem çok iyiydi ilk karısı, ne diye ayırdınız da ben abinle evleneyim diye bunları benden saklayıp 120000 TL masraf ettiniz? O zaman niye çıkmadı sesin? '' demiştir veya der.
Allah bağışlasın maşallah yazma kız öyle nazar değersöyledim mi bilmiyorum ama benim yakışıklı kocam var
Konu Sahibi falan mı yazmış kaçırdım bilmiyorum
Aynen ataerkil toplumun sonucu bu kadınlar arasi çekişmeler yani erkek egemen toplumlarda erkeğin ailesi hep daha üstündür ve ön plandadır gelin bu aileye hizmet etmek ve bakmak zorundadır böyle olunca da ister istemez gelinler ve erkek anneleri ablaları arasında çatışmalar oluyor. Erkek annesinin beklentisi gelinden çok fazla oluyor gelin bu beklentileri karsilamayinca çatışma çıkıyor. Hâlbuki herkes yerini ve sınırını bilse saygı çerçevesinde ilişkilerini yurutse bu sorunlar olmaz ama merkezde bir erkek ve onun etrafında üstünlük kurmak isteyen kadınlarKadının kadını öldürdüğü, parçalara ayırdığı, gömdüğü, dövdüğü alışılagelmiş bir durum değil yani kadının kadına yaptığının daha kötüsünü erkek kadına yapıyor hem de çok kolay yapıyor bu ülkede çünkü caydırıcı bir şey yok.
Sizin bahsettiğiniz etkenlerin çoğunun altında erkek yatıyor aslında geniş açıdan bakarsak.
Yanlış anlamayın fikrinize saygı duymakla birlikte farklı bir bakış açısı belirtmek istedim
Nazar boncuğu taktım boynunaAllah bağışlasın maşallah yazma kız öyle nazar değer
Başka konuda.Konu Sahibi falan mı yazmış kaçırdım bilmiyorum
İlk önce kocalarını yerden yere vurup sonra kocaaa kocam diyenler işteKonu Sahibi falan mı yazmış kaçırdım bilmiyorum
Nişanlılık zamanımdan beridir kaynanam laf sokar rencide eder iğneleyici konuşur yemin ediyorum gık demedim sesimi çıkarmadım dedim arada kocam var en azından bir şey olduğu zaman desin ki benim karım sana saygısızlık yapmadı. Evet kaynanam kötü beni hasta edecek seviyede canımı sıkıyor . Bu arada araya girmen hoş olmamış aradaki balansı sağlayacak kişi belli kardeşin .Yıl olmuş 2020. Ben artık öyle mağdur gelin hikayelerine falan pek inanmıyorum. Vardır ama erkek aileleri kadar mağduriyet de yaşanmıyordur. Ben de evliyim kayınvalideme gidince hizmet etmiyor hizmet görüyorum. Birbirimize çok derin bir sevgi beslemeyiz ama saygımız muhabbetimiz vardır. Eşimi asla kıskanmam gelirler giderler hiç sıkıntı olmaz. Torunlarını severler. Onlar mutlu ben mutlu bu kadar basit. Sıkıntım olursa o an yüzlerine söyer hallederim eşime asla olayları taşımam. Görümcem de var onunla da ilişkim aynı.
Bizim de gelinimiz var. Evlenene kadar da ilk zamanlar da abartılı bir şekilde mutlu etmek için çaba gösterdik hürmet ettik. Bizim yanımıza abime hakaretler ederdi içimize atardık. Evlendiği gün abinizi artık zor görürsünüz dedi güldü. Geliyorlar annem 5 çeşit yemek yapıyor tabağa tiksinerek bakıyor. Annemin yemekleri yağlıymış da bilmem ne gitmiş abime beni lokantaya götür diyor. Abim bana sarılmamalıymiş falan. Öyle de oldu. Abim zaten vefasızdır. Ne derse dinliyor. Şimdi torunları oldu bayramda bile getirmediler. Ne yaptım açtım ağzımı yumdum gözümü. Abimin kirli çamaşırlarına kadar döktüm alın uğraşın hadi. Sildim attım ikisini de. He şimdi yuva bozmaya çalışan görümce damgası mı yerim ne yersem yerim. Insanların damarına basar ailelerinden koparırsanız erkekler de vefasızlık ederse olmaz olsun öyle yuva. Annem bana kızdı babam bana kızdı ama öyle mutluyum ki. Vefasızlık da can yakmak da böyle olur. Böyle erkek evlat da olmaz olsun böyle eş de. Kan bağına da soyuna da sopuna da...
Size laf sokan iyneleyen bir insana sessiz kaldiginiz surece bu katmerlenerek artar.Tecrubeyle sabittir.Nasilsa sesi cikmiyor derler.Saygisizlik yapmaniza gerek yok cok saygili bir dille alindiginizi laf sokulmasinin yanlis bir davranis sekli oldugunu belirtip mesafe koyabilirsiniz.Asla kocanizin sizi korumasini beklemeyin.Kendiniz koruyun sizi.Emin olun sessiz kalinca hiç kimse madalya takmaz koca bileNişanlılık zamanımdan beridir kaynanam laf sokar rencide eder iğneleyici konuşur yemin ediyorum gık demedim sesimi çıkarmadım dedim arada kocam var en azından bir şey olduğu zaman desin ki benim karım sana saygısızlık yapmadı. Evet kaynanam kötü beni hasta edecek seviyede canımı sıkıyor . Bu arada araya girmen hoş olmamış aradaki balansı sağlayacak kişi belli kardeşin .
Sessizliğimi kadın kapıma dayanınca bozdum gecenin 12sin de kapıma geliyor eşim nasıl olsa işte . O suratı aklımdan gitmiyor kin dolu nefret doluSize laf sokan iyneleyen bir insana sessiz kaldiginiz surece bu katmerlenerek artar.Tecrubeyle sabittir.Nasilsa sesi cikmiyor derler.Saygisizlik yapmaniza gerek yok cok saygili bir dille alindiginizi laf sokulmasinin yanlis bir davranis sekli oldugunu belirtip mesafe koyabilirsiniz.Asla kocanizin sizi korumasini beklemeyin.Kendiniz koruyun sizi.Emin olun sessiz kalinca hiç kimse madalya takmaz koca bile
Siz sessiz kaldikca icinizden konusmaya baslar kendinizi hasta edersiniz.Kimse sizden kiymetli degil.Cvp verin.Sessizliğimi kadın kapıma dayanınca bozdum gecenin 12sin de kapıma geliyor eşim nasıl olsa işte . O suratı aklımdan gitmiyor kin dolu nefret doluçok haklısınız
Evet o kadın onu hak ediyor gidip gelmek dahi istemiyorum hiç bir şekilde uzak olsun bendenSiz sessiz kaldikca icinizden konusmaya baslar kendinizi hasta edersiniz.Kimse sizden kiymetli degil.Cvp verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?