GELİNLERE SORUM VAR

denizbhrm

Hadi bu defa annene tutun bebeğim
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
1.487
1.579
63
Evli bayanlar selam bir şeyi çok merak ediyorum,gelinlerimize soruyorum.

1.Düğünde takılan altınların üstünde herhangi birinin hak iddia etmesi doğru mudur?
2.Kayınvalideniz altınlarınızı isterse ne yaparsınız?
3.Eşinize takılan altınların da size ait olduğunu kibarca nasıl söylersiniz kendisine?
4.Gelin,törenden sonra kocasını alıp gelin odasına gitse her şeyi bir çantaya koyup annesine verse olur mu?Ya da kendi alsa?
5.Damada takılan takıların kendisine ait olduğu iddia eden kayınvalideye ne söylemeli?
6.Gelinin çeyiz,iç çamaşırı alışverişine kayınvalide gelmese olur mu?

Valla abimle eski karısınınki tam düğün gibi değildi ben nikahı izleyip takımı takıp gittim çünkü işim için dönmem gerekiyordu o yüzden prosedürü bilmiyorum.
Gerçi kayınvalidem ben saklicam dese de zaten annem dişlidir biraz kayınvalideme çeyrek bile vermez,verdirmez..Ben de istekli olmazdım zaten
Aklıma geldikçe sorularımı yazacağım evli arkadaşlarım yani benim yaşım öyle 22-23 değil evlenme çağındayım o yüzden şimdiden bunları düşünme ya da evlenmiyorsun ki niye merak ediyorsun demeyin lütfen.
Eski gelinimize taktığımız hiçbir şeyde hak iddia etmedik erkek tarafı olarak annem (kayınvalide) ve ben (görümce) hepsini helal ettik.
Annem ''Kızım biz görgüsüz ya da aç gözlü değiliz taktığımız takının hesabını yapmayız ben oğlumu utandıramam böyle görmedik'' demişti hatta.
Allah takılarınızı gözü kalan herkesten korusun

Son düzenleme:
Bende biraz rahati herkes o yuzden hic sorun yasamadim taki takilirken kimse karismadi bana hepsini salonda bana verdiler bunlarin hepsi senin dediler.
Hatta esime takilan paralari bile cikardi gelin odasinda esim hepsini bana verdi kayinvalidem hic yaklasmadi bile ...

Ben hicbir sey dememistim bu konuda kayinvalideme. Uyarma geregi duymadim. Bu biraz da karsindaki insana bagli. Eger senin takina tamah ediyorsa bellidir zaten ne mal oldugu.
Ben takilarimi anneme emanet etmezdim, yakisik almaz cunku. Kayinvalideme verdim. O da eve geldigimizde yastigimin altina koymus gitmis.

Nası yani anneye emanet etmek niye yakışık almasın ki? :) Yani ben kayınvalidemi çok sevsem de güvenemem takı dediğin gelinindir o kime isterse ona vermeli bence..

En güzeli.Gelinin takısında kaynananın gözü olması ne kadar ayıp :KK63:

Kimin üstüne ne takılırsa o onundur ama. Ben mi yanlış biliyorum. Zamanında sizin ve ailenizin taktığı kişiler size onun ve ailesinin taktıkları ona geri döncek. Düğün sonrası hemen boşanma olsa mahkeme bile böyle hükmediyor. Geline takılanı erkek tarafı alamıyor geri. Annenize vermenizde çok abes olur oda eşinizin annesi sonuçta. Haksızlık olur. Sen onun annesine güvenmezsen oda senin annene güvenmez. Ya yanınıza alacaksınız yada bankaya. Şahsen biz hepsini düğün günü evimize getirdik akşam saydık ettik takıların hepsi (takıdan kastım bilezik yüzük vs.kadın zineti) bende kaldı kalanlarlada düğün mekanı ve mobilya borcuna yatırıldı, bileziklerimi de kendi gönlümce kuyumcuya gidip değiştirdim. Küçük meblağlı bilezikleride bozdurup balayında harcadık. Bazı kişiler çeyrekden ucuz bilezik takmıştıda..

Kayınvalideme versem anneme haksızlık olmaz mı?
Yani diyorsunuz ki gelin odasında eşinle tüm takıları topla,evine götür say ve bankaya yatır..Bence en güzel çözüm buymuş.
Çeyrekten ucuz bilezik?Önceden bilinse davet bile edilmezlerdi ya insan bilemiyor işte...

Annenize verincede kayınvalideye haksızlık oluyo. Niye birine veriyorsunuz canım sizde kalsın. Ben nikahtan çıkarken çantama doldurdum herşeyi. Düğün mekanına geçincede görümceme verdim çantayı benimle yaşıt sahip çık alıcam dedim. Oynadım zıpladım sonra aldım geri. Evimize götürdük ve eşimle saydık gece vakti. Bi güzel de sakladık ilk aylarda tabağın içine radyonun içine gbi yerlere. 5 gün sonra balayona gitmeden önce verilmesi gereken yerlere paraları verip zinetlerimi de yanımda götürdüm. Otelin kasasına bıraktım bazende taktım.

Siz takılarınızın hepsini eve götürmek isteyince kayınvalideniz ve anneniz ne dediler?

Bizim dugunumuzu tamamen esim yapti tek kurus kimsw harcamadi tabi benim ailemle ortak olarak
ondan sebep tum takilar bizdeydi annemlerde lafini bile etmedi

ama dugunuku dernegumi tum masraflari esimim ailesi karsilamis olsaydo onlara verordim altimlari

Benim düğünümde muhabbeti bile olmadı ki çok takım vardı. Gelin odasında çıkardım hepsini annem bi çantaya koydu eşimin teyzesine verdik bdüğün sonuna kadar onda kaldı sonrada kayınvalidem alıp evimize getirdi. Hatta teyze altınlara sahip çıkıcam diye oynayamadı bile zavallım. Takılanlarda eşin ve senin ortak takındır bence. Ona takılanlar onun sana takılanlar senin gibi bişey duymadım daha önce.

Değil mi ortak bir de erkeğe altın haramdır derler bizde yani eşim kendisine takılacak altını ne yapacak ki koca adam? En uygunu hepsinin geline verilmesi değil mi?

Merhaba canım..Ben de artık yeni gelin sayılmam aslında 3,5 senedir evliyim ama yazmak istedim yinede.Birinciyi atlayıp hemen ikinci soruyla başlamak istiyorum ben..Ben evlenmeden eşimin annesini de kendi ailemi de karşıma alıp konuşmuştum sonradan tatsızlık yaşamak istemediğim için.Kayınvalideme çok açık ve net bir şekilde zaten hiçbir şekilde takıları koklayamayacağını(tabi daha kibar bi tabirle:)söylemiştim.Zaten kendi ailemin durumu eşimin ailesinin durumundan çok çok daha iyi olduğu için ve birçok masrafı da kendi annem ve babam ödediği için çünkü benim istediğim düğünün altından kalkamazlardı o yüzden annem ne zaman istese ona her zaman vericeğimi de söyledim yüzüne kayınvalidemin bilir yani gıkını da çıkaramaz,çıkaramadı da.3.soru içinde kısaca şöyle söylebilirim size evlendikten sonra senin malın benim malım yapmadık hiç eşimle flört dönemindeyken bile bu böyleydi o yüzden o şekilde konusu bile geçmedi aramızda zaten takılan hiçbir şeye dokunmadık hala bankada olduğu için sıkıntı olmadı.Son olarakta son soru için şunu söyliycem ben evlenirken tüm alışverişimi bazen tek bazen yakın arkadaşlarımla bazen de annemle yaptım zaten çoğu şeyimi rehber olduğum için yurtdışı seyahatlerimde almıştım hem işimi yapıp hem de bir yandan çeyizimi düzüyordum.E kayınvalidemin suratından zaten cahillik akıyor ne pasaportu ne yabancı dili var benimle gelemezdi yani.Hayır gelmek bile istese ki bir kaç kere çıtlattı yani ben hiç bir şekilde kabul etmedim ne işi var canım onun benim çeyiz alışverişimde saçmalığın daniskası.(Uzun oldu ksuura bakmayıın..)

her ailede bu "takı" geleneği farklı oluyor herkes "bizde böyle" diyor..
bizde ise şöyleydi..
tüm takılar gelinle damadın ortak malıdır..
ne kv ne gelin tarafı karışmaz sormaz bile ne takıldı diye..
birini seçersiniz düğünden önce hepsini ona emanet eder sonra alırsınız.. bu kişi anne baba olmaz ama kardeş olur kuzen olur genelde..
kv altınları istese ben bişey yapmam eşim gerekeni yapar.. hoş 3,5 yıllık evliyim harcadık zaten bişey yok :)
ben çeyiz alışverişine gitmedim kimseyle.. ne istersem kendim aldım..

Benim de annem eğer ayrılmasaydık düğünümü görebilseydik takıları kendi alırdı zaten saklamaya.Ben genç kızken bile söylerdi düğününden sonra takılarını ben saklarım diye.(Kendi kaynanasından çekince dünyanın en iyi kaynanasına bile yüz vermez)
Yani gelinin takılarına mı güvenip damat kısmı kredi çekiyor düğün hazırlıkları için?
Benim arzum sadece kendi param ve eşimin parasıyla düğün yapıp ev düzmek kimseye takılarımı vermemek için geçerli bi sebebim olur..

VALLA BİZDE Bİ POŞETE KONULUP ERKEK TARAFINDAN BİRİNE VERİLİR ANCAK BEN HİÇ GÜVENMİYODUM TAHTA KİLİTLİ Bİ KUTU YAPTIRDIM GELİN ODASINDA KOYDUM ORAYA KUTUYU KAYINVALİDEME VERDİM ANATARIDA ANNEME ÇIKIŞTADA ALDIK ONDAN HABERLERİ OLMADIGI İÇİN BİRAZ ŞAŞIRDILAR TABİ :d

kayınvalidem saolsun ne kadar takı takılmış diye sormadı bile eve geldiğimizde hepsini bana teslim etmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…