Evli bayanlar selam bir şeyi çok merak ediyorum,gelinlerimize soruyorum.
1.Düğünde takılan altınların üstünde herhangi birinin hak iddia etmesi doğru mudur?
2.Kayınvalideniz altınlarınızı isterse ne yaparsınız?
3.Eşinize takılan altınların da size ait olduğunu kibarca nasıl söylersiniz kendisine?
4.Gelin,törenden sonra kocasını alıp gelin odasına gitse her şeyi bir çantaya koyup annesine verse olur mu?Ya da kendi alsa?
5.Damada takılan takıların kendisine ait olduğu iddia eden kayınvalideye ne söylemeli?
6.Gelinin çeyiz,iç çamaşırı alışverişine kayınvalide gelmese olur mu?
Valla abimle eski karısınınki tam düğün gibi değildi ben nikahı izleyip takımı takıp gittim çünkü işim için dönmem gerekiyordu o yüzden prosedürü bilmiyorum.
Gerçi kayınvalidem ben saklicam dese de zaten annem dişlidir biraz kayınvalideme çeyrek bile vermez,verdirmez..Ben de istekli olmazdım zaten
Aklıma geldikçe sorularımı yazacağım evli arkadaşlarım yani benim yaşım öyle 22-23 değil evlenme çağındayım o yüzden şimdiden bunları düşünme ya da evlenmiyorsun ki niye merak ediyorsun demeyin lütfen.
Eski gelinimize taktığımız hiçbir şeyde hak iddia etmedik erkek tarafı olarak annem (kayınvalide) ve ben (görümce) hepsini helal ettik.
Annem ''Kızım biz görgüsüz ya da aç gözlü değiliz taktığımız takının hesabını yapmayız ben oğlumu utandıramam böyle görmedik'' demişti hatta.
Allah takılarınızı gözü kalan herkesten korusun
Ben sadece merak etmiştim yahuValla tek tek cevaplamıcam ama anneniz madem biz tok gözlü insanlarız falan dior da daha şimdiden takulcak altınların yerini düşünür olmuşsunuz ben bilemm. 2 sene nişanlı kaldım ben. Hiç ama hiç konuşmadık böyle şeyler. Düğün gecesi kaynanam halam ben eşim odaya gittik boynumdan kurdelayı çıkardım poşete koyduk eşiminkinide ağzını bağladım kayınvalideme verdim anne sana emanet dedim. Çantasına koydu.Düğün bitiminde dini nikah için evimize geldiğimizde kayınvalidem çantasından çıkarıp öylece verdi. Hatta ertesi gün ödemelerimizi yaptık bir miktar eşimin ailesine bir ktarda bizmkilerin borçlarına ayırdık kalan çeyrekleri bilezik yaptım parayıda hesabıma yatırdım. Hatta balayına giderken bile kayınvalideme emanet ettim annem sormadı bile nabtınız die. Dönüştede aldım götürdüm bankada hesabıma yatırdım. Paralar benim diyemem onlar EŞIMLE BENİM. Kayınvalidem istesin yinede veririm zoe durumdadır demekki. Daha şimdiden altındı hesaptı işleri çok yanlış gelior banaaa....
1.Düğünde takılan altınların üstünde herhangi birinin hak iddia etmesi doğru mudur?
2.Kayınvalideniz altınlarınızı isterse ne yaparsınız?
3.Eşinize takılan altınların da size ait olduğunu kibarca nasıl söylersiniz kendisine?
4.Gelin,törenden sonra kocasını alıp gelin odasına gitse her şeyi bir çantaya koyup annesine verse olur mu?Ya da kendi alsa?
5.Damada takılan takıların kendisine ait olduğu iddia eden kayınvalideye ne söylemeli?
6.Gelinin çeyiz,iç çamaşırı alışverişine kayınvalide gelmese olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?