Gelinlerin bir tutulmaması

Eşim tek erkek o yüzden eltim yok ama çok merak ediyorum eltimin olması nasıl birşey diye acaba nasıl olurdu.

bende çok merak ederdim.iyi anlaşacağımı beraber gezeceğimizi düşünürdüm.ama kaynanamlar eltimle samimi olmamamızı istemediler.

ben büyük gelinim kayınvalidemle çok problem yaşamadım severim sayarım...geçen yıl elti aldım 1 yılda ortalığı karıştırdı kayınvalidem onu hiç istememişti mezhep dolayısı ile düğününe de gitmedi doğum yaptı bebeğe gitmedi ben eltimin yanında olmaya çalıştım yanlızdı küçüktü cahildi ablalık ettim ona bebeğine bişey olsa ilk ben koştum ama o beni kıskanmış meğer görümcemle ikisine bir hediye aldım para çok dağatıyo savuruyo demiş arkamdan çok üzüldüm kayınvalideme gittiğimi çekemiyordu oh oh aranızdan su sızmıyo çok iyi aranız diyodu laf sokuşturup duruyordu görüşmeyi kestim artık ben bişey kaybetmedim..

bende kayınvalidemin ilk gelinim ama diğer eltimle aramdaki fark nedir hiç bilmem.o da farklı şehirde bende farklı şehirdeyim ikimizide sever.ben ordayken prensesim napiyorsun der telefonu açarken ,ben de kendini aradığımda o eltimler varsa banada nasılsın prensesim bugün der.yani tamamen kayınvalidelerinizin yapısıyla alakalı.hep bir sözü var siz iyi olun benden uzak olun .birbirinize hep iyi davranın .benim kayınvalidem gibi yok sanırım .çok da severim kendisini .2 kaynım daha var onların da karılarına eminim aynı mesafede davranır.ikimizde yanında olsak belki durum değişir mi onu hiç bilmiyorum yaşamak lazım aslında .

çok güzel ben bunu hiç yaşamadım.kaynanam bana prensesim diyecek dünyanın sonumu geldi diye düşünürüm.

bende dün bu topiği okurken aynen senn gibi düşündüm hep ikinci gelinler eltilerinden dert yanıyor . ilk gelinlere pek rastlamadım .ben de ilk gelinim eltimide seviyorum ama şunu anladım ki ilkler deneme tahtası oluyorlar kaynanamın bize hayır olmaz dedikleri şeyler zamanla ikincilerde aslında olabilir oluyor mesela dün yaşadığım bir olay eltimin çocuğu oldu ismini hastanede kendisi koymuş .kaynanam kendi istemiş koymuş diyo. bende ise bütün aile meclisi toplandı benim istemediğim bir ismi koydular oğluma aylarca ağlamıştım bu en basiti .bende neler var neler

evet kaynanalar ilk geline yaptıklarını ikinci geline yapamıyorlar ilk gelini verdiği tepkiyi vereceğini anlıyorllar.evet bu durumda ilk gelinler deneme tahtası oluyorlar.neler var başka anlatsana. seninde kaynananda eltinle seni bir tutmuyormu.ona davranışı nasıl

Son düzenleyen: Moderatör:

aile meclisi toplanıp birlikte doğuruverselerdi keşke bi de

ben de küçük gelinim.. eltimle aramda 10 yaş var evliliklerimizin arasında da 14 yıl...
biz arkadaş gibiyiz. abla yenge demem. adıyla hitap ederim. evlenirlken ve sonrasında bir sürü sıkıntı yaşatmışlar eltime. o k adar olmasa da ban yaptılar birçok şey..

benim kyanana benimle ii olduğu zaman eltimi dışlar, kötüler... eltimle ii olduğu zaman da beni.. hiç istememz bizim bir arada olmamızı

eltimin çocukları 16 lı yaşlarda benim çocuklarım 1-5 yaşşlarında. bana sürekli süt meyve vs gönderirler getiriler. zamanında eltime de çok yapmışlar. yaşları itibariyle benimkileri o yaşlara kadar göremeyecklerini düşünüp, diğerlerine ne yaptılarsa benim çocuklarıma da yapmaya çalışıyorlar. eltim kızıyor. snaa meyve vs geitriyorlar her seferinde bana hep eli boş geliyorlar diye.. bişey diyemiyorum..

bende nasipse son gelin olacağım ama bizim durum biraz garip biz nişanlımla sevgiliyken ve hiç bi gelin ortada yokken ben tanışmıştım bile kaynanamla kim ilk kim son biraz karışık ama şimdilik gördüğüm kadarıyla hepsine eşit davranmaya çalışıyor iki geliniyle altlı üstlü oturuyo ben uzağa gideceğim... ilk nişanlandık bi kaç kez garip bi şekilde diğer iki gelinini övdü bi süre anlama veremedim ki bi tanesiyle bir yıldan fazla küs kalmışlardı çok dert yanmıştı bana onu anlatarak bende cephe aldıydım şimdi onlar iyiler bense uzak duruyorum ondan çünkü soğudum bi kere.. nişanlım bazen diyor farklı davranma ayıp diye ama napıyım elimde değil çok şeyine şahit oldum onlara karşı bi çok olay oldu ve bana yansıttılar bende soğudum ister istemez... bakalım evlendikten sonra neler olur..

evet kaynanaların hep yaptığı birşey.eltin onlara kızıyordur.onada getirsinler her yaşta süt meyve suyu içilir.zamanında almış olabilirler ama şimdi seninkilerine alırken onun çocuklarınada almaları lazim.ayrım yapmadan eşit almaları gerekir.kaynanam benim çocuğuma 1 süveder ördü onunkine 10 tane.eltim benim yerinde olsaydı oda aynı şeyi düşünürdü.

kaynanama anlatmadım sonra kıskanıyo falan diyecek sanki dolduruyormuş gibi olucam.eltim hakkında ona bişey demekte istemiyorum kız doğrusunu yapıyor

kaynanama anlatmadım sonra kıskanıyo falan diyecek sanki dolduruyormuş gibi olucam.eltim hakkında ona bişey demekte istemiyorum kız doğrusunu yapıyor

evet bende birşey demedim.sen söyledinmi diye merak ettim.evet keşke zamanındada sanada karışmasaydı sende ilk evliliğnin tadını çıkarsaydın ne güzel olurdu.şimdi kaynanan aynısı yine yapıyormu sana.anaktarını nezman sonra içeri aldın.

Son düzenleyen: Moderatör:
hala anahtar dışarda bikaç kere içeri aldım sendemi onun gibi yapıyorsun diyor. kaynanamın bazı yönlerini yeni fark ettim kaynımı dolduruyor annesine sık gidiyor yeni gelin sık gitmez çok kalmaz falan diyo. gerçi kaynım he deyip geçiyor .ilk evlendiğim zamanlar eşim anneme sık göndermezdi tek başıma göndermezdi yeni gelin sık gitmez derdi şimdi anlıyorum bunlar hep kaynanamın lafları benim saf kocam nerden bilcek bu lafları

bizim kasamız ortak. kayınvalidemle kpederim maaşlarından alıyorlar süt vs..

onun çocuğu koleje gidiyor. onun evi var ben hala kirada oturuyorum. ona meyve süt götürmüyorlar ama özellikle oğluna sürekli harçlık verir verir babaannesi. delikanlı çocuk parasız kalmasın diye...

şimdi ölüp gitseler benim çocuklarıma hiçbişey yapmamış olucaklar. kendilerince adil olmaya çalışıyolar işte.. ama ailemizde zaten hiçbirşey adil değil

benim eltim benden 16 yaş büyük
bilemiyorum gercekten öylemi fakat kaynanam bence beni çok daha fazla seviyor veya eltimi de seviyor ama eltim samimiyet kurmasına izin vermiyor
durumları çok iyi değil bu aralar, ikisi de çalışıyorlar fakat bazı aksaklıklar oldu. ve kaynanamda temizlikçiye para vermemesini, kendi temizlikçisini yollayabileceğini söyledi. eltimde ben ona alıştım başkası olmaz istemem dedi. kaynanam da bu sefer onun kızına ayakkabı falan almış malum havalar ısındı, çocuk her sene büyüyor gecen seneden kalanlar olmuyor
bu sefer eltim de dediki (benimde gözümün önünde) benim kızım bunları beğenmez ve giymez, al geri götür. halbuki kaynanam kızla birlikte seçip almıştı, kafasına göre değil
kaynanam kendi kızına ve iki gelinine hediye alır mesela, eltim 38 yaşında ben 22 görümcem de 19
kızıyla bana aynı parfümden almıştı, eltime başka... sonuçta bizim yaşımıza uyan parfüm onun yaşına uymayabilir bu çok normal, hatta bize aldığı iki parfümü toplasak onunki kadar etmezdi, ama ona göre bu bambaşka birşey. beni kızıyla bir tutuyor, onu istemiyor dışlıyor.
kaynanam benim evime çok daha sık gelir, çok iyi anlaşırız ve gönlü zengindir, zaten eli boş gelmez tatlı meyve gibi bişey alır, birde bana bir saç tokası da olsa mutlaka birşey getirir, kızına alırken bana da almıştır.
eltim de kocasına aynen böyle demiş ''ben kaç yıllık gelinim, geldi cemre hanım bir anda baş tacı oldu''
halbuki alakası yok

annemizin evine gittiğimize ne karışyorlar onu anlamadım.bizde yerden bitmedik ya .bizimde annemiz babamız kardeşlerimiz var.ben anneme gittiğim zaman kaynanamda kızar. yüzüme demez ama işittirmeli der.ama gitmek istiyorum kardeşlerimlerimde bekar annemin orda onlarla vakit geçirmek hoşuma gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…