Gelinlerin bir tutulmaması

Herkes hakettiğini birgün mutlaka bulur ama sizde konuşmanız gerektiği yerde konuşun yoksa ahmak muamelesi görürsünüz eltiye derlerki kayın avradı hain avradı görümce görünmez köylere göçe yani bu olay taaaa eskiye dayanıyorr boşverrr

dün kaynatam beni çağırdı gittim.kaynatama ,kaynanamı sordum eltimin koltuklarını siliyormuş.kaynanamla eltim geldi.eltime döndüm işin bittimi dedim.kaynanam daha eltim cevap vermeden bitti tabi dedi.hiç işi kalmadı.diğer işlerini tek başına yaptı dedi.3 gün önce kaynım camları siliyordu eltimde başında onu seyrediyordu.gördüm ama sesimi çıkarmadıım.ben eltimden önce iş yapmaya başladım ama kızımın mezuniyet telaşınla yarım kaldı.bana işittirme yapıyor zannedersem sen bitiremedin bak o bitirdi.böyle nispetler yaptığı için gitmek istemiyorum.kaynanatam çağırdı mecbur gittim.takmamaya çalışıyorum ama nekadar dayanırım bu nispetlere bende bilemiyorum.gel diyor kaynanam gittiğim zamanda nispet yapıyor.ya bu kadın aklını benimlen bozmuş.ne nispet yapsam diye karnı çatlıyor.herhalde gelsede nispet yapsak diye beni bekliyorlar.böyle yaparakda beni kendinden uzaklaştırıyor.kaynanama gelsin.bitsin artık bu çile çekemem bile bile sen söylersen söyle bu hayat geçmez böyle sana dönmeyeceğim ömrüm boyunca sevemeyeceğim.

evin ilk gelini değilim sonda değilim
ama kayınvalidem benden büyük olan 2 eltime ayrı bir değer verir
onların çocukları ayrı bir kıymetlidir
düğün hazırlıkları falan olurkende beni hep büyük gelinlerden vurmaya kalkıştı
işte bak o bunu istememişti sende isteme
onların bunu yoktu ama o çok idareliydi idare etti... vs gibi
onun yüzünden 2eltime karşıda önyargılı oldum

konuyla ilgisi yok ama kaynanalar birinci gelinde kuramadıkları hakimiyeti toy gelinde kurma derdine düşüyor.. Herkezin derdi farklı ALLAha havale et

kızlar bugün kaynanam geldi.eltimi met ediyor bana.işini yaptı bitirdi.yere saç düşsün huylanıyor.evi mis gibi dedi.halıları daha kirlenmememişti halı yıkatmaya verdi dedi.bende sizlerin dediği gibi dedim.aferin ne güzel evini temizliyor dedim.kaynanam bana onu her övdükce aferin dedim. acaba içinden ne düşündü

eltimin yeni evli eşyasıda yeni.benim eşyam eskidi evimin tamiratı var.yavaş yavaş eşya alıyoruz tamirat ettiriyoruz.daha evimize bir düzen tutturamadık.parke,fortmanto,banyom eski fayans yapılmalı.çok daha işimiz var.yatak odamız taşınmaktan harebe oldu.eşim bunları tek başına yapmaya çalışıyor.kaynanam kocasını borca soktu kaynımın eşyasını a dan z aldı.kaynanm eltim için tek başına temizlik yaptı dedi ama kaynanamın koltuk silmesini kaynımın cam silmesini gördümsede sesimi çıkarmadım.kim bilir bütün işleri kaynanam yapmıştır eltim için yaptı diyordur.eltimi çocuğu yok.benim okula giden ve ufak çocuğum var.elimden nekadar geliyorsa okadar iş yapıyorum.allaha şükür işimi yaptım bitirdim.ama az önce kaynanam geldi tülünü yıkadınmı dedi?yıkadım dedim.halını yıkadınmı dedi ?yıkadım dedim.her geldiğinde işlen allaka soru soruyor.arkadan eltimin yaptığı temizlikleri sayıyor.

Arkadaşlar valla çok samimi olmayacaksınız ne kadar samimisiniz o kadar sizi daha az umursuyolar bizde de eltime daha düşkündür kayınvalidem çünkü eltim arkasından dedikodusunuda yapar durmadan somurtur alınır herşeye lafını hiç esirgemez bende tam terisiyimdir samimiyimdir yardımcı olmaya çalışırım eh zaten bu herzaman arkamızda deyip umursamazlar eltime bravo valla tebrik ediyorum kızı demek ki hakettiklerini veriyor ben 2 sene sonra katıldım aralarına zaten ben küçük gelinim ilk umursuyodum bu durumu ama artık tınımda değil eltimlede iyi anlaşmaya başladık iyi anlaşıyoruz erkek arkadaşıma eltimi kötülüyomuş bazen durmadan gelio rahat edemiyorum falan filan diye ama kızın içine düşücek nerdeyse o yüzden bende ona göre davranmaya calısıyorum eltimlede bağımızı hiç koparmıyoruz en azından aramızda birlik beraberlik var :13:

dün kaynanama gittim.yine eltimin yaptığı işleri anlatmaya başladı.benden duymamazlıktan geldim.oturup kaynanamın övgülerinimi dinleyeceğim.her lafında eltimin ismini kullanıyor.o kendi kendine konuşurken eltimin yaptığı işleri anlatınca ben kızıma döndüm.birşey sordum.baktı duyan yok sustu.hani eltimin işi bitmişti hiç işi kalmamıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım boşver övsün dursun, onun amacı onu övmek değil seni yermek, tez zamanda araları bozulur merak etme gelir sana anlatır.

Eltim neysede kaynanam seni kızlarımdan bile daha cok sveiyorum diyor sen bana deger veriyosun dıyor ınanasım gelmiyo gelinini nasıl evladından cok sevebilr ki inanınıyım mı sizce:97:

Son düzenleme:
Eltim neysede kaynanam seni kızlarımdan bile daha cok sveiyorum diyor sen bana deger veriyosun dıyor ınanasım gelmiyo gelinini nasıl evladından cok sevebilr ki inanınıyım mı sizce:97:

kızlarına kim bilir ne yaptı veya yapmadı ?

ah be canım
su ıs konusunda bende cok takıgım
eltım yok
kaynım daha kucuk sayılır
ama sımdıden kardesının gelınını over kayınvalıdem
eskıden cok takıyodum
aglıyodum ama sımdı tınnnnnn

hıcc takmıyorum
konusu acılsın duymuyorum
ınan rahat ettım vallah
ohh dunya varmıs be

sende oyle yap
o tam konusmaya baslıyo
acıyorum tv yı
yada ne bıleyım su ıcmeye gıdıyorum kızımla ılgılenıyorum canım
kendı kendıne konusuyo
cavpta vermıyorum hıcc
hee deyıp gecıyorum

annemın bı lafı var
baktın deli, dön geri dıye
bu taktıgı uyguluyorum bendee

Ben küçük gelinim hamile kalınca kaynanam birden değişti gerçi çokta iyi değildiya sonra bi tartışma oldu aramızda hamileydim birdi iki oldular dedi nedim azının payını verdim altlı üstlü oturuyoruz ayda 1 zor görürüm yüzünü mesafeliyim...Ama eşimde hiç karışmaz laf söyletmez tabi her erkek ama benide ezmez Allah razı olsun....

anladığım kadarıyla senin kaynananda nispetci biri.eltin geldiği zaman senin için daha zor olacak kaynanan görsel olarak ve sözlü olarak daha çok nispet yapabilir.sanada ALLAH sabır versin.benim kaynanam aynı zamanda patron kaynana tiplerinden çok zor biri çok

bugün kendimi ağlamamak için zor tuttum.kendi kendime sordum neden.bugün kaynanama gittim.kayınpederim çağırdı.görümcem gelmiş gel dedi bende gittim.kaynanamın aynı şeyi yapacağını bile bile.görümcemle biraz konuştum görümcem içeri gitti.kaynanam,eltim ve görümcemin çocuklarınla odada oturuyoruz.kaynanam sürekli eltime dönüp birşeyler anlatıyor.ben sanki orda yokum.sonra kaynanam içeri gitti geldi eltimin yanına oturdu bu sefer daha çok ona dönerek konuşmaya başladı.ben eltimden yaşcada büyüğüm ama kendimi o an çocuktan farksız hissettim.eltimle konuşurken kahkahalarla konuştu.anlattığı şeylerdede gülünecek birşey yoktu.kaynanamı çok iyi tanıyorum nispet yapıyorsa eğer sahte kahkahalar atar.eltimle biraraya gelmiyorduk.kaynanamın sayesinde.ama görümcem geldiği için oda ordaydı bende gitmek zorunda kaldım.kaynanamın yaptığı hareket yüzünden işim var dedim kalktım eve gittim.kaynatam yarın gelin dedi yarın telefonla yine arayacaklar nerde kaldınız gelin diyecekler.gitmek istemiyorum

çağırdıklarında gitmeyince oooo gelmiyor çocukları bize göstermiyor.gelip gitmiyor diyorlar.gittiğim zamanda kaynanamın eltimin bana yaptıkları nispetleri görünce canım sıklıyor.ben gidiyorum dediğim zaman niye gidiyon ne işin var diyorlar.böyle yaparak beni kendilerinden daha çok uzaklaştırıyorlar.yakınlaşsamda aynılar uzaklaşsamda değişan hiç birşey yok.yarın arıyacaklar geldiyecekler gelemem diyince niye gelmiyon diye beni suçlayacaklar.ne yapacağımı şaşırdım ne olur akıl verin.

kızlar mayısta böyle yazmışım aradan kaç ay geçti
eltim daha evleneli 1 sene bile olmadığı halde kayınvalidemle
araları benden beter.
Ben hiçbir zaman kaynanama laf söylemem içime atarım ama bunlar
atışmışlar ve aynı köyde yaşamalarına rağmen eltim kayınvalidemin semtine uğramıyormuş şimdi.
geçen sene öpüp duruyordu kaynanamı yanına yatıyordu anacım anacım yağ damlatıyordu her yere.
kayınvalidem onu öve öve bitiremiyordu.
şimdi kan ağlıyormuş. neler, neler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…