bizim kasamız ortak. kayınvalidemle kpederim maaşlarından alıyorlar süt vs..
onun çocuğu koleje gidiyor. onun evi var ben hala kirada oturuyorum. ona meyve süt götürmüyorlar ama özellikle oğluna sürekli harçlık verir verir babaannesi. delikanlı çocuk parasız kalmasın diye...
şimdi ölüp gitseler benim çocuklarıma hiçbişey yapmamış olucaklar. kendilerince adil olmaya çalışıyolar işte.. ama ailemizde zaten hiçbirşey adil değil
kaynananlar onlara ev aldıda size almadısa evet adaletsizce.
evet gelinler böyle ayrılıyor bir şekilde.ben daha evlenmememe karşı sevgilimin abisinin nişanlısı kayınvalideyi daha çok arıyor diye bana söylüyor işte aramışta başı ağrıyo diye günde 3 kez kayınvalidemde kadının gerçek yüzünü göremeyecek kadar safmıdır bilmiyorum yalakalık yapıyor işte besbelli.neyse daha evlenmeden germek istemiyorum kendimi bu konuda.canım ne zaman isterse o zaman arıyorum
müteahhitlikte yapıyoruz biz. onlar evlenirken yeni inşaat yapmışlar bir daire kendilerine ayırmışlar. 160 m2 evleri
biz 7 yıldır evliyiz daha yeni ayırabildiler 1 daire. o da 85 m2. ona herşey fazlasıyla yapılmış zamanında. benim çocuklarım 16lı yaşlarına kadar göremeyecekler babaannelerini büyük babalarını.. biraz da onlar sebeplensin...
cnm bende ilk gelinim.malesef ilk gelinler kaynananın üstüne gelmiş kuma gibi oluyor.kaynanalar öyle zannedio yani.benim kaynanam deneme tahtası gibi bütün hırsını benden çıkartıo ve utanmadan bana dioki bu günler senin saltanat günlerin sabah diğer gelinim gelirse sen eskirsin değerin kalamz dio.ama ben allaha havale ettim.2.gelin kendine gününü gösterir inş.eğer davamda haklıysam tabi
aman bir tutmasın zaten, yazık kıza acırımbana yaptıklarını ona yapmasını istemem asla. hatta kızı korurum ben kayınvalideden gerekirse. kaynım henüz bekar ama iyi bi evlilik yapmasını çok isterim. belki kız kardeş gibi oluruz diye umutlanıyorum, hep kız kardeşim olsun isterdim.
kaynanan izin verirse arkadaş gibi olursunuz.ama kaynanan sizi ona kötülerse eltinizde onun tarafından pof poflanınca size inanacağını zannetmiyorum. eltinizi siz ordayken herkezin içinde onu överse eltiniz şımarırsa bu ilgiden sonra size pek yakınlaşacağını zannetmiyorum.bende eltime kötülük yapsın demiyorum ama ben gidincede yokmuşum gibi davranmasından bıktımmmmmmmm.ben eltimden yaşca büyüğüm onu erişikin insan gibi davranıyor.beni evlendim evleneli hala azarlıyor.olmaz böyle gitsem birtürlü gitmesem bir türlü.
ay ne zor ya. onların suyu ısınıyor ama ben sana söyliyeyim. yapmacıkta bir yere kadar yani. bırak onlar nispet yapsınlar siz hiç duymamış ilgilenmemiş gibi yapın. biraz işi saflığa vurun, kimse için ibadet yapılmaz hele aa ne kadarda ibadete düşkün desinler diye hiç yapılmaz. bazı insanlar sever yaptığı şeyleri söylemeyi o huydakiler de değişmiyorlar işte. var çevremizde birsürü eltin gibi onu yapıyor bunu yapıyor desinler diye iş yapan.
kaynanan onu överken iyi iyi maşallah pek iyi gelinin var deallah muhabetinizi huzurunuzu bozmasın de ay çok sevindim öylemi yapıyor de
sessiz kalmaktan iyidir. sessiz kalınca belki kıskandığını bilan düşünür nebileyim.
biz mi siyasi olamıyoruz bilmiyorum.
ne gibi nispet yapıyorlar başkamerak ettim
tabi kayınvalideler uyanık canım, bu konuda yapıcak bişey yok haklısın. inşallah sorun yaşamayız ilerde diyorum ben de,sen de kızla konuştuğunda kendini ifade edebilrsin. kayınvalidenle sorunların olabileceğini ama kendisiyle arasının iyi olmasını umduğunu falan söylesen.hem senden küçükmüş, dinlemesi saygı duyması lazım öncelikle
kaynanam akrabaları geldimi benide çağırıyor bende gidiyorum. konuşuğun arasında kaynanam misafiflere eltimi bir kadın görmüş çok beğenmiş onu imalı imalı anlatıyor.benide kaynanmın tanıdığı bir kadın gördüğü zamna ne güzel gelinin var deyince kaynanam konuyu değiştirirdi.şımarırım diye korkardı.çarşıya beraber gidiyor beni çağırmıyor,ona aldıklarını gösteriyor vs vs
kaynanamla aramızda bir sorun olmuştu.eltimin yanında tartıştık.sonra ben eve gittim onlar baş başa kaldı .benim için kaynanam ne dedise ona kızın beynini yıkadı.sorun kaynanamın arkamdan konuştuğunu duydum.eltim bana geldi konuşurken baktım onu savunuyor.bende dedimki sen benim yaşadıklarımı yaşamadın için böyle rahat konuşuyorsun.ben geçmişte kaynanamla çok üzücü şeyler yaşadım.ama eltime yaşadıklarımı anlatmadım.eltime istersen söyle dedim söylersen sadece benim güvenimi kaybedersin dedim.ama gitmiş kaynanama demiş.kaynanama gidince bana dediki senle aramızda bazı şeyler oldu. ama ben sana birşey yapmadım kafamın üstünde taşıdım seni diyor.şimdi ben ne diyim bu kadına yapıyor yapıyor.sonra ne yaptımki diyor
aynısını banada geçen yaz eltim yaptı çok haset bir kadın karı,koca allahın adaleti eşi 45 bin para batırdı bir baltaya sahip olamadılarkaynanamla aramızda bir sorun olmuştu.eltimin yanında tartıştık.sonra ben eve gittim onlar baş başa kaldı .benim için kaynanam ne dedise ona kızın beynini yıkadı.sorun kaynanamın arkamdan konuştuğunu duydum.eltim bana geldi konuşurken baktım onu savunuyor.bende dedimki sen benim yaşadıklarımı yaşamadın için böyle rahat konuşuyorsun.ben geçmişte kaynanamla çok üzücü şeyler yaşadım.ama eltime yaşadıklarımı anlatmadım.eltime istersen söyle dedim söylersen sadece benim güvenimi kaybedersin dedim.ama gitmiş kaynanama demiş.kaynanama gidince bana dediki senle aramızda bazı şeyler oldu. ama ben sana birşey yapmadım kafamın üstünde taşıdım seni diyor.şimdi ben ne diyim bu kadına yapıyor yapıyor.sonra ne yaptımki diyor
Kaynanalar hiç bir gelini sevmez gelinleri birbirine düşürüp uzaktan izler eğer gelinler çok iyi anlaşıyorsa beraber olduklarında gelinler onu çekiştireceğini ve gücünü kayıp etmekten korkar ! Ondan hep diğer gelini över durur o gelin gelince diğerini över gelinlerde hep yarış içindeler ,akıllı gelinler bu oyunu anlar o yarışın içine girmez!
Kabahat kaynanada değilki kabahat küçük gelinde
Dikkat ederseniz eltiniz tamamen kaynananızın suyuna gidiyor o ne severse o da onu seviyor örneğin pop müzik sevdiği halde kaynananın gözüne girebilmek için ilahi dinlemek gibi bu örnekler çoğaltılır
Siz kaynananıza uymamış beni olduğum gibi kabul etsinler diye düşünüp öyle davranmışsınız ki doğrusu da budur zaten ama eltiniz tam tersini yapmış o kendini değil kaynanayı olduğu gibi kabul etmiş kendiside ona uymuş (tabiki görünürde) eee ne olur o zaman tabiki kaynana da eltinizi sever sayar onu el üstünde tutar ama dikkat edin bu durum uzun sürmez, kişi kendinden ödün vermeye ne zamana kadar dayanabilir ki. Er geç hakikat ortaya çıkar bence...
Eltiniz çok ama çok uyanık bir kadın size tavsiyem mümkün mertebe mesafeli olun uzak durun, inanın sizi ısrarla çağırmaları bile fesatlıklarından kaynaklanıyor sizin yerinizde olsam bahane uydurur gitmezdim. Onların nispet yapmalarınada fırsat vermez heveslerini kursaklarında bırakırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?