Gelinlik bunu mu gerektirir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hesap ver derken kastettiğim şuydu: elbette anneniz kaşlarını çatıp neden gelmediniz bakayım diye sormaz ama illaki merak eder. Her ay geliyorlardı bu ay niye gelmediler acaba diye? Yanlış anlaşılma olmasın diye de insan mecburen açıklama yapmak yani bana göre hesap vermek zorunda kalıyor.
Ama ağzı var ya gelin hanımın. Bunu konuşarak karşı tarafa ya da ailesine eşine anlatabilir. İlla trip yapmanın ,yüz asmanın ne mantığı var ki ? Yapısı o şekilde olabilir , öyle olan biri ile bende soğuk olurum. Gülemem yani.

Belki de gelin hanim her sene size gelmek yerine tatile gitmek istiyor, belli ki zorla geliyor. Bunu düşündünüz mü?
Yıllık izinde tatil yapmak yerine kocasının ailesine sürüklenen gelinlere üzülürüm ben.
Yıllık izinde geliyorlar dediğimi hatırlamıyorum. Ayda bir hafta sonu geliyorlar

Ama ağzı var ya gelin hanımın. Bunu konuşarak karşı tarafa ya da ailesine eşine anlatabilir. İlla trip yapmanın ,yüz asmanın ne mantığı var ki ? Yapısı o şekilde olabilir , öyle olan biri ile bende soğuk olurum. Gülemem yani.
İşte herkes anlatamıyor maalesef. Ya da eşine anlattı da bir sonuç alamadı, bilmiyoruz. Gerçi kendi ailesine bile zor gidiyormuş eşinin israrıyla. Belki de ortada bir sorun bile yok ve kadın kayınailesine karşı surat astığının farkında bile değil 😅

Çok tek taraflı bir konu olmuş. Kim haklı kim haksız belli değil.

Gelinin karakteri bu olabilir. Evcimen evden çıkmak istemeyen insan sevmeyen bir insan olabilir.

Vakti zamanında yaşadığı bir şeyler olmuş ve içinden atamamış olabilir.

Abiniz size çaktırmıyor ama eşini zorla getiriyor olabilir. Bu durumda o da sen beni zorla götürürsen benim de ailene karşı yüzüm gülmez tepkisi veriyor olabilir.

Ya da tamamen memnuniyetsiz genel olarak huysuz biri olabilir.

Sizin yapacağınız şey olduğunuz gibi davranmak. Yaranmak için, gelinin yüzünü güldürmek için değil içinizden geldiği bir şeyler yapmak. Ve kesinlikle onların size gelmesini ima edici tek laf söz etmemek.

Yıllık izinde geliyorlar dediğimi hatırlamıyorum. Ayda bir hafta sonu geliyorlar
Gelin gelmek istiyor mu acaba? Sordunuz mu hiç? Kendisinin fikri soruluyor mu acaba ayda bir gelmek için? Belki kendi ailesine de gitmek istiyor, belki abiniz her ay zorla getiriyor. Bunları bilmeden konuşmak boş olur sanki.

Eşine sözünü geçiremiyorsa bu şekilde pasif agresif tavırlar sergiliyor olabilir. Yeni gelin değilmiş kendini eşine anlatmaktan bıkmış olabilir.

Abimin öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Hatta kendi ailesine de abim demeden pek gitmezmiş. Çok aile sevmiyor herhalde
Demek ki kadının yapısı o şekilde. Sizde çok takmamaya çalışın. Hatta görmezden gelirseniz belki değer bile görürsünüz.

İnsan niye aile olur ki daha ? Eşlerimiz ile evlenirken bir yandan da onun ailesi ile evleniyoruz. İster istemez çocuklarımızın babaannesi halası amcası oluyor o insanlar. Aile oluyoruz yani. Bence aile için yapılan fedakarlıklar hoş karşılanmalı. İki taraf içinde bu geçerli.

Şu kısacık dünya hayatında konuşmadan çözülemeyecek ne olabilir ki ? Her şey anlatılsa , dinlenilse çözülecekmiş gibi geliyor bana. İnşallah sizin de öyle olur konu sahibi

Eşine sözünü geçiremiyorsa bu şekilde pasif agresif tavırlar sergiliyor olabilir. Yeni gelin değilmiş kendini eşine anlatmaktan bıkmış olabilir.
Bilemiyorum. Ya da kayınvalidesine desin. Yani konu sahibinin anlattığına göre gayet ılımlı insanlar. Konuşsa belki onlar oğulları ile konuşabilir.

Gelin gelmek istiyor mu acaba? Sordunuz mu hiç? Kendisinin fikri soruluyor mu acaba ayda bir gelmek için? Belki kendi ailesine de gitmek istiyor, belki abiniz her ay zorla getiriyor. Bunları bilmeden konuşmak boş olur sanki.
Davet eden biz değiliz neden gelmek istiyor musun diye soralım hanımefendi? Kendi ailesine de abim söylemeden girmiyormuş zaten. Zorla getirme kısmına vakıf değilim. Sonuç olarak biz gel demiyoruz ama suratı biz çekiyoruz.

Soğuma oldu ister istemez. Mümkün olduğunca konuşmayı azaltmaya çalışıyorum kendi adıma. Yeğenlerimle ilgileniyorum ama tamamen onun gibi davranamıyorum. Sanırım çocukluktan beri hep başkaları odaklı yetiştirildiğimizden kaynaklanıyor. Devamlı verici olma durumu var maalesef
Tekrarlıyorum dediğiniz gibi hiçbir olumsuz durum yaşatmadıysanız yapacaksınız ki ettiği değeri görsün.

Valla bana neler yaptılar evlendim ki esimin annesi rahmetli yani diğer akrabalar tarafından. Bi aylık evliydim daha sonra düşündüm ki en iyisi hiç görüşmemek ve evleneli ne kadar zaman oldu hiçbiri ile görüşmüyorum.

Sizin şu yazdıklarınızdaki gibi davransalardı nasıl iyi olacağımı şaşırırdım.

Allah bi deliye bi akıllı, bi iyiye bi kötü misali dengeliyor diyorum artık….

Bilemiyorum. Ya da kayınvalidesine desin. Yani konu sahibinin anlattığına göre gayet ılımlı insanlar. Konuşsa belki onlar oğulları ile konuşabilir.
Belki de kv sine söylese o da abisine oğlum eşini sürekli getirme dese adam eve gidip kadını konuştuğuna pişman edecek birisi?

Konu çok havada. Gelini dinlemeden net şekilde yorum yapılamaz.

Demek ki kadının yapısı o şekilde. Sizde çok takmamaya çalışın. Hatta görmezden gelirseniz belki değer bile görürsünüz.

İnsan niye aile olur ki daha ? Eşlerimiz ile evlenirken bir yandan da onun ailesi ile evleniyoruz. İster istemez çocuklarımızın babaannesi halası amcası oluyor o insanlar. Aile oluyoruz yani. Bence aile için yapılan fedakarlıklar hoş karşılanmalı. İki taraf içinde bu geçerli.

Şu kısacık dünya hayatında konuşmadan çözülemeyecek ne olabilir ki ? Her şey anlatılsa , dinlenilse çözülecekmiş gibi geliyor bana. İnşallah sizin de öyle olur konu sahibi
Çok teşekkür ederim 🙏

Hal hatır bile sormamak çok kaba geldi bana.
Tamam güler yüzlü bir yapısı olmayabilir diyelim ama insan iki muhabbette edemez mi?
Gelmek istemiyorsa bile bunun suçlusu siz değilsiniz illa gelin demediğinizi göre. Kendi evinde de aynıymış.
Ben bu kabalikta birine öyle ince olmazdım.

Daha önce 3 ayda bir geliyorlarmis orada tavrı nasıldı? Sanmıyorum farklı olsun.

Davet eden biz değiliz neden gelmek istiyor musun diye soralım hanımefendi? Kendi ailesine de abim söylemeden girmiyormuş zaten. Zorla getirme kısmına vakıf değilim. Sonuç olarak biz gel demiyoruz ama suratı biz çekiyoruz.
O zaman bu kadar sık gelmeyin deyin hanimefendi. Bana atarlanmaniza gerek yok. Ona vakıf değilim buna vakıf degilim ana gelini yerelim nedir? Bilmediğimiz şeyler varken konuşmak boş olur diyorum. Gelin size güler yüz göstermek zorunda değil. Gelmek istemiyor demek ki. Sizi sevmek zorunda da değil. Zorunuza gidiyorsa yapmayın siz de bir şey.

Abimin öyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Hatta kendi ailesine de abim demeden pek gitmezmiş. Çok aile sevmiyor herhalde
Kendi ailesine de öyle diye yazınca aklıma geldi.Büyük akraba gelini aynı böyleymiş gençliğinde hep konuşulurdu.Kadına hiç yaranılmazmış.Bu gelin alz. şimdi. Bu insanların psikolojilerinde de var bir şey.

Hal hatır bile sormamak çok kaba geldi bana.
Tamam güler yüzlü bir yapısı olmayabilir diyelim ama insan iki muhabbette edemez mi?
Gelmek istemiyorsa bile bunun suçlusu siz değilsiniz illa gelin demediğinizi göre. Kendi evinde de aynıymış.
Ben bu kabalikta birine öyle ince olmazdım.

Daha önce 3 ayda bir geliyorlarmis orada tavrı nasıldı? Sanmıyorum farklı olsun.
Farklı değildi maalesef

Sizin kaynana modeli bende olsa ayda bir gitmek zor gelmezdi.
Mesela bazısı ayda bir çok demiste.
Ben buna katılmıyorum .
Kim çocuğunu ayda bir gormek istemez ki.
Yani şuan el bebek gül bebek büyütüyoruz.
Ayda bir cocugumuzu da goremesek de hiç yaşamayalım.
Ben eş ailesi ile pek görüşmuyorum yaptıklarından dolayi ama eşim sık sık gider ki olması gereken bu.
Ve çocuk olunca işler daha sarpa sariyor.
Şu an anlattiginiz kaynana modeli bu ülke şartlarında çok nadir görülür.
Gelin hanım fazla simarmis.
Ben olsam mesafeli davranirdim.
Gün görmüş aileye denk gelmiş ama değerini bilmiyor.
Ay bence alakası yok. Benimde eşimin ailesinin hiçbir ferdi benden iş beklemez. Diğer gelin aksine her işe koşar temizlik bulaşık vs.
Ben yaklaşsam bile kayınpederim boşver gelinim sen yapma otur dinlen der. Bende uzatmam pek elimi.
Yani bu şımarıklık değil, bende soğuk bir insanım yapı gereği. Gülümsemem, kahkahalarla şakalaşmam. Karşımdaki insana bazen rahatsız edici derecede sert bakışlar attığımda oluyor. Bu şımarıklıktan ziyade yapı meselesi. Kendi aileme de öyleyimdir. Sert davranırım, en ufak bir hatayı hemen söyler, yüzleşirim. O yüzden kimse de bana kolay kolay hata yapmaz. Baştan tavır koymak çok daha iyi, baştan vıç vıç iş peşinde koşup sonradan pis yüzünü gösteren gelinlerde var.

Mevzu kayınvalide olunca bilmediğimiz şeyler olmuyor ama gelin olunca illa bir şeyler yaşanmış,gelin haklı olabilir gibi yaklaşıliyor.
Sanki yok art niyetli,sebepsiz kötü, soğuk davranan gelinler.
Gittiğin evde hal hatır sormayacak kadar soğuk durmak kabaliktir. Sevmiyorsa bile aileyi, yetişkin insanlar bu durumu idare edebilecek durumda olmalıdır.
3 ayda bir gittiklerinde de durum aynıymış.

Son düzenleme:
İşte herkes anlatamıyor maalesef. Ya da eşine anlattı da bir sonuç alamadı, bilmiyoruz. Gerçi kendi ailesine bile zor gidiyormuş eşinin israrıyla. Belki de ortada bir sorun bile yok ve kadın kayınailesine karşı surat astığının farkında bile değil 😅
Belki de tabi bu da bir seçenek. Ben susan insanlara karşı biraz tepkiliyim de🥲

Belki de kv sine söylese o da abisine oğlum eşini sürekli getirme dese adam eve gidip kadını konuştuğuna pişman edecek birisi?

Konu çok havada. Gelini dinlemeden net şekilde yorum yapılamaz.
Ama işte surat asmak da çözüm değil. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Sizde haklısınız gelini dinlemek gerek. Belki eş kişisi sorunludur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X