Gelinlik param çalındı!

Yav amaaaan gelsinler Dark. Kışın doğalgaz faturası gelince, çocuk olunca çıkan masrafı görünce tekrar konuşuruz.
Boş bomboş romantizmler. Polyanna bomboş bir karakterdir, bir şeyin iyi tarafı yoksa yoktur. Parasızlık kötüdür, güzellenecek tek bir tarafı yoktur. Nokta. :KK54:
Kimsenin parasizlik güzel bir şey dediği yok ama bu cografya da fakir olan insanlar kendileri seçmiyor fakirliği. İnsanlar iyi üniversite bölümleri bitirip asgari ücret alabiliyor. Belki işsiz kalabiliyor. Sanki ideal koşullarda yaşıyoruz gibi insanları aşağılamanız çok kötü. Az parası olan ayağını yorganına göre uzatır. Dogalgazı az yakar bakabilecekse çocuk yapar hayatını geçirir. İki maaşla tek maaştan daha rahat da yaşarlar. Bu insanlar zengin değiller, gelinliğe 50 bin veremiyorlar diye evlenmesin mi.

Kimsenin parasizlik güzel bir şey dediği yok ama bu cografya da fakir olan insanlar kendileri seçmiyor fakirliği. İnsanlar iyi üniversite bölümleri bitirip asgari ücret alabiliyor. Belki işsiz kalabiliyor. Sanki ideal koşullarda yaşıyoruz gibi insanları aşağılamanız çok kötü. Az parası olan ayağını yorganına göre uzatır. Dogalgazı az yakar bakabilecekse çocuk yapar hayatını geçirir. İki maaşla tek maaştan daha rahat da yaşarlar. Bu insanlar zengin değiller, gelinliğe 50 bin veremiyorlar diye evlenmesin mi.
Tamam. :KK54:

bekar olarak bir şey merak ettim .gelinliği niye erkek tarafı alıyor .yani ben evlensem ben alırım gelinliğimi ona niye ödeteyim ki ?

Bence eski bir gelenek. Eskiden ev, eşya alma yoktu. Kız ceyzi ile kayın ailesinin yanına geliyordu, o yüzden de erkek tarafı gelinlik ve düğün yapıyordu. En azından bizim oralarda böyle.

Erkek tarafı ile bu şekilde anlaşıp kendi yapabilir ama gelinlik parasını diğer oğullarına vermek ve bunun karşılığında altın boz demek bana biraz çirkin geldi.

Merhaba, ben iki ay sonra evleniyorum. Gelinlik için ikinci provaya bu hafta gidecektim. İkinci provada da ücretin kalanını ödemem gerekiyordu. Kaynanam kayınbiraderime parayı vermiş. Fakat kayınbiraderim “çok sıkıştığı” (kendisinin lüks bir arabası var ve çocuğu özel okulda okuyor) gerekçesiyle parayı yemiş. Benden şu anda kendi altınımı bozup kullanmam bekleniyor. Kafayı yemek uzereyim. Ne yapmam lazım?
Benden izin alınıp, ya da eşimden rica edilip kullanilsaydi "canı sagolsun" derdim, ama kimse benden habersiz benim birşey icin ayirdigim parayi kullanamaz. Eğer nişanlınız bunu normal karsiliyorsa evlenmeyin!

Hadi diyelim bu olay yaşandı . Utanmadilar mi bunu size söylemeye ? Aile ve nişanlı bu durumu normallestiriyor demektir. Ben olsam sırf bu yüzden evlenmekten vazgeçerdim.

KOnu gerçekse gerçekten manyaklığa geliyor ... KV telefon edip diyor ki, diğer oğlum parayı aldı kusura bakma para attaaaaa :KK51: Nişanlı da altın boz diyorsa, gidip parayı istemek yerine - evet KV de nişanlı da kafadan sakat oluyor maalesef. Kim geline açıp oğlum parayı çaldı kusura bakma der rahatça Allah aşkına çok acaip bir aile :ruh:

Arkadaşlar bi dk neden bu kadar yargılıyosunuz? Bu duruma bir çözüm mekanizması talep etmiş siz gelmişsiniz yargılıyorsunuz. Bi anlamaya çalışalım ne yapabilir diye
Ben yargılamıyorum mesela. Ne yapılabiliri düşünürüm. Bana altınını boz gelinliği ödeyelim diyen nişanlımla direk ayrılırım.

KOnu gerçekse gerçekten manyaklığa geliyor ... KV telefon edip diyor ki, diğer oğlum parayı aldı kusura bakma para attaaaaa :KK51: Nişanlı da altın boz diyorsa, gidip parayı istemek yerine - evet KV de nişanlı da kafadan sakat oluyor maalesef. Kim geline açıp oğlum parayı çaldı kusura bakma der rahatça Allah aşkına çok acaip bir aile :ruh:
Acayip az kalıyor 😀Konu doğruysa konu sahibinin koşarak uzaklaşması lazım değil mi ya 🤷 Neyse ,kendi bilir tabi ama eşimin kardesi ve annesi böyle insanlar olsun istemezdim.

Merhaba, ben iki ay sonra evleniyorum. Gelinlik için ikinci provaya bu hafta gidecektim. İkinci provada da ücretin kalanını ödemem gerekiyordu. Kaynanam kayınbiraderime parayı vermiş. Fakat kayınbiraderim “çok sıkıştığı” (kendisinin lüks bir arabası var ve çocuğu özel okulda okuyor) gerekçesiyle parayı yemiş. Benden şu anda kendi altınımı bozup kullanmam bekleniyor. Kafayı yemek uzereyim. Ne yapmam lazım?
Ödemesi lazım gerekirse evlenmiyorum diye ortalığı ayağa kaldırın. Kumara mı harcadı nedir? Terbiyesizlik resmen valla olay çıkartın

Arkadaşlar bi dk neden bu kadar yargılıyosunuz? Bu duruma bir çözüm mekanizması talep etmiş siz gelmişsiniz yargılıyorsunuz. Bi anlamaya çalışalım ne yapabilir diye
Yargiliyor muyuz
Sizce bunu yapan aile daha ne yapmaz
Evlerden ırak bu kaçıncı seviye karaktersizlikte şok oldum

Back
X