Gelinlik

ya 2000 tl gelinlik alamıcaksa düğün yapmaya kalkışmasaydınız keşke böyle böyle derken herşey içinizde kalır benden söylemesi

Ben de gelin oldum ama gelinliğe çok anlam yüklenmesini hala anlayamıyorum. Birkaç defa giyilmiş (öyle dediler ama çok güzeldi) bir gelinliği 600e kiraladık 2 sene önce. Şimdi düşünüyorum gelinliği alsaydım o kocaman şeye yer ayarlamam gerekecekti şimdi. Çıkarıp bakar mıydım, sanmıyorum. Giyer miydim, asla! Bence evinize eşya alın, bi ihtiyacınıza verin. Bana göre lüzumsuz bir masraf.

istediğiniz fiyat gayet uygunmuş
daha ucuzları çok kötü olur
üstünüz sakın kendiniz falan tamamlamayın

abartı birsey isteseniz sizden yana olmayacaktım ama zaten makulmuş fiyat

Kendin al gelinligini. Hem icinde kalmaz hem nisanlinla para yuzunden huzursuz olmazsiniz.

Onu kiyas yaparak soylemedim. Kendisi ben ucuz birseyler giyerim dedi. Bende neden ucuz giyesinki ailemle konustuk guzel bir damatlik alirim dedim. Bende soyledim ustunu tamamlayip alirim diye. Oda sinirlendi boyle soyleyince
Allah allah hem almiyor hem de ustunu tamamlayim deyince sinirleniyor. Parasi yoksa gurur yapmasin lutfen yani istedigin gelinligi gitmek de hakkin.

1500-2000 liralık bir gelinlik için pahalı demesinler bi zahmet ya; bütçenizi çok aşmadığı sürece giyin istediğiniz gelinliği.
Üzerinize göre dikilip kiralanan bir gelinlik olabilir o da makuldür, bir daha kullanmayacaksınız boşu boşuna evinizde yer kaplamasın.

Ama gelinlik bu ya, tabi ki anlamı olacak, tabi ki gönlündeki gibisi olacak.
Diret, alsın, 1500 liralık gelinlik kimseyi öldürmez de oldurmaz da.

Basta ne kadar taviz verirsen ilerde o kadar biseye saymazlar bence tabi .1500 2000 gelinlige fazla degil tabi ilerde sizde onunla birlikte ayni maddi sikintilarin icine gireceksiniz ama 500 liradan siz vazgecipte ne kadar sacma sapan seylere harcandigini gorunce emin olun uzulursunuz keske dersiniz bir kere giyilecek abartmadiginiz surece istediginiz olsun

o zaman gelinliği sen al
damatlığı o kendi alsın

1500 2000 arası gelinliklerin pahalı gelmemesi lazım abiyeleri bile 500 600dan asagı dikmiyorlar ben altı full tul ustu dantelli gelinligmi 2500 e aldım yani dumduz bir beyaz elbise giymeniz lazım onun dedigi fiyata nisanlınız gelinlik piyasasını bilmiyor bence ona anlatın veya birlikte gidin kendi gorsun fiyatları moda evleri degilde normal dikim yapan yerlerde fiyatlar bu moda evi 3000den asagı degil

Abes bir fiyat olsa karşı tarafa hak verirdim. Gelinliğe verilen paraya acıyorum. Benimki bazada çürümeye terk edildi zira. Ona verdiğim bin tlye bir gün fazla tatil yapabilirdim.
Ama piyasaya göre normal-alt seviyede fiyat.
Ona ses çıkarması pek uygun değil.

Çocuk mantıklı geldi bana
Sende kendi gelinliğini kendin al, o damatlığını alacakmış
Ya da işte onun verdiği kaçsa üstünü sen tamamla ille de o gelinlik diyorsan
Düğünden önce aynı konu sahibi gibi düşünüyordum bir kere giyiliyor diye. Sonra evlendik sizin gibi düşünmeye başladım ama iş işten geçmişti. 1 kere giydim o paraya keşke ihtiyacım olan başka bişey alsaymışım diyorum. Kanepenin altında bekliyor yıllardır koyacak yerim bile yok bildiğin evde fazlalık..

Aradaki farkı sen tamamla. Ya da git istediğin gelinliği sen satin al. Ona da damatlik ozenmeyin. 300-500 e bişeyler al.

İhtiyacı olan birine versen iyi olur o zaman

İhtiyacı olan birine versen iyi olur o zaman
canım demin seni yanlış alıntılamışım
Şimdi doğru alıntıladım. Düğün öncesi kimse başkasının gelinliğini giymek istemiyor(aynı zamanında benim yaptığım gibi). Yani çevremde kimse istemez birde aynı ölçülerde insan lazım zor iş. İhtiyacı olan birini nerden buluyum.

Haklısın bence. 1000 TL ye alınan gelinlik de ucuz durur yani.
Üstelik hayalindeki gelinliği almak da en doğal hakkın cimrilik edecek yer bulamamış o da. Ben olsam sanırım sen almıyorsun o zaman o gelinliği derim giderim kendim alırım. Kendi utansın.

1500-2000 normal bir rakam ben aşağısında fiyatı olanını görmedim.. kiralamayı düşşünün çok zorlanıyorsaa ?

Topik açabilirsin istersen
Talip çıkabilir

Güzel damatlık ve güzel gelinlik arasında maddi olarak ciddi fark var.
Çok mu pahalı seçtiğiniz? 1 aylık maaşının çok mu üzerinde?
Tamam bir kez evlenilebiliyor olabilir ancak ben tarafların birbirini maddi olarak böylesine zorlamasını doğru bulmuyorum.

gelinliğe çok para verilmesine ben de karşıyım açıkçası. bir kere giyilcek ömür boyu dolapta kalcak öyle. insan hem gönlüne göre hem de uygun bir gelinlik bulabilir. ben nişanlınıza hakverdim.

Fiyatı 1500-2000 civarı diyorsunuz e adam 1500 maaş alıyormuş biraz anlayışlı olun yahu.
Kiralayın 1000 liraya 3 saat giyeceğiniz gelinliği.
Bir kere evleniyoruz diye konuyu dramatize etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…