Gelinlik

bu adamın şu sıralar evlenmeye pek niyeti yokmuş gibi aalgıladım.
Aslinda evlenmeyi cok istiyor. Evlendikten sonra hersey guzel gitsin rahat edelim araba aliriz kendimize diyor. Nisanlimin huyu boyle toren nisan dugun bayram gibi seyler onun icin abartili geliyor.

fuzuli görmüş olabilir.
belki durumu musait değildir.

Kirala cnm sende daha uygun olur.

ewt işte bir kere giyeceğin şeye dünya kadar para baymak saçma zaten. nişanlın demek ki mantıklı biriymiş aferin ona.
ben 400 liraya hem gelinlik hem kınalık kiraladım. 1 hafta durdu ben de. o bir hafta sığdıramadım gelinliği bir yere. yazık günah yani.

Piyasayı bilmediğinden olabilir mi?

Evlilik öncesi bütçe belirlerken gelinliğe 2000 deyince eşimin gözleri kocaman açılmıştı, çünkü hiç bilmez gelinlik piyasasını.

Normal bir fiyat söylediğiniz, hatta uygun bile.

Gelinlik ve damatlık ta zaten en önemli detaylar.
Her şey de uygun olana kaçılabilir eşya, davetiye gibi..
ama gelinlik te olmamalı.
1500-2000 de abuk bir rakam değil.
Aksine gayet uygun.
Nişanlın ayıp ediyor bence.

Onu kiyas yaparak soylemedim. Kendisi ben ucuz birseyler giyerim dedi. Bende neden ucuz giyesinki ailemle konustuk guzel bir damatlik alirim dedim. Bende soyledim ustunu tamamlayip alirim diye. Oda sinirlendi boyle soyleyince

Bazı konulara bakış açınız farklı demekki.
Adam 1 ay çalışıp kazandığı parayi 1 kere giyilecek bir şeye çok görüyor olabilir.
Sende 1 kere yaşanacak bir şey diye istiyor olabilirsin.

Bana sorarsan gelir düzeyine kiyas yaparak söylüyorum, bende 1 aylık maaşımı gelinliği vermem.
Ayda 10 bin kazanan birisi de gidip 10 bine gelinlik alsa garip gelir.
Bunun gelinliğin ederinden çok alım gücüyle alakası var.

Nişanlınızın gelinlik fiyatlarını bilmemesi normal.
Adam şuan bir elbiseye o para diye düşünüyor olabilir, çok da uygun olduğunu ancak sizinle gezerek öğrenebilir.
Ayrıca daha karar vermediğiniz bir gelinliğin ücretini paylaşmak saçma olmuş bence.
Çok beğenirsiniz, kesin karar verip fiyatta pazarlık yapıp olurunu öğrenirsiniz ve buna rağmen nişanlınız fazla derse, o zaman sıkıntı var derim.
Şimdilik canınızı sıkmayın, belki daha pahalısını bile alacak olabilir.
Ortada bir şey yokken, takılmayın detaya.

Sende bir alemsin gelinlik şu kadar deyip rakam bile vermeyince cidden pahalı sandık
2000 çok değil ama diğer hazırlıklardan dolayı sıkıştı mı acaba
Üstünü sen tamamla al 2000 lik gelinliği beğendiğin bişey giymiş olursun

Damat PİNTİ net !
Yani 1500-2000 bi gelinlik için gayet uygun hatta ucuz fiyat ama damat bey 1000 lira ve olursada daha aşağısı bi fiyata alınsın istiyor kusura bakma canım bi damatlık ayakkabı saat kol düğmesi cartı curtu zaten 2000-3000 arası tutarken gelinliği bukadr ucuza kapatmaya çalışması sadece cimri ve pinti olarak algılarım ben.
İlerde evin eşyaların herşeyin dört dörtlük olucak ama O ilk giyilen gelinliğin verdiği mutluluk bambaşkadır. Diyeceğim o ki sen istediğin gelinliği kendin al, damatta kendine alsın karışmayın onun damatlığına..
Herşeyden kısar insan anlarım çünkü düğün yapmak aşırı maliyetli bi mevzu ancak gelin yada damadın hayali neyse düğünde o olmalı(bu gelinlik olur, mekan olur, davetiye olur, ilk dans şarkısı olur olurda olur) kırmamalı kırıcı olmamalı bu durumda anlayış göstermeli saygı duyulmalı diye düşünüyorum ben..
Amaaaan zaten 3 saatlik düğün yani ne gelinliği diyenleri anlamıyorum, her haftasonu gelinlikmi giyiliyor pardon da ?
Ayrıca uçuk bi rakam olsaydı bende fuzuli görürdüm evet ama gelinlik için gayet makul bi fiyat söylemişsin sen.. En iyisi kendin al derim

1500 2000 civariysa uygunmus fiyati aslinda.
Bak arkadaslarin dedigi gibi adam gelinlik piyasasini bilmiyor
Sana hayir almicam dememis,ucuzundan bak olmazsa alalim demis
Bosuna uzuyorsun ve kiriliyorsun su an

Adamın maaşı 1500 tl zaten sen gelinlik için 1500 -2000 diyorsun. Gelinlik dışında bu adam hiç birşey mi almayacak, düğün yapmayacak mısınız ?

seninkinin piyasadan haberi yok galiba, uçuk bi rakam değil ki bi an kendi nişanlılık zamanıma gittim istediğim gibi olmadı hala resimlere keyifle bakamam kırılıyor insan

Anlıyorum seni insan en özel gününde en güzel olmak istiyor. kendimden örnek vereyim. gelinlik baktığım zamanlar 2500e begendigim oldu sonra 2000e begendigim oldu. sonra 1800e begendigim modelde karar kıldım. benim kv de güya ses çıkarmadı o zaman ama sonra eşimle beraber tekrar bakmaya gidince görümce olacak insan musvettesi "hayır olmayacak, abi saçmalama, pahalı, olmaz" tarzı konuşmalar yaptı. sonra bende 950 liraya hiç begenmedigim hiç içime sinmeyen, bu yüzden resimlere bile bakmak istemeyecegim bi gelinlik seçtim. 3/2sini evin kasasi olan görümcem ödedi ondan sonrada bi güzel başıma kakti.. emin ol senin nisanlin mantıklı konuşmuş, başkası soyleyince daha zoruna gidiyor... Eğer çok gözünde varsa borç bul bişey yap farkını sen öde kimseye minnet etme. Ya da benim gibi dolastikca daha uygun hosa giden vardır belki öyle yap. iki gün sonra istedim olmadı yapmadınız muhabbeti kurarsiniz ziyan olur mutluluk.. Tabiki şunu da unutma güzel gelinlik kusursuz düğün herşey değil, dün şehit polislerden birinin eşini gördüm. Yemin ediyorum melekler gibiydi, gelinliği,başı, makyajı.. ama neye yarar ki bunlar.. Allahım sağlık versin huzur versin hayırlı ömür versin

40 gün sonra düğünüm var inş. Ben de nişanlımla çok problem yaşadım bilenler bilir, gelinlik işini ocak ayında hallettik.. ama saolsun nişanlım sizin nişanlınızın civarlarında maaş almasına rağmen, beğendiğin o ise onu alalım dedi.. normalde gelinliğimin fiyatı 6.000 tl idi.. ocak ayından %50 indirimden 3.000 tl ye aldık... yani diyeceğim gözün kalmasın diye nişanlın hoş karşılayabilirdi... bence isteğinde diret...

gelinligin fiati cok degilmiski begendigin gelinligi al ona laf etmesin bi zahmet. benim esim nisan bohcamdan dugunume altinlara esyasina kadar herseyi tek basina birikimleriyle aldi.aileden bi kurus yok anliycan.ki seninkisinin aileside yardim ediyor.ona ragmen asla bu konuda durumum yok demedi begendigini icine sineni alalim dedi..4 sene evvel gelinlikler o aralardaydi zaten fiatlari.begendigini al dugun gunu aynaya bakip begenmessen uzulen sen olursun.ustunu falan sen tamamlama sakin.mecbur begendigini alacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…