Gelme dedi

Ailevi durumunuzla yada eşinizle ilgili düşündüğü farklı bir sebep, evden uzaklasmanızı istemiyor olması falan gibi bir durum olabilir mi!?

tek taraflı yazıyla
annenşize döşeyemem
annenize gittiğinizde evi küçük çocuğunuz sayesinde dağılıyor olabilir
kimse kusura bakmasın yaşlı kadın düzeni olunca evin dağılmasına üzülebilir
sizin annenize gittiğinizdeki tavırları bilmiyorum
ama normalde oraya gitmek size iyi geliyorsa demekki
iyi davranıyor
ibadetini düşünmesi normal abartmışsınız

30 gunlugune.gidicem..yaramaz.olsa.ne.olmasa.ne.olur.ben onun.kiziyim.kizi....3 gun.olsa.ne.olur 30 gun.olsa.ne olur? Ben onum.yavrusuyum.ya
3 gun ile 30 gunun arasinda 27 gun var. ne isiniz var ki 1 ay boyunca annenizde, esiniz var esinizle birlikte gecirin ramazani.

bi ben mi annenizi hakli buldum? oruc tutmak kolay degil, ozellikle yas ilerleyince. anneniz demek ki istedigi saatte yatip kalkmak istiyor (sonucta duzenimiz degisiyor ramazanda), teravih namazina rahatca gitmek istiyor, kuranini istedigi vakitte okumak istiyor, diger kalan saatlerde sizin ve cocugunuzun varligiyla size ayak uydurmak zorunda hissetmek istemiyor kendini.
kadini neden gomdunuz anlamadim. annemlerin tatillerinin 5 gununde yanlarina gittim (yani onlarinda tatili benimde, ve ben yanlarina gidiyorum), orda bile 'anne rahatsizlik vermiyorum dimi' diye sordum defalarca.

Anneye niye bu kadar yüklendiniz anlamadım. Kadın kızına müsait olmadığını söylemiş bunda ne var?

Herkesin müsait olmadığı, en yakınına bile vakit ayırmak istemediği zamanlar vardır. Ki kadın bunu öz kızına söylüyor, insanın öz kızına bu kadarcık nazı geçmeyecek mi yani. İbadetini çoluk çocuk gürültüsü arasında değil, tek başına yapmak istemiş ne var bunda? Siz de mesela, mesleğiniz için çok önemli bir sınava çalışıyor olsanız ve etrafınızdaki her şey dikkatinizi dağıtıyor olsa "Anne bu aralar bana gelme, sınava hazırlanıyorum, yalnız kalmak istiyorum" diyebilirsiniz aynı şekilde...

Hayır sanki ömür boyu görüşmemek üzere reddetmiş gibi davranıyorsunuz. Altı üstü "Ramazanda yalnız kalmak istiyorum" demiş :KK12:

Kur'an'da bile "Sizden biri diğerinin evine gideceği zaman izin istesin. Şayet karşı taraf izin vermezse geri dönsün" diye ayet var. Yani demek ki Allah'ın katında bile bir insanın kendini ziyarete gelecek birine "müsait değilim, gelme" deme hakkı var ve bu ne ayıp, ne de günah...

Lutfen.bir yol.gosterin.evimde.atolye yapiyorum cocuklara.ramazanda 1 ay ara vericem.gurbetteyim kimsem.yok.lojmandayim.esim.annene git.sen ramazani.seversin.dedi..bende.oyle.planliyordm.kizim.var 3.5 yasinda.birde.onunla iyi gelecekti.bana...annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi..ibadet anlayisi.bu.mu? Cok.kirildim..el.olsa diyemezsin.bayramda gitmicem.dedim.esime.sen bilirsin dedi.beni.demekki yuk.goruyor. yaniliyormuyum?
ibadetten başka bir planı mı var acaba?

Valla 3 gün değil 5 gün değil 1 ay diyorsunuz üstelik ramazan....
Ramazan dediğimiz şey gerçekten tam anlamıyla yaşayanlar için çok ağır geçiyor iftarı sahuru teravisi mukabelesi ekstradan gelen misafiri son 5 günü bayram hazırlığı çocuğunuz küçükse tahminimce annenize hiç faydanız olmuyordur ve başkası olsa söyleyemezdi evladı olduğunuz için kadın size açık davranmış bencil olmayın lütfen şahsen ben o kadar yoruluyorum ki evde 3 kişiyiz düşünün eşimin işi dolayısıyla bazen iftara gelemiyeceğim dediği zaman sevindiğimi biliyorum bi çorbayla iftar açıyorum o bile bana büyük bir ödül gibi geliyor o yüzden abartılacak bişi yok sakın bu yüzden üzerinizde bi dünya hakkı olan annenize tavır yapmayın yapabiliyosanız bayramdan 5 gün önce gidin 5 gün boyunca annenizin iftarını sahurunu bayram temizliğini hiç annenizin elini değdirmeden siz yapın kadında bi rahat etsin sonra bakın görün size bir daha gelme diyecek mi tabi yapabilirseniz

ben anlamıyorum bu evlı ınsanların tası tarafı toplayıp aylık anne evine gitmelerini.
valla kusura bkmayın evladı bıle olsanız artık daha cok yoruluyor daha çok sakinlik ve huzur istiyor.sizinle ve toruyla ılgılenmektense sakin bir ramazan geçirmek istemiş olabilir.
ben yazın annemlerın yazlıgına gittigimde tüm yaz toplasan 15-20 gün gitmiyorumdur.60 yaş üzerinde ınsanlar mecburmu benım cocugumun gürültüsünü dagınıklıgını cekmeye

Evli barklı yeri yurdu olan bir kadın sağlık yada çok elzem bir durum yoksa niye gider bir ay başkasını evinde kalır. Kaldıki birde yanında çocuklarını alıyorsun. Tamam annen Eyvallah fakat, kadın ramazanda rahat etmek istiyor demekki.gün geliyor ben doğurduğu sesine yoruluyorum. Annen sana bunu tabiki söyleyecek. Sende alınmayacaksın. 3 gün değil 30 günden keyfi bir durumdan bahsediyoruz.

söyleyiş tarzı çok yanlış olmuş, sakın gelme değil de daha yumuşatarak söyleyebilirdi.
ama onun dışında haklı kadın. Beni açıkçası oruç biraz zorluyor bu sene eşimin eve gelmediği iftara bi kaç gün oldu o bile bi kolaylık geldi. Çünkü insan kendine çok özenmiyor ama başkası olunca öyle olmuyor. Bana da sevdiğim biri de olsa gelip ramazanda sen de kalacam dese diğer 11 ay çuvala mı girdi derdim sanırım. :)

Back
X