kızlar slm bnde gögüs acımasıda basladı bat 10gün var bukadar erken hiç baslamazdı.özellikle sol gögsüm sanki içi morarmış gibi acıo.psikolojik gögüs acısı olmaz heralde:)))ama öle büyüme falan yok,inş.bnm kuruntum deildir gerçekten hamileyimdir(
aşılamam var diyon hem hamilelik takvimin var nasıl oluyor anlamadım...
senin için de hayırlısı olsun canım... 3 ay çok gibi geliyo ama bir anda gelir.. tabi beklerken asır gibi geliyor..
biliyonmu ben bazen umudumu kaybediyorum. hem eşimle mutsuzum hem çocuk olmuyo... hayat çok zor yaaa
çok zekilermiş bu arada ilkkez duyuyorum iyimişteMısırda 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsünde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış.
İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.
Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.
Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.
Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.
DOĞum Kontrolü
Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına (uteris) akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler. Sabah kadın uyandığında genzinde sarmısak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırmış. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı bilinirmiş. Ayrıca kadının rahminin içerisine paslanmayan metallerden olan altın veya gümüş yüzük konularak gebelik önlenirmiş. Arap kervancılar da bu yöntemi öğrenip, uzun çöl seyahatlerinde dişi develerin gebe kalmalarını önlemek için rahimlerinin içerisine temizlenmiş çakıl taşı doldururlarmış.
listeye isim yazdıran arkadaşlar kayıp :26:
adet olan yok mu hiç batı geçen arkadaşlar..
gelinimde yok bu aralar :44:
Mrb tatlim benim bat 2si ama dusukten sonra ikinci adetimi bekliyorum artik bir daha ki aya nasipse
Canım sen benim bat'a 23 ocak yazabilirsin.
Az çalıştık herhalde yumurtlama günüm adetin 14. günü değil herhalde...
Ocakta bakıcaz artık hayırlısı.
Ben geldim canim
Bi kac gun yogundum evde Kur'an okuttuk hafta sonu onun hazirligi vs gelemedim..
Ben bugun cok moralsizdim
Agladim hatta..
Halbu ki ilk denememizdi..
Bu kadar cabuk pes etmem hic dogru degil ama ne bileyim..
Aglamak geldi icimden
Ben hic bir sey hiss etmiyorum..
Ufaficik bir belirtim bile yok hani 'acaba' diyebilecegim..
Aksine sivilcelerim cikmaya basladi..
Hamile olmadigimi hiss ediyorum..
çok geçmiş olsun cnm ilk gebeliğin miydi :26:
Bu ay korundun mu bebe beklemiyo musun :26:
Allah en kısa zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin cümlemize
Hoşgeldin kaçakBende diyorum gelinim yok bu aralar
yeni nickin de hayırlı olsun güzelmiş
Kur'an'ı her ne niyete okuttuysanız Allah kabul etsin cnm
Kendini yıpratma tatlım sakındaha yolun başındasın,fazla takma kafana,içine darlık geldikçe duaya sarıl.. aslında ara sıra aşırıya kaçmadan ağlamak rahatlatır insanı içine atmaktan iyidir. Hatta ağlarken yapılan dualar daha samimi oluyor...
Rabbim evlat hasretiyle yakmasın hiçkimseyi...
Sagol canim ilk gebeligimdi bu ay korundum hem de cesaret edemedim tatlim tam 2 ayim dolsun da artik Allah nasip ederse 2015 e kucagimizda yavrularimizla girmemiz dileklerimle
Allah razi olsun canim insaAllah. Rahmetli babannem ve esimin rahmetli anneannesi icin okuttuk. Allah kabul eder insaAllah.
Ben cok duygusal ve cok sulugozum ya :26:
Bunaldigim zaman aglayarak rahatliyorum ancak..
Esim oglen isten geldi biseyler yedik ben odaya gectim basladim aglamaya..
Oda pesimden ne oldugunu da anlamadi adamcagiz :)
Sonra konustuk iste..
Oda ayni seyleri soyledi bana moral verdi destek oldu..
Allah razi olsun..
Eltim ve kaynimi bir nebzede olsa daha iyi anladim bugun..
Ben ilk denemede boyle oldum..
Onlar 5 sene olacak
Amin canim Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin..
Hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insaAllah..
Sen naptin nasilsin?
Bu arada tesekkurker canim eskisi biraz sacmaydi bu daha anlamlilazca/rumca da sevdigim demekmis :))
hımm anlamı da güzelmiş
Ben karmakarışığım cnm :44: adet olmadım cuma dr gittim kan testi yaptırdım hcg negatif çıktıdr söktürücü verdi adet olduktan sonra 3 ay kullanmam için doğum kontrol hapı verdi ama ben ilaçlara başlamadım henüz çünkü perşembe günü normalde hiç olmayan bir akıntı geldi bende biraz daha beklemeye karar verdim :26: umut dünyası işte
Kesinlikle oyle canim.
Umitlerimiz hayallerimiz bizi ayakta tutuyor.
Tabi elbette once dualarimiz.
İnsaAllah gec dollenmeden kaynaklanan bir akintidir?
Sabirla onumuzde ki persembeye kadar bekle bakalim.
Sonra tekrar tahlil yaptirirsin saglik ocaginda.
Haplar nasilsa elinde suan.
Her zaman baslayabilirsin.
Ama Rabbim bu umudunu bosa cikarmasin insaAllah
amiinnn cnm inş.
Bu arada sen nasıl hem offlinesın hem yazabiliyorsun :26: torpilli misin sen hacıı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?