Gelsin yavrularımız gariiiiii :)))))))

ama hhormonun normal.regl düzenli.kilon iyi. sorun nerede anlamış değilim canım ben sordum mu hiç doktora tamam pkolusun ama ağır pkolu değilsin sen kalabilirsin regl kaç gün var

İki gün var canım bu tedavi aşamasındaki testler bide öncekini yazayım bak bakalım

İki gün var canım bu tedavi aşamasındaki testler bide öncekini yazayım bak bakalım

yaz bakalım canım geç yazzabilirim benimkilerle karşılaştırıyorum çünkü inşallh hamile kalırsın kalamazsan üzülme herşeyin bir zamanı var drler umarım senin bebişinde hayırlı bir zamanda gelir canım o yüzden canını sıkma takıntı yapma kafanı başka şeylere odakla . müzik ruhun gıdası derler devamlı müzik dinle seni üzecek kişilerden ve olaylarda uzaak dur canım stres yapma biraz nasihat gibi oldu ama kusuruma bakma lütfen . o yüzden ben çok sık kullanırım bu sözü ''kafana toka tak ,başka birşey takma'' üç dünyalık hayatta değmezcanım üzülmeye bana bir arkadaş civanperçemi önerdi pkoya iyi geliyormuş denedin mi hiç bilmiyorum imkanım olsa alacaktım bugün ama pazar günü soğan kürüne başlayacağım canm ben şuan çocuk takıntısı yapmıyorum çünkü b ir ara kafayı yiyordum gerçek anlamda. biraz akışına bıraktım açıkçası bir sene daha olmazsa şuan ki imkanlarımla yapacagım senin yaşın kaç kaç yıllık evlisin canım

öncekiler canım tsh4.23 prolaktin 8.89 fsh5.05 lh 11,57 estradiol 152

canım tsh önceden yüksekmiş canım 2.5 olmalı troit bezlerin az çalışıyormuş.prolaktininde iyi fsh10 un altında olmalı oda normal canım lh normal benim 13,83 müş doktor iyi demiş çünkü oradan anladım.estradıol yüksekmiş canım birtek oda hangi hormonla alakalı bilmiyorum malesef ama hayal bilirdi oldaysı .birtek o yüksekmiş canım diğerleri normalmiş ama şuan iyi olmuş yazdığın kadarıylaa

Vücuttaki en potent endojen ösröjen dir. Ovülasyon indüksiyonunun takibi ve erkeklerde jinekomastinin değerlendirilmesinde kullanılır.
Kadın ve erkekte bebek olmama sebebi araştırılırken bazı hormon düzeyleri kontrol edilir.

Özellikle adet düzensizliği, kıllanma, göğüslerden süt gelmesi gibi şikayetleri olan hastalarda yumurtlamayı düzenleyen ve süt salınımına neden olan hormonlar incelenir. Bunlar FSH , (folikül uyarıcı hormon) , LH (luteinize hormon),Prolaktin (süt hormonu) E2 estrodiol , ve TSH (tiroid stimulan hormon) ve P (progesteron) dır. FSH hormonu yumurtalıkta folikül oluşumunu sağlar. Folikül çevresindeki hücrelerden ösröjen salgılanır. Takiben LH salgılanır ve folikül çatlar, yumurtlama olur . Yumurtlamayı takiben overler progesteron hormonu salgılarlar. FSH, LH, E2 ve Progesteron yumurtlamada rol alan hormonlardır.

Prolaktin süt hormonu ise fazla salındığı durumlarda yumurtlamayı engeller. Bu nedenle bu hormon seviyesi de bebek sahibi olamamakta çok önemlidir.

Tiroid uyarıcı hormon ise tiroid bezinin düzenli çalışmasını sağlar. Tiroid bezi ile ilgili bir problemde de adet düzensizliği ve yumurtlama problemleri olabilir. Bu nedenle tiroid hormonlarıda çocuk sahibi olamamakta önemlidir. Tiroid bezinin az çalışması yumurtlama bozukluğu ve erken gebelik kaybına neden olabilirken; çok çalışması düzensiz yumurtlama, fetus anomalileri ve erken doğuma neden olabilmektedir.

Erkekte ise beyindeki hipofiz bezinden salgılanan FSH (folikül uyarıcı hormon) ve LH (luteinize hormon ) üreme fonksiyonlarını düzenler. FSH'ın testislerde sperm üretimini üstüne rolü varken, LH ve testosteron hormonu erkeğin fiziksel gelişimini kontrol eder. PRL hormonu da sperm oluşumunda rol oynar.

Normal değerleri:
Kadın 0-12 yaş 2-18 pg/ml
13-15 yaş 11-38 pg/ml
16-50 yaş 30-119 pg/ml
50 yaş ve sonrası: 10-35 pg/ml
Gebelik 10-35 pg/ml
Folliküler faz 30-119 pg/ml
Pik 149-350 pg/ml
Luteal faz 97-216 pg/ml
Ovülasyon takibi 29-97 pg/ml

Vücuttaki en potent endojen östrojendir. Puberte prekoks, amenore, ovülasyon indüksiyonunun takibi ve erkeklerde jinekomastinin değerlendirilmesinde kullanılır.

Çok sağol canım zahmet oldu teşekkürler çok açıklayıcı

Drumda en son sonuçlar için güzel düzelme var demişti ama daha fazla zaman kaybetmeyelim iğneye geçelim dedi iki ay önce

Çok güzel şeyler yazmışsın canım bide ilk zamanlar korunuyirduk sanki hemen hamile kalcak gibi bizim elimizde değil iste rabbim ol derse olur

Hg nazimmmmm merak ettik seni galiba çalışma var dedik benim moralim bozuktu da rosecim teselli ediyordu

herzaman canım teselli lazım bizlere bir teselllllllllllllllliiiiiiiiiiii verrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr birrrrrrr teeeeeeeeeeeesellllllllliii veerrrrrrrrrrrrrrrr allah allah orhan baba geldi aklımaa

çatlama testi de yapıyorsun çatlıyor Allah Allah tüplerinde mi sorun var acaba hsg röntgeni çektiler mi?

Catlatma iğnesi bi kez kullandım o ay çatladı mi bimiyorum ama bu çatladı iğnesiz ovu testi yaptım ve hic akıntı gelmezdi ovu testi pozitif olduktan sonra akıntı da oldu çatladı yani

Hg nazimmmmm merak ettik seni galiba çalışma var dedik benim moralim bozuktu da rosecim teselli ediyordu

yok canım çalışma nirdeeeeeee 2 güne bir yapıyoruz artık eşim pcyi aldı işe filan götürdü kuşum o yüzden giremedimkızzzzzzzz bozma moralini anacım gariiiii hayırlısı olsun gülüm arkandan da ben gelirim artıkınnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…