- 5 Ağustos 2014
- 1.581
- 970
- 168
- Konu Sahibi coco_cambo
-
yani canım muz almaktan vazgeçmene hiiiç gerek yok
al ye yahu, bir kere daha mı geleceksin dünyaya
ama yiyebileceğinden fazla alıp çürütme, doğru metodlarla sakla
baktın canın istemedi, değişmeye başladı hemen muzlu rulo pasta yap at dolaba
hem eşine jest, hem misafirine hazır ikram
Valla bende aynen senin gibi düşünüyordum para biriktirmeye başladım. Önce tasarruf tedbirleri aldım işe sigarayı bırakmakla başladım, eşime de bıraktırcam şimdilik azalttı. Artık markete giderken sadece eksiklerimi alıyorum ihtiyacım olmayan aman bulunsun diye hiç birşey almıyorum ve indirim günlerini takip ediyorum özellikle A101 tavsiye ederim inanılmaz indirimli oluoyor..sebze meyve içinse semt pazarına gidiyorum, kumbara yaptım kendime tüm bozukları oraya atıyorum inan 10 kuruş 20 kuruş diye beğenmiyoruz ama onlarla haftalık pazar param çıkıyor. elektrik su konusunda zaten tutumlu hatundum, dikkat ederdim..bi de artık 10 günde bir dışardan yiyoruz. Eşime de işe giderken sandviç poğaça yapıoyrum. 1 aylık geçineceğimiz parayı ayırıp geri kalanı hemen altın yapıyorum. canım bir çeyrek bile olsun at kenara bence küçümseme. Komşum 4 çeyrek yaptı 6 ayda, onlarında borçları var. Valla geçen ay biraz param vardı koşa koşa gittim tam altın aldım 300 tl kalmıştı neyse dedim saklıyım gelen ay üstüne kor tam yaparım dedim eridi gitti keşke yapsaydım. Yani parayı hemen bağlamalı yoksa uçup gidiyor. Bi de altını küçümseme 2010 yılında 116 TL ye almıştım çeyreği, bu sene 148 oldu. Yani uzun vadede kazandırır hemde faiz bulaşmaz parana bereketi olur. Ayıptır söylemesi bu ayda 25 gr bilezik aldım attım kenara 15 ine kadar 240 TL ile geçinecem param yok ama altınım var bakıp mutlu oluyorum
bende beylıkduzunde oturuyordum4 ay öncesıne kadar ıkı ev aldık ordan bizimde eve giren para yaklasık 3500 tl ıdı.2000 tl evın taksıtlerıne gıttı diğer paraylada geçındık.hıc zorlanmadık mı zorlandık ama basardık.dışarda yemekte yedık gezdıkte ama o 5 yıl ır pantolon bıle almadık.şimdi ise kayınvalıdem ve annemle avcılarda aynı bınada ır ev aldık bırde araba.onların orcunu ödüyoruz.bosa kıra odemektense ev alalım dusuncsıyle aldık iyikide aldık bıttı gıttı eger kı ev orcumuz olmasa gelen para gıderdı bırıkım fln yapamazdıkselam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...bu bende bır hırs uyandırdı.. .suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..
eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..
o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzz
Canım doğumdan sonra çalışacak mısın?abarttıgımın bende farkındayım scrolllockumarım bu gazla gıderım..
canım bu mesajımda sonradan düzenleme yaptım, istersen okucanımsın .haklısın valla..bi de ekmek atıyorum cope..o bıle bereketı kacırmaya yetıyor..gercı onu bıraktım artık rondodan gecırıp buzluga atıyorum..cok dogru fıkırler verdın.hespını uygulamaya gecıresım var.ne gaza gelen tipim ya
Canım doğumdan sonra çalışacak mısın?
Var mı bebeklerini bıarakabileceğin güvenebileceğin birileri?
Maşallah, Allah daha çok versin.bende beylıkduzunde oturuyordum4 ay öncesıne kadar ıkı ev aldık ordan bizimde eve giren para yaklasık 3500 tl ıdı.2000 tl evın taksıtlerıne gıttı diğer paraylada geçındık.hıc zorlanmadık mı zorlandık ama basardık.dışarda yemekte yedık gezdıkte ama o 5 yıl ır pantolon bıle almadık.şimdi ise kayınvalıdem ve annemle avcılarda aynı bınada ır ev aldık bırde araba.onların orcunu ödüyoruz.bosa kıra odemektense ev alalım dusuncsıyle aldık iyikide aldık bıttı gıttı eger kı ev orcumuz olmasa gelen para gıderdı bırıkım fln yapamazdık
Ah süper o zaman, biraz daha sabret maaşını eline tekrar almaya başladığında fıstık gibi birikim yaparsın inşallah.annem var canım..ona postalıcam bebeleri... kendısı dedı bakarım dıye..4.aydan sonra ıse gırmeyı dusunuyorum
kiradaydım birikimimiz yoktu evın peşinatını kayınvalıdem verdı.Maşallah, Allah daha çok versin.
İlk evi alırken kiradamıydınız, birikiminiz var mıydı?
Canım inşallah istediğin gibi bir eve sahip olursun.
Ama öncelikle şunu söyliyeyim ikiz anası olarak doğumdan sonra tekrar hesap yapın. Bizde ev almak istiyorduk 2 sene önce ama ikizler olunca tüm masraflar x2 oluyor. Biz şuan içerdeyiz. Kafamızı taşlara vursakta değişmiyor. Ikizler olmadan önce yedik içtik gezdik atmadık kenara. 2 yaşına girdiklerinde çalışmak istiyorum ama bu seferde kreşe vercez düşün düşün poktur işin hehheheu
cook iyiymiş..vallla aklın yolu bır haklısın..altına mı yonelsem yine :)
Ah süper o zaman, biraz daha sabret maaşını eline tekrar almaya başladığında fıstık gibi birikim yaparsın inşallah.
düğünde takılan para vardı 3 bin tl kadar.başkada hıcbırseyımız yoktu valla.kıramı kayınvalıdem verıyordu sadece 500 tlkiradaydım birikimimiz yoktu evın peşinatını kayınvalıdem verdı.
Bende bekliyorum işte yaza başlarım heralde. Evde oturanıyorum. Hemde destek olmam gerek herife. Şuan başka Şehire taşındık kurudu cebimizayyyyy eylüüüll öldürdün beni gülmekten..şirkette kahkaha attım yaa..bizde oyle yedık içtik gezdık..canımız sıkıldı eskısehıre atladık gıttık..nolduu ! hıc bı halt bırıktıremedık..ıkızlerden sonra bızde yandık..ama ben kesın calısmalıyım dıyorum.ara verırsem ıs hayatına.daha ebedı bıllah donduremezler benı sahalara.. .o yuzden cocuklar anaa dıye arkamdan aglasalar da duymıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?