genç yaşta ev sahibi olanlar??

Öncelikle ileriyi düşünmeniz hoşuma gitti onu söyleyeyim :) ama bu devirde genç yaşta ev sahibi olmak zor maalesef ya babanın maddi durumu iyi olacak sana ev verecek ya da miras kalacak her ikisi de çaba gerektirmeyen şeyler. Çaba gerektiren şeyler zor ev kredisi falan yıllarca öde dur... O da işten çıkmama garantin varsa alabiliyorsun yoksa neye güvenip kredi alacaksın ki? Bebişleriniz var onların masrafları falan ooo ooo bence evi erteleyin yine. Birikim diyorsunuz ayda 500 tl de kenara atsanız bir gün işe yarar,bunda zarar yok :)

canımsın .haklısın valla..bi de ekmek atıyorum cope..o bıle bereketı kacırmaya yetıyor..gercı onu bıraktım artık rondodan gecırıp buzluga atıyorum..cok dogru fıkırler verdın.hespını uygulamaya gecıresım var.ne gaza gelen tipim ya

Evin, havuzlu villan falan olunca daha mutlu olunmuyor, inan.
Hele binbir fedakarlikla yapmaya hiç değmez.
Nohut oda bakla sofa, mutlu yuva.

cook iyiymiş..vallla aklın yolu bır haklısın..altına mı yonelsem yine :)

bende beylıkduzunde oturuyordum4 ay öncesıne kadar ıkı ev aldık ordan bizimde eve giren para yaklasık 3500 tl ıdı.2000 tl evın taksıtlerıne gıttı diğer paraylada geçındık.hıc zorlanmadık mı zorlandık ama basardık.dışarda yemekte yedık gezdıkte ama o 5 yıl ır pantolon bıle almadık.şimdi ise kayınvalıdem ve annemle avcılarda aynı bınada ır ev aldık bırde araba.onların orcunu ödüyoruz.bosa kıra odemektense ev alalım dusuncsıyle aldık iyikide aldık bıttı gıttı eger kı ev orcumuz olmasa gelen para gıderdı bırıkım fln yapamazdık

canım bu mesajımda sonradan düzenleme yaptım, istersen oku
ama ısrarla söylüyorum içinden ne yapmak geliyorsa onu yap
nerde rahat edeceksen oraya git

Canım inşallah istediğin gibi bir eve sahip olursun.

Ama öncelikle şunu söyliyeyim ikiz anası olarak doğumdan sonra tekrar hesap yapın. Bizde ev almak istiyorduk 2 sene önce ama ikizler olunca tüm masraflar x2 oluyor. Biz şuan içerdeyiz. Kafamızı taşlara vursakta değişmiyor. Ikizler olmadan önce yedik içtik gezdik atmadık kenara. 2 yaşına girdiklerinde çalışmak istiyorum ama bu seferde kreşe vercez düşün düşün poktur işin hehheheu

Maşallah, Allah daha çok versin.
İlk evi alırken kiradamıydınız, birikiminiz var mıydı?

ayyyyy eylüüüll öldürdün beni gülmekten..şirkette kahkaha attım yaa..bizde oyle yedık içtik gezdık..canımız sıkıldı eskısehıre atladık gıttık..nolduu ! hıc bı halt bırıktıremedık..ıkızlerden sonra bızde yandık..ama ben kesın calısmalıyım dıyorum.ara verırsem ıs hayatına.daha ebedı bıllah donduremezler benı sahalara...o yuzden cocuklar anaa dıye arkamdan aglasalar da duymıcam

cook iyiymiş..vallla aklın yolu bır haklısın..altına mı yonelsem yine :)

Valla altın uzun vadede kazandırır 2010 da 116 ya almıştım çeyreği çok iyi hatırlıyorum arkadaşımın düğününe gitmiştim, geçen sene düğünümüzden sonra 148 den bozduk düşün 3 yılda nasıl arttı. Bide altını öyle bozduramıyorsun kıyamıyorsun hemen orası güzel, faizde buşalmıyor bereketi oluyor. Ama bu para biriktirme irade işi biraz iradeli olucan. bide krediyle ev alma bana mantıksız geliyo. Bizim arkadaşlar aldı mesela tanıdığımız 2 aile biri 100.000 tl ye diğeri 110.000 tl ye aldı. tüm parayaı kredi çekti 100.000 tl çeken 10 yılda 180.000 tl olarak ödüyor, diğeri 180.000 tl yani hep faiz ödüyorlar. Halbuki ayda 1.500 tl atsan kenara 5 yılda 100.000 TL olur o kadar faizde ödemezsin tabi bu söylediğim kirada oturmayanlar için.

bizim eve giren daha az. ve maşallah iyi para biriktiriyor annem. faturaları filan kısabilirsin bunun için. ve tavsiyemdir annem her ay öyle yapıyor. mesela diyor ki bu ay kenara 500 tl atacağım. onu atıyor ve unutuyor. geriye kalan parayla idare ediyoruz. ama harcayıp harcayıp kalanı kenara atsak kesinlikle 500 kalmaz. tavsiyedir. iyi bir yöntem kendisi :)

Bende bekliyorum işte yaza başlarım heralde. Evde oturanıyorum. Hemde destek olmam gerek herife. Şuan başka Şehire taşındık kurudu cebimiz

Bence hic böyle bir risk almayin. Ev bu sonucta. Ne bileyim hani maasiniz 7 8 bin olur belki.
Ama gelecegin hic bir garantisi yok.
Ikizleriniz olacak. Her şeyden iki tane alacaksiniz.. bu kredi işi yaş iş. Asla tasvip etmiyorum. Evlatlarinizin en güzel yillarini eli sıkışık gecireceksiniz ve belki de gelecekte keşke evimiz olmasaydi ama istediklerimiz olsaydi diyecekler..
Ben hele yiyecekten kisilmasi taraftari asla degilim. Saglik bir kere gitti mi daha da gelmiyor.. Hem evlatlarinizin cani muz cekecek ama siz almayacak misiniz? Cocuklarima iyilik yapayim diye bence kötülük yapmayin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…