- 24 Temmuz 2011
- 2.768
- 3.626
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
slm bende 6 yıllık evliyim eşimde bende özel sektörde çalışıyoruz
5yıla yakın kirada oturdık çok zor hele illet bi evsahibiniz varsa
birtürlü cesaret edemiyorduk işlerimiz garanti değil diye
ama birikim yaptık ay ay
boğazımızdan hiç kısmadık
avantajımız küçük şehirde yaşamamız
altınlarımı bozdurdum 150 milyara ev aldım tabi dolaplar masrafları derken 175 i buldu
70 liraya kredi çektik 5 yıl vadeli
çok şükür 2 yılı bitmek üzere
herşey gençken yapılıyor kesinlikle
darısı sizin başınıza inşallahhhayırlı olsun canım..kesınlıkle haklısın hersey gençken yapılıyor..bız malesef ıstanbulda oturdugumuz ıcın ıstanbuldan ev almamız lazım..ıstanbulda evler bolgesıne gore uçmuş durumda..darısı basıma ınsallah
selam caneyler benım 1 haftadır kafamda manyak dusunceler gezmekte.içerde bebelerı unuttum o derece.... annemler yıllarca kıracı..biz onlara beylıkduzunde uygun konutlar var gıdıp bakalım dıyerek eşimle taaa beylukduzune gittik..tanrııım !!! nasıl guzel nasıl şahane evler...bu bende bır hırs uyandırdı.. .suan oturdugumuz evımız kayınvalıdemın..ama kafama gore doşedım severım evımı.şuan kenarımızda bırıkımımız yok..ama 25-30 yas arasında ınsanlarız sımdıden bırıkım yapamazsak bi daha yapamayız .o yuzden biz nasıl para bırıktırrebılırız onu dsunuyorum deli gibi..
eşimin beynını yedim kaç gundur : ''biz nasıl ev alcaz...oturup 2015 bütçe komisyonunu kuralım..dışarda arada da olsa yemek yemeyelım..ben sana pogaca hazırlar iş yerıne goturursun'' falan fılan..ama yok yani.bu boyle olmaz ...altın alalım dedım her ay..altın cok sakat ış...sürekli düşüşte.eve giren toplam para 3300..faturalar taksitler mutfak yol,düğünden kalan kredi derken falan derken elimize 1000 tl kalıyor.3 ay sonra kredı kartının taksıtlerını bıtırdıgımzde 2200 kalıcak...kesın bır bırıkım yolu bulsam bogazımdan da kısarım..
o yuzden sorum su;ev ıcın bırıkım yapacaksak ne yapmalıyız?şimdiden tesekkurler opuldunuzzz
Yok daha neler.Muz yemememek,yatırımına nasıl bir fayda sağlayacak.Bence şu an tek düşünmen gereken şey bebeklerin.Onların ve kendi sağlığın için hele de yemeğinden kısmayı aklının ucundan bile geçirme.Allah onlara sağlık versin.Öyle doğum masrafıyla bitmiyor onların ihtiyacı.Şu an kira vermiyorsun.Har vurup harman savur demiyorum ama,bi ev alacağım diye de gençliğini heveslerini erteleme.Bugün aman masraf olmasın diye eşinle ymemeğe çıkmazsan,yarın eşinle evliliğin monotonluğa döner.Bugün eşin sana muz aldığında para harcama diye tepki verirsen,yarın nasılsa masraf oluyor kızıyor diye sana ne bir jesti olur,ne bir hediyesi,ne özel günlerin anlamı.şöyle 60 70 mılyar bırıkım yapsak kredı kolay gelıyor..mesela evelkı gun marketten eşim muz alıyodu almaaa dıye bı cıngar cıkardım.neden hamılesın alayım vıtamın işte dedı..olmaz bırıkım yapıcaz dedım.şok gecırdı... ! hayatımda hıc yapmadıgım seyler..ya uzuun anlatması ama babamın 38 yıllık devlet memurlugu boyunca kenara 5 mılyar mıle koyamayısı ve suan ev alacak bırıkımı hala bulamayısından cok fazla etkılendım sanırım.gercekten hamıleyım ama aılemde sureklı aklım...bunları da ılerde yasamak cocuklarıma da yasatmak ıstemedıgımden belkı de abartarak bıseyler yapmaya calısıyorum
İstanbul'da ev fiyatlarının 3,4 yıl sonra düşeceğini düşünenlerdenim bende.
Arkadaşlar bu kentsel dönüşüm bütün ev sahiplerini şımarttı.
Avrupa Yakası'nı bilmiyorum ama Anadolu Yakası'nda Kadıköy'e yakın Fikirtepe muhit olarak kötü bir yerdi. Kentsel dönüşüm başlayınca, Kadıköy'e yakın diğer semtlerde ev fiyatları iki katına çıktı. Şuan Kadıköy civarında 1.500 tlden aşağı ev yok ve o evlerde de köpek bağlasan durmaz hesabı..
Fenerbahçe tarafı, Bostancı, Göztepe'de bazı evler boşaltıldı. Bu muhitlerde de ev kiraları 1500- 2000. Hatta daha fazla olan evlerde var. İnsanlar Kartal, Maltepe taraflarına yöneldi. En son ev ararken emlakçı Anadolu'daki kentsel dönüşüm bittikçe, insanlar yeni binalara yönelecekler ve birçok muhitte kiralık ve satılık ev fiyatları düşecek demişti.
Ben ev ararken, sadece 1 tane bulabildim. Onuda 1 ay bekledim, kiracı çıksın diye. Kiralık ev arayan çok ama artık İstanbul'da ev yok. Satılık ev arayan da çok ama insanlarda birikim yok ve ev fiyatları düşecek diye insanlar krediden korkuyor. Biraz sabretmek lazım diye düşünüyorum.
coco_cambo canım hazır kira derdiniz yokken, bence peşinatı değil, direk ev parasını biriktirmeye odaklanın. Eğer kv sorun etmiyorsa, bu sizin için muhteşem bir avantaj. Siz biriktirene kadar hem ev fiyatları düşecek, hem de bankaya faiz ödememiş olacaksınız. Belki tamamını biriktiremezsiniz ama en azından değeri düşecek bir ev almamış olursunuz.
altın düşüşte ama hiç yok fiyatına düştüğünüde görmedim altın hiçbir zaman çok kaybettirmez altın alın bence.
Sağol canım :) darısı başınaoooyy senınde bebısın hayırlı olsun eve bol bereket getırsın ınş..
valla canım beykent gurpınar ,adnan kahvecı şahanee.kesınlıkle bıraz fazla para ver sıteden al..sıte dısında bakma bıle.ınsallah alırsınız guzel bır ev canım
Bebekleri ikiz konu sahibininbozuk para biriktirin
biz böyle araba aldık sizinde işinizi görür..
tabi bebeğinizin olacağı gerçeğini de düşünün
bu listeye birde bebek masrafını ekleyin az değil ' :)
Bebekleri ikiz konu sahibinin
bozuk para biriktirin
bozuk para biriktirin
Onu nasıl başardınız yaa
O bozuk paraları nerede biriktirdiniz bi de :)
çok i örneğin ,
bakkala gidiyorsun 10 TL veriyorsun 1 ekmek alıyorsun
eve gelir gelmez tüm bozuklukları kumbaraya atıyorsun
öyle cebinde hiç kalmıyor bozukluk 2.5 sene sonunda başardık ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?