genç yaşta ev sahibi olanlar??

ben memurum işim garanti
eşim de mühendis ama özel sektörde odtü mezunu(yani ola ki işten çıkarıldı, büyük firmaların tercih edeceği niteliklere sahip)
evimize giren para standartların üstünde
buna rağmen biz ilk 2.5 sene birikim yaptık, ailelerin düğün için verdiklerini de kattık, takılan altınlar vs
maaşlara güvenemedik ve 3 yıllık kredi çektik, bu bile geriyor insanı
10 yıllık bir kredi uykularımı kaçırır şahsen

Peki ailene ev bulabildinmi.
Onlarin birikmisi varmi.
Nekadar kira veriyolar.
Baban calisiyomu?
Cok soru sordum biliyorum ama bizimkilerde ayni.
Hic ev alamadilar.
Babam kac yasina geldi hala calisiyo.cok uzuluyorum.
Birikmisleride yok.
Bende beylikduzunu soylemistim aileme ama babam nasil ise gidip gelicek oda sorun.

Bende cok istiyorum ev sahibi olmayi. Babalarimizda cok benziyormus :) bizde esimle her ikimizde devlet memuruyuz daha yeni evlendik 1.5 ay oldu. Agustosta borcumuz bitecek sonra bir iki sene birikim yapip ev almayi dusunuyoruz :)

teker teker cevaplamaya calışayım o halde canım ..

toplam 100 bınlerı var..50 si daha ellerıne gecmedı...bi yer satılcak ınş ordan alırlarsa kısmet.yoksa beklemeye devam.
aylık 1 mılyar kıra verıyorlar
babam yenı emeklı calısmıyor.
erkek kardesımle eve gıren para 4000 ama dıger erkek kardesım tam baş belası oldugu ıcın onun okul masrafı diğer kız kardesımın okul masrafı derken 2000 tl ye evı dondurmeye calısıyorlar..

beylıkduzu cok degerlenıyor canım.nakıtım olsa gozum kapalı alırım..aılem anadolu yakasında oturuyor..15 yıllık bınaların satılık 3+1 daıresı 250- 350 bın arası.ımkansız ordan alamazlar.. !!!

Bende cok istiyorum ev sahibi olmayi. Babalarimizda cok benziyormus :) bizde esimle her ikimizde devlet memuruyuz daha yeni evlendik 1.5 ay oldu. Agustosta borcumuz bitecek sonra bir iki sene birikim yapip ev almayi dusunuyoruz :)

kesınlıkle dogru yoldasın.ımkanın varsa cocugu da 2 sene yapma...yolu yarıla oyle yap cocugu.ınsallah alırsınız evınızı.kı sızın ış de garantı...sıkıntı olmaz bence

Bi ara ben de evim olsun diye tutturmuştum, kiracılık her anlamda bıktırıyor insanı. Ev sahibi, komşular, apartman dertleri vs. vs. Yine istiyorum ev ama İstanbul'dan ev almamız imkansız. Anca ben de bi işe girdiğimde, belimizi doğrultursak eşimle seçtiğimiz bi ilde alacağız ev. Bu arada ben genç yaşta ev sahibi olanların ya aile desteğiyle ya da borç harçla ev sahibi olduğuna inanıyorum. Üzme kendini evim yok diye, anladığım kadarıyla kira ödemiyorsun, kıymetini bil...

bizde düğünden 2 ay önce eşimle beraber konut kredisi çekerek ev aldık.direk kendi evimize geçtik.10 yıl vadeli.aylık 984 ödüyoruz.düğünde takılan tüm altınları peşinat yaptık yoksa beşkuruş paramız yoktu.kredinin 1,5 senesi bitti bile.zaman zaman zorlanıyoruz çünkü başka ödemelerde oluyor.ama şimdi yaptık yaptık ileride ne olacağını bilemeyiz.
ben bu kredi mevzularından korkardım ama eşim biz maaşlı insanlarız borçsuz hiçbişey sahibi olamayız dedi.beni ikna etti.şimdide araba almak istiyoruz yaşım 27 daha bebekte düşünüyoruz hangi birine para ayırıcaz bilmiyorum

kesınlıkle dogru yoldasın.ımkanın varsa cocugu da 2 sene yapma...yolu yarıla oyle yap cocugu.ınsallah alırsınız evınızı.kı sızın ış de garantı...sıkıntı olmaz bence

Yok canim simdilik iki sene dusunmuyoruz daha 25 yasindayiz zaten. Dugun borcumuz bitsin 50 bin biriktirip almayi dusunuyoruz en az 50 bin nakit olmali ki gerisi de kredi cekilir oyle alinir ancak borca girmeden birsey sahibi olunmuyor malesef insallah rabbim hepimize nasip eder :)

cok sukur kıra odemıyoruz ama sonucta ev benım degıl.esımın degıl...o yuzden kendı evımıze gecmek ıstıyorum..hıc olmadı bırıkım amaclı kucuk ev almak..amac borca gırıp para bırıktırmek cnm...

kıracılık cok zor...ev sahıbı manyak cıkar.ust komşu arıza cıkar..en guzelı kendı evın.

coco_cambo dilerim en kısa sürede gönlüne göre bir ev sahibi olursun. Bebişleri de sağlıkla kucağına al inşallah. Biz de bayadır Beylikdüzündeki evlere bakıyorz. Gidip gördüğün, içine sinen ev var mıydı? Bi ara gidip görmek istiyorum. Sürekli netten takip ediyorz biz de evleri. Bizim de henüz 1 aylık olmamış bebişimiz var. Maddi durumlarımızda hemen hemen aynı sizinle.

meraba canm ben 24 yaşındayım 6 buçuk yıllıkta evliyim 5 yıldan fazladır evimiz var daha oturmak nasip olmadı keşke almasaydık bende eşimde hiç tutumlu insanlar değiliz para oldumu harcıyoruz düşündük ki kredi çekersek para oraya gider evimiz olur altınlarım vardı sattık kredi çektik 10 yıllık o zaman çok daha rahat geliyodu çocuk oldukça zorlaştı ister istemez bişeylerden kısmak zorunda kaldık mutfak temizlik alışverişini hiç kısmadık ama kıyafet ev eşyası eskisi gibi alamadık 3 4 sene daha zordu şimdi biraz daha rahatız krediyide 8 yıla düşürdük oluda evimize bu yaz taşınırsak arabayı satıp krediyi tamamen kapatacaz.eşime çaktırmıyorum ama ben çok pişmanım her ay bi cumhuriyet yapıp kenara koysaydık o şekilde bi birikim daha iyi olurdu hiç hırs yapma bana kalırsa acelede etme borca da girmeyin tasarruf edin ama boğazınızdan kesmeyin arada dışarıda çıkmak lazım şimdi yaşamayacan çocuklarına yaşatmayacand ne zaman yapacan

Allah gönlünüze göre versin canım.
Ancak birikim kararı için zamanlama hatası var birazcık:))
O iki bebişin masraflarına yetişmek hayli güç olacka.
bakım masrafın olmayacak gerçi ama dr. uydu-mamasıydı-üst başıydı derken epeyyce para gidecek.
Zira tek çocuğun masrafı bile ağır.
Ama birikimi yine de yapın tani.Miktarını daha düşük tutarak başlayın bir.
Giderlere göre dengelersiniz.
Ben kredi ödüyorum daha 3 yıl var.
Bir oğlum var , iki de bebek gelecek.
kara kara düşünüyorum masraflarını.
Bir dr. a gidişimiz ilaçlarla 100 tl yi buluyor bazen.Özel hastane tabi.
Bebekler olana kadar az bi birikim yapsaymışsınız olabilirmişti.
5000 tl-10000 tl bile kıymetli.
Sonuçte ekleye ekleye çoğalacak.
Sanırım biraz rahat harcadınız.Biz de yeni evlendiğimizde bol keseden saçıyorduk.
Sonra ev borcuna girince mecburiyetten kıstık artık pek çok harcamadan.

canım ben diyarbakır lice'de görev yaparken, nasıl olsa para harcayacak yer yok, bekarım, sorumluluğum yok deyip 1+1 ev almıştım
çok da uyguna denk gelmişti, sonra nikah yapıp memleketime gelince kısa bir süre sonra sattım
çok da karlı sattım, değerlenmişti çünkü
bu da düşünülebilir

oooyy senınde bebısın hayırlı olsun eve bol bereket getırsın ınş..
valla canım beykent gurpınar ,adnan kahvecı şahanee.kesınlıkle bıraz fazla para ver sıteden al..sıte dısında bakma bıle.ınsallah alırsınız guzel bır ev canım

slm bende 6 yıllık evliyim eşimde bende özel sektörde çalışıyoruz
5yıla yakın kirada oturdık çok zor hele illet bi evsahibiniz varsa
birtürlü cesaret edemiyorduk işlerimiz garanti değil diye
ama birikim yaptık ay ay
boğazımızdan hiç kısmadık
avantajımız küçük şehirde yaşamamız
altınlarımı bozdurdum 150 milyara ev aldım tabi dolaplar masrafları derken 175 i buldu
70 liraya kredi çektik 5 yıl vadeli
çok şükür 2 yılı bitmek üzere
herşey gençken yapılıyor kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…