Gene bir derdim var hanımlar

Kızlar eşimle konuştum kesinlikle vermem diyor ne evim var ne arabam bizim için uğraşıyorum diyor umarım ki öyle bir şey yapmaz. Banka hesabı sende dursun diyor bakalım ben de gitmeye çalışacağım. Çünkü altınlar alındığında annesi mutfakta ağlayıp edip borç harç içindeyiz diye almıştı altınları. Bende attım önüne çıktım. Keşke vermeseydim giden gitti artık.
Banka hesabı sizin üzerinize olsun, erkek bunlar iki aman oğlum aslan oğluma elinde ne var ne yoksa verirler. Siz sözüne pek güvenmeyin içiniz rahat etsin. Altınları da yeri geldiğinde dokundurup, dile getirin belki utanır geri verirler, direkt istemeseniz de işe yarayabilir.

Kızlar eşimle konuştum kesinlikle vermem diyor ne evim var ne arabam bizim için uğraşıyorum diyor umarım ki öyle bir şey yapmaz. Banka hesabı sende dursun diyor bakalım ben de gitmeye çalışacağım. Çünkü altınlar alındığında annesi mutfakta ağlayıp edip borç harç içindeyiz diye almıştı altınları. Bende attım önüne çıktım. Keşke vermeseydim giden gitti artık.
ne kadar rezil insanlar ya

Eşinizle kesin bir dille konuşun, parayı siz yönetin. Hatta gitmeden kv nize orada yeni bir düzen kuracağınızı, maddi olarak sıkıştığınızı, en azından bir kısmını ödeyip ödeyemeceklerini sorun. Büyük ihtimalle vermezler ama yeniden isteme ihtimallerini de ortadan kaldırırsınız.
Ayrıca susup idare edenin kıymetinin arttığını görmedim hiç. İsteyin altınları siz düşüneceğinize onlar düşünsün.

İyi akşamlar hanımlar işin içinden çıkamadığım bir durum oldu ve hemen buraya fikir almaya koştum:KK200:
Hemen konuya giriyorum, eşime yurtdışından bir iş teklifi geldi maaşı da dolarla alacak, böyle bir dönemde pişman olmamak için reddetmek istemedik, henüz netleşmedi fakat ilk etapta 6 ay gidip görecek daha sonra beni de götürmeyi düşünüyor veya ben de direkt gideceğim belli değil. 1-2 sene kadar kalıp para biriktirip buradan ev almayı düşünüyoruz. Yalnız benim aklıma bir kurt düştü bilenler bilir eş ailesi takılan takıları aldı bir daha göremedik. Şimdi zaten görüşmüyorum hiç biriyle, yakında da eşimin kardeşi evlenecek, acaba diyorum gene aynı şeyi yapıp ağlanıp edip biz sıkıntı çekmişken o paranın da üstüne yatmaya kalkarlar mı, durduk yere düşünmedim kendileri bu konuda baya ilgili ne zaman gideceksin diyip duruyorlar. Gideceğimiz ülke de güzel bir ülke değil bu arada. O kadar ayrı kalıp cefa çekmişken bunuda yaparlarsa artık ne olur bilemiyorum konularımı bilenler o potansiyelin olduğunu bilirler. Ne yapacağım ben
Eşine çekinmeden net bir şekilde artık emanetimizi de alırız annenlerden diyeceksiniz bu kadar basit.. Hele ki düğün varsa size denecek şey tamam yine sizin bu takılar ama şuan ihtiyacımız var eşimiz bollaşınca size geri vereceğiz elbette diyecekler.. Para size lazım olacak olmasa tabi ki yardımcı olun derdim ihtiyacınız yoksa kullanmalarında sakınca olmazdı bence ama şu pandemi süreci zaten herkesi sarstı ve yeni bir hayat kurma sürecindesiniz.. Eşiniz istesin bu kadar basit.. Stres olmayın sizde halledin biran önce bence.. Bu arada inşallah konuyu doğru anlamışımdır : ) öncekş konularınızı ve sizi bilmiyorum çünkü..

Eş ailesi sizden ümidi kesmeli. Biz battık borç içindeyiz bize para verin diye ailesinden para istesin. Baya eksilerdeyiz desin. Binlerce lira borç uydursun. Siz yurtdışına gidince de eksideyiz yok para desin. İstemeye devam etsin. Zaten aramazlar bile. Böylece sizinki sizde kalır belki üç beş koparırsınız eskiden kalanlardan da. Kazanılan para direk senin hesaba yatsın.

Eşinizle kesin bir dille konuşun, parayı siz yönetin. Hatta gitmeden kv nize orada yeni bir düzen kuracağınızı, maddi olarak sıkıştığınızı, en azından bir kısmını ödeyip ödeyemeceklerini sorun. Büyük ihtimalle vermezler ama yeniden isteme ihtimallerini de ortadan kaldırırsınız.
Ayrıca susup idare edenin kıymetinin arttığını görmedim hiç. İsteyin altınları siz düşüneceğinize onlar düşünsün.
Görüşmüyorum kendileriyle. Tüm bu İğrenç hamlelerden sonra hala yapmadığı kalmadı bana. Her gün telefonda mesaj atardı ben biliyom sen bana düşmansın diye. Sürekli akrabalarına ve oraya gitmemizi beklerdi girmediğimizde gene mesaj yağmuruna tutardı surat asmalar havada uçuşurdu. En son da hakarete bağladı. Seni insan edemedim senden bi bok olmaz dedi ben yaptıklarına sabrettikçe. İşte o zaman bende film koptu. Aradım bağırdım sövdüm kapattım. O gün bugündür ne evime gelebiliyorlar. Engelledimde. Neymiş altınlar alındığında benim trip yaptığımı anlamışta gelip kafama atacakmış :) hap kullanıyor zaten normal değil. Şimdi eşimin kardeşi evlenecek acıyorum kıza. Aynı bana yaptığı gibi kız alıyoruz sen benim kızımsın diyip duruyormuş eminim ki aynılarını ona da yapacak ne diyim Allah kurtarsın bize uzak dursun kafi

Yarına çıkacağımız belli değil, o yüzden hiç şimdiden bunları düşünüp kafa yormayın derim, öyle bir durum olursada net bir şekilde tavrınızı gösterir vermezsiniz.
Şuan havaya üzülüp moralinizi bozuyorsunuz huzurlu huzurlu anı yaşamak varken, ayrıca “kötüyü çağırma” diye bir söz vardır, pozitif düşünelim 😉

Eşine çekinmeden net bir şekilde artık emanetimizi de alırız annenlerden diyeceksiniz bu kadar basit.. Hele ki düğün varsa size denecek şey tamam yine sizin bu takılar ama şuan ihtiyacımız var eşimiz bollaşınca size geri vereceğiz elbette diyecekler.. Para size lazım olacak olmasa tabi ki yardımcı olun derdim ihtiyacınız yoksa kullanmalarında sakınca olmazdı bence ama şu pandemi süreci zaten herkesi sarstı ve yeni bir hayat kurma sürecindesiniz.. Eşiniz istesin bu kadar basit.. Stres olmayın sizde halledin biran önce bence.. Bu arada inşallah konuyu doğru anlamışımdır : ) öncekş konularınızı ve sizi bilmiyorum çünkü..
Kuzum zaten giden gitti.. benim derdim altınları aldıkları gibi bu yurtdışı paramızada göz dikip dikmeyecekleri. Altınlar gitti zaten.. vermeye niyetleri yok. Alındığında da benim trip yaptığımı anlamışta gelip atacakmış bunu diyen bir tip. Düşün İşte. Oysa ağzımdan asla verin bile çıkmadı.

Görüşmüyorum kendileriyle. Tüm bu İğrenç hamlelerden sonra hala yapmadığı kalmadı bana. Her gün telefonda mesaj atardı ben biliyom sen bana düşmansın diye. Sürekli akrabalarına ve oraya gitmemizi beklerdi girmediğimizde gene mesaj yağmuruna tutardı surat asmalar havada uçuşurdu. En son da hakarete bağladı. Seni insan edemedim senden bi bok olmaz dedi ben yaptıklarına sabrettikçe. İşte o zaman bende film koptu. Aradım bağırdım sövdüm kapattım. O gün bugündür ne evime gelebiliyorlar. Engelledimde. Neymiş altınlar alındığında benim trip yaptığımı anlamışta gelip kafama atacakmış :) hap kullanıyor zaten normal değil. Şimdi eşimin kardeşi evlenecek acıyorum kıza. Aynı bana yaptığı gibi kız alıyoruz sen benim kızımsın diyip duruyormuş eminim ki aynılarını ona da yapacak ne diyim Allah kurtarsın bize uzak dursun kafi
Söylemekle olmuyor gelsin atsın kafanıza madem. Gelinlerine dış kapının mandalı muamelesi yapıp, işlerine gelince de kolundaki bileziğine kadar göz diken zihniyetten nefret ediyorum. Keşke vermeyip öyle kötü olsaydınız madem.
Bundan sonrası için önleminizi alın. Eşinize çok güvenmeyin, iki kere ağlanır yine gönlünü eder. Maddi konularda ki yönetimi elinize alın.

Kuzum zaten giden gitti.. benim derdim altınları aldıkları gibi bu yurtdışı paramızada göz dikip dikmeyecekleri. Altınlar gitti zaten.. vermeye niyetleri yok. Alındığında da benim trip yaptığımı anlamışta gelip atacakmış bunu diyen bir tip. Düşün İşte. Oysa ağzımdan asla verin bile çıkmadı.
Bi dakka yaaa :KK57: sizin takılar zaten gitti öyle mi..? Yurtdışı paranızı nasıl alacaklar onu anlayamadım ki? Sizin paranız da mı onlarda..? Ben konuyu hiç bilmiyorum o yüzden.. Ama nasıl insanlara denk gelmişsiniz yazık yaaa.. Hadi geline neyse de insan oğlunu biraz düşünmez mi Allah aşkına

Söylemekle olmuyor gelsin atsın kafanıza madem. Gelinlerine dış kapının mandalı muamelesi yapıp, işlerine gelince de kolundaki bileziğine kadar göz diken zihniyetten nefret ediyorum. Keşke vermeyip öyle kötü olsaydınız madem.
Bundan sonrası için önleminizi alın. Eşinize çok güvenmeyin, iki kere ağlanır yine gönlünü eder. Maddi konularda ki yönetimi elinize alın.
Aynen kuzum yok bilezikleri zaten eşim yapmıştı onlar kolumdaydı gitmedi allahtan. Kendi akrabalarında taktığını annem boynumdan alıp vermişti bana. Eşime takılan nakitler ve altınları bir aldı. Ben efendiliğimi bozmamak için o gün veya sonraki gün bile istemedim, verirler elbet diye düşündüm. Bir gittik ki mutfakta surat beş karış borç varmışta oraya vereceklermiş. Mobilyamı da kendim aldım beyaz eşyayıda eşim aldı neyin borcu bu. Lanet olsun dedim çıktım. Birde paragöz ben oldum. Halbuki daha ağzımı açmadım o konuda. Kendisi diyor trip yaptığımı anlamışta gelip atacakmış. Ya ne diyim ailem bile dedi kimlerle kendini muhatap ettin dedi. İnsan kendine yapıyor İşte ne yaparsa

konu sahibi eş tarafından gelen takıların üstüne zaten bir bardak su içmiş
yurtdışı birikimlerini eşiniz vermez gibi geldi bana, boşuna telaş etmeyin derim. Verdiğini anlarsanız o zaman ipler kopar ama eşiniz de söylemiş, artık kendi birikimini yapacağını. Geride kalan kardeş de evleniyor, eşiniz ailesine odaklanır bundan sonra. Olay eşinizde bitiyor, eşiniz birkaç kez onlardan borç istese kimse kırılmadan bütün sorunlarınız çözülür

konu sahibi eş tarafından gelen takıların üstüne zaten bir bardak su içmiş
yurtdışı birikimlerini eşiniz vermez gibi geldi bana, boşuna telaş etmeyin derim. Verdiğini anlarsanız o zaman ipler kopar ama eşiniz de söylemiş, artık kendi birikimini yapacağını. Geride kalan kardeş de evleniyor, eşiniz ailesine odaklanır bundan sonra. Olay eşinizde bitiyor, eşiniz birkaç kez onlardan borç istese kimse kırılmadan bütün sorunlarınız çözülür
Aynen canım aynen öyle.. benden uzak olsunlar başka isteğim yok.

Aynen kuzum yok bilezikleri zaten eşim yapmıştı onlar kolumdaydı gitmedi allahtan. Kendi akrabalarında taktığını annem boynumdan alıp vermişti bana. Eşime takılan nakitler ve altınları bir aldı. Ben efendiliğimi bozmamak için o gün veya sonraki gün bile istemedim, verirler elbet diye düşündüm. Bir gittik ki mutfakta surat beş karış borç varmışta oraya vereceklermiş. Mobilyamı da kendim aldım beyaz eşyayıda eşim aldı neyin borcu bu. Lanet olsun dedim çıktım. Birde paragöz ben oldum. Halbuki daha ağzımı açmadım o konuda. Kendisi diyor trip yaptığımı anlamışta gelip atacakmış. Ya ne diyim ailem bile dedi kimlerle kendini muhatap ettin dedi. İnsan kendine yapıyor İşte ne yaparsa
Hepsi gitmemiş en azından, eşinizin ailesine desteği olarak yorumlayın kapatın konuyu madem. Sinirlenmezsiniz en azından, bundan sonrası için önleminizi alın.

Ay keşke atsaymış altınları sana geri haspam😒

Bilezikleri zaten eşim yapmıştı bana onlar yapmadı. O yüzden onlar zaten kolumdaydı da allahtan gitmediler. Kendi akrabalarımında boynumdan alıp annem vermişti bana. Onların akrabalarının taktığı gitti işte. Ve nişanlıyken biz asla almayız falancanın ailesi almış sizde altın almak var mı diye bana küstahça sormuşlardı şaka gibi meğerse kendileri almak için sormuş. Mobilyamıda kendim çalışarak aldım eşimde beyaz eşya aldı
A cok terbiyesiz ama bunlar baya bisey bilmiyorlar ya da işlerine geldiği gibi bir de yanlis hatırlamıyor isem doğulu lardı. Aslinda doğulular cok altin takarlar geline ve o altını geri istemezler ayıp sayarlar yani benim gördüğüm bu şekilde. Aslinda mobilyayı da esin alacaktı ya neyse. Önemli değil bunlar mühim olan saadet neticede. Sen yine de akıllı davran canim ne olacağı belli olmaz. Esin vermicem demis gerci. Ona güveniyor musun bu konuda? Önemli olan o

A cok terbiyesiz ama bunlar baya bisey bilmiyorlar ya da işlerine geldiği gibi bir de yanlis hatırlamıyor isem doğulu lardı. Aslinda doğulular cok altin takarlar geline ve o altını geri istemezler ayıp sayarlar yani benim gördüğüm bu şekilde. Aslinda mobilyayı da esin alacaktı ya neyse. Önemli değil bunlar mühim olan saadet neticede. Sen yine de akıllı davran canim ne olacağı belli olmaz. Esin vermicem demis gerci. Ona güveniyor musun bu konuda? Önemli olan o
Yok canım onlar işine geldiği zaman doğulu :) ailemde dedi kimlerle muhatap ettin kendini insan kendine yapıyor ne yaparsa.

Oglak kizi,
yazacaklarımı mazur görün ama siz çabuk manüple edilen birisiniz, kayınvalideniz ağlamış altınları atıp çıkmışsınız, eşiniz kardeşimin özel günü dedi, sırf sizi de ailesine götürebilmek için kendini yatak odasına kapadı dayanamadınız gittiniz.
Eşinizin yeni işi hayırlı olsun inşaallah ev araba gibi isteklerinizi bu sayede gerçekleştirirsiniz ama banka hesabı sizin üzerinizde olsa bile eşinizin biraz üzülmesi, yatak odasına çekilmesi sizin o paraları ellerinizle vermeye yeter de artar bile.
Özür dilerim belki eleştiri sınırlarını aşıyorum ama siz kendi ellerinizle veriyorsunuz, eşinizden önce kendinizi sorgulamalısınız, annesi eşimi ararsa, ağlayıp borç içindeyiz derse, eşim bu duruma üzülürse, kendi kabuğuna çekilirse ben dayanamayıp eldeki avuçtakini verir miyim vermez miyim diye.

Cok mu radikal bir fikir olacak bilmiyorum ama eger esiniz 2 sene gibi bi kontrat imzalayacaksa gitmeden ev alin, ev borcu oduyoruz bahaneniz olur direkt oraya gider paraniz kimse de sizden bir sey istemez.

Back
X