Gene KV .

sKsEsLsEsBsEsK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2015
1.417
1.237
133
Kısa ve öz geçmek istiyorum bayanlar şuanda (doğumuma 1 hafta var) kayınvalidemle aynı yerlerde oturuyorduk ikimizde (kadıköyde) daha sonra eşim işsiz kaldı aylarca kira ödeyemedik borclara girdik borç üstüne borç yaptık işte bulamayınca babam bu böyle olmaz diyip duruma el attı dayım eşimi işe aldı babam borclarımı kapatıp evimi bursaya yakınına taşıdı bunlar olurken 4 aylık hamileydim ( kaynanama durumumuzun kötü olduğunu anlattığım zamanlarda ne geldi ne hastaneye neyle gidiyorsunuz dedi sadece dediği şey Allah verir Allah verir oldu) şimdi yanında oturan küçük oğlu işten çıktı ama kendi maaşı var ve hergün eşimi arayıp ağlıyor ben yapamıyorum sizin yanınıza gelip kalmak istiyorum eşime kardeşinde 1 sene sonra askere gidecek artık yetişemiyorum borçlara felan diyip ağlıyor eşimde dün bebek odası iptal annem eşyalarını satıp gelecek felan diyince kesinlikle kabul etmiyorum annene buradan uygun ev tutalım bize yakın olsun ama aynı ev olmaz birde bu zamanda onu hiç kaldıramam dedim bu arada bizede şuanda bile benim ailem destek çıkıyor en basiti faturalarımı onlar ödedi eşimin iş yerinden belge istendi babam karşıladı evin mutfak giderini ailem gördü kaynanamın sabahtan aradığını duydum ama uyuyormuş gibi yaptım eşimle geceden beri konuşmuyoruz (bu arada eşim 6 kardeş )

Kısa ve öz geçmek istiyorum bayanlar şuanda (doğumuma 1 hafta var) kayınvalidemle aynı yerlerde oturuyorduk ikimizde (kadıköyde) daha sonra eşim işsiz kaldı aylarca kira ödeyemedik borclara girdik borç üstüne borç yaptık işte bulamayınca babam bu böyle olmaz diyip duruma el attı dayım eşimi işe aldı babam borclarımı kapatıp evimi bursaya yakınına taşıdı bunlar olurken 4 aylık hamileydim ( kaynanama durumumuzun kötü olduğunu anlattığım zamanlarda ne geldi ne hastaneye neyle gidiyorsunuz dedi sadece dediği şey Allah verir Allah verir oldu) şimdi yanında oturan küçük oğlu işten çıktı ama kendi maaşı var ve hergün eşimi arayıp ağlıyor ben yapamıyorum sizin yanınıza gelip kalmak istiyorum eşime kardeşinde 1 sene sonra askere gidecek artık yetişemiyorum borçlara felan diyip ağlıyor eşimde dün bebek odası iptal annem eşyalarını satıp gelecek felan diyince kesinlikle kabul etmiyorum annene buradan uygun ev tutalım bize yakın olsun ama aynı ev olmaz birde bu zamanda onu hiç kaldıramam dedim bu arada bizede şuanda bile benim ailem destek çıkıyor en basiti faturalarımı onlar ödedi eşimin iş yerinden belge istendi babam karşıladı evin mutfak giderini ailem gördü kaynanamın sabahtan aradığını duydum ama uyuyormuş gibi yaptım eşimle geceden beri konuşmuyoruz (bu arada eşim 6 kardeş )
Kedi giremediği deliğe kuyruğuna kabak bağlayarak girmeye çalışırmış sözü taaaaam da eşinize göre. Sanki kendi tek başına evini geçindirebilmiş de peşine anasını takıyor! Allah bilir sizle kalayım maaşımı da sana veririm demiştir kocana.

Sakın sakın sakın duruşunu değiştirme arkadaşım, ne söylenirse ne söz verilirse verilsin kabul etme sakın. Yoksa evliliğin biter yeminle bu ne yahu herkes anasıyla yaşama hevesinde!

Eşiniz bunca şeye rağmen utanmadan çocuğunuzun odasını iptal edip işgüzarlık yapıp annesini getirecek öyle mi vallahi pes! İyiki tavrınızı ortaya koymuşsunuz

Kedi giremediği deliğe kuyruğuna kabak bağlayarak girmeye çalışırmış sözü taaaaam da eşinize göre. Sanki kendi tek başına evini geçindirebilmiş de peşine anasını takıyor! Allah bilir sizle kalayım maaşımı da sana veririm demiştir kocana.

Sakın sakın sakın duruşunu değiştirme arkadaşım, ne söylenirse ne söz verilirse verilsin kabul etme sakın. Yoksa evliliğin biter yeminle bu ne yahu herkes anasıyla yaşama hevesinde!
Bu söylediğin söz kedi giremediği deliğe kuyruğunada kabak bağlayarak girmeye çalışırmış diye dünden beri aklımda . bu arada annesi kesinlikle ne kira ne fatura ne yemek ben karışmam artık uğraşamıyorum diye ağlıyor yani maaşımı alıcam gezicem diye üstüne ben gecen hafta doğum yaklaştı diye çağırdığımda nasıl geleyim ben diye bana çıkıştı .

Asla kabul etmeyin. Gerekirse girin devreye kayınvalidenize siz söyleyin. Zor durumda yanımda olmasın sonra keyfi için oh ne ala ya.
Kayınvalidenizi arayıp söyleyin ya da şöyle söyleyin. "Çok iyi olur anne ya bizde geçinemiyorduk. Hızır gibi yetiştin. Sen faturaları kirayı ödersin bizde bebeğin masraflarını karşılarız. Hep benim ailem hep benim ailem nereye kadar yetişsin ama" deyin

Bu söylediğin söz kedi giremediği deliğe kuyruğunada kabak bağlayarak girmeye çalışırmış diye dünden beri aklımda . bu arada annesi kesinlikle ne kira ne fatura ne yemek ben karışmam artık uğraşamıyorum diye ağlıyor yani maaşımı alıcam gezicem diye üstüne ben gecen hafta doğum yaklaştı diye çağırdığımda nasıl geleyim ben diye bana çıkıştı .
Ouvvvv hatundaki kafaya bak pırıl pırıl!
Hiçbir yaraya merhem de olmayacak, hizmet gördürmeye geliyor yani?! Oldu kraliçem olduuuuu ben bebeğe de sana da oğluna da bakarım hatta hepimize babam bakar siz de utanmadan gezer tozarsınız diyeydin.

Hiç taviz verme, bebek odası bakmaya devam et, hiç o konuşma geçmemiş gb odada neyi nereye koyacağını konuşmaya devam et. Dik dur arkadaşım şimdi dik durursan pişman olmazsın.

Böyle bir mantık var mı yaa sinir oldum şu an kv'nize. Eşiniz de hiç vicdan yok mu nasıl kabul eder zamanında size yardımcı olmayan insan iyi gününüzde yanınızda olmasın bir zahmet. Kesinlikle kabul etmeyin,eşiniz hem ihtiyaçları gideremesin hem de annesini de taksin peşine, insan eşine söylemeye utanır yaa annem gelecek diye. Kavga gürültü ne olursa olsun sakın taviz vermeyin diğer evlatlarına gitsin ne diye sizin başınıza ekşiyo

Sakın o hataya izin verme bacım ne kadar kaynana kötü durumda da olsa insanın yanına gelir biraz gariban gibi davranıp huzur bırakmazlar sen yal kalk dua et ayrı şehire gitmişsin kötü yerlere gelmeyin eşinizle ama izinde verme birilerini gerekirse araya kat ama sakın izin verme

Valla gece uyuyamadım şu halimle bu kızın doğumuna 1 hafta var böyle söylenmez lohusalık dönemi var demeyen KV. Benim evrimin kurallarınamı saygı duyacak

:oha: Babanız birde kv mi bakacak! 6 cocuktan bir enayi eşiniz mi? Oda neden iptal valideye mi oda yapacakmış. Nasıl insanlar bu kadar yüzsüz olabiliyor? Eşiniz babanızın yanında kendini ezilmiş iç güveysi gibi hissetti bence o yüzden annesi yanında istiyor olabilir. asla böyle bişeyi kabul etmeyin. Kiranızı ödeyemediğinizde neredeymiş?orada kalsın.

Eşim aradığında söylediğimde zaten herşeyi ailem karşılıyor annenle yaşamak istiyorsan gidip ev tutun yaşayın ben kabul etmiyorum dedim .

Aman aman bu kadini evine misafir olarak bile alma. Baban bu sekildr sana destek cikiyorsa alip cocugunu gitsen yine destek cikar.

Sakin bu durusundan vaz gecme. Olay cikar ara kv yi babam ogluna bakiyor yetmiyor bide sana mi baksin diye kavga et.

Çok ısrar ederse senin anana benim babam mi bakacak dersin. Asla kabuk etme.

:oha: Babanız birde kv mi bakacak! 6 cocuktan bir enayi eşiniz mi? Oda neden iptal valideye mi oda yapacakmış. Nasıl insanlar bu kadar yüzsüz olabiliyor? Eşiniz babanızın yanında kendini ezilmiş iç güveysi gibi hissetti bence o yüzden annesi yanında istiyor olabilir. asla böyle bişeyi kabul etmeyin. Kiranızı ödeyemediğinizde neredeymiş?orada kalsın.
Valla tespitinizde çok haklısınız evet babam çok dobradır direk lafı söyler asla çekmez ama eşime benim kızım senin arkanda olduğu sürece sende benim evladımsın der ama tavrı hep öyle yapmayın böyle yapmayın durumundadır ama genelde hep haklıdır eşime yıllar önce bu durumda olucağımızı evimizi en başından burada tutmamızı söylemişti mesela .

Back
X