genel anestezi ile sezeryan

mysever

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
541
7
643
38
İstanbul
arkadaslar allah kısmet ederse 12 kasım sezeryanla doğum yapıcam epidural sezeryandan korkuyorum genel anestezi ile yapsam doğum sonrası çok ağrı oluyormu ne kadarda kendinize geldiniz genel anesteziyi önerirmisiniz tecrübelerinizi bekliyorum

ben genel anestezi oldum canım ama sezeryanı hiç düşünmediğim için doktorumla da anestezi şeklini ayrıntılı konuşmamıştık hiç. konuşabilmiş olsaydım heralde epidural isterdim. doğum anını kaçırdığım için bebeğimi hemen kucağıma alamadığım için çok üzülüyorum, içimde kaldı. ağrıya gelince bir fark olmaz heralde, aynı yer kesiliyor sonuçta. ben ameliyathaneden odaya gelirken uyandım, belki 10-15 dk sersemlik yaşadım, sonra kendime geldim ama insan hemen öyle dipdiri olamıyor biraz mahmurluk yaşıyorsun. benim pek ağrım sızım olmadı, narkozu atmak zor oluyo falan derler ya bulantı kusma falan olurmuş hiç öyle birşey yaşamadım. ama 2. yi doğurursam eğer epidural olurum sanırım

ben genel olmuştum uyanırken çok agladım bağırdım.çok ağrım oldu.spinal aestezi olcam inşallah

ilk bebeğimi genel anestezi ile sezeryan yapmışlardı. ameliyat biterbitmez uyandırdılar, daha ameliyathanedeyken uyanmıştım ama çıkarken ağrıyo diye bağıra bağıra çıktım. çok ağrıyo maalesef. 2. bebeğimi epidural ile oldum. ameliyathaneye girdiğimde uyuşturmaya hazırlarlarken içimden aceba genelmi olsaydım diye geçirmedim değil ;) ama hiç korktuğum gibi olmadı, hatta daha iyi oldu. çünkü ameliyat sonrası ağrım olmadı. epiduralde uyuştururken bele taktıkları hortum kalıyor ve ameliyat sonrası ordan ilaç vermeye devam ettikleri için ağrı olmuyor ;)
ben size epidurali tavsiye ederim. epiduralden korkupta genel yaptırmayın bence. hem bebeğinizi görürsünüz hem ağrı hissetmezsiniz. zaten ameliyat esnasında önünüzde perde olduğu için siz ameliyatı görmüyosunuz, ama bebeği çıkarır çıkarmaz size gösteriyorlar.
dahada aklınıza takılan birşey olursa dr. Kaan Kocatepe'nin sitesini bi ziyaret edin derim. oda epidural şansı olanların bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyor ;)

benım doktorum sezeryanda genel anestezıyı tavsıye etmıstı normal dogumdada epıduralı.benım son anda sezeryan oldu.ama ben ıkısınıde arastırmıstım.sezeryana gırecegımı ogrenınce agrı pompası taktırdım ve o benım cok ısıme yaradı.bende odama gelırken ayıldım ve hıc sayıklamadım bılıncım yerındeydı.vucuttan narkozu atarken kusma fılan olur derler ama bende hıc kotu bısey olmadı.cok koly atlattım ılk ayaga kalktıgımdada hıc acım olmadı.kısacası genel anestezıyle amelıyat oldum ama cok kolay ve sancısız atlattım o gunlerı.oysa amelıyat sonrası kendıme gelmekten,ılk ayaga kalkıstan ve kum torbasından cok korkuyordum.

evet benimde uyanırken dayanılmaz ağrılarım oldu.bide kesilen yere kum torbası koymuşlarçok feciydin.devamlı ağrıkesicilerle duruyordum,hemşire gelip ağrı kesici iğne yapıyordu.2 gün şiddetli oldu sancım sonraki günler daha azdı.10 günde toparlandım.ama yandaki odamda epidural doğum yapan bir bayan vardı.hemşireler yürüyüş yapmam için beni koridora çıkarıyorlardı bende yan taraftakine geçmiş olsun demek için gittim benden kötüydü hali.

ben spınal oldum epıdurale cok yakın bı amelıyattı benımkısıde
neden korkuyosunkı epıduralden
sezeryandan pek bı farkı yok oda baya yaygınlaştı artık
ben tavsıye ederım
dogumdan hemen sonra bebeğinle doya doya ılgılenebılıyosun ben sadece uzun sure ayaklarını hıssetmedım okadar. 4 saat falan oda

Son düzenleme:
ben genel anestezi oldum, iyikide öyle olmuşum,en güzeli uyudum uyandım, epidural olsaydım çok heyecanlanırdım ameliyathane ortamını görünce çok fena oldum, bir sürü maskeli tip vardı, kollarımı ayaklarım falan bağladılar hemen bayılmak istedim, aman aman ben almıyim, fakat 2. gece bende çok gaz sancısı oldu onu söyliyim...

ayy kızlaaarr ben hep normal istiyordum ama bebeğim büyüdükçe korkmaya başladım

sanırım yavaş yavaş sezeryana dönüyorum

yaaa inşallah Allah bana da doğum anını, kızımı kucağıma aldığım günü nasib eder, çok çok istiyorum

hergün rüyalarıma giriyor kızım

kızlar sezeryandan sonra kanama ne kadar geliyo mesela ilk gün ve kaç gun sürüyo biraz fikir verirmisiniz malum bizlerde sizlerin deneyimlerinden faydalanalım

ay valla zaten çok korkuyordum okudukça daha da korktum ikisi birbirinden fena görünüyor birde benim canım çok azdır çok çabuk kendimi bırakırım daha14 haftalık gebeyim ama aklımda doğum var

canım korkmamaya çalış ben kan aldırırken bile fenalasırım düşün artık ama bende artık son aylarıma girdim çok ağırlastım hareketlerim çok kısıtlı bunları düşününce biraz önce olsun bitsin istiyo insan kavuşmak istiyo allah yardımcımız olsun

ben genel anesteziyle oldum.ameliyathanede uyandığımda herşey bitmişti.hiç ağrım olmadı benim.çok korkuyodum anlatılanlardan çok ağrıyo falan diye.yengemi görmüştüm sezeryan olmuştu o da.odaya çıktığında ağlıyodu çok ağrıyo diye.ama ben gülüyodum bebişimi soruyodum.ağrı kesici vurmaya geldi hemşireler ben istemedim, o kadar yani.hemen kalktım yürüdüm.hasta bakıcılar falan maşallah dedi:1rolleyes:kum torbasından da rahatsız olmadım hiç hissetmedim bile.hiç korkmayın arkadaşlar öyle dayanılmayacak ağrılar olmuyo.hele bebişi görünce hiç ağrı sızı kalmıyo:1rolleyes:hepinize kolay doğumlar nasip etsin Allah..

bende genel sezeryanı tavsiye ederim uyandığımda sadece ameliyat yerimde biz sızı hisettim odama geldiğimde hemşire ağrı kesici bir iğne vurdu 2 saat içinde o sızıda kalmadı amelliyattan 4 saat sonrada ayağa kalktım

aybuke eger normal varsa aklında ve hersey normal seyrınde ılerlıyosa kesınlıkle normal doğurmanı tavsıye ederım.Çünkü sezeryandada hıc agrı cekmıycen gıbı bı garantı yok.Benım hersey normal seyrındeydı ama dr. ve cevremdekıler cesaretımı oyle bı kırdıkı sezeryana mecburen karar verdım.Ama şimdi okadar pişmanımkı normalı denemedığim için.o yuzden sakın korkuya kapılıp benım gıbı yanılmayın derım

bende mecburen seseryan olacam çok korkuyorum doğum aklıma gedikçe fena oluyorm genel anestezi istiyorum epidural de ameliyat ortamını felan pskolojim kaldırmaz baka baka doğuma dayanacağımı sanmıyorum

spinal olacaktım 5-6 kez dendiler ama iğneyi yerleştiremediler mecburen genel oldum. daha ameliyathanedde iken uyndırdılar odaya çıkarıp giyindirdiler ve ağrı kesici iğne yaptılar hemen bebeğimi emzirttirdiler sadece ayağa kalkarken ağrı oldu. bana sonda takmadılar ve tuvalete gitmek ve bebeğimi emzirmek için ayağa kalktım kalkkıp yatarken ağrıyordu sadece ben normal doğum düşünüyordum dr. olamazsın kemikler dar dedi sezeryan oldum

iyikide epudural yada spinal olmamışım kızım içeride kakasını yapmış. sıkıntıya girmiş o anı görürsem kötü olurdum sanırım

Son düzenleme:
canım bende çok korkak biriyimdir.en baştan ben sezaryen istedim.bebişimin başı yukarıda olduğu için sezaryene aldılar genel anestezi oldum.çok memnun kaldım.hiç ağrım sızım olmadı,hemen kalktım,yürüdüm.bu birazda yapıyla ilgili,kendini koyverme,moralini yüksek tut.bana çok ağrın olur dediler,beni korkuttular.ama ben yinede kendi kendimi telkin ettim,sakinleştirdim.Allah sana gönlüne göre bir doğum versin inşallah.

kızlar sezeryandan sonra kanama ne kadar geliyo mesela ilk gün ve kaç gun sürüyo biraz fikir verirmisiniz malum bizlerde sizlerin deneyimlerinden faydalanalım
kanamam az olmuştu,sanırsam 3-4 gün sürdü(azdı ama).ben birde her ihtimale karşı yinede ped kullanıyordum.sezayende çok kanama olmazmış zaten.ayrıca emzirdiğim içinde 5.ayda regl oldum.kanamam hamilelik öncesi reglime göre azdı mesela.

Back
X