genel mi, epidural mi, spinal mi???

genel mi, epidural mi, spinal mi??

• Ankete Katılan
    124
görümcem az önce ameliyattan çıktı... genel istemiş ama spinal yapmışlar...doğum çok güzel geçti diyo ama bakalım sonrasında neler olack...

Canım ben normal yaptım dogum acısından bılmıyorum ama daha onceden amelıyat oldugumdan bılıyorum genel aneztezı den uyanınca agrın cok oluyor.. ama spinal yada epıduralın etkısı baya surdugu ıcın ılk şiddetlı agrıları hıssetmıyorsun.. o bakımdan genelı tavsıye etmem..

Yok vallahi canım benim epiduralle oldu sükür hiç baş eğrım falan olmadı yani..yani o kişiden kişye değişir bence herkesin olcak diye birşey yokki...

canım ben de spinal oldum felaket bir baş ağrısı yaşadım ama tedavisi 10-15 kupa nescafe imiş geç öğrendim içince düzeldim.ama bir günde içecen

emzirirken neskafe yasak değil mi... bebeğe zararı olmuyor mu acaba...

günaydın bayanlar...
ben epidural ile sezeryanımı oldum..Hiç bir problem yaşamadım..Tavsiye ederim..

emzirirken neskafe yasak değil mi... bebeğe zararı olmuyor mu acaba...

ben de ilk başta yasak diye içmedim zaten ama başımı yastıktan kaldıramıyordum mecbur içtim sürekli ağrı kesici almaktan iyidir dedim.

ağrı bünyeden bünyeye değiştiği gibi zamandan zamana da değişiyor.7 sene önce de ameliyat olmuştum yine spinal yapılmıştı ama ne baş ağrısı olmuştu ne de bel ağrısı. ben de onun için spinal istemiştim bu sefer çok felaket baş ağrısı oldu.

arkadaşlar bende kararımı epiduralden yana verdim.
ama biri açıklıyabilirmi. epiduralle spinal arasında ki temel fark nedir.
birde okuduklarımdan sanki spinalde daha çok baş ağrısı oluyor gibi bir izlenime kapıldım.

bende epidural oldum ameliyat olurken hiç bi acı hisstmedim çok rahattım...
baş ağrım olmadı şükür ki ama hastaneden çıktıktan sonra feci dikiş ağrılarm oldu yanıyodu sanki oturup kalkarken.. (banada bol sıvı tüket dediler su meyve suyu çay ve neskafe..) ama yinede uyumadn cocugumu ilk kendim gördm ağlama sesini duydum...bu mutluluk hepsini unutturuyo zamanla...
allah yardımcın olsn gülsüm ve tüm hamişlerin bi kerede acısız sancısız kurtarsın yaradan...

ben de genel anestezi ile oldum canım..
ama uyanırken ağrılar içinde uyanma, mide bulantısı vs... hiç yaşamadım... çok iyiydi benim açımdan...ikinci olsa yine genel olurum çünkü; spinal ve epiduralde olan biten herşeyi duyacaksın, sana dokunduklarını hissedeceksin ama acı duymayacaksın tabiii..
benim gibi heyecanlı bir yapın varsa yine genel yaptır derim..
bana dr.um bile demişti; sen genel ol , öbür türlü de zaten bayılır kalırsın diye kaydirigubbakcemile3

genel anesteziden sonra ağrının fazla olduğuna katılmıyorum..
onun Kişinin ağrı eşiği ile alakası var bence.. sonuçta kesiyorlar yani..
zaten doğumdan sonra ağrı kesicileri de vuruyorlar..
ben ağrı falan duymadım...iki iğneden sonra ağrı kesici de almadım hatta..

ben epidurial yaptım,aradan 3 yıl geçti bu zaman içinde ne ağrım oldu ne sızım.baş ağrısı yaptığını ilk defa burda duydum,çevremde de epidurial yapan birçok arkadaşım var ama hiçbirinden şikayet duymadım şimdiye kadar,herkes çok memnun..

genel anesteziden sonra ağrının fazla olduğuna katılmıyorum..
onun Kişinin ağrı eşiği ile alakası var bence.. sonuçta kesiyorlar yani..
zaten doğumdan sonra ağrı kesicileri de vuruyorlar..
ben ağrı falan duymadım...iki iğneden sonra ağrı kesici de almadım hatta..

kız ben tam hastaneden çıkacakken bi hapşurdum dikişlerim kanadı...
geldim evde görümcemin oğlu bi bebiş daha var diye sevicem diye bi vurdu yanlışlıkla yine kanadı... 15 gün falan ağrım oldu...narkozdan da zor kurtuldum ben:..

bünyeye bağlı.ben spinal oldum.hiç doğum yaptım diyemiyorum.gram ağrı çeksem ya.bir kere ameliyata başlamalarını beklerken onlar çoktan başlamış bebeğin kafasını çıkarmak üzerelermiş.ondan sonra ertesi gün ayağa kalkıyorsun uyuşukluğun anca geçiyor.ilk sefer başın dönüyor sadece.baş ağrısı hiç olmadı.olmaması için bol bol su içmen lazım ameliyattan sonra.hem sezeryan olacaksan uyanık olmanı isterim bebeğin ilk anıını görürsün:) hiç korkma.ben ameliyattan 15 gün sonra mekiğe bile başladım günde 150 tane.ama kimse yapmasın bana birşey olmaması mucize imiş.bir nevi istisna yaani.hayırlı doğumlar dilerim.

esım bayan doktoru ve kesınlıkle normal dogumdan baskasını onermıyodu..en saglıklısı normal dogum hem anne hem bebek saglıgı ıcın eger zorunlu kalınmadıg muddet normal dogum..

tabiki de en sağlıklısı normal doğum...
ama ilki sezeryan olunca mecbur yine sezeryan olacak...ilkinde çok uğraştık normal olsun diye ama malesef olmadı...

bende epidural anest. nor.doğum yaptım
çok memnun kaldım gerçi bünyeden bünyeye de farkeder ama
hiç baş ağrım olmadı çok şükür.

Ben normal doğum istedim son ana kadar ama 7 saat suni sancı sonunda bebek inmeyince ve açıla olmayınca mecburen sezeryan olmak zorunda kaldım. Spinal anestezi ile oldum. Sonrasında bel ve baş ağrısı hiç yaşamadım. epidural anestezi de takılan katater orada kalıyor hastaneden çıkana kadar ağrı pompası kullanımı için. Bu yüzden bazı arkadaslar var sonrasında rahatsızlık duyan. Spinal anestezide sadece ameliyat esnasında iğne yapılıyor. Benim bacakarımın hissi ameliyattan 7-8 saat sonra tamamen gelmişti. O esnada ağrım da yavas yavas baslamıstı. Voltaren iğne yapıldı kalçadan, sonrasında çok rahattım. Spinal anesteziyi tavsiye ediyorum herkese.

cnm sanırım bunu en iyi dr unla konuşarak karar vermen en sağlıklısı olacak senin icin ben epidural sezeryan oldum ve hicbir şikayetim olmadı cok memnun kaldım iiki böle olmuşum diorum ama merkez dr anestezi dr u ve senin bünyen bunların hepsi cok önmli beni dr um yönlendirmişti senide o yönlendirmeli bence

teşekkür edrim sağol,verdiğin bilgiler için...kaydirigubbakcemile5

arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz... ilk doğumum genel anestezi idi narkozun etkisindin günlerce kurtulamadım...
ama epidural ve spinalde baş ağrısı çok oluyor diyorlar... bende de migren var...
gerçekten öyle mi...
yorumlarınızı bekliyorum...

Allah ' ım ben spinal anesteziyle sezeryan oldum , yaklaşık 1 hafta baş ağrısıyla mücadele ettim . ama nasıl bir baş ağrısı bilemezsin bende bu yaşıma kadar bilmemiştim :1shok: alıp başımı duvarlara vurasım geldi kafam kırılsın da kurtulayım dedim .. ayrıca uzun bir süre bel ağrısı da çektim iğnenin girdiği yerlerde ağrı oluştu.

Back
X