Gebeliğe Hazırlık Genetik Test Sonucu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba benim mthfr c677t homozigot polimorfizm yaziyor korkulacak birsey varmidir bilemedim tup bebek tedavisindeyiz nasip olursa 15 gune tup bebege baslanacak .
Folik asit kullaniyorum sadece.
Mthfr’lerin kayıpla ilişkisi kanıtlanmamış, artık testlerde bakılmasını da önermiyorlar, yurtdışında birçok ülkede kaldırılmış testlerden ama Türkiye’de hala bakılıyor.Genelde ciddiye almıyorlar, perinatologlarla konuşabilirsiniz

Merhaba benim mthfr c677t homozigot polimorfizm yaziyor korkulacak birsey varmidir bilemedim tup bebek tedavisindeyiz nasip olursa 15 gune tup bebege baslanacak .
Folik asit kullaniyorum sadece.
Tüp bebek tedavisinde önlem amacı oksapar kullanıyorsunuz.. Transfer günü başlanıyor, bi sorun olmaz öncesinde

Cnm hic bilmiyorum ama genelde universte hastanelerindeki doktorlar iyi oluyor istersen randevu alip gidebilirsin
Tamam peki bir sorum daha var kusura bakmayın sizi sıktım biraz ama merak ediyorum şimdi ben iki ay önce bebeğimj kaybettm ya biraz toparlanıp gideyim diyorum yoksa hemen mi gitmem gerekir bu konuda kafam karıştı

Tamam peki bir sorum daha var kusura bakmayın sizi sıktım biraz ama merak ediyorum şimdi ben iki ay önce bebeğimj kaybettm ya biraz toparlanıp gideyim diyorum yoksa hemen mi gitmem gerekir bu konuda kafam karıştı
Estağfirullah olsun ben elimden geliyorsa cevaplarim
Doktorunuz ne kadar dinlenme suresi verdi?Ben boş gebelikte kurtaj oldugumda doktor isyer bir adet donemin geçsin isterswn 3 ay bekle demişti benim tabi genetik test yatırmamıştım 6 ay sonra düşündük ama kimyasala sonuçlandı
Daha sonra doktor gebetik test yaptirmamizi söyledi yaptirincada pıhtılaşma çıktı 4 ay sonra tekrar hamile kaldim ve doktorumu iyiki dinlemisim once rabbim sonra doktorun sayesinde saglikla ilerler insallah
Sana bir tavsiye iyubir doktor bul hamile kalmadan ne yapilmasi gerekiyorsa öğren insallah saglikla hamile kalip bebegini saglikla kucagina alirsin bu surec yorucu olsada sonu çok guzel olacak inan moralini bozma

Çoğu kadında heterozigotluk oluyormuş ve farkedilmiyormuş. Bende de 4 tanesi heterozigot. 3 doktora danıştım gerek kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dedi.

Sizin de heterozigot büyük ihtimalle sorun olmaz.

Allah razı olsun canım. Daha çocuk için hiç görüşmedim bebek büyüktü ya adetimde düzene girmedi henüz ama eşime sperm DNA testi falan yaptırmayi düşünüyorum çok yorulduk artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çok yıkıcı oldu bizim için. Doktor düşünüyorum ama bı karar veremedim özel mi olsa devlet mi ama aklımda öncelikle Ankara'daym ben Etlik Zübeyde hanıma gitnek var orada hem araştırma hemde birçok bayan gittiği için deneyimlidirler diye düşünüyorum birde özel doktora gideceğim ki bakalm ikisi aynı şeyi mi farklı bir şey mi söyleyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…