- 1 Ocak 2022
- 1.267
- 1.587
- 83
- 49
- Konu Sahibi pismanperi
-
Ben. Narsistlerin kralıydı. Çoook yıprandım ama şimdi geriye bakınca çokşey de öğrwnmiş oldum. Tek ama tek çıkar yol uzak durmak. Çünkü sizin tüm ruhunuzu sömürdükten sonra posanız kalınca sizi beğenmeyip giderler genelde. Konu nedir bilmiyorum tabi ama genel durum bu oluyor narsitlerdeMerhaba, narsist biri ile ilişki yaşayıp ayrılan var mı?
Birde yalanı yalan söylemeden yaparlar. Sizden tuhaf şeyler isterler ikna ederler sonra da çevresine ahh bu böyle şeyler yapardı derler. Yemin etse başı ağrımaz. Zor ama inanılmaz bir tecrübedir narsistlerle ilişkiSizi öyle iyi anlıyorum ki ve neler söylemiş olabileceğini de çok iyi tahmin ediyorum. Ben akıl sağlığımı yitirmek üzere iken kurtuldum şu an çok iyi hissediyorum kendimi sadece içimdeki o öfke henüz geçmiş değil ve biliyorum ki bu da iyileşmenin bir parçası. Ne denli yalancı olduklarını söylemeye gerek bile yok zaten özetle onlarla yaşanılan her şey koskoca bir yalan zira bu kişiler bir yalan
Oyuncağını geri istiyor. Yaptıklarının tek ve yegane amacı sadece bu. Duyguları yok onların, karşısındaki insanları aynalayarak yaşıyorlar. O donuk, ışıksız bakışları ilk görüşte bir terslik olduğunu insana hissettiriyor ancak o kadar usta manipülatörler ki böyle hissettiğin için kendinde sorun arıyorsun.Kesinlikle öyle... Ben de terapi aldım 6-7 ay kadar çok çok iyi gelmişti.
Bakın anlatayım size; 2 ay kadar önce salak kafam bloguna girdim ve bi ölüm yazısı okudum annesi ölmüş gibi. Dedim ki eflatuns onca zamanınız birlikte geçti yaz baş sağlığı dile, ölen meğerse başkasıymış sırf ben yazayım diye annesi ölmüş gibi yazmış bunu da sonradan anladım. 3-4 gün konuştuk. Dedim bu adam çok iyi akıllanmış düzelmiş içime istemsiz bi umut doğdu fakat o zamanlar flört ettiğim biri vardı hayatımda, alttan girdi üstten çıktı ben yokken biri oldu mu diye ona biriyle flört ettiğimi söyledim olmadı dedim ki olmamıştı beraberliğimiz. Bana akla hayale alınmayacak kadar ağır ithamlarda bulundu sanki evliyiz ben onu aldattım hatta gittim aldattığım adamdan çocuk yaptım gibi cümleler düşünün kendime gelemedim. Direk kestim iletişimi direk. 3 gün sonra ben çok kötüyüm sana çok ağır konuştum özür dilerim diyerek mesaj attı, sanıyor ki ben ona döneceğim. Engelledim her yerden asla bana ulaşamayacak şekilde.
Bu insanlar patalojik vakalar,, kendileri istemedikleri sürece ki istedikleri şekilde bile düzelmeleri kolay değilken kendi hayatlarımızı mahvetmemeli, manipülelere izin vermemeliyiz. Aşkından ölsem dahi ki kimse aşktan ölmez psikolojik sağlık o kadar önemli ki bunu elimizden alacak birilerini hayatımıza almamalıyız. Ders oldu diyelim. Çok kaybım oldu. Hala düzeltemedim kendimi, pesimist düşüncelerden arındıramadım, sohbet ediyorum diyelim yeni tanıştığım biriyle donup kalıyorum kafamda bir sürü şey dönüyor konuşurken bile. Hep onun etkileri.
Çok, doğru iki tesbit, girdap ve kaosYani şu an yapmam gereken şey hiç bir şey, tamamen tepkisiz kalmam en doğrusu görünüyor? Tekrar aynı girdaba girip aynı kaosu yaşamak istemiyorum. Yeni yeni yiyip içebiliyor, uyuyabiliyorum, hayata gülen gözlerle bakabiliyorum ve tekrar ölmek istemiyorum
Tamam işte bunlar enerji emmek için hayatlarında hep biri olsun isterler. O kadın tekmeyi bassa size dönmeye çalışır mesela.Benimki barışma çabasında değil, hayatında 8 sene önce var olan kadını tekrar hayatına alarak gözüme sokma ve beni sinirlendirme çabasında. Şu an bulundukları yerde bir gün önce ben bir ortak arkadaşımızla gittim onun hikayelerinden gördü ve halen orada olup olmadığımızı defalarca kere sorarak kendisinin o kadınla orada olduğunu gözüme sokmaya çalıştı. Amacı beni sinirlendirip ona tepki vermem ama hiç bir şey yapmadım sadece gerçekten sinirlendim ve bunca zaman böylesine karakter yoksununu basıl hayatımda tuttuğumu bir kere daha sorguladım
:) öğrendim şimdi teşekkürler. Evet Sezer Ergör'ün videolarını her gün izliyorum. Allahıım size de yardım etsin inşallah ve benimle birlikte bu süreci yaşayan herkese de . Ben kendime olan özgüvenimi, konuşma yetimi, insanlığımı kaybetmiştim. Derin bir suçluluk ve değersizlik duygusu içindeydim ama çok şükür kurtuldum onu affettim içimde neden bana bunu yaptı yerine "ben neden böyle birini seçtim" sorusunu sordum ve cevabını buldum. Kendimi sevmeyi, varlığımı takdir etmeyi öğrendim, vicdanımı susturdum ve daha pek çok şey. Yaşadıklarımı anlatırken ve hatırladığımda halen elim ayağım titriyor biri ile görüşeceğimde ya da yeni bir şeye başlayacağımda halen hata yapıyor hissiyatini yaşayabiliyorum. Tek istediğim tamamen kurtulmak ve elbette 1 günde olmuyor zira bu hale 1 günde gelmedim. Ayrılık sonraki süreci öğrenmek istdim her hangi bir tuzağa düşmemek adına. Canımın derdindeyim sadece kaba tabirleMesajlara cevap olarak yorumla derseniz kime cevap verdiğiniz belli olur ve ona bildirim gider pismanperi :))
Öfkeyi atmak çok zor, ben de tamamen atamadım ki. İzlediniz mi bilmiyorum ama youtube da Sezer Ergör videoları çok çok aydınlatmıştı beni hala da izlerim. Mutlaka bakın uzman psikolog ve sırf narsisizm çalışıyor.
Bu insanların hastalıklı bir kafa yapıları var dışına çıkamıyorlar, gerçeği kendilerine göre çevirip yansıtmada öyle başarılar ki... Çocukluklarından beri geliştirdikleri sistemler olduğu için yetişkinlikte çok rahat şekilde davranabiliyorlar.
En başta o kadar yumuşaktım o kadar üzülüyordum ki ona geçirdiği çocukluğa, babasızlığına, bi başınalığına. Ama anladım o etrafındakileri püskürtmüş yalnızlığı seçmiş bunla gurur duyarken kendinden başkasını ''sizler'' olarak adlandırıyordu ben de dahildim onun karşısında duran kişiler topluluğuna.
Bana da aynısı oldu, benden maddi ve manevi alacak bir şeyi kalmayınca, sadakatsizliğini alen hale getirip benim tarafımdan da tespit edildiğinde yine benden ayrılan oldu. Seebi ise benim kafamda kurmam, ruh hastası bir manyak olmam oldu ama iyi ki de oldu. Araa iş için bahanele ile mesaj gönderiyor konu sadece para oluyor elbette ceva dahi vermiyırum. Şimdi ise daha dün bulunduğum yere bugün gidip orada olup olmadığımı ısarla ortak arkadaşımıza sorup konntrol sağlayarak eski kız arkadaşını aynı yere götürmek ve benim de bunu duymamı sağlamak çünkü biliyor ki önceden bu durum beni çok sinirlendirirdi. Belki de saldırmamı istedi ama tepki vermedim. Evet sinirlendim çünkü gittiğimiz her yer de sponsor ben oluyordum şimdi ise o sponsor nasıl böyle karakter yoksunu birine onca yılımı verdim diye sinirlendim ama çok şükür dengeye geldim.Ben. Narsistlerin kralıydı. Çoook yıprandım ama şimdi geriye bakınca çokşey de öğrwnmiş oldum. Tek ama tek çıkar yol uzak durmak. Çünkü sizin tüm ruhunuzu sömürdükten sonra posanız kalınca sizi beğenmeyip giderler genelde. Konu nedir bilmiyorum tabi ama genel durum bu oluyor narsitlerde
Oyuncağını geri istiyor. Yaptıklarının tek ve yegane amacı sadece bu. Duyguları yok onların, karşısındaki insanları aynalayarak yaşıyorlar. O donuk, ışıksız bakışları ilk görüşte bir terslik olduğunu insana hissettiriyor ancak o kadar usta manipülatörler ki böyle hissettiğin için kendinde sorun arıyorsun.
Kendisine yeni bir "av" bulana kadar uğraşacak. Her türlü kışkırtmayı deneyecek.
Ben kurtulmak için polisle tehdit ettim. Statüleri hayatları olduğu için geri çekildi ve bir daha da asla bulaşmadı çamur. Dava sürecinde aşırı yıprandım, uzman desteği aldım. 2 sene oldu yeni yeni düzeldiğimi söylüyor çevrem.
Konuşmaya korkar biçimdeydim. Zihnimin içinden konuşuyordum ama mimiklerim yoktu. Annem çoğu zaman adımı bir iki kere seslendiğinde anlıyordum dışardan konuşmadığımı. Beni öyle manipüle etmişti ki tek kelimeden kaos çıkarıp sindirmeye, hakimiyet kurmaya çalışıyordu.
Bin şükür kurtuldum o cehennemden de o zebanilerden de.
Çok geçmiş olsun, ben şiddetini ve kötü mesajlarını Savcılığa şikayet etmekle durdurmuştum. Bana saçma sapan iş konuları dışıda yazmıyor, aramıyor. Beni takip edebileceği her hangi bir sosyal ağ yok takipleşmiyoruz. BEni herkese kötüleyebilir ama umrumda bile değil dışarıdan gören herkes zamanında gerçeğini görüp beni zaten uyarmıştı ayrıl diye. Beni sadece hayatındaki kadınlara ruh hatası olarak tanıttığını biliyorum ama bunula da ilgilenmiyorum. Ortak arkadaşlarımızın paylaşımından beni görebiliyor ve kendisi eski sevgilisi ile tatilde o hald ebenim hayatımda bir olup olmadığını ondan sorup öğrenmeye çalışıyor ama benimle ilgili hiç bir bilgi ona gitmiyor.Ben ayrıldıktan sonra asla barışmak için adım atmadı adı üstünde narsist egosu çok yüksek ama şans eseri karşılaşıyormuşuz gibi orda burda karşıma çıkıyordu. Bir süre bekledi geri dönmemi (ortak arkadaşımıza söylemiş) baktı dönmüyorum bu sefer çevremdeki insanlarla sevgili olmaya başladı. Sürekli arkamdan konuşup herkese beni kötülüyordu. Asla muhatap almadım. Sonra hayatıma başkası girdi, nasıl becerdiyse gitmiş hayatımdaki kişinin en yakın arkadaşlarından bir kızla sevgili olmuş. Kızı doldurdu doldurdu atmadığı iftira kalmadı, kız da sözde arkadaşını korumak için geldi onun söylediklerini sevgilime söyledi. Ben gidip arkamdan konuştuğu şeyler için hesap sorunca ona kafayı takmış ona takıntılı aşıkmışım gibi muamele etti ve herkese de öyle söylüyormuş. En sonunda elime fırsat geçti biraz da planladım baya büyük bir intikam aldım, dedim ki bir daha adımı ağzına almayacaksın alırsan ben de durmam. Ne ben senden bahsedeyim ne sen benden. Öyle diyerek ondan kurtuldum. Artık arkamdan konuşmuyor. Bunlar olalı seneler oldu, 18-19 yaşındaydım o zamanlar.
Aradan 5 seneden fazla zaman geçti ve geçen sene sevgilimin (bu farklı biri) uzun süredir konuşmadığı bir arkadaşı hortladı bir yerden ve beraber online oyun oynamayı teklif etti, o da ne beraber oynayacakları diğer arkadaşı da bu narsist eximmiş ve onunla tanıştırmak istiyormuş. Bu seferki sevgilime her şeyi anlattım, 2'sinden de uzak durdu ve o teklif eden arkadaşını da sildi, kafam rahat şükür.
Eğer sizinki de benimki gibiyse tavsiyem; eğer size zarar vereceği bir ortam yoksa, arkanızdan konuşacağı kimse yoksa, hiçbir yaptığına hiçbir tepki vermeyin ve uzak durun. Her yerden engelleyin ya da sizi görebileceği her yeri dondurun sosyal medya vs. Eğer ortak çevreniz varsa veya muhatap olmanız gereken bir durum varsa da her zaman gardınızı alın. Size yazdığı mesaj vs varsa silmeyin.
o kadın tekmeyi basmaz :) o yüzden ona gidiyor çünkü hırs yaptı kadın onu her şekilde onun olsun istiyor. Şimdi alsın tepe tepe onun olsun. Zaten hiç bir zaman tek bir kişi ile yetinemiyorlar ayrıldktan sonra öğrendiğim bir şey çok üzmüştü beni, benimle birlikte 6 yıldır başka biri de varmış ve aynı zamanda farklı kişilerde ama yine de yetmedi ona yetmiyorTamam işte bunlar enerji emmek için hayatlarında hep biri olsun isterler. O kadın tekmeyi bassa size dönmeye çalışır mesela.
teşekkürler size de geçmiş olsun, o zaman onu görmezden gelmek dışında yapacak bir şey yok bence, keşke ortak arkadaşınız da olmasaydı görüp sinirleriniz bozulmazdıÇok geçmiş olsun, ben şiddetini ve kötü mesajlarını Savcılığa şikayet etmekle durdurmuştum. Bana saçma sapan iş konuları dışıda yazmıyor, aramıyor. Beni takip edebileceği her hangi bir sosyal ağ yok takipleşmiyoruz. BEni herkese kötüleyebilir ama umrumda bile değil dışarıdan gören herkes zamanında gerçeğini görüp beni zaten uyarmıştı ayrıl diye. Beni sadece hayatındaki kadınlara ruh hatası olarak tanıttığını biliyorum ama bunula da ilgilenmiyorum. Ortak arkadaşlarımızın paylaşımından beni görebiliyor ve kendisi eski sevgilisi ile tatilde o hald ebenim hayatımda bir olup olmadığını ondan sorup öğrenmeye çalışıyor ama benimle ilgili hiç bir bilgi ona gitmiyor.
Arkadaşıma artık bana bilgi getirmemesini söyledim. Çok teşekkür ederimteşekkürler size de geçmiş olsun, o zaman onu görmezden gelmek dışında yapacak bir şey yok bence, keşke ortak arkadaşınız da olmasaydı görüp sinirleriniz bozulmazdı
Kadının adama verecek enerjisi kalmadığında yani narsist beslenemediğinde adam tekmeyi basar ama o zamanda senin haberin olmaz yüksek ihtimal. :) Evet , narsistlerde skor olayını çok duydum. Yattığı kadınları not eden mi dersin ( defterde 500 - 600 kadın ismi vardı. ) aynı anda bilmem kaç kişiyi idare eden mi dersin. Tek unutmaman gereken bu bir kişilik bozukluğu. Sen bu herifle evli olabilirdin , çocuğun olabilirdi. Ama neyse ki değilsin özgürsün.o kadın tekmeyi basmaz :) o yüzden ona gidiyor çünkü hırs yaptı kadın onu her şekilde onun olsun istiyor. Şimdi alsın tepe tepe onun olsun. Zaten hiç bir zaman tek bir kişi ile yetinemiyorlar ayrıldktan sonra öğrendiğim bir şey çok üzmüştü beni, benimle birlikte 6 yıldır başka biri de varmış ve aynı zamanda farklı kişilerde ama yine de yetmedi ona yetmiyor
ay evet bu benimkinde de vardı. sevgili sayısını skor gibi tutuyordu. tabi o zamanlar saf ergen ben anlamamıştım hatta şaka yapıyor sanmıştım o kadar fazla olması imkansız geldiği için, benimkinin de 90'dan fazla sevgilisi olmuştu tam sayıyı hatırlamıyorum.Kadının adama verecek enerjisi kalmadığında yani narsist beslenemediğinde adam tekmeyi basar ama o zamanda senin haberin olmaz yüksek ihtimal. :) Evet , narsistlerde skor olayını çok duydum. Yattığı kadınları not eden mi dersin ( defterde 500 - 600 kadın ismi vardı. ) aynı anda bilmem kaç kişiyi idare eden mi dersin. Tek unutmaman gereken bu bir kişilik bozukluğu. Sen bu herifle evli olabilirdin , çocuğun olabilirdi. Ama neyse ki değilsin özgürsün.
Çok var böylesi inanın. Ben de bu skor olayını kaç defa duydum inanın bilmiyorum. Karakterleri ( yoksa karaktersizlikleri mi demeliydim ?ay evet bu benimkinde de vardı. sevgili sayısını skor gibi tutuyordu. tabi o zamanlar saf ergen ben anlamamıştım hatta şaka yapıyor sanmıştım o kadar fazla olması imkansız geldiği için, benimkinin de 90'dan fazla sevgilisi olmuştu tam sayıyı hatırlamıyorum.
Biyolojik babadan gördüğüm örüntüyü sürdürdüm işte. Hayatımdan hepsini çıkardım. Yoluna koydum az çok, bakalım. Umarım buluruz hepimiz hak ettiğimiz mutluluğu.çok üzülüyorum bunları duyduğum için benzer şeyleri yaşadım, dilerim hak ettiğiniz mutluluğu huzuru en kısa sürede hayatınıza alırsınız
Seksüel açıdan sapkınlık hepsinde var. Yani bu sapıklık derecesinde de oluyor böyle skor tutma seviyesinde de. Benim boşandığım yaratık kadınların normal doğum videolarını izler kendinden geçer, kahkaha atardı. Sonra sonra duyduğuma göre yatak aktivitelerinin her şeyini annesine anlatmış. Detaylarıyla. Ben son aylarda hiçbir şekilde yanıma yaklaştırmıyordum, bunu tabi annesine anlatmış. Annesi de benimkileri arayıp şikayet etmiş yine böyle arsızca utanmadan. Annem utana sıkıla yıllar sonra öyle bi sohbet açılınca bana söylemişti de yine oha ya demiştim.Kadının adama verecek enerjisi kalmadığında yani narsist beslenemediğinde adam tekmeyi basar ama o zamanda senin haberin olmaz yüksek ihtimal. :) Evet , narsistlerde skor olayını çok duydum. Yattığı kadınları not eden mi dersin ( defterde 500 - 600 kadın ismi vardı. ) aynı anda bilmem kaç kişiyi idare eden mi dersin. Tek unutmaman gereken bu bir kişilik bozukluğu. Sen bu herifle evli olabilirdin , çocuğun olabilirdi. Ama neyse ki değilsin özgürsün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?