Gerçek görüntümüz

Bir belgeselde aslında insan yüzünün asimetrik olduğunu, aynaların yanılttığını, bu yüzden fotoğraflardaki görüntümüzü bir türlü beğenemediğimizi ama o görüntünün bizden başkasına tuhaf gelmediğini izlemiştim.
Sizin gibi inanılmaz şaşırmıştım ben de:)
Aslında gerçek görüntümüz aynadaki değil, insanlar bizi o ön kameranın çektiği gibi görüyor. :)
Gercekten mi ? O zaman ben baya cirkinim ya.

8 Sayfayı okuyamadım, yazıldı mı bilmiyorum.
Bu göz alışmasıyla alakalı. Insanlar seni gördüğü şekilde alışıyor ama sen aynada farklı şekilde görüyorsun. Yani karşındakinin seni gördüğü şekilde sen kendini aynada göremiyorsun. Kısaca sana Alışık olmadığın yüzün, yani telefon kamerası ve insanların seni görüş Şekli. Seni gören senin o yüzüne Alışık, sen aynada gördüğüne. Sana çirkin gelen onlara gelmiyor çünkü onlar seni öyle biliyor. senin için yeni bir görüntü olduğu için sen kendini tanıyamıyorsun. : D

Ben sunu biliyorum
İnsanlar bizi,bizim kendimizi aynada gördüğümüzden 5 kat daha çirkin görüyorlarmış
Benim aynada beğenmedigim 5 kat iyi halimse:KK53:

çok güzel bir konu bence. benim düşündüklerimden de düşünenler varmış demek :)ben de resimlerde daha simetriğimdir aynlarda ağzım yüzüm asimetrik yamuk duruyor.kameralarda cildimizle ilgili sıkıntılarda çok belli olmaz mesela ama çıplak gözle apaçık meydanda:KK49:

Ben de bunu çok düşünüyorum. Keşke bi günlüğüne kendimi başkasının gözüyle izleyebilsem. Ama tabiki ayna fotoğraf makinasından daha gerçekçi. Yine de ayna da tam gerçekleri yansıtmıyo çünkü her aynada farklıyım. Bide en en en kötü göründüğüm yer otobüs camlarındaki yansımam sanki başka birine dönüşüyorum:KK70:
Aynen ya o yansıma beni de depresyona sokuyor:KK70:

Fotoda kimi insanlar fotojenik değildir çirkin çıkabilir. ben fotoda daha gerçek çıktığımıza ikna olmadım. Bir örnek üzerinden gidelim aklıma gelen; eşimle tanışmadan önce fotosunu gösterdiklerinde normal dedim ama ilk kez görüştüğümüzde fotodakinden daha iyi olduğunu gördüm. Onu daha önce hiç fotoğraftan başka görmemiştim ki gözüm alışsın da daha iyi gelsin. Yoksa aşktan gözüm mü kör oldu?:KK37:

ön kameradaki insanların seni gördüğü şeklin, aynada ise senin gördüğün. simetrik değiliz aslında :))

flaştan olabilir mi? Flaşsız denedin mi?o_O

Evet çoğunluk flaş açık olduğundan ama flaşsız da olsa çoğu zaman kapalı çıkıyor nasıl rast getiriyorsam gözümü kıprttığım zamana denk geliyor :) Böyle uyuyormuş ama gülüyormuşum gibi çıkıyorum çok sinir bozucu
:D

Evet çoğunluk flaş açık olduğundan ama flaşsız da olsa çoğu zaman kapalı çıkıyor nasıl rast getiriyorsam gözümü kıprttığım zamana denk geliyor :) Böyle uyuyormuş ama gülüyormuşum gibi çıkıyorum çok sinir bozucu :KK70:
bu büyük yetenek farkındasın değil mi? bende kasıyorum kendimi. bazen iyi çıkmıyorum. bazen de iyi.:KK53:

Aynadaki yalancı görüntüdür sağın sol tarafta,solun sağ tarafta cıkar.karşıdaki şnsan seni aynadakş gibi görmez.doğal olarak aynada farlklısın,gercek görüntü fotodakidir.karsındaki insanın gördüğü şekliyle

Ben birine normal baktığımda da aynadan onun görüntüsüne baktığımda da aynı görünüyor, sıkıntı yapmayın hanımlar :D

Bazı insanlar fotoğrafta,kamerada başka aynada başka çıkar.Tabi insanın aklına şu geliyor acaba diğer insanlar beni aynadaki gibi mi görüyor,fotoğraftaki gibi mi? Cevabı da şu fotoğraftaki görüntünüze aldanmayın en iyi fotoğraf makinesi bile insan gözünün yanına yaklaşamaz dolayısıyla kameradaki görüntü asıl görüntünüz değildir. Ayrıca insanların %70 inin yüzü asimetriktir.Yani sağı farklı solu farklı.Bu durumda aynada gördüğünüz de gerçek haliniz değil,yüzünüzün sağı ve solunu yer değiştirmiş olarak görür insanlar,aynadaki gibi değil BU DURUMDA HANGİSİ BENİM GERÇEK GÖRÜNTÜM SORUSUNUN CEVABINI İSE DEDİĞİM GİBİ İKİ AYNADAN ELDE EDECEĞİNİZ YANSIMAYLA KARŞILAYABİLİRSİNİZ Bunun için boyutu farketmeksizin iki aynayı 90 derece açıyla kesiştirin arada kalan görüntü 3.şahısların sizi dışardan nasıl gördüğünü net olarak yansıtır VE BUNU BİLEN İNSAN SAYISI ÇOK AZDIR Göreceği asıl görüntüden sonra hayata küsenler olabilir ama bununla yaşamayı öğrenmelisiniz

Kaynak: Tipimiz Aslında Çok Farklı Kimse Aynadaki Gibi Değil | izafet.net

BU konuya değinmen güzel olmuş bende fotoğraflarda sanki değişik bir insanmışım gibi çıkıyor Aynaya bakınca daha farklıyım hatta aynanın açısını değiştirdiğimde bile bazen farklı olabiliyor

İşte bu sebepten hıc selfıe yapmadım. İgrenc otesı gelırım kendıme..
Ayrıca tlf numda ses kaydı programı var işim gereği. Bazen dönüp dinlemem gerekiyor , sesimden de tiksiniyorum..
Ben gidip öldüreyim kendimi :D

kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)

Bence siz çok boş kalmışsınız, kendi kendinize sorun yaratmışsınız :D Ön kameralar normalleri kadar kaliteli olmadığı için öyle saçmalıklar olabiliyor. Siz aynalara inanın, sonuçta görüntüyü birebir yansıtıyor.

İnsan yüzünün simetrik olmadığını biliyordum da hiç daha önce üzerinde düşünmemiştim. Oldum olası fotoğraf işinden hoşlanmam ama nedeni bu değil. Şimdi burayı okuyunca hem aynaya baktım, sonra da fotoğraflarımı çektim. Telefonumun kamerası da afedersiniz bok gibidir. Fotoğrafı aynadakinden daha iyi buldum ben. Eğer insanlar fotoğraftaki gibi görüyorsa daha iyi yani. :KK70: Tabi fotoğrafta kamera, lens, ışık, iso, hdr falan gibi yığınla şey var ve hepsi önemli. Ama önemli olan gerçek insan gözü, gerçek beynin algıladığı. Zaten arada çok büyük bir fark yok öyle farklı gördü diye hayata küstürecek kadar bi durum yok bence.

kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)
kafanızı bunlarla meşgul edeceğinize daha faydalı şeylerle uğraşsanız mesela?

Aynaya dikkatli bakın arkadaşlar. Simetri olarak ters çevirdiğini kanıtlayabiliriz. Elinize üzerinde yazı yazan bir kağıt alıp aynaya tutun, yazıyı ters gösterecektir. Yüzümüzü de öyle gösteriyor işte ayna, ters çevirerek gösteriyor yani. İnsan yüzü simetrik değildir, bunu telefonun on kamerasını falan baz alarak söylemiyorum, simetrik değil yani. Simetrik olsak daha çirkin olurduk. Aynalar yalan mı söylüyor, ayna gerçeği gösterir diye diretmeniz boşuna yani. Çok çok bariz bi fark yok ama bence.

Back
X