Gerçek görüntümüz

kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)
Bunu araştırabilirsiniz internette yüzümüz simetrik değildir hemde kimsenin asıl simetrik olunca ilginç görünüyor ki bunun Fotoğraflarla çalışmasını yaptılar.

Gece gece güldüm ya nedense komik geldi. :KK53:

Hiç düşünmedim elâlemin gözünden nasıl göründüğümü. Ama bence aynadaki gibidir. Ayna direk yansımadır telefonlarda da lens var ama hepsi net olmayadabiliyor. Ayna her zaman nettir. Bir de fotoğraf çekme açısı da insana güzellik/çirkinlik katıyor. Bu yüzden direk aynaya güven. :KK39:

en guzel videoya alıp izlemek:) insan video goruntulerini izlerken cıkan sesini bile garipsiyor bu benim sesimmi falan oluyosun ilginc seyler:)

Fotoğrafla ayna tabi ki farklı
Ama gerçek olan ayna

Bazı insan çirkindir fotoğrafa bakarsın bildiğin güzel bambaşka çıkmış.

Aynada ters görüyoruz sadece okadar.
Yanınıza birini alıp öyle bakın aynaya gördüğünüz gibi mi değil mi anlarsınız.

Aynadaki görüntü gerçek değil biz kendimizi ters görürüz ancak gözümüz ona alıştığı için kendimizi o şekilde güzel buluruz.
Fotoğraftaki goruntu gerçektir insanlar bizi nasıl görüyorsa öyle gösterir ancak başkaları da yüzümüzün o görüntüsüne alisiktir. O yüzden fotoğraf çektirince biz çok çirkin cikmisim derken yanimizdakiler hayır güzel cikmissin derler. Tamamen göz alışkanlığı ile ilgili.
Dikkat ederseniz ön kameralar önce ayna görüntüsü ile gösterirken fotoğraf kaydolurken diğer yöne döner. Ayrıca yüzümüz simetrik olsa bu iki goruntu de aynı olurdu.

kızlar son zamanlarda aklıma bir düşünce takıldı şimdi özellikle telefonun ön kamerasından çektiğim resimde aslında ağzımın biraz kaymış ve bir gözümün diğerinden belirgin şekilde büyük olduğunu gördüm yani bu dert değil Allah'ın yarattığı sonuçta. gerçekte öylede olsam kesinlikle bir sorun yok. sadece aklıma takıldı. ama aynadan kendime baktığımda yüzümün tam simetrik olduğunu görüyorum. diğer insanlar acaba bizi nasıl görüyorlar yani başka insanın gözünden nasıl görünüyoruz bunu çözemedim aynadaki mi yoksa telefonun ön kamerasındaki mi gerçek görüntümüz bu çok enteresan. internette okudum insanın asıl görüntüsü 2 dik açıyla konulmuş aynadan bakılan görüntüsüymüş bu doğru mu bundan baktığınızda da gerçekten enteresan çok farklı asimetrik bir yüz çıkıyor. Dediğim gibi amaç güzellik veya çirkinlik değil bu benim için önemli değil sadece simetriklik mi yoksa asimetriklik (yamukluk) mi bu dikkatimi çekti. Sizde de acaba bu ön kamerada çekilen ve aynadan baktığınız görüntünüz farklı mı merak ettim. Bir de şunun için soruyorum aynadan baktığımda kendimi çok güzel gören biriyim aslında o ben değil miymişim ön kameradan görünce aslında öyle olmadığımı gördüm. Dert değil kesinlikle sadece biraz takıldım bu konuya :)

her birimizin nesneyi algılayış şeklimiz farklıdır. tüm duyu organları için geçerli bu.
ayna sizi olduğunuz gibi yansıtmaz (mağazalardaki aynaları düşünün olduğumuzdan daha zayıf ya da şişman gösterebiliyorlar)
işin içine pek çok şey giriyor. açı, ışık, gözünüzün bunları algılaması vs.
o yüzden aslında aynada olduğunuz gibi de değilsiniz.

telefonun ön kamerasına gelince. o kameraları nasıl yapıyorlarsa hilkat garibesi gibi çıkıyoruz. portlak gözler, çıkık alın vs. ona hiç güvenilmez.

insan yüzü asimetriktir. sağ profiliniz sol profilinize benzemez ve nedendir bilmem biri daha güzel oluyor hep. zaten simetri tuhaf görünmenize sebep olur (bir ara ünlülerin yüzleri simetrik olsaydı gibi bir yazı okumuştum. gerçekten tuhaf duruyor. tepeden çekiç yemiş gibi).

ben de düşünmüştüm bir ara "acaba dışarıya nasıl görünüyorum?" diye.
sonra bunu bilmenin mümkün olamayacağını kabul ettim.
sanırım gerçeğe en yakını yine basit bir ev aynasının yansıttığı.

telefonun on kamerasından baktıgımda kaslarımın asagı ve yukarı kısmının farklı oldugunu goruyorum
aynadanda kameradanda kendımı begenıyorum :)

adriana lima da hayranları ile selfie çekinmiyormuş çirkin çıktığı için :) ben de selfie yi hiç sevmiyorum demek ki kadın biliyor ön kamerada bir tuhaflık var:)

şimdi asıl önemli olan şu biz belki 2 dik açışla konulmuş ayna gibi değilde 15 dik açılı aynayla görüoz karşımızdakini ? ne belli karşımızdakinin bizi nasıl gördüğü :D:KK8::KK8:

benim burnum kırıktır mesela. aynadan baksam önden düz geliyor bana ama dediğin gibi ters kameradan falan görünce bariz yamuk hahaha:D

bende senin gibi düsünüyorum acaba gerçekte dışardan nasıl görünüyoruz :D

ben bir arkadaşımla bunu test ettim şöyle ki arkadaşımla ayna karşısına geçtik ben onun aynadaki görüntüsünü ve direk gözümle gördüğüm görüntüyü kıyasladım. aynada insanın yüzü daha çirkin oluyor gerçekte daha güzel görünüyordu.

Gerçek görüntü diye bir şey yok, görüntü lensin kalitesine, ışığa , kaç lens olduğuna bağlı.

Tek gözlü insanların derinlik algısı normal insanlardan farklı mesela, perspektif beyinde 2 gözün verdikleriyle oluşturuluyor.

Telefonu sallayın yani canlar:)

Benim merak ettiğim konu görüntünün beyinden beyine nasıl değiştiği.

konuyla alakasız ama bende hep fotograflarda gözlerim kapalı çıkıyorum peki buna ne diyeceksiniz? O kadar sinir bozucu ki bi daha çek bi daha çek olayıı :KK11: :KK11:

Back
X