Gerçek midir, böyle bir şey var mıdır?... Ben hiç duymadım

bizdede öyle beşiğini kız tarafı alır birde bikaç parça bişey ilk torunda...
ama babaannenin almıycağı anlamına gelmez babannede alır

diyelimki var böyle bişey hayret bişiya seninde torunun adamın içiden gelmesse adetinede kendisinede

kızlar saçma ama bizimkilerde bu adete uydular herşeyi babam karşıladı elinden gelenin en iyisini aldı adamcağız ama yine yaranamadı
sen takma cevap bile verme seviyesine düşme

malesef böyle saçma bi adet var, özellikle doğuda,bizde de böyle olmuştu , annem beşiği almıştı, kayınvalidem sadece doğumdan sonra altın takmıştı. hazırlıklarda hiç bişey yapmadı,,ben de anneme beşik dışında bişey aldırtmadım......herşeyimizi eşimle biz yaptık.

var var
bizdede var o sacma adet (!) Sanki diger adetleri harfiyyen yerine getirmisler gibi
kizima ne annem birsey aldi nede babannesi !
Babannesi sadece kunya aldi ama kizinin ilk cocuguna doldurmus , besige, kizinin giyecek kiyafetine kadar. Ama bize gelince borcumuz var derler. Esim de diyor ihtiyacimiz mi var?
Birak kimse birsey yapmasin.Ama buda ihtiyactan degilki insan gormek istiyor, acikcasi.
Kimseden birsey gormedik herseyi ben kendim gonlumce aldim, almayada devam ediyom, Allahima bin sukur.

Son düzenleme:
Ben erzincan kökenliyim.
Erzincan'a da her 2 yılda bir muhakkak giderim böyle bir adet filan da yok bizim oralarda.
Kayınvaliden kuru sıkıya getirmiş işi...
:olmaz:

hayal benim esimde erzincanli kiz.
Benim kaynanam kizinin ilk bebegine herseyi aldi bizimkinede bir kunye. bende dedim
ki ona benim kizimi sevme git kizininkini sev
karsidan tuttum defneyi al iste bu kadar hakkin var dedim cektim geri.
ay ben lafimi hic esirgemem derim, ama hakettiler canim ya.
bir de borcumuz var diye agliyor bana kalkmis ele rezil olmayalim diyor. kizi el olarak goruyor
ama duzuyor masallah herseyi. banada dedim el muamelsi yap ozaman. bu ne is
evdeki cocuk acken elin cocugumu doyurulur mantik bumu??
bence bu adet filan degil . dupe duz yolunu yapiyorlar. insan sevinmezmi torun geliyor
diye heyecanlanmazmi? valla benim simdi kardesim dogum yapacak nerden ne alsam diye hep bakiniyorum. Aldimda yani alacamda. Ben teyzeyim bana bu duser yada dusmez
demiyorum ay kimsede dememeli ya. Sinirleniyorum ben bu konudada cenem dusuyor kusura bakmayin.
Annem yine hic birsey almadi o daha da bir koyuyor insana ya . Hadi o el diyorsunda
bu ne peki? :1no2:

hic öyle sey olurmuu.kim ne isterse onu alir.allahi var kaynanam cocugun yatagini düzmüstüüü. annem de bir sürü kiyafet göndermisti. kayin pederimde hesap actirmistii .öyle sey olmaz .kim ne isterse onu alsin

Back
X