Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ah canım yaa aynısını bende yaşadım kayınvaldeler erzincanlı ama dedeler zamanı istanbula gelmişler onlardada böyle bir adet varmış(memleketini görmemiş doğru düzgün adetini yürütmeye çalışıyor) ben hamileykende binkere söyledi ilk torun kız tarafı yapar annene söyle benden bişey bekleme diye annemede söylerdi durmadan bende bu torun taraf meselesi değil içinden gelirse yaparsın ben kimseden bişey beklemiyorum derdim.gerçektende yapmadı bikaç parça bişey ördü onlarıda anlata anlata bitirmedi herşeyi annem yaptı ama görev olarak değil içinden geldiği için kızım 7 yaşında halada yapmaya devam ediyor seve seve yapıyor tüm torunlarına kayınvaldemin tek torunu benim kızım üstelik ama bence bunlara takılma boşver önemli olan sevgisini verebilecekmi bu önemli çocuk eşyayla değil sevgiyle büyür çocukta kendini seveni sever.
ya bişey diycem yazıların hemen hepsini okudum
zilanurun kayınvalidesi beni ilgilendirmez o insanlıktan nasibini almamıştır ondan öyle davranmıştır
ama şu adetlere saçma diyen arkadaşlara bikaç bişey yazmadan da geçemiycem doğrusu
biz ne zaman bu kadar medeni olduk onu da anlamıyorum ya neyse
işimize gelen de medeni işimize gelmezse gelenekçi kesiliyoruz nedense
duydunuz mu duymadınız mı orarasını bilemem ama türkiyenin biçok vilayetin de çocuğun beşiğini anane hazırlar ben bu doğrudur demiyorum ama böyle bi gelenek var ve saçma denilmesi herkesin her şeyi eleştirmesi de garibime gidiyor
evet benim kızımın beşiğini annem hazırladı hem de büyük bi zevkle herşeyini beraber aldık annemle
annem de aldı biz eşimle de aldık
ama babanneside elinden geldiğince bohça hazırladı kızıma
getirdi altınını taktı
babannne de kendi kızının ilk bebeğine beşik hazırladı yani anlayacağınız
geline yapmasa bile o da kendi kızına beşik hazırlıyor
biz de adet böyle burada ben medeniyim diye geçinen biçok insandan daha medeni yaşıyorum
ama öyle herşeye saçma bu nasıl bi adet falan da demiyorum
ona saçma buna saçma eee geleneklerimiz işte böyle körelip gidiyor
bu ne ya
biçok yazıyı okuyorum herkes herşeye tepkili hiç olumlu yaklaşan yok maşallah
herkeste de şu kaygı var vay bee kadına bak amma da medeni haaaa desinler diye
kendinizden ödün vermeyin artık
![]()
Bunu söyleyen arkadaşa soruyorum:ya bişey diycem yazıların hemen hepsini okudum
zilanurun kayınvalidesi beni ilgilendirmez o insanlıktan nasibini almamıştır ondan öyle davranmıştır
ama şu adetlere saçma diyen arkadaşlara bikaç bişey yazmadan da geçemiycem doğrusu
biz ne zaman bu kadar medeni olduk onu da anlamıyorum ya neyse
işimize gelen de medeni işimize gelmezse gelenekçi kesiliyoruz nedense
duydunuz mu duymadınız mı orarasını bilemem ama türkiyenin biçok vilayetin de çocuğun beşiğini anane hazırlar ben bu doğrudur demiyorum ama böyle bi gelenek var ve saçma denilmesi herkesin her şeyi eleştirmesi de garibime gidiyor
evet benim kızımın beşiğini annem hazırladı hem de büyük bi zevkle herşeyini beraber aldık annemle
annem de aldı biz eşimle de aldık
ama babanneside elinden geldiğince bohça hazırladı kızıma
getirdi altınını taktı
babannne de kendi kızının ilk bebeğine beşik hazırladı yani anlayacağınız
geline yapmasa bile o da kendi kızına beşik hazırlıyor
biz de adet böyle burada ben medeniyim diye geçinen biçok insandan daha medeni yaşıyorum
ama öyle herşeye saçma bu nasıl bi adet falan da demiyorum
ona saçma buna saçma eee geleneklerimiz işte böyle körelip gidiyor
bu ne ya
biçok yazıyı okuyorum herkes herşeye tepkili hiç olumlu yaklaşan yok maşallah
herkeste de şu kaygı var vay bee kadına bak amma da medeni haaaa desinler diye
kendinizden ödün vermeyin artık
birincisi üslubunuza dikkat edin benim çocuğumun neyini kim alıyor o sizi alakadar etmezBunu söyleyen arkadaşa soruyorum:
Siz annenize mi güvenip çocuk yaptınız?
Bbebek bezini kim alıyor dede mi?
CADIARZU
Kaynana ne alıyor mamasını mı?
Ne adeti ya Allah aşkına insanlar sen aldın ben aldım kavgasına düşmesin diye birinde sen al diğerinde sen denmiş zamanında.
İnsanlar o zaman cahilmiş, bunu düşünememişler.
Şimdi öyle mi ya?
Çocuk yapmadan önce geleceğini hazırlayacaksın onun yoksa çocuk yapmakla bitse iş ooooooooo...
Yandık.
Memleket kaynanası-annesi bebeğine beşik almadı yorgan almadı diye ağlanan gelinlerle dolup taşardı.
Orada arkadaşlar medenilikten kasıtları karşıdakini anlamak, ona saygı göstermeyi kastediyorlar.
Medeni olmak bunu gerektirir:
Kimseyi zorlamadan fikrine saygı duymayı.
![]()
canım olay medenıyet yada medenıyetsızlık degıl. arkadasa bende takma soylerse soylesın dedım ama olay bısey alınacak alınmayacak kavgasıda degıl. olay kayınvalıdenın (herkes ıcın ) gelıne löp dıye lafı soylemesı sankı bırsey yapmayacak buna hazrılıklı ol demesı gıbı bırsey. komsum hamıle nısanda dogum yapacak ben bıle cocuga acaba ne alsam dıye dusunuyorum. olay bılezık besık kıyafet degıl anlayacagın dusunmek yada dusunmemekle ılıglı ...... aıleye bır bebek gelecek ve bebegın heyecanından once ne almasam kavgasının yaratılması. adetten once buyuklerın elımden geldıgınce herseyını yapmaya calısacagım o benımde ılk goz agrım ne yapalım, bısey lazımmı demeden once adetten,paradan konu acması .. benım anladıgım tabıııı
birincisi üslubunuza dikkat edin benim çocuğumun neyini kim alıyor o sizi alakadar etmez
ikincisi düzgün cevap verseydiniz alacağınız cevapda düzgün olacaktı
medenilik karşında ki insanın fikrine saygı göstermekse sen neden benim fikrime saygı göstermiyorsun işte burada bile kendinle çelişiyorsun
koskoca yazıdan çıkardığın şeye bakılırsa pek de anlayarak okumamış maksat yorum yapıp muhalefet olayım demişsin
ben geleneklere saçma denilmesine kızdım arkadaşım dön bidaha oku istersen
ikincisi
insanlar evlenirken neden kayınvalide ve kayınpederden altın ya da eşya bekliyorlar beklemesinler o zaman kendi kendilerine evlensinler
ne gerek var canım geleneğe göreneğe
kendi başımıza ne biliyorsak yapalım zaten devir bu olmuş
memleket kaynanası annesi bebeğine beşik almadı diye ağlayan gelinlerle dolmuş diyorsunuz ağlamasınlar efendim kim ağlasın diyor
elleri kırık mı gitsin kendisi alsın anneden kaynanadan medet umacağına
işte olay bu kadar basit arkadaşım benim anlatmak istediğimi anlayacağınızı zannetmesem de tekrarlıyorum ben gelenekler insanca yaşatıldığı müddetçe güzeldir diyorum
kaynana yok illa senin anan alsın ben karışmam yok ben almam kaynanan alsın yok niye o yaptı bu yapmadı derdine düşülürse sorun çıkar ama herkes kendi üzerine düşeni yaparsa gayet güzel geleneklerimiz var bilmem anlatabildim mi