gercekten bendemi hata

ebrarrarba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
650
49
118
40
Mrb arkadaslarim.bir is yerinde arkadasimla birlikte calisiyoruz uzun yillardir arkadasiz pek sık gorusmesekte simdi hergun birbirimizi goruyoruz.onun vasitasiyla ise girdim.o orda daha eski bir calisan.benise girmeden once mudure benim esimden ayrildigimi falan soylemis.ben ise girdigimde calisanlar yasimi evli olup olmadigimi falan soruyolardi bende bekarim diyordum ben boyle deyince arkadasimla gozgoze geliyorduk ve sanki oda gercegi soylemiyorsun der gibi o gozlerle bakiyordu.bende daha sonra orda yakin bldugum bikac kisiye ayrildigimi nedenini falan soyledim.buseferde arkadasim cikismaya basladi bana herseyimi herkese anlatiyormusum.gecenlerdede isyerinde uc dort kisi oturuyoruz biri susehirde cok guzel evler var dedi bende ailemle birlikte oraya tasinmayi dusunuyoruz dedim.yine beni bozdu arkadasim neden oyle soyluyorsun herkesin icinde mudurun kulagina giderse napacaksin gibi seyler soyledi trip yapti bna.bugunde primlerimizi almistik bana bekledigimden az gelmisti mudur yardimcimizda sordu bende soyledim boyle boyle diye arkadasima sordu o soylemk istemedi primini maasini saklar herkesten bana bile zor soyler.sonra bana yine cikisti neden oyle soyledin sen soyleyince bende soylemek zorunda kaldim herseyi neden soyluyorsun simdi onlarin gozunde uc kurusun pesinde kosan biri gibi gorunuyosun dedi bende dayanamadim patladim bu ne ya onu soyleme bunu soyleme devlet sirrimi acikliyorum burda dedim.ayrica bir liranin bile pesinde kosarim ben cocugumu birakip buraya geliyorum emek veriyorum dedim.ayrica birsey oldugunda bundan daha iyi ismi bulabilirdin sen diyip beni kucumsuyor boyle.belki iyi niyetinden soyluyor ama arkadaslik baska birsey.ben karsilik beklemeden ona evimden yemek goturdum kac gun o hep kendine getiriyor karsilik beklemiyorum ama nezaketende olsa insan bir sormazmi arkadaslar.gel arkadasim ekmek getirdim boluselim yada al bunuda sana getirdim demezmi.karsilik beklemiyorum ama nezakettir bu.arkadaslar sizce ben hatalimiyim neolur soyleyin yanlis bendemi.yaptigim isten mudurler memnun sorumluluk aliyorum bir yanlis bile yapmadim hic ama artik istifami vermeyi dusunuyorum.dayanamiyorun onun bu azatlamalarina neyapayim sizce.tesekkurler

Canim isini niye birakacaksin arkadasin vesile olmus ama babasinin is yeri degil ya,
hem bekarim diyecektin yani illa mecburmusun evlendim bosandim demeye..
arkadasinla mesafe koy istersen biraz senin uzerinde cok soz hakki var gibi saniyor,
ezdirme kendini acik acik sana karismamasini soyleyebilirsin..

Evet ayrildigimi soylemekle hata yaptim orda hatami biliyorum.soylemeseydim keske hic kimseye diyorum.ama elbet duyulacak bir sekilde.olagan birsey bu. Konusmayacam onunla taki benimle konusana kadar konustugundada acik acik herseyi soylicem.en iyisi bu sanirim.

................. ...

Arkadaşınız size çocuk muamelesi yapıyor. Müsade etmemeniz iyi olur.
Bekarlık konusunda da yalan söylemiyorsunuz, gözünüze yalan söylüyorsun gibisinden bakmasına gerek yok yani. Kimliginizde bekar yazıyor. Siz bekar bir annesiniz zaten.
Ben sizin yerinizde olsam işimi bırakmam. Çocuğunuzun rızkı o para yani. Sizin işe girmenize vesile olmuş ama orada kalmanızı o sağlamıyor. Emeğinizi, saatinizi satıp para kazanıyorsunuz. Bu konudada ezilip büzülmeyin beni işe aldırdı diye. Siz olmasanız başkası olacaktı.
Mesafenizi koyun, tavrınızı belli edin. Gerekirse merhabadan öteye geçmeyin samimiyetinizde.
Kolaylıklar dilerim.

iyilik yap denize at balık bilmezse HALIK bilir. derler. iyilik yap gözüne sok demezler kınadım arkadaşınızı. size yardımcı olmuş olabilir ama bu demek değilki konuşmanıza hareketlerine karışma hakkı bulunuyor

Ya hep boyle kucumseme tavriyla sen boyle bir is bulabilirmiydin diyor belki kirilacagimi dusunmuyor ama her defasinda soyluyor.benimde en cok bu gucume gidiyor.onu kirmakta istemiyorum neyapucm bilmiyorum

Ya hep boyle kucumseme tavriyla sen boyle bir is bulabilirmiydin diyor belki kirilacagimi dusunmuyor ama her defasinda soyluyor.benimde en cok bu gucume gidiyor.onu kirmakta istemiyorum neyapucm bilmiyorum
Sizde sağol iş bulmama vesile oldun ama burada çalışmaya devam etmemin sebebi kendi başarım deyin geçin. O sizi kırıyor düşünmüyor gerekirse siz de kırın. Yapacak bisey yok.

Ben senin iyiligin icin soyluyorum diyor anlamadim.birde orda calisan herkes bizim daha once arkadas oldugumuzu biliyorlar dun boyle olunca herkes dargin oldugumuzu anladi onu daha iyi taniyorlar ben yeniyim insanlarin gozundede hos olmuyor

Bence ayrıldığını söylemen gayet normal. Neticede elbet duyulacak bu seferde yalancı durumuna düşebilirsin. Detaya girmeden ayrıldım diyebilirdin.
Ama x ile taşınmayı düşünüyorum demeni bende yanlış buldum, işverenler kalıcı eleman isterler iki gün sonra gidecek birine iş öğreterek vakit kaybetmek istemezler arkadaşında buyüzden müdürün kulağına gitmesinden korkmuş olabilir.

Onun dışında çok takılma bence arkadaşının söylediklerine yaptıklarına, iyiliğini istediğinden müdahele ediyor gibime geldi ama yinede yaknında olan sizsiniz siz daha iyi bilirsiniz.
Ama sevdiğiniz işinizi bu sebepten bırakmayın.

İşyerinde özel hayatınızla ilgili (neden boşandığınızı) konuları paylaşmanız bence yanlış
bir bayan hiç evlenmemişte olsa boşanmışda, dulda olsa bence paylaşmamalı
orası işyeri işinizi yapıp evinize dönün, ben böyle çok örneklerini gördüm. Sonradan rahatsızlık verir anlattıklarınız
Helede aynı işyerinde arkadaşınız varsa, arkadaşlık bozulabiliyor.
Arkadaşınız için konuşmak gerekirse, size hükmetmeye çalışıyor gibi... keşke çok samimi olmasaydın onunla
valla canım kimseye güvenme ailenden başka,

açık açık bana bu şekilde konuşma.. rahatsız oluyorum diyin, haddini bilsin biraz
sizi sessiz görmesin,

Canım işyerindeki konumlarınız ne bilemem ama sanırım arkadaşın biraz kıdemli. Sen sonradan gelen olarak daha aktifsen yerini alacagindan korkmuş olabilir. İşinize dört elle sarılın ayrilmaya kalkarak ekmeğine yağ sürmeyin. Sizde bir daha getirdiğiniz yiyecekleri ikram etmeyin. Hatasını anlayacaktır mutlaka.

Arkadaşınızın niyetini bilemeyiz ama dediklerinde hakkı var bence. 1.si o sizinle ilgili evlenip boşanmış demiş patronunuza belki de iş arkadaşlarınıza da, o yüzden siz bekarım dediğinizde yalancı durumuna düştüğünüz için sizi uyarmıştır. Sonradan iş yerinizden birkaç kişiye evlenip boşandığınızı, sebebini anlatmışsınız burda da uyarmış, bu konuda da haklı olabilir. Sonuçta anlattığınız kişileri o sizden daha iyi tanıyo, belki de güvenilir insanlar olmadıklarını düşünüyordur sırlarınızı (başta sakladığınız için böyle diyorum) paylaşmamanız gerektiğini düşünüyodur ama bu kişilerle ilgili de kötü yorum yapmak istemiyordur. Ayrıca ev olayında da çok haklı, bir iş yerinde "ben gidebilirim" mesajı vermek ne kadar doğru? bir düşünün derim. Son olarak maaş/prim konusunda da şöyle bir durum var, en samimi olduğunuz arkadaşınıza dahi söylememelisiniz, bu profesyonel bir bakış açısıdır, emin olun.

Özetle, duygularını bilemicem ama söyledikleri mantıklı, bunu söyleyebilirim.

Son düzenleme:

Bariz bir şekilde ezmeye çalışıyor, senin işe alınmanı ben sağladım havasında.Yapacağın tek şey ondan uzak durmak, soğuk davranmak.Bence sen sadece işine odaklan ve o arkadaşına da fazla güvenme canım.İş ortamında arkadaşlık bekleme kimseden.Özel hayatın kimseyi ilgilendirmediği gibi, o arkadaşını da ilgilendirmez.Ne o arkadaşını ne de bir başkasını ilgilendirmez bu durum.Sen işini yap sadece, boşver gerisini.O arkadaşın kıskanıyor bence seni.Mesafe koymak en iyisi diye düşünüyorum canım.

Tam benim söylemek istediğim şeyleri yazmış arkadaş. Özellikle profesyonel yaşamda maaş söylenmez. Ve daha yeni girilen bir işte ilerde ben x ile gitmek istiyorum demek, burada uzun süre kalmayı planlamıyorum demektir. Sizin o işe girmenize vesile olduysa arkadaşınızı zor durumda bırakır. Çünkü bir nevi size kefil olmuştur.
Sadece belki insanlara medeni durumunuzu söylemeden önce size sorsaymış ama sanırım sadece patrona söylemiş ki onu da mülakatta sorarlardı.

Iyiligimi dusunuyordur gercektende bunu dedim daha oncede ama ben yanlis birsey soyledigimi dusunmuyorum.tek yanlisim ayrildigimi soylemem oldu.o soylemis olsada ben soylemicektim.diger konular onemli birsey degil.tasinmami dile getrmem ve prim konusu.prim konusunda sikayetimi dile getirdim sadece buda en dogal hakkimdi

arkadaşlık dostluk bambaşka bir şey fakat arkadaşın maalesef senin her hareketine müdahaale ediyor anlattığına göre,onunla konuşmalı ve bu tür karışmalarından rahatsız olduğunu güzel bir dille anlatmalısın eğer yine devam ederse uzaklaşırsın ondan ama kesinlikle işini bırakmazsın patronun sonuçta o değil o aldırmış yardım etmiş olabilir ama bu sana söz geçirme hakkı vermez ona herkes yerini bilmeli sen onun 18 yaşından küçük çocuğu değilsin sonuçta

12yillik arkadasiz normalde cok sık gorusmezdik dedigim gibi simdi hergun gorusuyoruz.tek hatam ozelimi soyledim ama insan bazen dertlesecekbirini ariyor iste.dertlestigim ozelimi paylastigimda sayili kisi ve yaslari bnden cok buyuk kisiler onlarda bana dertlerini anlattilar.anlatinca dertleri insan rahatliyor.sadece ozelimi soyledigim bir kisi baska birine anlatmis onuda dun tesadufen ogrendim.ama cokta takilmiyorum.ben oyle degilim biri biseyini anlatsa bn baskasina anlatmam sanirim herkesi kndim gibi goruyorum

Iyi de bekarim demen yalan degil ki
Bosanmis oldugunu mudur bilse ne olacak. Bisandin ve bekarsin. Bu muhabbeti uzatip is arkadaslarina detay vermeye gerek yok. Bekarim diyip gecmek en mantiklisi. Arkadasinin mudure durumunu anlatmis olmasi normal geldi bna. Sana kefil olup ise girmene vesile oldu ozel durumundan bahsetme geregi duymustur.

Bilmiyorum arkadasin sana kefil oldugu ivin strese girmis. Tek tarafli dinliyoruz meseleyi. Bakalim o neler derdi. Ben onu ise soktum o uluorta gidicem diyo vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…