Gercekten Cok Sıkıldım Bu Durumdan !...

yani aslında konunu okuyunca aklıma şu geldi ama senin takıntın gerçek anlamda farklı . aklım gelen şu çocukların 0-1 yaş dönemi oral dönem olarak geçer ve libido ağızdır.. bir kaç öğrencim olmuştu böyle uyku saatlerinde hep dikkatimizi çekerdi eli, battaniyesi, pijaması,pikesi vs vs . yada oyun oynarken oyuncakları sürekli ağzına götürürdü . bu öğrencilerin velilerine önce okul psikoloğuna yeterli gelmeyenler için ise psikiyatra yönlendirme istenmiştim . daha sonrada anlaşıldı ki çocukların ciddi dönemde oral döneme takıntısı var oral dönem yani o döneme denk gelen emzirme dönemini çok sağlıksız ve eksik yaşamışlar. şimdi düşünüyorum senin durumun bu dönemlerden hangisine takılı kalabilmiş olabilir diye ama bulamıyorum ama baskıcı bi çocukluk dönemi yaşadıysan ailen ve çevren tarafından kendini başka şeylere yöneltmeye çalışmış olabilirsin yada düşük bir ihtimal gibi görünüyor bana ama yinede söyleyeyim küçükken parmak emme tırnak yeme gibi bi alışkanlığın varmıştır ailen bunu unutturmak için seni kıyafetlerini göstermeye vs o tarz bişeye yönlendirmiştir ama sen uğraşa uğraşa kıyafet dikişlerini sökmüş olabilirsin ama sende bu takıntı olarak da kalmış olabilir. aklıma gelenler bunlar şahsen

Evet genelde duyanlar şaşırıyor canım ...

Aynen dedıgın gıbı yaptım esımın atletı yırtılmıstı delı gıbı sakladım cope at dedıgı halde ( esım durumu bılmıyor tabıı ) bırgun sokerım dıye sakladım ...

Doktoru coktan bıraktım zaten gıtmıyorum ...

Oyle mı dersın ?

Dedıgın gıbı olmuyor canım ...

Konuda dedım zaten cok sevdıgım seylerı bıle yapıyorum uzulunce gıdıp aynısını alıyorum ...

Canım anaokulu ogretmenı olmalısın bende oyleyım ...

Parmak emme vardı bende cocuklugum guzel gecmıs yanı annem ıyı bakmış ve beslemıs ...

İlk defa böyle birşey duydum, hastalık mı desem takıntı mı desem bilemedim :44: töbe töbe neler varmış yavv :26:

Öncelikle çok gecmisler olsun. .

Sizi hayal ettimde, ,kiyafetlerinizi sokerken ne kadar masum islerle ugrasiyorsunuz..rabbim sifanizi versin inşallah. .

Anlatırken, cok masum anlatmissiniz..allah inşallah kurtarır sizi bu takintidan..

Hayatım boyunca duyduğum en ilginç şeylerden birisi gerçekten.Çok değişik geldi bana.
Ya benim de aklıma hani siz bunu bırakamıyorsunuz ya bunu fırsata çeviremez misiniz?
Hani böyle tekstil işinde falan bişeylerin sökülmesi gerekiyor mu acaba ya da başka bir sektörde?
Hem para kazanırsınız hem de bu ilginç davranışınızı kendi giysilerinizde falan yapmazsınız.
Ama tabi yine de önce bir doktora gitmek lazım

Aynen benimde gözümde çocuk ruhlu masum birisi canlandı okuyunca :)

Sağol canım benım tesekkur mu etmelıyım bılemedım ... :))

Insallah kurtulurum ...

Hıc dusunmedım :)

Ben bunu tamamen bırakmak ıstıyorum sen bu ısı tıcarete doktun Allah ıyılıgını versın :))

Doktor da şaşırmıştır ilk kez duymuştur böyle bir şey:)
Yapma mı dedi sadece?
Bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsan artık çare bulan doktora rastlayana kadar gezeceksin.

Doktor da şaşırmıştır ilk kez duymuştur böyle bir şey:)
Yapma mı dedi sadece?
Bu durumdan bu kadar rahatsız oluyorsan artık çare bulan doktora rastlayana kadar gezeceksin.

Randevu aldım soktugum t-shırt'le bırlıkte gıttım ...

Sorunumu anlattım anlatırken de soktum

Doktor bunu bırakman lazım dedı , bende onun ıcın geldım dedım ...

3 hafta gıttım her seansa bır cok para verdım ...

Ilac verdı bıtkısel hayatta gıbı hıssettım bıraktım ılacları ...

Her gıtmemde gunlerın nasıl gecıyor deyıp duruyordu ...

Sonuca varamayacagımı anlayınca telefonda bır daha gıtmeyecegımı soyledım ...

Gercekten doktor bu sorunuma care mı bılemıyorum

bunda şaşılacak tövbe çekilecek bir şey yok..gittiğiniz doktorda psikolog muydu yoksa psikiyatr mı ?

heralde derslerini pek dinlememiş..bahsettiğiniz obsesif-kompulsif bozukluk belirtisi..bir obsesyon ya da kompülsiyon olur, yani düşünce veya hareket..onu yapınca kaygınız geçer , rahatlarsınız daha sonra daha büyük bi istekle geri gelir..ve insanın hayatını mahveder..eşiinizden saklamayın..

obsesif kompulsif bozukluk tedavisi en zor davranış bozukluklarından biridir..birşeyler sökmek için müthiş bir istek hissedersiniz,sanki her şey daha güzel olacakmış gibi ,yapar rahatlarsınız sonra daha büyük bi istek gelir..

ilaç tedavisi şart..lütfen ilaç tedavisine karşı olmayın , doktorunuza gidin bu yaşadığım obsesif kompulsif bozukluk olabilir mi deyin ,araştırdm falan dersiniz..ve doktorunuzun verdiği ilaçları kullanın..

Psıkıyatrıye gıtmıstım canım ben ...

Esıme nasıl soyleyebılırım bılmıyorum yanı ne demem gerekıyor ?

Sanırım deedıgın dogru canım bu hastalıgı arastırdım tıpkı benı anlatıyor ...

Hayır sadece bu degıl mesela temızlıkle ılgılı , sımetrı ıle ılgılı cok takımtım var ...

Son düzenleme:
olduğu gibi anlatabilirsiniz , sizi rahatlatan şeyleri , kendinizi engelleyemediğinizi..sonuçta doktor hap verirse sizi etkileyecektir ,ilişkinizi için de eşinizin bilmesi haliyle önemli..yoksa noluyo bu kadına der..

dediğim gibi bu sadece bir belirtisi , siz de araştırınca kendinizi ölçüp tartabilirsiniz..

ufacık bir yardımım olduysa ne mutlu..tedavisi zordur ama iş sizde bitiyo , kolay gelsin

Kendımı hazır hıssettıgım zaman anlatacagım canım sagol bılgı verdıgın ıcın

bı ara benımde acayıp yaralardakı kabuklarımı koaprma huyum vardı ınanılamz dereceydı.olekı bıyerımde yara olsun ıllakı o kabugu koparacam yoksa rahat edemıyodum resmen mutsuz oluyodum o kabugu koparınca bı rahtlıyodum sonra dahada buyuyodu yara pısman oluyodum ozellıkle dudakalrımda cıkan yaralar felakettı kopara kpara resmen dudakalrım kapkara olmustu yaradan

bunu hıc doktora gıtmeden kendım astım.ne zaman kabuklarımı koaprmak ıstesem yemın ettım kurana el bastım cunku durum okadar cıddıydı bıseyler yapamdan engel olamıyodum bende her bu ıstegım geldıgınde kurana el basarak yapmayacagıma daır yemın edıyordum 1-2-3 derken bı bakmısım gıtmıs bu takıntı sımdı gene bıyerım yara olsa hıc dokunmam bı an once gecsın dıye hıcte koparma hıssı gelmez bnm durumum cok oncedendı ılk evlendıgımde memleketıdmen cok uzaga gelın gelmıstım pısıkolojım bozulmus olmalıkı bu takıntıya dadandım.bunu bı dene ıstersen yemın et kurana el bas ıstesende ettıgın yemınden korkup yapmayacaksın ve zamanla emın ol unutacaksın

obsesyonları yakınlarınıza anlatmak çok rahatlatıyor
eşinize anlatmaktan çekinmeyin
benim yapmaktan hoşlandığım saçma bir şey var diye anlatırsanız o sizi garipsemez herhalde
obsesyonları çoğu insan yaşar ama günlük hayatı etkileyecek duruma geldiğinde tedavisi gerekir

Bılmem canım bunu hıc dusunmedımm ...

Sonra ya cok ısteyıpte yaparsam ? 3 gun oruc tut kefaret ıcın

Saka bır yana da bılemıyorum olabılır aslındaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…