Gerçekten doğru mu ?

Âlâkası yok hatta benim çevremde babasıyla bekarken çok kötü günler geçirenler evlenince çok mutlu oldular..

Büyük erkeklere aşık olmak,hoşlanmakta kötü bir şeyin belirtisi değil ki..

Destek alman cok faydalı olur... Bakış acın her durumda boyle negatıf olursa senı basarısızlık ve yalnızlığa ıtebilir.. Ama inanıyorum babanla arandakı iletısım sorununu her duruma yaymayacaksın bır sure sonra...

Ben de tam tersi oldu erkeklerden uzak duran bir tiptim hep.Hayatımda önemsediğim erkek sayısı 3 ü geçmedi hiç bir zaman. Sevgilim olmadığı için şuan 2 bile diyebilirim bunların içinde babam yok tabiki..

Ben de tam tersi oldu erkeklerden uzak duran bir tiptim hep.Hayatımda önemsediğim erkek sayısı 3 ü geçmedi hiç bir zaman. Sevgilim olmadığı için şuan 2 bile diyebilirim bunların içinde babam yok tabiki..

Uzak durabilirsin. Ama elbet bir gun gonlune biri giricek.
O tarz dusunen insanlarin demek istedgi: iste tamda o haaytina giren insan hep yanlis secim olur o kiz icin, cunku yanlis seylere dikkat eder o kizlar. gibi gibi. Ama boyle bisy tum kizlarin basina geliyor diye bisey yok.
Sen aldirma.

Âlâkası yok hatta benim çevremde babasıyla bekarken çok kötü günler geçirenler evlenince çok mutlu oldular..

Büyük erkeklere aşık olmak,hoşlanmakta kötü bir şeyin belirtisi değil ki..

İçim bir nebze daha rahatladı. Teşekkürler ilgilenip mesaj attığınız için. Kötü bir şeyin belirtisi olduğu için söylememiştim , öyle bir şey söylemek haddime olmaz zaten. Sadece babam kaynaklananan bir durum yüzünden benden yaşça büyük erkeklere ilgi duydum hep. Babamın beni koruyamayacağına inandığım için güçlü bir erkek istedim hep , yaşıtlarımında güçlü olacağına inanmadım. Babamla böyle problem yaşamayıp büyük erkeklerden hoşlansam sorun olmazdı benim için tabiki ama durum bende farklı sanki.

O zaman ben bir doktor bakayım,çünkü hissediyorum bu durumu çok içselleştireceğim ben :) Başından önlem almakta yarar var. Başarısız değilim ama gerçekten yalnızım.. Umarım söylediğiniz gibi olur teşekkürler

Söylediklerinizde haklısınız ama beni daha iyi anlamanız için size ufak bir bilgi vermek istiyorum kendi hakkımda. Hayatımda bir kere bile babamla hastaneye gitmedim.. Küçükken ateşler içinde oturma odasında yatarken babam gol atamayan futbolculara bağırırdı yanımda.. Bu kadar şefkat eksikliği olunca ister istemez ''hadi doktora gidelim'' diyen erkek gözümde adeta prens oluveriyor :) Yani maalesef ilişkilerimi babamın psikolojime yaptığı darbeler yönetiyor

Umarım hiçkimsenin başına gelmez. Aldırmamayı deneyeceğim , ilginiz için teşekkürler.

Ozaman şöyle diyim. Çok yakın bir arkadaşım var çocukluktan bu yana maddi zorluk yaşamış. Karşısına biri çıktı evlenmek için çocuğun hem maddi imkanı çok iyi hemde kariyeri. Arkadaşım sürekli çocukta açık aradı. Sürekli kendini sorguladı acaba maddi durumu beni etkiliyormu diye. Yani gittiği restoranda garsona hitap ermesine kadar didikledi açığını bulmak için. Hani ufak bişey bulsa onu bile kullanıcak. Sürekli gözlemledi ve kararını verdi çocuğunda inşallah değişmez çok iyi huyu suyu. Yani biraz farklı anlattığım konu ama maddi zorluk yaşayan bir bayan da diyebilirdi oh be benimle evlenmek istiyor bana iyide davranıyor evlenirsem bir elim yağda bir elim balda. Yani arabasını birgün parkettiği yerde bulamamış çocuk onu bile arkadaşım gözlemlemiş. Şimdş panik mi olacak sinirlenecekmi nasıl tepki verecek diye. Yani ben arkadaşımdan çok eminim maddiyat düşkünü olmadığı konusunda ama onun kendini sorgulaması sürekli çok takdir etmeme neden oldu.

Sizde birlikte olcağınız kişinin sadece size şefkat göstermesi dışında başka yönlerini de sorgulamalısınız. Gerçi bu sadece sizin için değil her evlilik düşünen için geçerli. Ama aşık olunca nasıl bir kimya ise o herşey gözardı ediliyor. Sanırım sırf bu yüzden önce matıklı geldiği için birlikte olup sonra iyi yönlerini görerek sevmek daha akıllıca geliyor bana. Ama aşık olmakta insanın elinde olsa tabi :)

[QUOTEbendede da, post: 42498829, member: 356353"]İçim bir nebze daha rahatladı. Teşekkürler ilgilenip mesaj attığınız için. Kötü bir şeyin belirtisi olduğu için söylememiştim , öyle bir şey söylemek haddime olmaz zaten. Sadece babam kaynaklananan bir durum yüzünden benden yaşça büyük erkeklere ilgi duydum hep. Babamın beni koruyamayacağına inandığım için güçlü bir erkek istedim hep , yaşıtlarımında güçlü olacağına inanmadım. Babamla böyle problem yaşamayıp büyük erkeklerden hoşlansam sorun olmazdı benim için tabiki ama durum bende farklı sanki.

O zaman ben bir doktor bakayım,çünkü hissediyorum bu durumu çok içselleştireceğim ben :) Başından önlem almakta yarar var. Başarısız değilim ama gerçekten yalnızım.. Umarım söylediğiniz gibi olur teşekkürler

Söylediklerinizde haklısınız ama beni daha iyi anlamanız için size ufak bir bilgi vermek istiyorum kendi hakkımda. Hayatımda bir kere bile babamla hastaneye gitmedim.. Küçükken ateşler içinde oturma odasında yatarken babam gol atamayan futbolculara bağırırdı yanımda.. Bu kadar şefkat eksikliği olunca ister istemez ''hadi doktora gidelim'' diyen erkek gözümde adeta prens oluveriyor :) Yani maalesef ilişkilerimi babamın psikolojime yaptığı darbeler yönetiyor[/QUOTE]
Bak o bendede var bende benden büyüklere hep aşık olurum ondan mı acaba

Aslında söyle düşünelim .siz babanızın olumsuz yönlerini biliyorsunuz .bu durumda hayatınızı beraber gecirmek istediğiniz kişiye karar verdiginizde babanız daki olumsuz yönlerin onda olup olmadigina dikkat edeceksinizdir.Bir nevi neyi isteyip neyi istemediginizi daha iyi bileceksiniz. Bu şekilde artı yönleri dusunmeniz daha iyi olacaktır .Baba kız ilişkileri kotu olanlar evlilikten ve babaları gibi biri ile evlenmek den korkarlar. Ama bütün mesele kişinin kendisinde bitiyor .Eksileri bir tarafa atın .artıları dusunun.

Arkadaşınızı ben de takdir ediyorum gerçekten helal olsun Maaşallah :) Söylemek istediğinizi tamamen anladım , zaaflarıma karşı biraz daha güçlü durmalıyım sanırım. Bu sorgulama olayını kesinlikle aklımın bir kenarına yazıyorum :) İlginiz için çok teşekkür ederim

Şöyle bir şey var ki, etkilendiğimiz aşık olduğumuz insan modelleri aslında bir miktar deterministik. Bilinçaltının da etkisi var, aklın da, deneyimlerin de, vücut kimyasının da, hepsinin bir etkisi var.

Bilinçaltınız yaşça büyük, baba şefkati sunacak insanlara yönelebilir mesela. Baba sevgisi görmediğiniz için arayabilirsiniz.

Hayatıma giren kişilerde babama benzer bir huy bulduğum an tepem atıyor tabiri caizse. Bahsettiğim tutarsızlıkları , saçma davranışları sergiliyorum. Seviyor oluyorum ama karşımdaki kişi babam gibi geliyor bana. O zamanda dayanamıyorum bitsin istiyorum işte. Evlilik korkumdan bahsetmeyeyim bile :) Babam gibi birini gelecekteki çocuklarıma baba olarak seçmekten o kadar korkuyorum ki , sırf bu yüzden bile bir ömür bekar kalabilirim :) Eksisi artısından çok olunca artılar geride kalıyor biraz

Amin inşallah mutlu huzurlu bir yuvan olur. Ama şunuda söyleyim arkadaşım 31 yaşında ben 23 yaşımda evlendim çocupum oldu çalışamıyor olammadam yakınırken kendisi bana aslında benim yerimde olmayı nehadar istediğini ve Artık hiç evlenip mutlu olamayacakmış gibi hissettiğini anlattı. Ama kısmet işe hiç olmadık bir anda çıktı karşısına yakında evlenecek inşallah. Bu işler kısmet işi birbakmış sınız oluvermiş

Bilinçaltım sağolsun bolca yöneliyor zaten. Yaşıtım biriyle gerçekten anlaşamıyorum ilişkilerimde. Anlaşsam da güvende hissedemediğim için problem yaşıyorum. Ah baba ah demek istiyorum şuan sadece :)

Benim de babamla aram iyi değildir çok, yani öyle kavga etmeyiz ama iletişim kopukluğu var diyelim. Babamın annemle de aynı şekilde iletişim eksikliği var öyle olunca ben de karşı cinsimden ne istediğimi daha iyi gözlemleyebiliyorum. Şu an çok şükür yeni başlayan güzel giden bir ilişkim var ve babamın beni ve annemi mutsuz eden özelliklerini bildiğimden, erkek arkadaşımı tercih ederken daha bir dikkatli oldum. Yani ben o genellemeye katılmıyorum,aksine insanlar neyi isteyip istemediğini daha iyi gözlemleyebiliyor ve ona göre davranıyor bence. Şimdiye kadar da hep düzgün insanlarla birlikte oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…