• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerçekten haksız mıyım

Erkek annelerinde nedense bu sacmalik oluyor. Bence ince kendisi dusunmesi lazim cunku senin bebegin onu algilayacak yasta degil ama onun oglu kizda pipi olmadigini gorunce afallayacak ama bunu anlayamayacak yasta
inşaallah böyle bir erkek annesi olmayacağım:dua:

Kesinlikle haklısınız , ben de çok dikkat ederek büyüttüm oğlumu evime bebekli misafir gelip altını değiştirmek istediği zaman kendileri dikkat etmese bile ben odaya götürüp kapıyı çeker oğlumu yanıma alırdım ki şu an kendisi eğer bebekli bir misafir emzirecekse ya da altını değiştirecekse dışarı çıkıp kapıyı çekiyor . Oğlum kreşe gidiyordu bir arkadaşı kız çocukların arkasından bağırarak sizde bizimkinden yok(cinsel organlarından bahsediyor)sizinki çok çirkin diyormuş . Oğlum eve gelip bunun doğru olup olmadığını sordu bende uygun bir dille farklılıklardan bahsettim , ama anne kız arkadaşlarım hep ağlıyordu o çocuk böyle dediği için dedi (4 yaşındaydı arkadaşı da 4 yaşında)Sonra arkadaşının kim olduğunu öğrendim işin aslı bu çocuğun bir kız kardeşi var yanında alt değiştirmesi yapılma esnasında merak edip soruyor aile üyelerinden biride çirkin onun ki dimi erkeklerinki çirkin değil diyor ve bu evde küçük sayılan olay toplum içine yansıyor . Doğrusu bu çocuk görmeseydi kardeşini ve zamanı gelince ona uygun bir dille anlatılsaydı böyle bir olayla karşılaşmayacaktık . Yani konu sahibi çok doğru yapıyorsun.

Dokunup dokunmamasindan ziyade kızımın özelini küçüklukten öğretme cabasindayim bu o çocuğun kız erkek olması meselesi değil kız da olsaydı başında gelip izlemek isteyen yine rahatsız olurdum

5 aylık bebek de mahremiyet ve özel kavramlarının farkındaydı zaten. :işsiz:

Ben yetişkin kalabalık içinde değiştirmem ama 2,5 yaşında bebekten de çekinmem. O kadar basit..

O zaman en başından odaya gidecektiniz. Orada açıp ben mahremiyet taraftariyim demek de kusura bakmayın komik.

Sanki bunu belirtmeye zemin hazırlamak ister gibi yapılmış bir eylem gibi.. :KK14:
Hani "ben böyle düşünüyorum en başından konuşalım da bilinsin" demek istenmiş gibi.. :KK64:

Herkese iyi akşamlar
Bugün kızımın altını değiştiriyordum kızım 5 aylık , görümcemin oğlu da 2,5 yaşında yanıma geldi izlemek için, ben de dedim ki şimdi altını temizleyecegim sonra gelirsin tamam mı dedim . görümcem oğluna sadece bak elleme tamam mı dedi o an sinirlerim bozuldu ve kızımı alıp başka odaya gittim . Arkamdan "o daha çocuk yani " dedi sonra oğlu yine yanımıza gelecekti gel seni istemiyorlarmis dedi .
Ben de içeri girdikten sonra dedim ki kızımın mahremiyeti benim için önemli diye konuya girip açıkladim ama takmadi çok. Şu an tatil için kv deyiz o da buraya gelmişti ve kalktı gitti.
Esimde bana sen haksızsın bu konuda sen odaya gidince utandim dedi.

Ben kizimin banyosunu alt değiştirmesini en az kişiyle yapma taraftariyim ama anlaşılmadım oğluna sapik muamelesi yaptım sanıyor ama asla öyle değil . eşimde öyle düşünüyor ben kendimi anlatmaya çabaladim fakat anlatamadım.
İçimi dökmek ve fikir almak istedim sizlerden
Not : ben odada tektim onlar mutfaktaydi sonradan geldiler
haksızsın
sakındığın kişi minik bir yavru
bizim gelinimiz de yanımızda alt açar
eşim de vardı bir kere
böyle birsey dese birdaha asla konusmazdım

Odada kimse olmayinca düşünemedim bundan sonra elbette kapıyı kilitleyecegim bu tarz şeyler yaşanmasına diye

Peki avm'de bebek bakım odasında ne yapacaksınız? Orada mutlaka başka anneler, bebekler ve çocuklar olur.
Orada da umuma açık yerde herkesi çıkarıp kapı mı kilitleyeceksiniz yoksa bebeğinizin pişik olmasını mı bekleyeceksiniz?

Ya 2.5 yaşında bebek diyenleri anlamıyorum.. Ne zaman cinsiyet ayrımına geçiyorlar sizce??? Birde hanımefendi başka bir odaya geçtiğinde gelmişler.. Bilmeden, ortalık yerde açmasaydınız demeyin.. Ortada açıp, milleti çıkartacak değil kadın, bunun farkındadır emin olun..
Ayrıca görümcenizin tavrı çok yanlış.. Size saygı duymuyor, üstelik çocuğuna gel seni istemiyorlar diyor.. Bir çocuğa bu denir mi?? Gel oğlum, yengen altını değiştirsin öyle gelelim demek varken ne bu tavır?
Bilinçli eğitimden uzak, saldım çayıra mevlam gayıra tavrı..
Herkes istediği gibi korur, kollar, yetiştirir evladını..

Herkese iyi akşamlar
Bugün kızımın altını değiştiriyordum kızım 5 aylık , görümcemin oğlu da 2,5 yaşında yanıma geldi izlemek için, ben de dedim ki şimdi altını temizleyecegim sonra gelirsin tamam mı dedim . görümcem oğluna sadece bak elleme tamam mı dedi o an sinirlerim bozuldu ve kızımı alıp başka odaya gittim . Arkamdan "o daha çocuk yani " dedi sonra oğlu yine yanımıza gelecekti gel seni istemiyorlarmis dedi .
Ben de içeri girdikten sonra dedim ki kızımın mahremiyeti benim için önemli diye konuya girip açıkladim ama takmadi çok. Şu an tatil için kv deyiz o da buraya gelmişti ve kalktı gitti.

Ben kizimin banyosunu alt değiştirmesini en az kişiyle yapma taraftariyim ama anlaşılmadım oğluna sapik muamelesi yaptım sanıyor ama asla öyle değil . eşimde öyle düşünüyor ben kendimi anlatmaya çabaladim fakat anlatamadım.
kesinlikle siz haklısınız. bazı işlerin küçüğü büyüğü yoktur ve nasıl başlarsanız öyle devam eder. tavrınızdan ödün vermeyin

Ya herkes bu bebeklerin altını tek değiştiriyor da AVM lerde alt değiştirme odalarındakiler kim

Ben kendimi sapık gördüm zira çocuğa bak sen abi oldun X gibi bezine yapmıyorsun o daha çok küçük bu nedenle yapıyor diye anlata anlata değiştirirdim o bebeğin altını

Herkese iyi akşamlar

O oda size ayrılmış bir yerse girmeleri ilk hata sonuçta mahremiyet alanınız oluyor.Çok şükür eşim benden çok daha dikkatli mahremiyet durumlarına haklı olan sizsiniz çocuğa dokunma demesi onu teşvik etmek gibi birşey çocuğa birşey yapma denilirse yapar bunu bilmeyen mi var.

Anne içgüdülerine göre hareket etmeli bana göre. Bu durum seni rahatsız ediyorsa istediğin şekilde davranabilmelisin ama gel gör ki bunu etrafındakilere anlatmak mesele.

Haklisin bence. böyle konularda hassas olunmalı diye düşünüyorum kız olsun erkek olsun başkalariının yanında bez değiştirilmemeli bence.

Çocuk daha 2,5 yaşında yaaa bebek sayılıyor 3 yaşına kadar.ayrıca bu kadar mahremiyete önem veriyorsunuz direk gidip başka bir odada değiştirseydiniz..herkesin evladı kendine özel görümcenizin zoruna gitmiş olabilir yani
Konuyu okursaniz eğer odada tek olduğumu anlayabilirsiniz

Oğluna bak ama elleme demesi baştan salakça zaten. Gel oğlum bakılmaz demesi lazım...Elleme dediği için çocuk ellemek isteyecek bu sefer de merak uyandıracak...

Eşiniz zaten ayrı terane, utanmışmış...Kimden neden utanıyor, utanması gereken o kadın...

Neyse yani buraya dert diye açılacak bi konu değil bidahaki sefere odaya girer kitlersiniz. Bunun neresi dert onu da anlamadım

Back
X