- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
o zaman siz yardım isteseydiniz, demek ki sorma huyu yokmuş. Belki de yemeği ben yaparım burda yeriz diye yemekle uğraştı kadın temizliğe gelemedi. Bende teyzelerime halalarıma yardıma çok gittim, ama bir Allah ın kulundan evlenirken de, doğum üstü ve sonrası da, ev taşırken de 3 yaşındaki oğlumla tek bir yardım görmedim. Ben yaptım onlar gelmedi diye hayıflanmadım da, sadece herkese gerektiği kadar değer veriyorum artık, gereksiz fedakarlıklar yapmıyorum. Sizde öyle yapın. Üzülmenize hiç değmez.Ya allah askına bebegı olsa istenir mi ki biz istemiyoruZda zaten kolay gelsin desin yeter sorsun yeter el soruyor . Bebegı yok yani 2 yegenm var biri 12 diğeri 8 .. bazen istiyor eger çok buyuk temizlkse söyler yada değilse çocuklardan duyuyoeuz annem temizlk yapıyo bizi aşağıya sepetledi diye annem beni yolluyo sor yengene bşy lazımmı diye gidiyorm bende o da yok olsa söylüyorum diyo kapanıyo konu
İyi de ne alaka siz niye ona gidiyorsunuz kadın demek ki mesafeli olmak istiyor.Kimse kimsenn pisliğini temizlemek zorunda değil tabi yemgge çağırmasıda abimden dolayı evet abim yada hala yokken hiçbşy yapmıyo zaten. Ona misafr geldiğinde annem ben gidiyoruz yardıma temizlğe yemege dolayısıyla bekliyo insan biz yapmasak oda yapmasın eyw. Sonra çok yoruldum diye millete anlatıyo beraber yaptık oluyo
Benm yenge ile bi problemm yok hatta çağırır temizliğe onn önemli bşy oldgnda gideriz yada yardımlk bşy lazımmı sorarz sordm annemde sordu bu Zamana kdr hatta anneleri bilirsin genelde hep düşünr kışlık yapar direk abimlere bizim evin anahtarı yenge hnmda durur hep istediğini gelir alır sorun olmaz ama genede yaranamadı annem. Yenge hnm beni sevmez çünkü kendi babası bütün mal varlığını erkek kardesine bırakmış kızkaderde kabul etmiş . Ben babam yok babadan kalma 3daire kaldı 1i benm dedim yeğenlerim var 2si abimn olsun şimdi nişanlanıyorm abi evimn kirasını alıcam dedim (kendi evm kirada abimler alıyo) yenge hnm atladı kendi almıyormş bende almayacakmişm annemde beni savundu hala da onlardan yana oldu kıaacası durum bu Bu zamana kdr genede butun olanlara rağmen arkamda n konuşmalarına rağmen gittim çağırdıgnda yardma ama kendisinden beklemiyorm annem üzüldü üzüldüm içimi dökmek istedim
mesafe koymak isteyen insana bile isteye niye zorla gidiyorsunuz?Kimse kimsenn pisliğini temizlemek zorunda değil tabi yemgge çağırmasıda abimden dolayı evet abim yada hala yokken hiçbşy yapmıyo zaten. Ona misafr geldiğinde annem ben gidiyoruz yardıma temizlğe yemege dolayısıyla bekliyo insan biz yapmasak oda yapmasın eyw. Sonra çok yoruldum diye millete anlatıyo beraber yaptık oluyo
Gelinin ne mecburiyeti varmış, ben sizi kötü niyetli buldum kimse gelip sizin temizliginizi yapmak zorunda değilArtık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
Sorun temizliğe yardım etmemesi değil gerek yokkta zaten kendim temizlerim temizledim de.Neden bu kadar beklenti ? Sırf abinin eşi diye mi
Madem temizlik yapmak zorunuza gidiyor yardımcı alın. Yada gelin den beklenti içine gireceğinize abinizden beklenti içine girin abim bizim için 150 lirasına kıyamıyor yardımcı tutmuyor diye
Gerçekten çok garipsiniz annenizin beklentilerini en aza indirgemeniz gerekirken siz daha çok beklentiye girmişsiniz
Kimse kimsenn evini temizlemek zorunda değil mecburda değil sorun o değil zaten kendisi yardım istediğinde herseyde yardım ettik o yardım etmesin eyww gerekte yok ama insan ne yaptınz diye merak ederGelinin ne mecburiyeti varmış, ben sizi kötü niyetli buldum kimse gelip sizin temizliginizi yapmak zorunda değil
Hasta değil işide yok biliyorum çocuklar da bakılacak yasta değil evde değiller çünkü kendisi yardım istiyosa o zaman yardım etmese bile insanlık adına sorar benm için değil hasta annem için . Komşu yemek vermedi ne alaka ? Anlamadan cvp vermişsinizGelinin işimi var hastamı diye soran yok çocuklara bakmasın mı komşuda yemek vermiş daha ne
Tam okumadan cvp verenleri anlamıyorm gelin savunucuları ne çokmuş kendileri de öyle olunca demekki .. bende gelin olucam kv görümcem çağırdgmda yada insanlk naamıma yardıma geldiklerinde bana bende onların bişiyi oldğnda sorarm en azndan bişiy lazım mı kolay gelsin derim yardım etmesemde bu insanlıktr .. ki benm annem herseyini yapıyo annemden hersey istiyoSiz hiç mi temizlik yapmıyorsunuz temizlik yapmak için nişanı mi beklediniz? Mecbur sen yapmak zorundasın senin pisliğini kimse temizlemek zorunda değil.
Gelin diye sizin temizliğinizi yapmak mecburiyetinde de değil. Sizi yemeğe çağırmış nankörlük yapmayın.
Ayrıca temizlik firmasından bi yardımcı tutarsınız 150 200 tl ye ...
Sorun o değil gelin savunucusu . Anlamadan cvp vermeyin lütfenKimse sizin evinizi temizlemek zorunda değil. Herkesin kendi işi gücü var. 5 yıllık evliyim kimse gelip de evimi temizlemedi, kendim yapabildiğimi yaparım yapamazsam da yavaş yavaş olduğu kadar yaparım. Siz çok şey bekliyorsunuz.
Kendisi çağırıyo yardım istiyo insanlık nammına ediyoruz çağırmadığnda da soruyoruz en azıdnan annem kolay gelsin kızım var mı ihtiyaç diyor.mesafe koymak isteyen insana bile isteye niye zorla gidiyorsunuz?
Bence yanlış düşünüyorsunuz en azından bir uğrayabilir ne yapıyorsunuz,yapılcak bir şey var mı diye insanlıktır bumakina cok calisti sizde yikansin kismi ne alaka onu anlamadim bir kez daha calissin ne olacak ki?
birde neden temizlige gelsin ki yemege cagirmis iste kadin daha ne yapsin bence siz fazla beklenti icerisindesiniz
yasadiginiz yeri temizliyorsunuz geline hayiflaniyorsunuz
bir temizlik ne kadar zor olabilir yani
bende evlendim evimin temizligini kendim yaptim kimseyede bak goruyomusun gelmediler bile diye gonul koymadim neden gelsinler ki
Biz o çağırdıgnda yardıma gidiyorsak yada soruyorsak insanlk namına onnda en azndan sorması lazım .. çıkarcı olunca menfaat olunca yalakalık yapmayı biliyoçünkü o gelin
iyide kiz yemege cagirmis iste tamamen kayitsiz kalmamis ki bir seyleri karsilik beklemeden yaparsaniz belki ozaman sizin icinde hayat daha kolay ve guzel olurBiz o çağırdıgnda yardıma gidiyorsak yada soruyorsak insanlk namına onnda en azndan sorması lazım .. çıkarcı olunca menfaat olunca yalakalık yapmayı biliyo
Ben kimseden bşy beklemiyorm komşu sevaptr nişann var camlarını ben silicm dedi gerek yok dedim sağol desemde o gün geldi pat diye sildi 1kereye mahsus bişiy zaten. Kimse yardım istemiyor en azından kolay gelsin diyebilirdiAlt katımdan çıkan kiracı eşimle aynı soyadını taşıyor gibi yakındı eşimin ailesine.İşinide yaparmış camınıda silermiş kaynanamın hatta bir keresinde gittiğimde evde tek iş yapıyordu ne alakaysa eee tabi bu kadar iş karşılığı olarak az kiraya oturup yalakalık yapıyordu mecburen yani demek istediğim komşunuza verdiğiniz değerin daha azını geline yapıyorsanız gelinin yemeğe çağırması çok bile herkes kendi işini kendi görsün bir zahmet bir evin camları toplam kaç güne yıkanır sanki cumartesiye kaç gün var çok ucuz beklenti içindesiniz değmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?