Konu sahibi buradaki yorumlar insanın sinirini bozar valla bana söylenmiş gibi ben sinir oldum şuan.Siz en azından bir uğrasın ne yapıyorsunuz diye baksın yapılcak bir şey var mı diye sorsun.Benim kızımın dogum gununde arkadaşlarım bile yazdı yapılcak bir şey var mı diye.Bu gelin ailenin bir parçası göstermelikte olsa uğraması gerekirdi,en azından bir toz alsa bile yeter.Bunun beklenti içinde olmasıyla alakası yokArtık herkes biliyor benim aile durumunu yenge hala abi durumlarını .. cumartesi nişanım olacak annemle temizliğe giriştik yenge hnm bilmesine ragmen bıraktım yardımı kolay gelsine bi ihtiyacınız var mı demeye bile gelmedi. Komşu bana söz verdiği için bugun geldi camları sildi perdelerimizi yıkadı (onn makinesi daha ii yıkıyo diye) geldi kaç defa ne yaptınz diye ama yok abimden dolayı bi ara yukarıya yemege çağırdı o kadr .. annem bugun makine çok çalıştı beyazları sana vereyim demiş benm çamaşırlr yıkanıyor şimdi demiş kapanmış konu . Ver anne daha snra yıkarım dememiş diye annem üzülüyodu bu kadr hayinlk olmazki ama diye. Komsuya da demedik gel yardım et diye kendi geldi sordu diyo ki kaldı ki sen el değilsin diyo. Ya dedim anne boşver salla hallederiz ikimiz dedim . Perşembe hala köyden geliyo o zaman yardıma gelir dedim gösteriş içinbenden dolayı gelmiyordr o dedim boşvee dedim böleler eninde sonnda yalnz kalır sana bakarm anne dedim o da dedim kendi gibi çıkarcı halasına bakar dedim .. annem üzülüyor diye üzülüyorm neden böle bu kadın bana yapma annem için yap bari yazık cidden annem ne yaptı sana hadi ben kötü görümceyim .. annemede bşy belli etmiyorum iyice üzülmesin kadın diye ne yapcam bilemedim yani.. halam gelince yardıma gelir .. ondan yüz buluyor..
Yemege o değil abim çağırdı ses edemedi karşılk beklemiyorm yapmasn zaten yardımlk bşy yok ama insan gibi kolay gelsin diyeblrdiiyide kiz yemege cagirmis iste tamamen kayitsiz kalmamis ki bir seyleri karsilik beklemeden yaparsaniz belki ozaman sizin icinde hayat daha kolay ve guzel olur
Bende onu istedim zaten yardım fln değil o kadar yardım ettik annemle ben camlarını bile sildim evini temizledim çamaşırlarını yıkadık görümcem bile sordu yardım edilecek bşy lazım mı diye sağolsun. Arkadaslarmı saymıyorm bile hepsi yazıyo .. insanlıktr bu . Yağmasada gürlemesi lazımdı kolay gelsin cümlesi yeterdi ..Konu sahibi buradaki yorumlar insanın sinirini bozar valla bana söylenmiş gibi ben sinir oldum şuan.Siz en azından bir uğrasın ne yapıyorsunuz diye baksın yapılcak bir şey var mı diye sorsun.Benim kızımın dogum gununde arkadaşlarım bile yazdı yapılcak bir şey var mı diye.Bu gelin ailenin bir parçası göstermelikte olsa uğraması gerekirdi,en azından bir toz alsa bile yeter.Bunun beklenti içinde olmasıyla alakası yok
Evet gelin olucam görümcem bile sordu yardıma ihtiyaç var mı diye bu nedir biliyomsn insanlık.. ben yardım etsin demiyorm nişan temizliğimi seve seve yapıyorm hevesleKimse kimseye yardim etmesin bu durumda siz de karsilik icin yardim etmissiniz izlenimi olusturdu.Herkes kendi isini yapsin ,beklentiye de suizana da girmesin.Gelin diye yapmak zorunda degil, siz de gelin olacaksiniz o zaman anlarsiniz ne hissettigini.
Yemeğe çağırmış iştenormal bir gun degil gelin olarak bulunmasi gerekirdi temizligi yapmasa dahi o ortamda bulunmasi lazimdi sonucta o da aileden gunlk temzlige cagirmamissinz yemegini alip gelebilirdi yoruldunz bi kek bi pogaaca bu da benden olsn diyebilirdi
Yemeğe çağırmış kolay gelsinden fazlasını yapmış nankör olmayinBende onu istedim zaten yardım fln değil o kadar yardım ettik annemle ben camlarını bile sildim evini temizledim çamaşırlarını yıkadık görümcem bile sordu yardım edilecek bşy lazım mı diye sağolsun. Arkadaslarmı saymıyorm bile hepsi yazıyo .. insanlıktr bu . Yağmasada gürlemesi lazımdı kolay gelsin cümlesi yeterdi ..
Yemege o değil abim çağırdı mecbur oldu yani . Bir daha çağırsada kendisi yardım için gitmem yaniYemeğe çağırmış kolay gelsinden fazlasını yapmış nankör olmayin
Siz de ona etmeyin o zaman, mecbur musunuz, eliniz ayağınız tutuyor herkes kendi işini kendi yapsa, kimse kimsenin evine burnunu sokmasa keşke ne güzel olurdu hayat!Biz ona ediyorsak temizlk o da etmek zorunda evet..
biz ona yardım ediyorsak etmek zorunda evet
Sırf hala varken yardıma glmek saçma o zamanda gelmesin millete karşı ben yaptım ben ettim diyor
Siz gelinsinz belli :) ..Neden gelip sizin evi temizlesin? Sülalenize temizlikcimi aldınız? Ne kadar bencıl ısteklerınız var ustelık hastalık vs de yok.. Sizin özel gununuz sızın evınız bı zahmet temızleyın yanı.. Huyunuzu bıldıgınden ınmıyodur aferım kadına :) yine iyi bir insanmıs sizi yemege cagırmıs. Hepımız trmızlık yapıyoruz baska camasır makınelerınede hıc ıhtıyacımız olmuyor ayrıca :) siz ana kız işinizi millete yıkmaya cok meraklısınız komsuyada iş yaptırmak nedir
Gelin misiniz savunucu olmuşsunuz :) hemen temizliğe yardım isteyen yok . Komsuyuda çağıran yok komsu bana söz verdiğinden annem yaşlı diye geldi zorla kadın kendi sildi . Banane evimi temizlesin temizlemesin kendm temizlerim o zaman gelin menfaatçiliği yapıp çok biliyo ya gelinler kendisi de çapırmayacak yardım istemeyecek annemden bendenNeden gelip sizin evi temizlesin? Sülalenize temizlikcimi aldınız? Ne kadar bencıl ısteklerınız var ustelık hastalık vs de yok.. Sizin özel gununuz sızın evınız bı zahmet temızleyın yanı.. Huyunuzu bıldıgınden ınmıyodur aferım kadına :) yine iyi bir insanmıs sizi yemege cagırmıs. Hepımız trmızlık yapıyoruz baska camasır makınelerınede hıc ıhtıyacımız olmuyor ayrıca :) siz ana kız işinizi millete yıkmaya cok meraklısınız komsuyada iş yaptırmak nedir
Kendisi istiyo yada soruyorz insanlık namına .. o zaman sende istemeyeceksin ki karşındaki de istemesn sıkışnca anne görümcecim demeyi biliyosn yalakalık ..Siz de ona etmeyin o zaman, mecbur musunuz, eliniz ayağınız tutuyor herkes kendi işini kendi yapsa, kimse kimsenin evine burnunu sokmasa keşke ne güzel olurdu hayat!
Hayır anlamadan atlamayıngelınlerin mecburi görevi gorumce kaynana ne derse o.
Aynen öyle annemde ona üzülüyor o kdr yardımına koştuk hala da öyle gelmesede arasa yeterdi diyo kadında buna üzülüyoBuradaki arkadaşların çoğunun gorumcelere karşı bir garezi var sanırım. Konu sahibi bence de gayet haklı. Ben az çok gelininizin nasıl biri olduğunu hayal edebiliyorum. Bir zamanlar bizde de vardı annemi sonuna kadar kullandılar sonuç mu şuan kendi istekleriyle gorusmemeyi tercih ettiler. İnsan taş olsa catlar. Gelemezse bile bir mesaj atsın napiyorsunuz yardıma ihtiyaciniz var mı benim de şu işlerim var ama bir ara uğrarım yine desin yeter. Konu sahibinin annesinin beklediği de bu zaten.
Böyle birine yapmam asla. Bende görümceyim, sıkışsalar yardıma giderim gelinlere ama kendimi kullandırmam, kimseden de beklenti de olmam. Hep duamdır Allahım maddi mabenş kimseye muhtaç etme beni, kendi işimi kendim yapacak gücü ver bana diye, zamanında kv dem düşük riskin olduğu için yardım etti ev işine, sonra hepsini tek tek başıma kalktı, ki yapmasını istemezdim sen benim temizliğimi beğenmiyorsun diye küserdi, o gün bugündür duamdır bu yüzden.Kendisi istiyo yada soruyorz insanlık namına .. o zaman sende istemeyeceksin ki karşındaki de istemesn sıkışnca anne görümcecim demeyi biliyosn yalakalık ..
Bizde gelsin temizlğe yardım etsin demiyoruz demem hayatta al bugun biter çok şükürBöyle birine yapmam asla. Bende görümceyim, sıkışsalar yardıma giderim gelinlere ama kendimi kullandırmam, kimseden de beklenti de olmam. Hep duamdır Allahım maddi mabenş kimseye muhtaç etme beni, kendi işimi kendim yapacak gücü ver bana diye, zamanında kv dem düşük riskin olduğu için yardım etti ev işine, sonra hepsini tek tek başıma kalktı, ki yapmasını istemezdim sen benim temizliğimi beğenmiyorsun diye küserdi, o gün bugündür duamdır bu yüzden.
Anladım ben sizi ama anneniz de arttı yardım etmesin naçizane tavsiyem. Üzülmesin de değmez yani.Bizde gelsin temizlğe yardım etsin demiyoruz demem hayatta al bugun biter çok şükürhallettim çoğu hallettik annemle kendi gelseydide direj sey derdim yenge sağol sen temizliğe değilde ikramlk kısmna yardım et istersen derdim yoksa onun yaptgo gibi anne görümcecim annemler gelecek yardım edermsnZ çabucak temizlk bitsin yada anne sen şu yemegi yaparmsn diye hayatta ben yapmam . Tek sorun annem üzüldüğü nokta arayıp sormaması o kadr seye bi gelsydi arasaydı dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?